Pad PC-a do 2016.

poruka: 51
|
čitano: 7.430
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pad PC-a do 2016.".
14 godina
Pad PC-a do 2016.

Ja mislim da će PC izumrti za nekoliko godina te da će ih kompletno zamjeniti prijenosja računala. Barem što se tiče običnih korisnika.

Ova stolna (velika računala) će se više manje koristiti u uredima za rad.

Meni moj PC nije uopšte "igrača konzola" nego uređaj za rad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Pad PC-a do 2016.

Piši kući propalo. Propalo ko moja grafička industrija. Nikada više PC-a, papira, radničke klase. Gotovo. Ende!

Za godinu dana više ni uđbenika, ni novina, ni traženja ni lutanja, sav posao i svijet na tabletu, i doma i vani.

R.I.P. stari svijet i stare tehnologije.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pad PC-a do 2016.

Žalosno!
PC je PC i to NIŠTA neće moći zamijeniti!, makar će i biti ti novi uređaji i sva sranja koja postoje i koja će postojati na tržištu.. PC je PC<3

TO je snaga i to je jednostavno nezamjenjivo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pad PC-a do 2016.

Mislim da ste krivo shvatili.

Jako puno ljudi će uzeti vlastiti smartphone i tablet što na jedno kućanstvo najčešće znači porast "pametnih povezanih uređaja" i do nekoliko puta (ako računamo da kućanstvo ima 4 člana a do sada je imalo jedno računalo i možda jedan smartphone). Poplavom uređaja srednje cijena ako svaki član nabavi phone/tablet to može značiti od 3x do 6x puta više mobilnih uređaja naspram 1 Wintel uređaja.

Ne smanjuje se bitnost Wintel kombinacije niti se radi o odbacivanju, jednostavo statistika će prijeći na stranu mobilnih OS-ova.

Naravno sve dok se kombinacija Win-a na tabletu i desktopu ne pokaže kao znatno moćnija i produktivnija kombinacija.

Every mistake I've ever made Has been rehashed and then replayed As I got lost along the way
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2012 21:24 (wyks).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pad PC-a do 2016.

Specijalno sam napravio account da vam postiram ove mudrosti.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Pad PC-a do 2016.

PC nece propasti!

0 0 hvala 0
15 godina
Pad PC-a do 2016.
Naravno da ce biti tako. Klasicnim racunalima vec sada pada popularnost a kako nece za par godina kad se tableti jos vise razviju. Pc-i ce se koristiti samo za stvari koje se nece moci raditi efikasno na tabletu. Ili ce postojati nekakav dock za tablet pa ce biti potpuni zbogom pc-u kakav je danas.
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Re: Pad PC-a do 2016.
Ezio kaže...
Naravno da ce biti tako. Klasicnim racunalima vec sada pada popularnost a kako nece za par godina kad se tableti jos vise razviju. Pc-i ce se koristiti samo za stvari koje se nece moci raditi efikasno na tabletu. Ili ce postojati nekakav dock za tablet pa ce biti potpuni zbogom pc-u kakav je danas.

Naravno, jedan 22" tablet ustekan u dock ce biti solidna zamjena. Samo malo povelika kao teblet. :D

17 godina
zatojeto kaže...

Piši kući propalo. Propalo ko moja grafička industrija. Nikada više PC-a, papira, radničke klase. Gotovo. Ende!

Za godinu dana više ni uđbenika, ni novina, ni traženja ni lutanja, sav posao i svijet na tabletu, i doma i vani.

R.I.P. stari svijet i stare tehnologije.

Smijesan si i neozbiljan sa ovim djecjim entuzijazmom.

14 godina
tigerija kaže...

Ja mislim da će PC izumrti za nekoliko godina te da će ih kompletno zamjeniti prijenosja računala. Barem što se tiče običnih korisnika.

Ova stolna (velika računala) će se više manje koristiti u uredima za rad.

Meni moj PC nije uopšte "igrača konzola" nego uređaj za rad.

sto je kod mene npr. obrnuto. moj pc je moja ultra konzola. ovo sto mi nudi moj pc konzola mi nemoze ni u snu ponuditi. a za ured nebi silovao moj gaming pc vec bi posluzila i neka kanta

15 godina
knight kaže...
Ezio kaže...

Naravno, jedan 22" tablet ustekan u dock ce biti solidna zamjena. Samo malo povelika kao teblet. :D

Moze i 7" incni tablet ali dock je spojen na 24" monitor.
14 godina
Ezio kaže...

Sto se tiće kupovine pada popularnost jer kupiš jedan komp i imaš ga godinama pa kad malo zastari samo ga nadogradiš kad tablet zastari moraš kupiti novi.

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
16 godina

isto su najavljivali smak svijeta vec 10 puta pa nista..ja i dalje cekam{#}

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
15 godina
zelenbic kaže...
Ezio kaže...

Sto se tiće kupovine pada popularnost jer kupiš jedan komp i imaš ga godinama pa kad malo zastari samo ga nadogradiš kad tablet zastari moraš kupiti novi.

Pa tablet recimo mijenjas svake 2 godine i prilikom toga prodas stari. Troskovi ti opet dodju na isto ili manje a imas potpuno novi uredjaj.
14 godina
Ezio kaže...
zelenbic kaže...
Ezio kaže...

Pa tablet recimo mijenjas svake 2 godine i prilikom toga prodas stari. Troskovi ti opet dodju na isto ili manje a imas potpuno novi uredjaj.

baš i nebi rekao recimo kupis tablet za 2500 kn prodaš ga za 2 god dobiješ možda 1000 kn kupiš komp za 2500 kn za 2 god može ostati isti a možeš ga i malo nadograditi.Ali ispast će jeftinije i reci mi što to možeš raditi na tabletu osim surfati i igrati igrice za mob?

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
14 godina
protjeran
Pad PC-a do 2016.

al prvenstveno nece pasti zbog gaminga

1 0 hvala 0
15 godina
NoDiggity kaže...

al prvenstveno nece pasti zbog gaminga

Zbog gaminga pada vec dugo. Nove generacija konzola ce ga skroz pokopati. A za one koji nisu hardcore igraci biti ce dovoljne i igre na tabletima. Jedina stvar koja ce odrzati pc je poslovna upotreba.
14 godina
neaktivan
Nema sanse..dok god ti neces moc otvorit tab i sl. da zamjenis jednu komponentu za bolju pc nebu mrel. Uvjek ce imat poklonika. A da ne velim kaj mozes sa tabom napravit kad krepa, a istekla mu garancija od godinu dana..(hint: ima veze sa funkcijom toalet papira)
Battlelog ~ UrbanFsk
15 godina
Sale_ds kaže...
Nema sanse..dok god ti neces moc otvorit tab i sl. da zamjenis jednu komponentu za bolju pc nebu mrel. Uvjek ce imat poklonika. A da ne velim kaj mozes sa tabom napravit kad krepa, a istekla mu garancija od godinu dana..(hint: ima veze sa funkcijom toalet papira)

To sto ne mozes tablet otvarati i mijenjati komponente je vise plus nego minus. Developer zna za koji hardver radi i maksimalno ce ga optimizirati za njega jer ne mora voditi racuna o razlicitim resursima. A tako ni ti ne moras nadogradjivati tablet jer ce ionako sve aplikacije na njemu raditi bez problema. Doduse, ja govorim o ipadu a ne o nekim drugim tabletima koji se proizvode sa raznolikim hardverom pa developeri muku muce. Sva sreca pa sam jabucar i ti problemi me ne dotiču.
17 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Toliko im pada popularnost da će, prema grafu ispod članka, isporuke PC-ja porasti s ispod 400 miliona komada godišnje 2010 na preko 500 miliona 2016. Ne znam, meni je teško rast za 100 miliona shvatiti kao "značajan pad popularnosti". {#}

14 godina
neaktivan
Sve se svodi na konzolitis, a puno ljudi to ne zeli, a i nisi mi rekao sta ces napravit sa tom svojom jabukom kad krepa van jamstva..napravit pitu? Lol

A netko se i dotaknuo racunala koja ce opstat samo za rad. Hmm, malo nategnuto.. Ak ti treba racunalo za rad, a volis se i poigrat, po meni je jednostavnije kupit grafu i dodat par kuna za bolji proc nego iskesirat jos i za konzolu/tab. Po meni ce prije tabovi preuzet ulogu 'radnika', jer nece oni bas tako brzo bit u mogucnosti za punokrvno igranje (bar ne do 2016 lol), a za rad ih vec ima (transformer) i bit ce ih sve vise..
Battlelog ~ UrbanFsk
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice