PlayStation – zvijezda malih oglasa

poruka: 130
|
čitano: 17.764
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "PlayStation – zvijezda malih oglasa".
17 godina
Re: PlayStation – zvijezda malih oglasa
Bitanga kaže...
Cryogenic kaže...

Da, i? Ja ju imam već skoro godinu dana, i preko 50 igara u libraryu. Imam i PC sa preko 80 igara u steam libraryu. Imam i Nintendo za klince sa preko 30 igara u libraryu.

Sve sam kupio sa svojim novcima, ništa nisam ukrao.

Kaj nije dok se preplatis na PSN dobijes svaki mjesec nekakve igre?

17 godina
Ivan(4) kaže...

Konzola, koliko god bila napredna, ostaje igračka.

Pa nitko ne priča da je konzola zamjena za PC. Ja imam nekoliko PCa, PS4, Wii U, mogao bih i još nešto piknut :-P Evo baš sam naručio Steam controller neki dan :-P

14 godina
neaktivan
Ajar kaže...
BlueMax kaže...

2300kn za uređaj na kojem se samo može igrati je ok, a isto toliko za uređaj s kojim možeš telefonirati, fotografirati, koristiti ga za navigaciju, rokovnik, budilicu, walkman, novčanik, mail, internet...  pa i za igru,  je idiotizam? 

PS4 je specijaliziran za igranje (i usto može reproducirati BR) i to čini izvrsno (i tehnološki). tu je cijena ok. ove naprave u koje utrpavaju sve i svašta (a osnovna namjena im je telefoniranje), bez reda i pameti i samo zato jer mogu, koštaju previše. za svaku funkciju koju si nabrojao imam za to specijaliziranu napravu (osim mail + internet na kompu) i meni je to u redu. i falaboguihrvatima da se još nitko nije sjetio u igraće konzole ugrađivati šparete, vešmašine, tv-tunere, upaljače, usisivače i kajtigajaznam. 

Ja isto volim igranje pa s vremena na vrijeme lupim cifru za neku komponentu koja kosta duplo vise od PS4. E sad, koliko je to pametno? Nimalo, ali mogu i zasto ne trositi za svoj gust. S druge strane, smartphone mi je velika pomoc u poslu i u zivotu opcenito. Da sa sobom vucem pojedinacne uredjaje cije funkcije smartphone objedinjava a svakodnevno ih koristim, ne pada mi na pamet. Da ne govorim koliko bi to sve skupa vise kostalo od smartphonea.

14 godina
neaktivan
Ezio kaže...

@Envy, nisam mislio na konkretne naslove nego opcenito je vece zadovoljstvo igrati se na konzoli nego na pc-u. Sto se tice najboljih igara na ps4, lakse ti je to uguglati pa pronadjes nesto sto je po tvojem gustu.

1. Ova tema nije o tome kakav je PS4 kao igraca platforma nego o tome da li je jednu te istu stvar bolje platiti 2400kn ili 3200kn.

2. Opcenito je vece zadovoljstvo igrati Fifu na konzoli isto ko sto je opcenito vece zadovoljstvo igrati Battlefield na PC-u. S tim da PC uvijek mozes dovesti na nivo konzole a konzolu nikad na nivo PC-ja. Svaka platforma ima svoje ekskluzive ali one konzolaske su najcesce igre koje se zavrse u 2 dana dok se PC ekskluzive smatraju sportom u odredjenim drzavama. 

3. Ekspanzija konzola dovela je do toga da vecina "one summer hit" igara ne iskoristava ni djelic PC mogucnosti vec su okrljastene na konzolaska ogranicenja i kao takve odbojne PC igracima.

4. Ponosni sam vlasnik svih dosadasnjih Sony konzola i vecine Nintendovih i bez trenutka razmisljanja mogu reci kako Nintendo opcenito pruza vece zadovoljstvo od PS-a. On ima "ono nesto" sto PS nikad nije imao a PC ni ne pokusava imati.

5. Kad kupujes onda je 2400 bolje nego 3200. Kad prodajes onda nije.

15 godina
BlueMax kaže...
Ezio kaže...

@Envy, nisam mislio na konkretne naslove nego opcenito je vece zadovoljstvo igrati se na konzoli nego na pc-u. Sto se tice najboljih igara na ps4, lakse ti je to uguglati pa pronadjes nesto sto je po tvojem gustu.

1. Ova tema nije o tome kakav je PS4 kao igraca platforma nego o tome da li je jednu te istu stvar bolje platiti 2400kn ili 3200kn.

2. Opcenito je vece zadovoljstvo igrati Fifu na konzoli isto ko sto je opcenito vece zadovoljstvo igrati Battlefield na PC-u. S tim da PC uvijek mozes dovesti na nivo konzole a konzolu nikad na nivo PC-ja. Svaka platforma ima svoje ekskluzive ali one konzolaske su najcesce igre koje se zavrse u 2 dana dok se PC ekskluzive smatraju sportom u odredjenim drzavama. 

3. Ekspanzija konzola dovela je do toga da vecina "one summer hit" igara ne iskoristava ni djelic PC mogucnosti vec su okrljastene na konzolaska ogranicenja i kao takve odbojne PC igracima.

4. Ponosni sam vlasnik svih dosadasnjih Sony konzola i vecine Nintendovih i bez trenutka razmisljanja mogu reci kako Nintendo opcenito pruza vece zadovoljstvo od PS-a. On ima "ono nesto" sto PS nikad nije imao a PC ni ne pokusava imati.

gle, xxx je poceo pisati standardne pc gluposti a ti si nastavio o svrsi smartphonea u svakodnevnom zivotu. Tako da nisi bas netko tko bi trebao mene poduciti sto je tema niti sam ja taj kojeg trebas poducavati.

Potpis!
15 godina
Ezio kaže...
BlueMax kaže...
Ezio kaže...

gle, xxx je poceo pisati standardne pc gluposti a ti si nastavio o svrsi smartphonea u svakodnevnom zivotu. Tako da nisi bas netko tko bi trebao mene poduciti sto je tema niti sam ja taj kojeg trebas poducavati.

Odrasti već jednom.

Say hello to my little friend
15 godina
Krunoo7 kaže...
Ezio kaže...
BlueMax kaže...
Ezio kaže...

Odrasti već jednom.

a kakve to veze ima sa temom??

Potpis!
15 godina
Ezio kaže...
Krunoo7 kaže...
Ezio kaže...
BlueMax kaže...
Ezio kaže...

Odrasti već jednom.

a kakve to veze ima sa temom??

Zadnje dvije strane su samo prepucavanja čiji je veći

Say hello to my little friend
15 godina
neaktivan
Envy kaže...  

Jako lijep post i osvrt na trenutnu situaciju, samo i ja sam već starklelja malo mlađi od tebe moram priznati neke stvari da su se jako promjenile. Mislim ne želim ništa kontraargumentovati samo par stvati reći:

PC od soma eura će i dalje da bude PC, a svrha njegova može biti da pravi pare ili da bude već igraća platfroma ukoliko je istu opremio GTX-icom i to ni manje ni više nego 980-tkom...

Međutim... (*) ...

Šta vi sada igrate i kakva je trenutno situacija u odnosu na gore navedene boldane video igre volio bih da čujem mišljenje ali samo od forumaša starijih od 35 godina.

Apsolutno! Prije PS4, starijem sinu sam staru Q6600 konfiguraciju nadogradio na SkyLake... Mijenjao sam samo ploču (Gigabyte Z170), CPU (i5 6400) i 2 x 8Gb DDR4... Otišlo je 3,600kn na nadogradnju :-/ Ne računam tu SSD, 2xWD, kvalitetno napajanje, grafičku, kučište koje su ostale od stare konfiguracije. U svakom slučaju, relativno skupo, ali PC je PC i kao stari informatičar ostajem pri tome;-)

Nekoć davno, u doba PS1, za posao tu je bio PC, za igranje PS1. Danas je ta podjela jako nejasna, jer PC je postao ultimativni igrači stroj, a konzole postale multimedijalni centri. Iz zafrkancije sam spojio na PS4 BT tastaturu "Minton" kupljenu u Konzuma za 100-njak KN i prastari Targus BT miš.  Sve je proradilo iz prve, bez drivera i kerefeka, i PS4 je zamalo postao PC?! Znači, na PS4 preko weba browsera klinci idu na FB i prate forume, gledaju YouTube, MKV 1080 filmove... Isto što rade i na kompu?! S druge strane, na PC-u imaju Logitech kontrolere, volan, gejmersku mehaničku tastaturu. Međutim, skužio sam da su za ovu konzumerističku on-line generaciju konzole super stvar! Relativno jeftino, jednostavno i ima sve što mladi vole:-)) Neće sva djeca imatu potrebu programirati niti mjenjati termalnu pastu sa procesora, pa da im treba PC da "uče"... i tu uskače konzola. Meni osobno je konzola i dalje igračka za razbibrigu:-)

Da se nadovežem na pitanje o igrama;-) Zadnje što sam igrao... uf, bilo je to u doba P4 i XP-a, Mafia, prvi dio :-)

Ivan(4) kaže...

Ono što je svakako na strani konzole je što sve to dobijaš odmah sređeno, ali ako si uzeo PC da bi igrao igre na njemu i upucao soma € na "kutiju" i periferije bez monitora i zvučnika, a nisi sebi obezbedio jednak ugođaj kao na konzoli (kontrolera i slušalica s mikrofonom imaš kakvih hoćeš), uz bolju grafiku, tvoja greška.

Ako je itko utukao basnoslovne novce u gejmersku PC periferiju, onda sam to ja;-) Međutim, ne može se usporediti igranje na 24" monitori i 50" TV-u, niti PS4 gamepad sa univerzalcem od Logitecha. PS4 je stroj konstruiran za igru, a PC je meni kao developeru (programeru) stroj za rad.

Ivan(4) kaže...
Od pomenutih igara, imam Giana Sisters i živo me je interesovalo koliko sam je platio. Mislio sam da je bila nešto tipa 2,5€ na Steam rasprodaji, ali ispalo je da sam je uzeo za "pay what you want", što verovatno znači okruglo 10x manje nego što si ti platio, i to zajedno sa još tri druge, uključujući i vrlo solidni The Swapper. Dakle, i ako zanemarimo pirate, i kad misliš da si dobio dobru ponudu, i dalje verovatno plaćaš mnogo više nego na PC-ju, a te razlike se samo vremenom akumuliraju.

Zavisi koja Gianna Sisters, imaš Twisted Dreams i jeftiniju DreamRunners. Ali poanta je da novi i popularni naslovi poput GTA V na PC-u koštaju koliko i na PS4.

Ivan(4) kaže... 

Virus se ne sećam kad sam imao (malo sreće, malo zdravog razuma), identitet i finansijske podatke ti danas sajber kriminalci mogu ukrasti i ako koristiš samo konzolu (jbg, ide uz ono "napredna igračka", online nalog, plaćanje preko neta i ugrađeni browser), a o bottlenecku se brinu ljudi kojima je bitnije koliko imaju fps nego kako se igraju.

Vezano za decu, dve stvari. Prvo, da parafraziram onu malu nafuranu, nemam dece ni problema. Drugo, to što mi je otac dao računar u ruke od malih nogu, i što je stoički prihvatao to što s vremena na vreme nešto s*ebem kao deo procesa učenja, mi je dalo solidnu prednost u odnosu na većinu vršnjaka i na tome mu hvala. Jesam se uglavnom igrao, ali smo i zajedno instalirali DOS i Windows, prčkali po Memmakeru, autoexec.bat i config.sys, nabadao sam jumpere na karticama itd i čak sam pomalo brljao i u BASICu, a nisam imao više od 10 godina. Konzola, koliko god bila napredna, ostaje igračka.

Pričamo o prosječnom korisniku... Kod mene u firmu redovito dolaze PC zaraženi rootkitovima, spywareima, adwareima i svom mogućom gamadi, a ja evo kucam sa PC-a na kojem NIKAD nisam imao ni antivirus ni virus:-)

A djeca... pa sad, ja sam 1983. programirao u Z80 assembleru, zalemio profi tastaturu za ZX-a... sve u svoje vrijeme. Danas i tehnički nespismen može sklopiti PC-a jer malo kvalitetnija kučišta idu bez vijaka. Windowse može instalirati i moj mlađi sin. To što sam ja znao sve registre Z80 i što si ti znao sa jumperima i IRQ-ovima danas ni tebi ni meni ne znači NIŠTA :-/
Istina, djeci sam od ranog djetinjstva dao tastaturu da se igraju i ako budu imali interesa, možda nasljede firmu. Ali PS4 promatram kao stroj za konzumiranje zabave tj. razbibrigu. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.12.2015 23:49 (Luciano).
16 godina
4mal kaže...

nemam tolko ali igram se skoro 25 god. sa povremenim pauzama

i trenutno igram aaa naslove tj. kako koji izadje 

Objasni mi koji su t AAA naslovi, za A glumce Hollywooda znam, i za A+++ energetski razred, ali AAA naslove ne znam. Predpostavljam da je to svaka igra koja na Steamu košta lupam 60€(obična) Deluxe i Game og The Year još skušlje. Ali me zanima tvoje mišljenje ako uzmemo neke totalno dvije igre , jedna koja ti se ne sviđa a jedna koja ti se sviđa (recimo da je i isti žanr) zašto su rangirane kao AAA? Btw: primjetio sam da si gamer jer te ima u svakoj temi u grafičkim ;) 

XXX kaže...
Envy kaže...
kakva je trenutno situacija u odnosu na gore navedene boldane video igre volio bih da čujem mišljenje 

Današnja situacija ti ide otprilike ovako. Popularni su ti remasteri. Znači igre iz prethodne generacije konzola koje preprodaju ponovno jer ide novi marketinig, 60fps-a glatko igranje i full HD. Za te iste igre marketing je na prethodnoj generaciji tvrdio kako se i ne vidi ljudskim okom više od 30 fpsa i da je 900p rezolucija sasvim u redu. Dalje popularni su interaktivni filmovi, baš oni pravi gdje gledaš film, te u nekom treuntku utječeš na taj film ponekom odlukom, te tzv. QTE igranje gdje ti na ekranu blinka tipka ili kombinacija tipki koje moraš u zadanom vremenu i zadanim redosljedom brzo pritisnuti.

Na PC platformi imaš to isto ali u nešto manjem obimu . Popularno je gomilanje nastavaka koji su više manje jedno te isto na nešto boljoj grafici, online FPS-ovi, ima nešto solidnih RTS-ova i strategija te auto simulacija. Dosta igara forsira sand box gameplay ( nešto poput GTA ) te ima dosta kvalitetnih RPG-ova. U principu ako ti se igra ponuda igara je raznolikija i raznovrsnija nego kada si se zadnji puta igrao. Problem je inovativnosti i originalonsti, jer sve je više manje debelo izlizano.

edit: evo stavio u zagradu.

Dobro, razumio sam ako je to konzola igra se na FHD rezi (drugačije i ne može), na PC-u u zavisnosti od monitora igranje može da bude poprilično skupo.

Ali kokretno me zanima koje su to igre u zadnje 3 godine koje su vrh, ne moraš nabrajti do u besvjest ali dovoljno je 5 naslova ali da su nečime iznad.

Evo ja ću napisati koje su to dvoje igre koje sam ja zadnje igrao koje su donijele barem jedna od njih doslovce revolucju u žanr

1. World in Conflict - dakle RTS gdje ste mogli zoomirati do pješaka i odzoomirati da se vidi pola pokrajine. Tko god ju je igrao sav RTS do sada pa čak i (Age og Empires 2 te Homeworld)

2. Dragon Age: Origin. Ajde rekoh da probam i ostanem mjesec dana na igri  kada sam vidio da sam prošao svega 33% igre.. tad sam prekinuo igranje.

Napomena: obje igre na mojoj konfiguraciji (pogledaj Moj PC) idu na svim detaljima maximuma uključeni oni AA te FSAA 4x ili šta već (lupam) na krlaju svih CRT monitora 24" Sony Fw-900

Dakle zanima me, da li se šta od ovih strategija šta promjenilo. Gledam CityBuilding i nije to više to. Anno serijal. Ne znam, ja samo pitam ali eto čujem da je treći dio Dragon Agea (da li prošče godine) bio veliki boom. 

Usput moram reći da su mi samo dvije filme ostavile filmsko iskustvo:

1. Unreal 2: Awekening

2. Half-Life 2 (zajedno sa Epizodom 1 i 2), a sa ovim mišljenjem se mnogi i gamerski kritičari slažu.

4mal kaže...

objasni mu sto je sand box

Otprilike znam, i googlao sam ali mi nije jasan naslov. Kao što rekog kada se prvi GTA pojavio mi to (pravi Bugovci) nismo ni gledali. To je bilo smiješno igrati naspram jednog UT-a. ALi ako tko zna šta je sand box neka mi javi. 

Ezio kaže...

Ja našao danas i evo i novi ečć dan za 5 minuta ja na toj igri. Ali te igre nema na PS4. Niti Trine ne znam da li postoji na PS4, ipak je to Microsoftovo.

Ali se ne bi složio da je veći gušt igrati se na PC-u. Ustvari i slažem se i ne slažem se.. zavisi od potrebe. Ugranje eto gornje World in Conflict nikako ne može biti veće iskustvo kada igram na dva monitora, da desnoj mi mapa a na lijevom igram. 

Dok sa druge strane gore nabrojane platformse igre, definitivno se slažem da bi (pogotovo ako je OLED ili Panj Plazma) veći gušt bio igrati se na konzoli nego na mom radnom PC-u.

Poruka Bug Online Forumu: Ehhh sada pošto Bugovci ne daju da se citira sa dvije različite stranice (pitaju kakva je to poreba zamislite) moram ovo postat pa tamo citirati dalje.

16 godina
Bitanga kaže...
* * *

Pa nitko ne priča da je konzola zamjena za PC. Ja imam nekoliko PCa, PS4, Wii U, mogao bih i još nešto piknut :-P Evo baš sam naručio Steam controller neki dan :-P

Bio je u početku živa istina. Ljudi koji nisu znali upaliti računar (Doslovce) na konzolima su imali Start i Reset, ali sada tema je PS4, zvijezda malih oglasa.. vuče i mene čak sa 33 godine da ga kupim.

BlueMax kaže...
* * *

1. Slažem se. Kao i svaka tema ode u krivom smjeru, ali trenutno je dobra komunikacija (sad ću ja smiriti ovi što mjere veličinu međuonžja) i lijepa rasprava pa nek ide, nemoj zamjerit :D

2. Slažem se. Upao sam jednom u društvo koje je igralo PES 4.0 i ja kao amater (a svi su osim dvojice koji su pobjeđivali redovno, jer tatašnji PES je bio daleko ispred Fife) sa Vasco De Gamma i Boca Juniorsima, derao sa guzove ovima sa Mančester i Bersolana društvom :D

3. Slažem se.

4. GameBoy sam imao, i imao je ono nešto, ali pravi wow efekat i leptire u želudcu sam osjetio kada sam nabavio PlayStation Portable (PSP). Ali da, GameBoy ima onaj neki šmek ali sa ovim 'velikim' konzolama ne bih znao a nije ni tema PS vs Nintento.

5. Ja sam te sreće da ništa ne prodajem. Sve što kupim koristim do te mjere da vše nema smisla prodavati, nego ostaviti ili je dovoljno kvalitetno da radi 20 godina.

Krunoo7 kaže...
* * * 

Zadnje dvije strane su samo prepucavanja čiji je veći

A ti želiš naravno završnu riječ da je tvoj najveći. Kao što sam gore rekao..  daj prestanite se prepucavti nego ili se aktivno uključite u temu ili pasivno promatrajte. Hvala i izvoli  za poslušnost.

Luciano kaže...
Envy kaže...  

Jako lijep post i osvrt na trenutnu situaciju, samo i ja sam već starklelja malo mlađi od tebe moram priznati neke stvari da su se jako promjenile. Mislim ne želim ništa kontraargumentovati samo par stvati reći:

PC od soma eura će i dalje da bude PC, a svrha njegova može biti da pravi pare ili da bude već igraća platfroma ukoliko je istu opremio GTX-icom i to ni manje ni više nego 980-tkom...

Međutim... (*) ...

Šta vi sada igrate i kakva je trenutno situacija u odnosu na gore navedene boldane video igre volio bih da čujem mišljenje ali samo od forumaša starijih od 35 godina.

Apsolutno! Prije PS4, starijem sinu sam staru Q6600 konfiguraciju nadogradio na SkyLake... Mijenjao sam samo ploču (Gigabyte Z170), CPU (i5 6400) i 2 x 8Gb DDR4... Otišlo je 3,600kn na nadogradnju :-/ Ne računam tu SSD, 2xWD, kvalitetno napajanje, grafičku, kučište koje su ostale od stare konfiguracije. U svakom slučaju, relativno skupo, ali PC je PC i kao stari informatičar ostajem pri tome;-)

Nekoć davno, u doba PS1, za posao tu je bio PC, za igranje PS1. Danas je ta podjela jako nejasna, jer PC je postao ultimativni igrači stroj, a konzole postale multimedijalni centri. Iz zafrkancije sam spojio na PS4 BT tastaturu "Minton" kupljenu u Konzuma za 100-njak KN i prastari Targus BT miš.  Sve je proradilo iz prve, bez drivera i kerefeka, i PS4 je zamalo postao PC?! Znači, na PS4 preko weba browsera klinci idu na FB i prate forume, gledaju YouTube, MKV 1080 filmove... Isto što rade i na kompu?! S druge strane, na PC-u imaju Logitech kontrolere, volan, gejmersku mehaničku tastaturu. Međutim, skužio sam da su za ovu konzumerističku on-line generaciju konzole super stvar! Relativno jeftino, jednostavno i ima sve što mladi vole:-)) Neće sva djeca imatu potrebu programirati niti mjenjati termalnu pastu sa procesora, pa da im treba PC da "uče"... i tu uskače konzola. Meni osobno je konzola i dalje igračka za razbibrigu:-)

Da se nadovežem na pitanje o igrama;-) Zadnje što sam igrao... uf, bilo je to u doba P4 i XP-a, Mafia, prvi dio :-)

* * *

Dakle zadnje što si igrao je Mafia, sandbox igra slična GTA (mislim da sam to jednom bratu nstalirao davno nekada).

Ali sam namjerno htio istaknuti ovu tvoju jednu rečenicu (žuti marker) da su današnje igre jednostavno ono što mladi vole. Kvaka je u tome da mi više nismo mladi (eto ti si toliko čak stariji da te treba i persirati), ti i djecu imaš a ja ni kučeta ni mačeta osim 10 godine mlađe zaručnice, pa si još uvijek mogu ovakve budalaštine priuštiti.

A ista stvar u trećem osnovne na nekakvom Terminalu (koji nije imao vanjsku memoriju) morao sam 5 A4 stranica teksta prekucati ili bolje rečeno programirati da bi napisao igru tipa Pong i igrao ju sa rođakom.

Dakle boldane igre koje sam ja igrao (kao što rekoh nije to džaba zlatno doba igranja) takvo više nešto nema ako sam dobro shvatio. Ili evo dobrog pitanja: da li je trenutni #1 n PS4 (zaboravo sam kako se zove ali dobio je tamo nagradu najbolje igre) dovoljan razlog da si kupim PS4. Ili drugo pitanje: dali je Dragon Age: Inquisition dovoljan razlog da si nadogradim na Core 6-te generacje i GTX 980?

17 godina

Kakva je ovo rasprava?!

Ko voli cevape, a ko pljeskavice?

Ja se igram na svemu i svacemu jer volim igre kao igre, a za platforumu me boli briga ;)

EDIT: I da, cisto reda radi, '81 god sam.

EDIT 2: Uh sad tek vidio ove gluposti za zlatno doba videoigara, a isto se moze reci za filmove/knjige/stripove/glazbu...

Moje misljenje je da takvo nesto ne postoji, to je samo odraz genreacije, tj odrastanja iste.

Kad smo klinci, upijamo ko spuzve i svaki vrag nas impresionira i reze nam se u pamcenje.

Ja obozavam stare igre, i zato su mi tu emulatori, ali nemojte govorit da nove igre ne valjaju....

Evo bas sam prekjucer zavrsio Uncharted trilogiju na PS4, i taj serijal IMHO spada u sam vrh...ne kuzim kako netko moze reci da danasnje igre nevaljaju, nemaju dusu i slicne gluposti.

Nemojte zivjet u proslosti. ;)

PSN id: Diskach
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 8:42 (disco).
Moj PC  
6 0 hvala 2
17 godina

Envy to su ti kao blockbusteri tipa asassin , cod,bf,batman serijali i jc i ine u svim podzanrovima ;-)

Nemogu ih usporedit jer su slicni ko jaje jajetu heh uglavno. Treba puno novchicha jer su eye candy gafikanera:-)

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Envy kaže...

- zanimaju me platformske igrice, ako se netko sjeća Lion King, Alladin, (1996-ta možda godina) u zadnje vrijeme jedna lijepa bila je Trine. Pa eto čisto ako ima netko info da mi javi kakva je situacija na tom planu.

- ili neke lakše igrice za jedno ili dvoje da se može neki turnir napraviti (kada druženje doma imam) ili neke mozgalice sa fancy grafikom.

Dakle želim da se upustim na kauču dok na telki ne razbijam mozak. Eto ako ima kakav savjet pucajte ljudi.

Rayman. bilo koji. svi. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
14 godina

ljudi su toliko bez para da su cijene sad doslovno pale ispod 2000kn, po meni isplativa inveaticija za one koji zele samo stroj za gameanje.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

I to gro je pala ...ja sam svoj primjerak kupio(kojega sam ove godine i prodao) prvog dana sluzbene prodaje kod nas 

I da nisam iamo voucher i popust na isti bi platio puno vise nego tko je sada uzeo ;-)

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2015 14:58 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ajar kaže...
Envy kaže...

- zanimaju me platformske igrice, a...

Dakle želim da se upustim na kauču dok na telki ne razbijam mozak. Eto ako ima kakav savjet pucajte ljudi.

Rayman. bilo koji. svi. 

FEZ, mada bih rekao da je bliža Manic-Mineru nego tipičnoj platformskoj run & jump igri.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
17 godina
crash11 kaže...
Kill Frenzy kaže...

ne nije riječ o pravom problemu.da bilo bi kud i kamo bolje da su igre u 60fpsa i na to sam i sam malo razocaran ali govoriti kako su mnoge igre u problemima je pretjerivanje.

danas je nazalost tako da sve igre po izlasku nebitno za platformu imaju problema no to se brzo popegla.

kad bi sve igre na konzoli isle u 60 fpsa onda je nebi mogao vec sad kupit novu za 2000kn na njuskalu. uzmi 2000 kn odi u trgovinu slozi pc i vidjet ces kako ces nesto igrat. po meni i je bolje da su konzole nesto jeftinije ali da im je vijek trajanja manji.

navodis igre poput fallouta,assasins creeda koje su poznate po tehnickim problemima od prije i to na svim platformama

"Nisu samo te igre, npr. i novi JC"

nisu ni te igre

LOL za 2000 kn ćeš igrat nešto na kompu? Samo ne znam što, možda tetris ili super mario. Ja sam kupi ovaj PS4 i prezadovoljan sam. Sama igra star wars košta 550 kn u trgovini, i još sam dobio dodatne popuste za gamepad, produženje garancije, igri, dodataka za PS4 itd.. Ovo se svakako isplati kupiti. I nisam primjetio nikakvih problema u igrama, tako da sve ovo vam pada u vodu...

Za 2000 kn možeš kupit komp sa kojim ćeš se igrati do smrti. To što ti želiš igrati par dana najnovije naslove to je druga priča. Ima na tisuće igara koje nisi igrao, da ne kažem ni vidio i koje bi radile na 500FPS-a na kompu od 2000kn. Ali o ukusima nećemo.

ps. baš smo sjeli na neku cugu i onda nas frend napao u svezi te akcije, da trlja ruke od sreće jer je pun oglasnik plejki, da čeka da padnu još pa da se usreći za Božić, mi smo ga smo sa čudom gledali kako je on bio sretan, ali eto, nekog je razveselila ta akcija. Mene konzole neće nikad vidjeti... Možda neki nintendo...

http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/ - http://www.weboteka.net/
10 godina
Luka123 kaže...

ljudi su toliko bez para da su cijene sad doslovno pale ispod 2000kn, po meni isplativa inveaticija za one koji zele samo stroj za gameanje.

a kaj ce bit kad ce trebat te novce vratit ne razmisljaju ocito

17 godina

ukoliko imas i malo pameti vrlo tesko te je preveslat.

ja sam kupio na nacin da sam dosao kod ljudi.provjerio papire,otvorio posve zapakiranu plejku.spojio ih kod njih na tv,upalio.jos jednom provjerio papire i to je to.

na papirima se svidi sve.ime,prezime,adresa,serijski broj,ovjereno sve. ukoliko plejka rinke imas sve i ides u servis

jedino sto ja ne idem nekom nepoznatom u kucu sa parama.

nakon provjere otisao na bankomat ,vratio se po plejku i to je to

Ti si to razradio kao da si išao u Palermo kupiti deset kila kokaina. 

:)

17 godina

Ja sam iskoristio priliku i sebi i klincima uzeo ps4 (imali dosad ps3 al' on otišao u oglasu za par dana nakon kupnje ps4) a ženi mobitel (već sam to pisao). Pc imam od negdje 1994. godine i rastavio sam i sastavio tone pc-a u međuvremenu (radio u servisu). Konzole su mi genijalna stvar upravo zbog kupi ubaci i igraj, malo sam se ulijenio oko tehnologije. Cijene igara za ps4 su još uvijek dosta visoke ali se može snaći bez problema za iste, npr. neki dan sam uzeo novi NFS klincima za 269KN na ps networku inače redovna cijena je čini mi se oko 500KN. Uzeo pes2016 za neke sitne pare na onom 12 for christmas deal-u. Drive club SE im kupio preko oglasa za 70 KN Star warse ne igraju al' odigram ja kad uhvatim priliku i kad je odigram ide u oglas za 100KN nek se neko veseli jer je meni nebitno.

Mom laptopu klinci nemaju pristup jer imaju svoj laptop, a na mom laptopu Steam sa 30-ak igara koje ja igram za svoj gušt a od toga nekoliko za klince koju igraju na svom laptopu u offline modu. Laptop mi je prvenstveno za posao ali moram imati i neku zabavu za sebe kad klinci zaposjednu konzolu. Kao što netko reče šta me briga koja je platforma dokle god mogu igrati igre koje se meni sviđaju.

Kako god odlična je kombinacija imati pc i konzolu (koju god tko voli, ja osobno preferiram ps-ove).

U besptičju i krava zvuči kao slavuj!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Cekam da se javi XXX i kaze da si je kupio ps4

Potpis!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

koliko je ovo realno i u ostalim igrama ?
McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ja sam jedna od onih koja je kupila PS4 iz Tele2 preko oglasnika (prije 2 tjedna). Napisala sam objavu na jedan lokalni fb oglasnik da dajem 2400 kuna kesha za PS4 iz te Tele2 akcije. Javilo mi se u roku od sat vremena nekoliko ljudi koji su bili zainteresirani. Na kraju sam uzela od jedne žene koja je bila najviše zainteresirana i koja mi je konzolu donijela kući direkt iz Tele2 čim je zaključila ugovor za telefon, pretplatu i konzolu... Njoj je trebao kesh, meni konzola i svi bili sretni. Istina je da sam mogla ići na još nižu cijenu i vjerujem da bi se netko javio i za 2200 npr, ali za novi PS4 sa igrom (SW), mislim da je cijena od 2400 kn sasvim ok. U to vrijeme kada sam kupovala, prije dva tjedna znači, još uvijek ih je bilo na njuškalu koji su tražili i po 3200 za PS4 s igrom iz Tele2... Što vrijeme bude više odmicalo i cijene će padati, pa vjerujem da će ih na kraju i za 2000 kn prodavati... :/

No, sve u svemu, nimalo mi nije žao. Bavim se inače programiranjem i PC mi služi skoro pa isključivo za rad. Grafička kartica koja je u njemu, ne bi podnijela nijednu noviju igru, a i više mi se sviđa igrati igre iz fotelje na ogromnom tv-u, nego za radnim stolom...  

Što se cijena igara tiče, ne smatram da su preskupe jer hrpu toga se može naći na akcijama ili po oglasnicima. Uz SW igru koji sam dobila s konzolom, uzela sam si još Last of Us na akciji u Santa Domenici po 240 kuna i Destiny: The Taken King na vikend akciji na storu.... I kako hrpu vremena provodim igrajući Destiny, mislim da će mi te igre biti dovoljne za tko-zna-koliko idućih mjeseci.. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 1:21 (barfuss).

8 0 hvala 0
17 godina
moderator

Evo, da se malo vratimo na temu kojom se bavi tekst koji se ovdje načelno komentira - u prilogu je slika svježe ponude jedne domaće trgovine.

Cijene su opake - bojim se da će imati jako malo kupaca koji će pristati na njih u ovom trenutku!

...
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ajar kaže...
Envy kaže...

- zanimaju me platformske igrice, ako se netko sjeća Lion King, Alladin, (1996-ta možda godina) u zadnje vrijeme jedna lijepa bila je Trine. Pa eto čisto ako ima netko info da mi javi kakva je situacija na tom planu.

- ili neke lakše igrice za jedno ili dvoje da se može neki turnir napraviti (kada druženje doma imam) ili neke mozgalice sa fancy grafikom.

Rayman. bilo koji. svi. 

meni je klonoa goat platformer samo ne vjerujem da ce izaci za ps4

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
9 godina
neaktivan
Miro kaže...

Evo, da se malo vratimo na temu kojom se bavi tekst koji se ovdje načelno komentira - u prilogu je slika svježe ponude jedne domaće trgovine.

Cijene su opake - bojim se da će imati jako malo kupaca koji će pristati na njih u ovom trenutku!

Uh, i ja sam skoro pa kupila po tim cijenama PS4.... i baš dok sam se odlučivala kako i gdje kupiti, Tele2 uletio s tom svojom akcijom (za koju nisam ni znala sve dok nisam vidjela hrpu novih PS4 na njuškalu pa sam malo proguglala da vidim o čemu se radi)... :) 

A inače, mislim da će trgovine i dalje imati kupaca bez obzira na extra niske cijene novih na njuškalu jer i ovdje su neki napisali da ne bi kupili s oglasnika/njuškala jer kao ne vjeruju prodavačima... a i nemaju svi toliko casha, trgovine ipak daju na rate... :/

15 godina

Pa mislim da netko tko planira kupit konzolu(tj. može si priušititi konzolu i barem jedan novi naslov mjesečno) će kupit bez obzira dal se pojavila hrpa ovakvih na njušci ili ne. Sad im ovo može biti ok ušteda.

Oni koji sad uzimaju konzole samo zato jer su pojeftinile na oglasniku za par sto kuna, no comment.

Opet, na kraju ovisi što igraš. Bez obzira što bih si mogao priuštiti konzolu, meni nema smisla. Što sam igrao odmah po izlasku u prodaju? Farming Simulator 15, ETS2, Crysis 3, 2. Utukao par godina u WOT, nakon polugodišnje pauze počeo igrat GW2. Malo igrao i Armored Warfare. 

Eto, meni je gejmanje na konzoli totalno promašeno. Jedina eksluziva koja mi je zanimljiva je HALO, i bez obzira koliko mi se ta igra sviđala jednostavno nije dovoljno da pljunem 3k kn.

Dakle, ako imaš mogućnosti kupiti i PC i novu konzolu i igre za nj, go for it. Ako tražiš budget gaming, onda PC ili stariji gen konzola sa oglasnika sa par desetaka naslova u kompletu po cijeni novijeg gena.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
mystik kaže...

Pa mislim da netko tko planira kupit konzolu(tj. može si priušititi konzolu i barem jedan novi naslov mjesečno) će kupit bez obzira dal se pojavila hrpa ovakvih na njušci ili ne. Sad im ovo može biti ok ušteda.

Oni koji sad uzimaju konzole samo zato jer su pojeftinile na oglasniku za par sto kuna, no comment.

Opet, na kraju ovisi što igraš. Bez obzira što bih si mogao priuštiti konzolu, meni nema smisla. Što sam igrao odmah po izlasku u prodaju? Farming Simulator 15, ETS2, Crysis 3, 2. Utukao par godina u WOT, nakon polugodišnje pauze počeo igrat GW2. Malo igrao i Armored Warfare. 

Eto, meni je gejmanje na konzoli totalno promašeno. Jedina eksluziva koja mi je zanimljiva je HALO, i bez obzira koliko mi se ta igra sviđala jednostavno nije dovoljno da pljunem 3k kn.

Dakle, ako imaš mogućnosti kupiti i PC i novu konzolu i igre za nj, go for it. Ako tražiš budget gaming, onda PC ili stariji gen konzola sa oglasnika sa par desetaka naslova u kompletu po cijeni novijeg gena.

kakvih parsto kn? Pa zar ne vidis da im je usteda veca od 1000 kn? I naravno da je to potaknulo one koji prije nisu ni razmisljali previse o kupovini ps4.

Potpis!
15 godina

PS4 na njušci imaš i jeftinije nego što su iz ove ponude. Imaš i skuplje. Generalno, ovi "novi" su trenutno par stotinjak kuna jeftiniji nego su bili "novi" prije akcije. 

Sad su ovo kao uber predobri dealovi, dobiš konzolu, igru, i lovu za još jednu igru, a prije si dobio konzolu i igru.

I dalje tvrdim, ako je nekome prije ove poplave PSova cijena bila previše, a razlika je "samo" cijena jedne igre za tu konzolu, onda ti je još uvijek previše. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice