Procesori od uzgojenih živčanih stanica

poruka: 67
|
čitano: 12.351
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Procesori od uzgojenih živčanih stanica".
16 godina
neaktivan
RE: Procesori od uzgojenih živčanih stanica
AA-d00d kaže...
Ivanplesh kaže...
 eh...bas sam cekao nekog primitivca koji ce se pojaviti s odgovorom tipa "izracunaj 500. korijen iz 2693325896"...nije stvar u tome ,vec da je mozak inteligentan, tj. čovjek...računalu trebaš napisati za svaku sitnicu kako da je napravi ,a ako se ne da tako napraviti onda zablokira jer mu ti nisi dao drugačije upute...ne znam kako točno radi računalo ,ali nesta malo smo ucili na informatici...mislim da komp ima 2-3 logickih petlji ili tako necega, i to je to ,a covjek moze u sekundi naglo reagirati, pokopcati neke stvari i to, povezati vise stvari u smislenu cjelinu (poznati "ahaaaaaaaa" u razredu) dok je kompu to nezamislivo. Recimo, kad računaš dva broja, ne trebaš ga sad ti prenijeti iz binarnou u neznamkakav sustav da bi ga mogao zbrojiti, već to radiš automatski; a i zamisli koliko stvari raids odjednom i to brzo: udah, izdah, pomices lijevu nogu, pomices desnu nogu, razmisljas o 100 stvari ,a sta ti se jos mota u podsvijesti, upijas informacije iz okoline( ne zablokiras kad vidis auto iako radis 100 stvari odjednom pa da ne mozes registrirati sto je to veliko, crveno na 4 kotača prošlo pored tebe...mozak je daleko savrseniji od bilo kakvog ultrasuper računala!

to sto ti druge nazivas primitivcima necu komentirati, sto ne znaci da nisam to zapamtio, savjet: ne hodaj sam po mrakuBelji se

nisam rekao da je racunalo bolje u svemu. i mozak i racunalo imaju situacije u kojima su bolje i efikasniji. ja kazem da je racunalo puno brze od mozga i svatko tko me pokusa uvjeriti u suprotno je doslovno glup! sta meni pomaze to sto se meni mota po glavi dal cu na FERu jesti grah ili pureci odrezak kad meni treba 1h da rijesim zadatak sa ispita dok bi racunalo to rijesilo za par sekundi!
 Treba ti jedan sat kad ne znaš, ono, i ne vježbaš. Računala su brža u izračunima, a da je ljudima za preživljavanje trebalo izračunavanje, mislim da bi svi matematiku, fiziku i ostale predmete za koje je potrebno znati računati prolazili dok si reko keks. Zatim, mozak kontrolira puno više stvari od računala. Ako ne znaš koje su to stvari, svaka ti čast. Računalo to ne može. Ovo tvoje da mozak ne može odrediti, što je važno, a što nije, ne drži vodu. Nisam mislio na svjesne situacije u životu, već na podražaje. Da mozak registrira sve što mu dođe, ne bi nas bilo jer bismo bili opijeni svime oko nas (mirisi, zvukovi, svjetlosni podražaji,...). Evo ti jedan banalni primjer kako je mozak bolji od računala. Gledaš neku sliku i vidiš čega ima i koliko toga ima (podsvijesno brojanje i arhiviranje sjećanja), a računalo ti baš i ne mre izbrojiti koliko ovčica ima na sličici u slikovnici. I ti sad meni reci da je računalo bolje od mozga. Mislim ono, LOL! Cool
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.
17 godina
neaktivan
Dragon wizard kaže...
 Treba ti jedan sat kad ne znaš, ono, i ne vježbaš. Računala su brža u izračunima, a da je ljudima za preživljavanje trebalo izračunavanje, mislim da bi svi matematiku, fiziku i ostale predmete za koje je potrebno znati računati prolazili dok si reko keks. Zatim, mozak kontrolira puno više stvari od računala. Ako ne znaš koje su to stvari, svaka ti čast. Računalo to ne može. Ovo tvoje da mozak ne može odrediti, što je važno, a što nije, ne drži vodu. Nisam mislio na svjesne situacije u životu, već na podražaje. Da mozak registrira sve što mu dođe, ne bi nas bilo jer bismo bili opijeni svime oko nas (mirisi, zvukovi, svjetlosni podražaji,...). Evo ti jedan banalni primjer kako je mozak bolji od računala. Gledaš neku sliku i vidiš čega ima i koliko toga ima (podsvijesno brojanje i arhiviranje sjećanja), a računalo ti baš i ne mre izbrojiti koliko ovčica ima na sličici u slikovnici. I ti sad meni reci da je računalo bolje od mozga. Mislim ono, LOL! Cool

da bi taj zadatak bio jednostavan ko tablica množenja onda bi bio u pravu ali ovako nisi.
da, ljudima je trebalo za prezivljanje znati računati!!!! nisi ni svjestan koju glupu izjavu si sad dao. jos su i stari egipcani i babilonci znalu racunati. zasto je covjek i izmislio racunala, bas zato jer su ona brza a ti i dalje misli kako bi sav ovaj napredak koje covjecanstvo napravilo, da bi to uspjeli bez racunanja.

i ovo tvoje "da mozak registrira sve što mu dođe..." dokazuje moju tvrdnju da mozak nije savršen, i da bi kojim slucajem i mogao registrirati sve oko njega, evolucija bi ucinila svoje da nebi bili opijeni.

i samo da jos velim nesto jer vidim da ste svi zakljucili iz mojih poruka da sam ja rekao da je racunalo bolje od mozga: ako malo bolje pogledate ja sam rekao da je u nekim situacijama racunalo bolje a u nekim mozak.
Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
17 godina
neaktivan

jednostavo...neki ljudi su zadrti, tvrdi i tjerat ce svoje misljenje ma kako glupo bilo...ne želim se više raspravljati...ja sam svoje rekao, imam čvrste dokaze ,a ti si očito naklonjen, slijepo uvjeren tome da je komp bolji iako su ga ljudi napravili...a kad pogledas, sta je komp ?...hrpa plastike, metala i kojecega...

Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W, Windows 7

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

i samo da jos velim nesto jer vidim da ste svi zakljucili iz mojih poruka da sam ja rekao da je racunalo bolje od mozga: ako malo bolje pogledate ja sam rekao da je u nekim situacijama racunalo bolje a u nekim mozak.

Ivanplesh kaže...

jednostavo...neki ljudi su zadrti, tvrdi i tjerat ce svoje misljenje ma kako glupo bilo...ne želim se više raspravljati...ja sam svoje rekao, imam čvrste dokaze ,a ti si očito naklonjen, slijepo uvjeren tome da je komp bolji iako su ga ljudi napravili...a kad pogledas, sta je komp ?...hrpa plastike, metala i kojecega...

citaj malo temeljitije prije nego sto pokusas ispast pametan.
ja stavljam tocku na svoje postove sto se tice ove teme, ako netko zeli uzvratiti, slobodno. ja sam svoje rekao.
Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
17 godina

http://www.bug.hr/vijesti/simuliran-misji-mozak/78387.aspx

evo odgovor na pitanje sta je brze,hrpa tranzistora ili nesto sto se razvijalo milijunima godina i gdje su principom prirodne selekcije opstajali samo najbolji

i vise mi ide na zivce  i na k....c usporedjivanje  toga da komp moze izracunati  brze 500-tu znamenku broja pi iza decimalnog mjesta

odgovor je DA komp to radi brze

ali kao sto je vec netko spomenuo ovdje,mozak sam zakljucuje sto je vazno a sto je nevazno i ono sto je nevazno ostavlja po strani ili zaboravlja,ili cak ni registrira a ono sto je vazno obardjuje i pamti

a mislim da izracunavanje 500 znamenke broja pi mozga ne zanima niti je to uopce vazno za njega i za njegov opstanak

i vjerujte da se tokom evolucije pokazalo da je taj CAROBNI BROJ  PI vazan za opstanak covjeka da bi se covjekov mozak prilagodio i izracunavao milijarditu znamenku je....g broja pi u stotinki sekunde

ali izracunavanje 500 znamenke broja pi je tako nevazno za mozak da njegov razvoj nije isao u tom smijeru i zato smo izmslili hrpu tranzistora da to radi umjesto nas

samo sto rijetko kome na svijetu treba izracun 500-te znamenke broja pi Cool

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2009 21:06 (crozoki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo da se i ja priključim raspravi. Uglavnom se slažem s Dragon wizardom.

Gledajući sveukupno, mozak je svjetlosnim godinama ispred računala.

Računala ipak (zasad) pobjeđuju mozak u brzini izvršavanja operacija i u "multitaskingu"

iako i mozak ima "multitasking".Ali računala su ograničena (brzinom proc., memorijom,

prostorom za pohranu podataka...), a mozak to nije. Mozak može pohraniti beskonačnu količinu podataka,

prima bezbroj informacija iz okoline, adaprira se na promjene situacija,a svi smo čuli da navodno koristimo

samo 10ak(? - nisam siguran)% mozga. Što ga se više koristi, to je brži i razvijeniji.

Sam čin gledanja prenosi jako mnoštvo informacija koje mozak obrađuje, puno više nego

je to itko od nas svjestan. Kao što sam rekao i mozak ima "multitasking" - kontrolira otkucaje srca,

disanje, pokrete - evo, trenutačno radim mnoštvo stvari odjednom: razmišljam što ću napisati, tipkam

(pokreti prstima), gledam u ekran, čujem zvukove u sobi, dišem, srce mi kuca, trepćem(!)...

I kao jedna od najvažnijih stvari: mozak je sposoban maštati, zamišljati... Mozak je moglo bi se reći,

procesor za općenite svrhe, stoga gubi kad su u pitanju brzina i učinkovitost (rješavanja zadataka,

kao što je već bilo navedeno i sl.), ali po svemu drugome mozak "ubija" računala.

EDIT: veoma zanimljiv članak i nadasve zanimljiv eksperiment.

"Tako je" - povikase seljaci i slozno glavama razbise zid
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2009 21:38 (1domagoj1).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Po tom bi tupaviji morali smanjit detalje :->

Once i rose above the noise and confusion,just get a glimpse beyond this illusion.I was souring ever higher but i flew too high.Though my eyes could see i still was a blind man,Tough my mind could think i still was a mad man.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dosta o tome tko je bolji, mozak ili računalo, kad svi znamo da je mozak bolji.Cool

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozak je bolji ako mi ne upalimo racunalo on nece ni radit ! ako me kužite sve ovisi o vama BITI ILI NE BITI

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Evo da se i ja priključim raspravi. Uglavnom se slažem s Dragon wizardom.

Gledajući sveukupno, mozak je svjetlosnim godinama ispred računala.

Računala ipak (zasad) pobjeđuju mozak u brzini izvršavanja operacija i u "multitaskingu"

iako i mozak ima "multitasking".Ali računala su ograničena (brzinom proc., memorijom,

prostorom za pohranu podataka...), a mozak to nije. Mozak može pohraniti beskonačnu količinu podataka,

prima bezbroj informacija iz okoline, adaprira se na promjene situacija,a svi smo čuli da navodno koristimo

samo 10ak(? - nisam siguran)% mozga. Što ga se više koristi, to je brži i razvijeniji.

Sam čin gledanja prenosi jako mnoštvo informacija koje mozak obrađuje, puno više nego

je to itko od nas svjestan. Kao što sam rekao i mozak ima "multitasking" - kontrolira otkucaje srca,

disanje, pokrete - evo, trenutačno radim mnoštvo stvari odjednom: razmišljam što ću napisati, tipkam

(pokreti prstima), gledam u ekran, čujem zvukove u sobi, dišem, srce mi kuca, trepćem(!)...

I kao jedna od najvažnijih stvari: mozak je sposoban maštati, zamišljati... Mozak je moglo bi se reći,

procesor za općenite svrhe, stoga gubi kad su u pitanju brzina i učinkovitost (rješavanja zadataka,

kao što je već bilo navedeno i sl.), ali po svemu drugome mozak "ubija" računala.

EDIT: veoma zanimljiv članak i nadasve zanimljiv eksperiment.

Zabluda! Bilo je prije koju godinu-dvije par znanstvenika istraživalo razne zablude. Ovo je upravo jedna od njih. Tijekom istraživanja su pratili aktivnost mozga i cijeli je bio aktivan. Čak i bez tog istraživanja možeš logički zaključiti da mozak ne može biti aktivan samo 10% : Mozak se dijeli na razne centre koji su specijalizirani, svaki za ponešto. Da radi samo 10%, onda bi mogli samo govoriti, ali ne bi mogli razmišljati o čemu govorimo i sl. Što se tiče računala : Da ga ljudi nisu trebali, ne bi ga niti izumili. Mozak je glavni, on upravlja informacijama, a računalo je alat koji mu služi da ih brže izvrši. Jer, ti mu zadaš npr. neku ogrmonu brojčanu kobasicu, on ju izračuna. Da ti je to rješenje trebalo za npr. dolazak u neki grad, tvoj mozak smišlja formule, ne računalo. Računalo je veliki kalkulator koji ima neke napredne opcije. Da računalo nije bitno, tu se ne slažem. Bez njega bi čovječanstvo dobilo nogu   guzicu natrag u 17. stoljeće, ovako ljudi brže komuniciraju, saznaju vijesti,...  
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." Albert Einstein "Nije zlato sve što sja. Postoji nafta." http://i44.tinypic.com/1z3at89.jpg
17 godina

Da, imamo mozak ali dali se znamo služit s njim, to si pitanje trebamo postaviti. Možda je mozak brži u svim segmentima od računala pa i u izračunavanju brojeva, samo što mi neznamo koristit njegov potencijal a izgleda da i oni dio koji koristimo to činimo loše :P

npr. Prije ćeš stići negdje s biciklom nego s autom, ako neznaš vozit automobil, to ne znači da je automobil sporiji nego da ga ne znaš vozit.

eto malo i mudrovanja u raspravi >.<

Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Horagio kaže...
 Zabluda! Bilo je prije koju godinu-dvije par znanstvenika istraživalo razne zablude. Ovo je upravo jedna od njih. Tijekom istraživanja su pratili aktivnost mozga i cijeli je bio aktivan. Čak i bez tog istraživanja možeš logički zaključiti da mozak ne može biti aktivan samo 10% : Mozak se dijeli na razne centre koji su specijalizirani, svaki za ponešto. Da radi samo 10%, onda bi mogli samo govoriti, ali ne bi mogli razmišljati o čemu govorimo i sl. Što se tiče računala : Da ga ljudi nisu trebali, ne bi ga niti izumili. Mozak je glavni, on upravlja informacijama, a računalo je alat koji mu služi da ih brže izvrši. Jer, ti mu zadaš npr. neku ogrmonu brojčanu kobasicu, on ju izračuna. Da ti je to rješenje trebalo za npr. dolazak u neki grad, tvoj mozak smišlja formule, ne računalo. Računalo je veliki kalkulator koji ima neke napredne opcije. Da računalo nije bitno, tu se ne slažem. Bez njega bi čovječanstvo dobilo nogu   guzicu natrag u 17. stoljeće, ovako ljudi brže komuniciraju, saznaju vijesti,...  
 Da cijeli je aktivan ali jeli, kako bi rekao, u loadu ili idle. :)
Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
16 godina
neaktivan

Mozak je cijeli aktivan, ali mi SVJESNO koristimo samo 10% mozga, što ne znači da je aktivno samo 10% mozga.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Kompjuteri su momentalno brži u izračunavanju, ali to je samo zato što se ljudski mozak degradira.

Kako su prije ljudi izračunavali ogromna arhitektonska rješenja (piramide) za koje danas mislimo da su napravili vanzemaljci.

Kako se prije računalo možete pročitati malo o vedskoj matematici, a kad to pogledate vidjet ćete kakve gluposti smo učili u školi i čime nas truju.

Link: http://www.vedicmaths.org/Introduction/Tutorial/Tutorial.asp#tutorial2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo, moj šogor se bavi vedskom matematikom...evo link: http://vedskamatematika.blog.hr/

Intel C2Q q9400, 4*2,66 GHz, 6 Mb, Gigabyte EP45-DS3R, Sapphire HD 4870 512 Mb, 3 GB DDR2 Kingmax, 1066 MHz, HDD Seagate 250 GB, Barracuda 7200.10, 16Mb,OCZ XStream 500W, Windows 7

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dragon wizard kaže...

Mozak je cijeli aktivan, ali mi SVJESNO koristimo samo 10% mozga, što ne znači da je aktivno samo 10% mozga.

kako ti to znas ...odakle ti ta informacija
17 godina
neaktivan
Dragon wizard kaže...

Pa normalno da upravljamo samo nekim centrima, nije valjda da upravljamo disanjem, radom srca... Ako je ovo tvoje točan podatak, ne znam kako bi više mozga mogli koristiti, jer kao što sam napisao, treba velik dio mozga i za vegetativni sustav i voljni sustav. Ako maknemo funkcije mozga koje se bave sluhom, govorom, njuhom i sl. ne ostane ti previše mjesta za centar za razmišljanje. Vježbanje mozga znači ubrzavati prijenos impusla kroz vlakna, a to se postiže razmišljanjem :)
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." Albert Einstein "Nije zlato sve što sja. Postoji nafta." http://i44.tinypic.com/1z3at89.jpg
16 godina
neaktivan

ova vedska matematika je zakon tako olakša stvari koje inace udren u kalkulator!! nice možda mi se svidi matematika

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jednog dana cemo svi biti borgovi i zivjeti u kolektivu....loool.
athlon x2 6000+ @3,3Ghz/ HD4850 Toxic/ 2x2GB+2x1GB Kingston HyperX/ ASUS M3A32-MVP Deluxe/ Enermax Liberty 500W
16 godina
neaktivan

Dajte se bazirajte na živčane impulse i pojedinačne živčane stanice jer se o tome radi ...članak je o tome a ne o mozgu.
Inače imamo i mali mozak,produženu moždinu ,leđnu moždinu tkz. primitivne centre upravljanja ...informacija o 3D pokretima se obrađuje
kroz te centre a šalje se u motorički dio mozga koji onda izvršava pokret.naravno imamo i refleks koji je potpuno primitivan ..tj.na nižim razinama se
obrađuje (refleksni luk)...tako da vi pričate o nekim stavrima koji uopće ne spadaju u tematiku članka koji se tek počeo
baviti samo prijenosom informacije u jednom redu i to magnetski usmjerenim impulsom a ne električnim jer se tako gubi smisao kontrole impulsa
da bi se uopće mogao koristiti u računalnoj tehnologiji..a vi odoste naširoko tko je bolji !!!!Samo mozak kao i svi drugi dijelovi CNS-a imaju jezgre
koje su nakupine stanica gdje se pojedini signali obrađuju i zatim usmjeravaju kako koji i gdje koji ide to opet drugi centri rade i tako ....
Nekoliko vrsta živčanih stanica postoji...sve one se preklapaju jedna s drugom ....samom mozgu za recimo brži rad je bitna povezanost
živčanih stanica ....ne znam zašto ste ušli u raspravu o mozgu kad se tek uspjelo poredati živ.stanice u jedan red i usmjeriti signal da se prenosi.
Znate li vi koji je još posao samo oko obrade tog signala i uključivanja još više živ.stanica u procese prijenosa signala....prije bi se moglo
pomoći na taj način invalidima i recimo robotizacija ,a o nekoj novoj procesorskoj živčanoj stanici itekako je to daleko!!!Disanje potpuno automatizirano
stanje nižih centara koje mi možemo kontrolirati ,ia toliko razina na kojima radi mozak da recimo računalo tu nema šanse pored mozga...jedino
se može računalo mjeriti s ljudima u tome da računalo može biti brže u nekim načinima rada ali ne u svim..ako se to desi tad
računalo postaje svjesno samog sebe a to ne bih rekao da će se desiti,ako da tad smo otkrili tajnu života....a to je jako daleko po meni.

Private
17 godina
neaktivan

Evo nisam znao gdje da napisem,ali sam upravo OC-o mozak - sad radi na 14,000,000,000 petaflopa u stotinki sekunde - imam rez 13000 u 12D Brain Marcu.

EDIT:

Sad smo ja i prijatelj uparili mozgove - imamo rez 22000(malo se gubi zbog BranfireX-a)

Evo i  malo FPS ova:

Crysis - 122002 x 80002 sve Very High 14500FPS-ova Max,12200FPS-ova Min - Avg - 13500FPS

Once i rose above the noise and confusion,just get a glimpse beyond this illusion.I was souring ever higher but i flew too high.Though my eyes could see i still was a blind man,Tough my mind could think i still was a mad man.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...
Dragon wizard kaže...

Jer je to dokazano
a i rekli su da je Albert Einstein koristio 30% mozga
16 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...
sk8 4 life kaže...
Dragon wizard kaže...

Jer je to dokazano
 Istina. Samo, koliko je Tesla koristio mozga kad je bio oko 100 godina ispred svog vremena? Iznimke potvrđuju pravilo...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 20:59 (Dragon wizard).
17 godina
neaktivan
Gamer-gts kaže...
sk8 4 life kaže...
Dragon wizard kaže...

Jer je to dokazano
  Ja sam to isto čuo, al mislim da su to nagađanja (u vezi Einsteina). Prema tome je imao veći mozak. Za ovo sa 10% ne znam, valjda je dobro, ak veliš da je dobro. Imam pitanje u vezi toga : Dal se "svjesno" misli na postotak voljnog živčanog sustava u mozgu, ili samo na "razmišljanje"?
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." Albert Einstein
16 godina
neaktivan

Mi svjesno kontroliramo 10% mozga. Razmišljamo i kad nismo toga svjesni.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kod Einstena je u biti bilo više vlakana koje povezuju dvije polutke mozga tako da prostor koji odvaja dvije polutke kod njega praktički nije
niti postojao i zbog toga je njegov "mozak" djelovao veći ali u biti su veze lijeve i desne polutke bile praktiči spojene.
To je dokazano iz njegovih nalaza koji su i objavljeni negdje(ne sjećam se više gdje) ali znanstvenici to itekako znaju.Obično neke od anomalija našeg
živčanog sustava obdare pojedince natprosječnom funkcionalnošću mozga.Znači svi koji imaju slične "abnormalnosti " u biti brže i ljepše
gledaju znanost i samu budućnost znanosti.Ne kažem da ako se neke druge regije razvijaju izazivaju i negativne posljedice koje mogu biti kobne
i bolesne !Kod nekih znanstvenika je eto bilo pozitivno.Mi sami možemo vježbanjem razviti neke posebnosti i nove puteve u mozgu napraviti
i na taj način "ubrzati" rad mozga.Prije negdej oko godinu dana naši istarživači CNS-a su na HTV-u govorili o tome i bave se "oživljavanjem "
mrtvih puteva živčanih impulsa ,a to bi itekeko pomoglo pri nekim bolestima CNS-a.

Private
17 godina

U ljudskome mozgu ima više veza između neurona nego što je čestica u svemiru.

(Čestica, znaći, atoma, molekula...)

Razmislite o tome, pa pokušajte shvatiti koliko je to složeno i NEOGRANIČENO.

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vjerovali ili ne, najzahtjevnija i najteža radnja koju je ljudski mozak sposoban obavljati i pri kojoj je najviše opterećen i zauzet

je sviranje nekog glazbenog instrumenta!

Među najzahtjevnije spadaju puhački!

Mount Vision Pro
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon wizard kaže...

Točnije, mi muškarci koristimo oko 12% mozga, tj svjesno iskorištavamo 12% njegovih kapaciteta, što možda znaći da čemo jednog dana naučiti koristiti više. Nažalost, žene su nas prešišale jer one koriste 2-3% više mozga i bolje su u "multitaskingu". Još jedna stvar - kad žene raspravljaju (svađaju se) - imaju uključene obe polovice korteksa, a muškarci samo jednu.

I neki smatraju da su za to odgovorne glija stanice...
Mount Vision Pro
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2009 0:56 (2029.MN4).
17 godina
neaktivan
2029.MN4 kaže...
Dragon wizard kaže...

Točnije, mi muškarci koristimo oko 12% mozga, tj svjesno iskorištavamo 12% njegovih kapaciteta, što možda znaći da čemo jednog dana naučiti koristiti više. Nažalost, žene su nas prešišale jer one koriste 2-3% više mozga i bolje su u "multitaskingu". Još jedna stvar - kad žene raspravljaju (svađaju se) - imaju uključene obe polovice korteksa, a muškarci samo jednu.

LOL, ovak su već luckaste, kako bi tek bile kad bi korisilte isti postotak kao i mi XD (ovo je šala, ne uvreda) 
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." Albert Einstein
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice