Poboljšana metoda računalnog generiranja nasumični

poruka: 10
|
čitano: 2.438
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Poboljšana metoda računalnog generiranja nasumični".
17 godina

Pa ne mogu vjerovati da netko jos nije komentirao ovo s: a da stave Windows usera pred Vi editor i kazu mu da spremi i zatvori dobili bi pravi niz slucajnih znakova. :)

20 0 hvala 5
16 godina
Re: Poboljšana metoda računalnog generiranja nasum
Igor101 kaže...

Pa ne mogu vjerovati da netko jos nije komentirao ovo s: a da stave Windows usera pred Vi editor i kazu mu da spremi i zatvori dobili bi pravi niz slucajnih znakova. :)

A care, bas si me nasmijao!

Gods are fragile things; they may be killed by a whiff of science or a dose of common sense. – Chapman Cohen
17 godina
Igor101 kaže...

Tako je nekako izgledao moj susret sa Vi editorom :)

Jebo sam mater i njemu i onome ko ga je napisao :)

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...

Tako je nekako izgledao moj susret sa Vi editorom :)

Jebo sam mater i njemu i onome ko ga je napisao :)

i vjerojatno svačiji prvi susret, tvorac je baš imao zanimljivo poimanje vizualnog

Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.
17 godina

hard kor Linuxsasi nikad pretjerano nisu marili za ux, bitne su sirove performanse i to je to. Kome treba ljepo nije čru linuksas.

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ali biblioteke za generiranje pravih slučajnih brojeva postoje vec najmanje 15 godina, i koriste se naveliko kod primjerice rjindael enkripcije. Nisu nativnu podržane kod recimo .Net frameworka, ali skinuti zasebni DLL i koristiti ga u komercijalne svrhe (MIT licenca) jest trivijalno. Takodjer online kockarnice su odavno prestale koristiti pseudo slučajne brojeve, iz očitih razloga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ni za gledat, neg za delat.

Najbolje da s wordom editiramo datoteke.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout. MTCNA
16 godina
neaktivan

Ništa računala tu ne "izmišljaju" nego se najčešće radi o nekoj matematičkoj metodi koja se najprije smisli u praksi, a onda vrti na računalu. Čest primjer su ostaci pri dijeljenju sa vrlo velikim, prostim brojevima (jer prosti brojevi generiraju 'nepredvidive' ostatke tj. pri dijeljenju s određenim brojevima ostaci su svi brojevi od 1 do p-1, pri čemu je p prost, samo u kvazi-nasumičnom redoslijedu)

Inače dosta interesantna tema, koga zanima

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Jel netko shvatio zašto hardversko generiranje slučajnih brojeva više nije u modi?

https://en.wikipedia.org/wiki/Hardware_random_number_generator

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

imam fenomenalan sustav za generiranje slučajnih brojeva i redovito ih uplaćujem za srijedu i subotu. toliko je uspješan da nikad nisam dobio ništa. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice