Pa ne mogu vjerovati da netko jos nije komentirao ovo s: a da stave Windows usera pred Vi editor i kazu mu da spremi i zatvori dobili bi pravi niz slucajnih znakova. :)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa ne mogu vjerovati da netko jos nije komentirao ovo s: a da stave Windows usera pred Vi editor i kazu mu da spremi i zatvori dobili bi pravi niz slucajnih znakova. :)
A care, bas si me nasmijao!
Tako je nekako izgledao moj susret sa Vi editorom :)
Jebo sam mater i njemu i onome ko ga je napisao :)
Tako je nekako izgledao moj susret sa Vi editorom :)
Jebo sam mater i njemu i onome ko ga je napisao :)
i vjerojatno svačiji prvi susret, tvorac je baš imao zanimljivo poimanje vizualnog
hard kor Linuxsasi nikad pretjerano nisu marili za ux, bitne su sirove performanse i to je to. Kome treba ljepo nije čru linuksas.

Ali biblioteke za generiranje pravih slučajnih brojeva postoje vec najmanje 15 godina, i koriste se naveliko kod primjerice rjindael enkripcije. Nisu nativnu podržane kod recimo .Net frameworka, ali skinuti zasebni DLL i koristiti ga u komercijalne svrhe (MIT licenca) jest trivijalno. Takodjer online kockarnice su odavno prestale koristiti pseudo slučajne brojeve, iz očitih razloga.
Ni za gledat, neg za delat.
Najbolje da s wordom editiramo datoteke.
Ništa računala tu ne "izmišljaju" nego se najčešće radi o nekoj matematičkoj metodi koja se najprije smisli u praksi, a onda vrti na računalu. Čest primjer su ostaci pri dijeljenju sa vrlo velikim, prostim brojevima (jer prosti brojevi generiraju 'nepredvidive' ostatke tj. pri dijeljenju s određenim brojevima ostaci su svi brojevi od 1 do p-1, pri čemu je p prost, samo u kvazi-nasumičnom redoslijedu)
Inače dosta interesantna tema, koga zanima
Jel netko shvatio zašto hardversko generiranje slučajnih brojeva više nije u modi?
https://en.wikipedia.org/wiki/Hardware_random_number_generator
imam fenomenalan sustav za generiranje slučajnih brojeva i redovito ih uplaćujem za srijedu i subotu. toliko je uspješan da nikad nisam dobio ništa.