Prodaja iPada bolja od iPhonea

poruka: 77
|
čitano: 6.734
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prodaja iPada bolja od iPhonea".
15 godina
protjeran
RE: Prodaja iPada bolja od iPhonea
blackalbum kaže...

nitko nije rakao da su imac,mac book pro ,i ostali loši uređaji (osim što su precijenjeni),rečeno je da se ipad prodaje kao lud ,a nitko ga još nije imao u ruci,nitko nezna ni čemu točno služi,nije se još dokazao među korisnicima,a prodaje se tako dobro samo zato jer ispred ima slovo i,da je to hp ,del,lenovo i da je potpuno isti,prvi bi jabučari tvrdili da su to beskorisni uređaji

Ne bulazni molim te. Ma sta nitko ne zna cemu sluzi? Sluzi za internet/mail, muziku, filmove, igre, slike, pregledavanje office/pdf... dokumenata itd. A kako funkcionira zna svak ko je ikad probao kako iphone funkcionira pa onda jos brze i fluidnije zbog jaceg hardwarea. 

17 godina

Mora im se priznati da uvijek pogode želje tržišta

Većini će ovaj iPad pasati poput iPhone-a

btw. nisam nikad ništa imao sa znakom jabuke , ali dečki su očito krenuli u mainstream

0 0 hvala 0
17 godina
ansha kaže...
blackalbum kaže...

nitko nije rakao da su imac,mac book pro ,i ostali loši uređaji (osim što su precijenjeni),rečeno je da se ipad prodaje kao lud ,a nitko ga još nije imao u ruci,nitko nezna ni čemu točno služi,nije se još dokazao među korisnicima,a prodaje se tako dobro samo zato jer ispred ima slovo i,da je to hp ,del,lenovo i da je potpuno isti,prvi bi jabučari tvrdili da su to beskorisni uređaji

Ne bulazni molim te. Ma sta nitko ne zna cemu sluzi? Sluzi za internet/mail, muziku, filmove, igre, slike, pregledavanje office/pdf... dokumenata itd. A kako funkcionira zna svak ko je ikad probao kako iphone funkcionira pa onda jos brze i fluidnije zbog jaceg hardwarea. 

Sve to može netbook sa recimo ION, pravom tipkovnicom i nedaj bože spojenim mišem. Taj isti netbook može funkcionirat ko samostalno računalo i nije ovisno o drugom računalu.

Na ipadu pretpostavljam možeš gledat quicktime format filma kaj znači da svaki film koji skineš moraš encode pošto ne možeš gledat. Možeš gledat HD filmove i spojit prek hdmi na plazmu?

Možeš na ipadu bilo kaj radit a da ga ne držiš u rukama? Znači staviš u krilo i gledaš fino ko kad imaš netbook?

Ipad je za one koji imaju viška novaca i ne treba im ništa bolje, jer je ipad ko uređaj slabiji od svega na tržištu. Jedino kaj je u korist ipada su njegove dimenzije i autonomija baterije.

17 godina
neaktivan
Bigkix kaže...

Kako ne razumijete da taj uredaj sluzi ljudima koji su negdje van kuce i zele nesto procackati na netu

Ma daj molim te ne bulazni, tko će to čudo nosit van da bi črčkao po netu kad su današnji mobiteli za to daleko praktičniji.

15 godina
neaktivan

Meni će ovo super doći za učenje, knjižurina u pdf-u u iPad, ssh-om connect na server i lupam i isprobavam naredbe.

0 0 hvala 0
17 godina
dekstroza kaže...
Bigkix kaže...

Kako ne razumijete da taj uredaj sluzi ljudima koji su negdje van kuce i zele nesto procackati na netu

Ma daj molim te ne bulazni, tko će to čudo nosit van da bi črčkao po netu kad su današnji mobiteli za to daleko praktičniji.

kako , tko će ga nositi?

očito im prodaja ide dobro.

15 godina
protjeran
artfull kaže...

ma sve 5, al podrška za recimo CS4 na linuxu? kako da ja radim sa tim?

.heeeh..moram priznati da mi fali photoshop..Plač...ali jei sreća što se ne bavim teškom grafikom,mada ima alternativa photoshopu(photoshop je ipak kralj)...mislim da više stvar adaptacije... ali kako rekoh čovjek mora izgubiti vremena da je nađe i nauči...s druge strane...linux comunity suport je izrazito jak i ljudi rado pomognu ako zatreba bilo što...ne znam,neću pametovati...kako rekoh...svakom po njegovom...imam nekih teškoća za programe koje sam koristio na winsima,ali što se tiče administracije..linux je raj...

15 godina
neaktivan
Iz vlastitog iskustva mogu reci da otkako imam iphone puno rjedje kod kuce sjedam za laptop radi surfanja, maila i slicnih svakodnevnih stvari. S obzirom da na poslu barem 6 od 8 sati provedem pred laptopom, imam neku averziju otvarat ga kod kuce za takve jednostavne sitnice. S druge strane, iphone mi je suceljem zanimljiv i predstavlja neki vid osvjezenja zbog lakoce i UI-a, a dostupan mi je stalno. Zato mislim da bi i iPad mogao imati isti efekt, nudi everyday computing sitnice, al na drugaciji nacin. I mislim da bi to moglo biti dobrodoslo osvjezenke za te svakodnevne taskove kako za pocetnike tako i za one iskusnije.

Al osobno ga ne namjeravam kupit dok ne vidim razvoj softvera i sto ce sve developeri napraviti od tog uredjaja. Jednostavno, mora mi ponuditi funkcijski nesto vise nego iphone u stvarima kojima se bavim da bih ga razmatrao. Zato mislim da su developeri kljuc dugorocnog uspjeha iPad platforme, a s obzirom da se i na nevidjeno dobro prodaje, cini mi se da interes developera nece izostati. A onda cemo tek moci suditi kakav je to uredjaj, kome i za koje zadace treba i moze posluziti.
16 godina
neaktivan

Znao sam da se se iPad dobro prodavat, ali bolje od iPhonea nisam očekivao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Apple ima lojalnu korisnicku bazu. Ta baza upravo kupuje sada iPad. To su isti oni koji su stajali u redu i kupovali iPhonove za 500$.

A kolike su brojke, zaista nije bitno. Apple zna da ima odredeni broj korisnika koji ce kupiti sto got Apple zapakira.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

u prvih tjedan dana će biti prodano između 200 i 400 tisuća komada. To je neka realna brojka, treniutno se prodaje cca 10 000 komada dnevno, nakon što je špica u prvom danu prodaje bila na oko 25 000 komada na sat. 

U svakom slučaju, nevjerojatne brojke, i očigledno samo u appleu mogu ovako nešto napraviti i još točno procijeniti prodaju. 

Ovako bi samo iPad sa dodacima, a bez skinutih aplikacija, mogao dodati između 6 i 10 milijardi dolara u prihode u 2010. Ili cca 2-3 milijardi čiste dobiti ( iliti 10-15% sve dobiti).

pa koliko ti mislis da ce ih prodati u ovoj godini?

17 godina
neaktivan
plavooki kaže...

Apple ima lojalnu korisnicku bazu. Ta baza upravo kupuje sada iPad. To su isti oni koji su stajali u redu i kupovali iPhonove za 500$.

A kolike su brojke, zaista nije bitno. Apple zna da ima odredeni broj korisnika koji ce kupiti sto got Apple zapakira.

Tako je i to po višestruko skupljoj cijeni.

17 godina
neaktivan
pa mislim da je 5-10 miljuna komada realno i očekivano u 2010, a dvostruko u 2011. Po meni bi sve
preko 3,5 miljuna komada bilo odlično, a sudeći po startu ni 10 miljuna nije nedostizno.
A.

0 0 hvala 0
15 godina

ti apple malo previše osobno doživljavaš kao da će novac iči tebi(nemoj se naljutit),iako ta stvar nije loša sad će se ubaciti idrugi igrači kad se otvorilo to tržište i izbaciti puno bolji proizvod

isti dan otkaz i žuti
17 godina
artfull kaže...

ma sve 5, al podrška za recimo CS4 na linuxu? kako da ja radim sa tim?

ajde reci šta možeš napraviti s CS4, a da ne možeš s CS2? što se tiče ipada, on je kao skupe marka štikle na ženkoj, lijepo stoje, al su jako neudobne. al nema te koja neće istrpit neudobnost za malo ljepote. i bitno ih je imat radi mišljenja drugih

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
pa mislim da je 5-10 miljuna komada realno i očekivano u 2010, a dvostruko u 2011. Po meni bi sve
preko 3,5 miljuna komada bilo odlično, a sudeći po startu ni 10 miljuna nije nedostizno.

Ok. 10 milijuna nije nedostizno.

Koliko je Iphonova  prodano prve godine?

Kolika je prosjecna cijena Ipada?

15 godina

savršen odgovor,ljudi će sve napraviti radi prestiža,apple to odlično zna i zato je izbacio taj proizvod jer zna da će svi gradski šminkeri kupiti taj poluproizvod samo radi slova i ,a ne što taj uređaj ima neku važnu funkciju,ako stvarno želim pročitati novine,sjest ću u kafić popiti kavu i sve prelistati

isti dan otkaz i žuti
17 godina
neaktivan
aha, a CS2 radi na linuxu? :)
A.

0 0 hvala 0
17 godina
artfull kaže...

ne znam, jer ga ne koristim, overkill mi je, vjerovatno kao i tebi, al ne očekujem da priznaš. al poznam dosta onih koji moraju imat krekan nero 9, a infrarecorder bi im isto tako u 99% slučajeva obavio posao kao i meni k3b. 

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
17 godina
neaktivan
Nije mi overkill nego mi je uz illustrator, indesign, acrobat pro i još par programa iz paketa (između ostalih) kruh svagdasnji. CS4 imam, naravno original, jer moram moći otvoriti fajle koje mi šalju razna studija i dizajneri, a ne mogu si dopustiti gubitak vremena niti da
ovisim o tome sto od softwarea imaju drugi. Kao sto znaš programi nisu unatrag kompatibilni.

Odgovorio sam Linux useru da mi je Linux iako drag beskoristan zbog gore navedenog, a ti si se bezveze ubacio sa svojim predrasudama.

1 0 hvala 0
15 godina

kakav točno studio imaš,foto ili se baviš nekim dizajnom,vjerovatno ti jako dobro to ide,sudeči po hardveru i softveru

isti dan otkaz i žuti
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

kakav točno studio imaš,foto ili se baviš nekim dizajnom,vjerovatno ti jako dobro to ide,sudeči po hardveru i softveru

dizajn, web, agencija ... takve stvari, nije bitno da se ne reklamiram po forumu :D al CS je must have i to po mogućnosti zadnji i obavezno originali tako da linux samo za programere.

A.
15 godina

iljadu eura,a kolika bi ti samo bila kazna da te uhvatu da radiš sa ilegalnim softverom,tako je to kad nemaš alternativu,moraš ga imati

isti dan otkaz i žuti
17 godina
artfull kaže...

A ti ces sigurno na iPad-u dizajnirati i raditi u photoshopu?

Sigurno ce ti biti mnogo jednostavnije sa prstom nego sa misem ha?

U netbook se barem mis moze ukopcati...a bome i u veliku vecinu tableta...

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

ne skači sa padobranom. Ja inače ne mogu ništa pametno napraviti niti na 17" laptopu tako da mi je iPad prva opcija da kupujem nešto prijenosno. 

A.
17 godina
artfull kaže...
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

ne skači sa padobranom. Ja inače ne mogu ništa pametno napraviti niti na 17" laptopu tako da mi je iPad prva opcija da kupujem nešto prijenosno. 

Onda zasto ne bi Linux bio dobar na tebletu. Ionako neces CS stavit na njega...

Bar je punokrvni OS, nije neki mobilni ograniceni k.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
artfull kaže...
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

Onda zasto ne bi Linux bio dobar na tebletu. Ionako neces CS stavit na njega...

Bar je punokrvni OS, nije neki mobilni ograniceni k.

ma da si pratio thread vidio bi da je to samo odgovor off topic zašto mi linux nije dobar izbor za OS. Jer mi ne podržava brdo softwarea i ne mogu nažalost ga koristiti za posao. 

A linux na tabletu? misliš android? KAd srede malo sučelje bit će ok.

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

S tim da na tom laptpu moze se napraviti mnogo toga pametno a na ovom go...tu nist ane mozes ni teoretski napraviti pametno. Velika razlika

17 godina
neaktivan

Taman macku stane u onu njegovu torbu od 70 i nesto hiljada kuna ;)

Bar tako rece dobar poznavalas modnog macka ;)

15 godina

ali možeš čitati novine,papirnte ionako više nisu in

isti dan otkaz i žuti
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice