Oculus je prezahtjevan za Mac, tvrdi Palmer Luckey

poruka: 60
|
čitano: 6.833
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Oculus je prezahtjevan za Mac, tvrdi Palmer Luckey".
14 godina
neaktivan

LOL

nebi ulazio sta je bolje a sto nije ali sam primjetio da apple teme uvijek dignu strasti kao i kod starijih generacija "ustase-partizani" teme  

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

zar je dan danas potrebno uopste raspravljati o tome kavko je mac precijenjeno smece koje sluzi tome da lijepo (a i to je upitno i strvar ukusa) izgleda na stolu.

Mac Pro6-jezgreni model
3,5GHz 6-jezgreni Intel Xeon E5
Turbo Boost do 3,9 GHz
16 GB DDR3 ECC memorija (1866 MHz)
256 GB flash pohrana na osnovi PCIe
Dva AMD FirePro D300 grafička procesora, svaki sa 2 GB GDDR5 VRAM-a
Šest Thunderbolt 2 priklijučaka
Dva Gigabit Ethernet priklijučaka
HDMI 1.4 UltraHD
801.11ac Wi-Fi
Bluetooth 4.0
Mogućnost spajanja do tri 4K zaslona ili šest Thunderbolt zaslona
OS X Mavericks, najnapredniji računalni operativni sustav na svijetu
Cijena:
9.599,00 KM / kom
OVO je najjaci model koji je primjer na autorizovanom dileru macova i OVO je smece koje nesluzi nicemu.
Xeoni apsolutno nemaju smila u 1 procesorskim sistemima.
Ram ugradjen tu je donji segment crap-a
dva firepro sa po 2 DVA gb ram. HAHAHAHAHAHAHAH
to Smece ima cijenu od 10.0000 KM iliti 5000 EUR
za te pare sastavi PC sa
5960X 1000 eur
64 GB RAM-a za oko 500 eur
jaka ploca u rangu 500 eur
980ti GPU za oko 700 eur
512 gb samsung pro ssd za oko 250 eur..
Recimo da smo stigli do cifre oko 3000 eur. 
Ostaje ti 2000 eura za sve ostalo plus ako cak i spoustis CPU na 5930k koji i je dalje zajedno sa OC daleko bolje rjesenje od tog Xeona gore ostaje ti 3000 EUR za kucista, vodeno hladjenje.. nampanje. i SVU periferiju ukljucujuci  cak i dobar monitor.
Sad nek neko kaze da se ona kkanta za smece od 5000 EUR isplati???
Pa ko jebe ovde lud zbunjeog jel moguce da su ljudi dan danas TOLIKO glupi??
Sve i da mi se potkrala koja greska od part stostina cak i 1000 EURA  i dalje ulazi sve u to. 
Mac Pro je prpecijenjeno smece koje NIUCEMU nemoze da bude brze i bolje od za  iste ili manje para sastavljenog custom PC.
http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
12 2 hvala 0
13 godina
protjeran

hvala isusu!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: Oculus je prezahtjevan za Mac, tvrdi Palmer Lu
Stjepanj kaže...
RedRocco kaže...

Vi ste svi ljubomorni na ejpl jer ste sirotinja koja si ne može priuštiti njihove savršene proizvode. Mac može shvatiti samo čovjek koji je završio MIT a ne nekakav seljo sa polja u nekoj vukojebini. Može vas biti sram kao narod da tako pljujete po istinski savršenoj kompaniji kao što je ejpl. 

Je savrseni su dok im traje njihova bijedna 1godisnja garancija, nakon toga si nayebo!

I dok ti je najnoviji macbook podržan, a to je 2-3 godine. Svake godine štancaju novi os, koji će mi .urac svake godine novi os???!!!

14 godina
Chico12 kaže...
Stjepanj kaže...
RedRocco kaže...

Vi ste svi ljubomorni na ejpl jer ste sirotinja koja si ne može priuštiti njihove savršene proizvode. Mac može shvatiti samo čovjek koji je završio MIT a ne nekakav seljo sa polja u nekoj vukojebini. Može vas biti sram kao narod da tako pljujete po istinski savršenoj kompaniji kao što je ejpl. 

Je savrseni su dok im traje njihova bijedna 1godisnja garancija, nakon toga si nayebo!

I dok ti je najnoviji macbook podržan, a to je 2-3 godine.

Svake godine štancaju novi os, koji će mi .urac svake godine novi os???!!!

Obzirom ste kolega stavili samo OS, nisam siguran o čemu ste konkretno imali na umu, pretpostavljam OSX vjerojatno?! 

Osobno, u zadnje vrijeme sam počeo razmišljati malo drukčije u svezi nabavljanja "novih" gadgeta, obzirom smatram da je "ove godine" izbačen gadget na tržište, minimalno realno vrijedan najmanje 7 godina! 

Nisam siguran u koju domenu tehnike spadaju mobiteli, tablete, laptopovi i PC kompjuteri generalno, ali ako govorimo o mobilnim gadgetima sa iOS platformom ( može i sa android OS-im, nije problem ), štancanje svake godine nekoliko novih verzija predstavlja samo poboljšavanje i stabilizaciju istog uopće! 

No, kada je u pitanju nešto kao MacBookPro, ili LENOVO THINKPAD X1 Carbon, u koliko god trajalo radnom vijeku, osobno podržavam ORIGINAL prvu verziju OS-a, plus eventualno jedan cijeli broj nadogradnju, uz sve pod verzije tog većeg broja u verzijama OS-a! 

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 17:38 (ATJLučko).
14 godina
mirkoj kaže...

zar je dan danas potrebno uopste raspravljati o tome kavko je mac precijenjeno smece koje sluzi tome da lijepo (a i to je upitno i strvar ukusa) izgleda na stolu.

...

Sve i da mi se potkrala koja greska od part stostina cak i 1000 EURA  i dalje ulazi sve u to. 
Mac Pro je prpecijenjeno smece koje NIUCEMU nemoze da bude brze i bolje od za  iste ili manje para sastavljenog custom PC.

Je, ljudu su glupi i naivni što kupuju tu "kantu za smeće", a uglavnom su to osobe sa najvišim nivoem školovanja i koje jako lijepo zarađuju upravo zahvaljujuću toj "kanti"

11 godina
protjeran
ATJLučko kaže...
svjetlosni_mikroskop kaže...

Sad vidimo što je Mac.

Cijenjeni kolega, utvaram si da je ovo što ste vi napisali samo neinspirativan prikaz crnog humora i kiselog sarkazma! 

Ne bih se usudio biti tako olako kategorički cinik, kao i gospodin iz Oculusa, ali bih se usudio predmnijevati da će se dogoditi nešto upravo suprotno, da će probuditi zdravu konkurenciju, gdje će uskoro Apple ponuditi nešto svoje bazirano na takvom sadržaju. 

Na kraju krajeva, neka mi netko pokaže da je DOKAZANO znanstveno, medicinski općenito pa i okulistički da su gadgeti tipa Oculus zdravi, odnosno da je preporučljivo blejati sa njim na glavi nekoliko sati, obzirom kada ljudi umiru od igranja za PC uređajima po nekoliko dana!? 

Istina, komparacija i nije baš najrealnija, ali dugoročno, mogli bi ljudi toliko oćoraviti, da im niti "pepeljare" više neće biti od pomoći, a niti oftamolog u ordinaciji "Šarić" ili bilo koji drugi! 

Auuuuu..postovani Kolega Lučki...kako puuuuuuno thumb downova....

Nego,nema tu zlocestoce naspram tvog ljubljenog Apple-a,nego samo cinjenica da je Virtual vrlo zahtjevan i trazi puno GPU i CPU snage,sto apple jasno ne nudi,jer prodaje Intelove osrednje snage i tuzne AMD grafike...nije da ne moze bolje posloziti..to slazu i bagovi forumski klinci od 15 godina,nego kako Jabucarima objasniti da moraju platiti ,jedan cistokrvni i7 i vrhunku Nvidiju,kojih 35-40 000 Kuna...??

E tu postaje skakljivo..Ovo dosad se moze nekako i prodati Jabučarima,pod magla,odnosno,necim,da imaju nesto elitno naspram drugih,ali uduplana cijena,kako to objasniti,a dobiju ono,sto Pisijasi dobiju za maks 14000 kunića..i tu sad racunam sve nabrijano i haj teh,ne samo proc i grafiku..

Sto se tice uticaja Oculusa na zdravlje,prije se budem zabrinuo za tvoje,jer ne vidim neko kriticko misljenje naspram teme,vec cujem samo one rustikalne zvuke,koje cesto ljudi cuju kad prolaze pored pašnjaka...No fanncy dragi Kolega...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 17:49 (duhonja).
17 godina
zuper kaže...

Je, ljudu su glupi i naivni što kupuju tu "kantu za smeće", a uglavnom su to osobe sa najvišim nivoem školovanja i koje jako lijepo zarađuju upravo zahvaljujuću toj "kanti"

Ne vidim kakve veze ima vrsta računala s njihovim školovanjem, no dobro...

Zna se da ameri vole Apple, što je OK, potiču svoju industriju (i Kinesku ), a kod njih nije ni tako skup kao kod nas...

Ali tvrditi da je Apple u nečem bolji od PCa jednostavno nema smisla jer činjenica je da nije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 18:02 (lllnuclearlll).
11 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
zuper kaže...

Ne vidim kakve veze ima vrsta računala s njihovim školovanjem, no dobro...

Zna se da ameri vole Apple, što je OK, potiču svoju industriju, a kod njih nije ni tako skup kao kod nas...

Ali tvrditi da je Apple u nečem bolji od PCa jednostavno nema smisla jer činjenica je da nije.

Ma..cisto Ego,koji se hrani pomislju da ako se ima nes ekskluzivno i skuplje,da tad i vlasnik vise vrijedi...Patetično

Neki dan mi neki jadnik prodaje pricu da cim sa PC-om odes na internet pokupis viruse,a hvala Bogu,ima me na svakojakim stranicama i nis..postivam WOT-ovu preporuku i sve5,a i browser je zasticen...

17 godina

Nisam pratio... Nismo kupili zadnji powermac - ali dakle nije (niti on) nadogradiv novijom grafikom? 

No enivej... Jos to nije ni toliko zahtjevno koliko bi trebalo biti. Vr jos uvijek treba freesync/gsync, 120 hz,

jos responzivniji i osjetljiviji motion detector i accelerometar, 4k... Pa cemo tek tada vidjeti kako stoji grafika s time. 

A daje nesto od gledanja u ekrane i zaslone tv-ove displaye pa cak i ue readere, knjige i novine satima zdravo... Nije. Zdrav je bijeli luk, zelena salata i meditacija :)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da je itko procitao clanak i pogledao video shvatio bi da je ovaj naslov kristalno cisti clickbait, te da nema nikakve veze sa stavom i izjavama ovoga lika. Rekao je nesto u smislu da apple racunala uopce nisu građena za igre ('apple's high end computers are built for applications rather than gaming') te da bi u slucaju da naprave takovo racunalo bi 'vise nego sretan da ga podrzi blabla'.

Dakle, poslovni covjek NE sere po 15% (mahom dobrostojeceg) trzista, vec se nada suradnji. U naslovu je totalno promasen ton rasprave kao i glediste i poanta lika iz oculusa. Bice da ovi iz Buga nemaju receptore za ovakav vid razgovora (vidi: biznis vs dik mežuring).

Btw, vjerojatno je poanta u nedostatku directX podrske

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mirkoj kaže...

* * *

Ta precijenjana kanta koja kažeš da ne služi NIČEMU u narodu zove se pretis lonac.

U svemu se slažem sa tobom osim u činjenici da ne znaš slagati konfiguraciju niti znaš koji CPU kojoj svrsi služi.

- Stolni Intel x9xx sa X oznakom na kraju, namjenjn je isključivo entuzijazmistima koji hoće da se igraju na max postavkama.

- Xeon (6 jezgi) u kombinaciji sa profi grafuljom Quadro, FirePro vrti rendere nekoliko puta brže nego Desktop CPU + Gaming GPU (980Ti, ne znam zašto nisi naveo Titan X).

- PCIe pohrana ili Ultra M-2 NVMe duplo brža je i od najbržih SATA SSD-ova.

- Najnapredniji OS na svijetu? Po čemu? Šta ako mi je računar potreban u Elektrodstribuciji za izračun Toka Snage (tu je SW paket tako skup da se i nemože naći u Retail prodaje - primjerice EP FBIH posuđuje od francuske Elektroprivrede; HEP ima vlastiti SW) - u tom slučaju Mac OS nema što da traži jer isit SW paketi ne idu na njega, treba mi Windows 7 eventualno 8.1 (10-tka u takvim okruženjima još nije preporučljiva).

Pa da krenemo obrnutim redom, imam ploču koja podržava dva E7 Xeon procesora a oba su mi potrebna za real-time rendering (recmo da sam filmaš).

- Xeon Processor E7-8890 v3 košta u veleprodaji oko $7174.00 preračunato u KM-ove je oko 13.000KM ili 6.700€ i već smo tvoju računicu odavno prekoračili a kupili smo tek samo jedan CPU (nismo ni ploču uzeli - ona ti dođe gratis kao i kućište kod određenihj brandova) a vidjeli smo da naša ploča ima 2 takva.

Otiđi na Lenovo stranicu i odaberi P900 radnu stanicu pa slaži konfiguraciju, vidjet ćeš da bez problema možeš složiti konfiguraciju oko 60.000,00 USD što je oko 100.000 KM ili 50.000 €.

50k € za računar (!!!) AKo ti šta zvoni u sada u ušima onda bi bilo dobro prije takvih postova da se upitaš samo jednu stvar. A to je, za kakve svrhe mi treba računar?

A da je gornji crni pretis lonac precjenjeno smeće - nema govora jeste - ali jedno nikada ne radi: ne vadi Xeon da bi ubacivao i7, ne vadi Quadro da bi ubacivao GTX.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 20:54 (Envy).
11 godina
mirkoj kaže...

Mac Pro6-jezgreni model
3,5GHz 6-jezgreni Intel Xeon E5
Turbo Boost do 3,9 GHz
16 GB DDR3 ECC memorija (1866 MHz)
256 GB flash pohrana na osnovi PCIe
Dva AMD FirePro D300 grafička procesora, svaki sa 2 GB GDDR5 VRAM-a
Šest Thunderbolt 2 priklijučaka
Dva Gigabit Ethernet priklijučaka
HDMI 1.4 UltraHD
801.11ac Wi-Fi
Bluetooth 4.0
Mogućnost spajanja do tri 4K zaslona ili šest Thunderbolt zaslona
OS X Mavericks, najnapredniji računalni operativni sustav na svijetu
Cijena:
9.599,00 KM / kom
OVO je najjaci model koji je primjer na autorizovanom dileru macova i OVO je smece koje nesluzi nicemu.
Xeoni apsolutno nemaju smila u 1 procesorskim sistemima.
Ram ugradjen tu je donji segment crap-a
dva firepro sa po 2 DVA gb ram. HAHAHAHAHAHAHAH
to Smece ima cijenu od 10.0000 KM iliti 5000 EUR
za te pare sastavi PC sa
5960X 1000 eur
64 GB RAM-a za oko 500 eur
jaka ploca u rangu 500 eur
980ti GPU za oko 700 eur
512 gb samsung pro ssd za oko 250 eur..
Recimo da smo stigli do cifre oko 3000 eur. 
Ostaje ti 2000 eura za sve ostalo plus ako cak i spoustis CPU na 5930k koji i je dalje zajedno sa OC daleko bolje rjesenje od tog Xeona gore ostaje ti 3000 EUR za kucista, vodeno hladjenje.. nampanje. i SVU periferiju ukljucujuci  cak i dobar monitor.
Sad nek neko kaze da se ona kkanta za smece od 5000 EUR isplati???

Šta kažeš na ovu životinju???? Mislim da je ova mašina bolja od bilo koje kante za smeće.

17 godina
Stjepanj kaže...

Ovo stoji, nesto sto kosta ko suvo zlato mora to opravdat i kvalitetom, a ako je kvalitetno onda Appleu nebi trebao biti problem dati vecu garanciju.

No ipak u zadnje vrijeme sve vise priznaju svoje greske, besplatno su mi popravili mac iz 2011 zbog serijeske greske, inace bi popravak platio 5k kn. Takodjer sam ovih dana besplatno zamijenio par punjaca zbog opasnosti od samozapaljenja :).

Ne kazem da je ovo dobro, ipak se to previse sve kvari s obzirom na cijenu, ali s obzirom kako je Apple prije hendlao ovakve probleme(ignoriranjem), ovo ipak ide na bolje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2016 22:08 (Svinja).
16 godina
neaktivan

Uvijek je slatko prskanje apple-a. A to sta se ovaj bedak ljuti na slaba racunala je njegov problem posto je izbacio proizvod godinu i pol prerano.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mek je mek.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Neznam,

Ne zelim se upustati u trolanje jednog i drugog tabora.

Osobno sam PC/Android user i moje misljenje o iBilosto je uvijek bilo isto i nepromjenjeno.

Dizajnerski savrsena platforma, sa OS-om koji je oprimiziran za end user-a koji radi savrseno fluidno.

Sa druge strane kad god sam uzimao bilo sto od android/PC platformi uvijek sam uzimao ako ne top, onda high level modele i apsolutno nikada nisam imao problema sa lagovima i slicnim stvarima. Zasto sam uzimao i uzimam? Radi fleksibilnosti i osobnog dozivljaja da utjecem na nesto (iako znam da je istina vjerovatno malo drukcija).

Smatram da je izbor jedne ili druge platforme osobna preferencija.

Trenutno koristim Samsung S5 duos mob i Samsungov lap(isprika sto ne znam model ali ima i7, 16GB RAM, 1TB HDD i R7670 gpu) i znam jako dobro probleme sa kojima se susrecem (nisu nesto posebni i smatram da svaki korisnik sa osnovnim poznavanjem sustava moze da ih rijesi za manje od 2 minute).

O tome jel iPlatforma dovoljno snazna imho, totalno je nebulozno raspravljati. Zasto? Pa evo narucio sam od lokalnog providera Samsung S7 i dobijam VR mukto uz njeg (i on je besplatan uz moj paket).

Pa ako je jedan mobitel dovoljno snazan i moze da izvuce bitku sa 3D virtualizacijom, smatram da je ova obavjest obican troll i bezvoljnost da se dubinski zaviri u sustav.

Ono sto osobno mislim je da apple nema neki interes trenutno u svemu ovome jer nije nista posebno patentirao i ne moze drugima naplacivati common interface ili HW kao i obicno

1 0 hvala 0
17 godina

OMG zakaj uvijek cim se Apple spomene nastane takav flame war.

Ne traze svi "best buy" ili best value for money. Da je tako onda nitko ne bi vozio VW Passat nego bi kupili Superba, ne bi kupovali Alienware neko bi si sami slozili konfiguraciju (ili dali nekome 100 HRK da mu slozi). 

Ja sam osobno Andorid fan cisto zato jer volim gadgets i ne da mi se davati lova za iPhone koji je previse "locked down" za mene. Ali moja mama, cura i vise manje SVI koji nisu u ITu ili ne vole "prckati" po mobitelima su na iPhoneu jer njima GHz i memorija ne znace nista - oni cijene jednostavnost, fluidnost i general usability/user experience. 

Isto vrijedi za Mac - iako tu su argumenti slabiji IMO jer cjenovno je veci cjenovni gap izmedju Maca i ekvivalentnog PCa nego izmedju iPhone i ekvivalentnog Androdia. Plus, vecina ljudi koje znam naviknuti su na Windows i tezi jer prijelaz na Mac.

Nezavisna istrazivanja (barem tu u UK, googlajte Which magazine) su pokazala da je Apple broj 1 brand po kvaliteti ako se pita konzumente - ako se gleda broj kvarova (ili manjak istih) kao i kvaliteta supporta. 

Vec sam jednom napisao - cura nosila svoj stari iPhone 4 u apple store (prije par mjeseci!) jer sam ja unutra nagurao nano na micro sim konverter koji onda se vise nije mogao izvaditi. Uzeli su ga, odnjeli iza, rastavili (mora se skinuti ekran itd..) i za 15 min vratili sa izvadjenom simkom. Nikakva pitanja o garanciji (bio je 2nd hand kupljen u Hrvatskoj preko njuskala prije tak 2-3 godine) ili bilo sta. Kao sto sam rekao, nisam Apple fan, ali za ljude koji si mogu priustiti Apple i koji zele "hassle free" experience - po meni nema boljeg.

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
limitedition kaže...

Mek je mek.

Više sam zas ćevape 

15 godina
brada09 kaže...

LOL

nebi ulazio sta je bolje a sto nije ali sam primjetio da apple teme uvijek dignu strasti kao i kod starijih generacija "ustase-partizani" teme  

A vidi se tko prvi počme.

Uvijek počme netko sa tvrdnjom da je mac lošiji, smeće itd... zatim se nađe netko tko ga brani i onda on bude prozivan da je ovca... Tko je tu zapravo ovca i opsjednut sa Appleom pitanje je sad...

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan
Originalni_manic kaže...

Isto vrijedi za Mac - iako tu su argumenti slabiji IMO jer cjenovno je veci cjenovni gap izmedju Maca i ekvivalentnog PCa nego izmedju iPhone i ekvivalentnog Androdia. Plus, vecina ljudi koje znam naviknuti su na Windows i tezi jer prijelaz na Mac.

mislim da sam vec negdje pisao da i nije neki cijenovni gap izmedju maca i pc-ja , ali moras usporediti ekvivalentan pc proizvod a ne mrcinu alienweara sa tanašnim macbook pro ili dekstop midi tower sa mac mini itd.. 

znaci macbook pro ekvivalent je dell xps koji ako gledamo cijene kod nas bude cak i mrvicu skuplji.

5k iMac se i nema s cim usporedit ali samo 5k 27" monitor takve kvalitete je veci dio cijene takvog kompa.

ja appleov problem danas vidim u tome sto je onemoguceno upgrejdane komponenti jer da bi se dobilo na prostoru sve je zalemljeno na maticnu.

11 godina
protjeran

Problem koji Apple iskoristava kod Jabucara,je taj,sto je svjestan, da su Jabucari spremni prodati sve do zadnje krpice,da skupe lovu i kupe bilo sto sto nosi logo Applea..

s druge strane ima i lovasa,koji su navikli kupovati najbolje,e sad,za razliku od auta,koji su ipak nesto konkretno,recimo Mercedes SL 500,Apple je iskoristio marketinske trikove,da utrpa svoje produkte u u tu "klasu",kao nesto vrhunsko i elitno..Dakle,ne radi se uopce o posebnoj kvaliteti i izradi..napose Apple koristi proizvode drugih,samo asemblira i daje dizajn..radi se o stvari,da prodaje image,nesto sto svaki covjek koji drzi do sebe, MORA IMATI... i Jabucari placaju taj dizajn,tu "elitističnost" i sve sto ide uz to...

hajde,lovatore,koji cesto niti ne znaju da razluce,po pitanju gadgeta sto je kvaliteta sto ne,odluce po pitanju imagea,ne mogu niti kriviti,imaju love,nek je bacaju...

Ali jadnik,koji radi za par tisuca kuna i hoce imati sve od Applea,pa prodfaje i Vragu dusu,uzima kredu,cijedi od staraca lovu,izvlaci od tate poduzetnika novac,namjenjen za place radnicima...e tu nastaje ona tuzna slika,radi koje se mi ostali rugamo Jabucarima..

Imam frenda lovatora,vozi preskupu mečku,i nedavno je kupio MAc neki stolni..bas onaj koji je rekao da dok sa PC-jem odes na net,pokupis viruse..Za njega me boli džon,ima love,nek je baca na bedastoce...samo zalim ove koji se odricu normalnog zivota i stiscu sve zivo,eto da kupe neki smurtfoun Appleov ili tako nesto...

0 0 hvala 0
15 godina
@ Originalni_manic

Ovo je ono sto ja stalno ponavljam tj. tvoj drugi dio posta.

Iako koristim Android, iOS je predivan OS koji savrseno radi s iPhone-om, bez greske i fluidno, a uz to imaju support kakav nece nikada imati niti jedna firma koja radi Android based uredaje.

Jedini support koji je slican Apple-u je npr. Amazon i njihove zamjene za recimo Kindle.
Jedan Kindle sam dobio vracen sa servisa jer je kao ispravan, a imao je neku cudnu mrljicu ispod displaya (znaci da nije ispravan tj. ima gresko jer je na tom mjestu probijala svjetlost i smeta kod citanja).
Javio sam se isti dan Amazonu, ispricali su se zbog trgovine koja se tako ponasala, odmah me prebacili na chat support i za cca cetiri-pet dana je na mojoj adresi bio besplatan jos jedan Kindle.
To je odlican support, bez previse mudrovanja i kemijanja, a to znaci da cu naravno i svaki iduci ebook reader uzeti naravno Kindle (ionako su daleko najbolji) posto znam da nikada necu imati brige ako se nesto strga.
Uz to, koji Android uredaj ima support tj. redovite sluzbene nadogradnje OS-a i nakon cca pet-sest godina od kako je izasao neki uredaj? Mozda ima, ali nisam naisao na takav, a koristim Android uredaje (i to ne neke kante od smartphone-a).
Dok iPhone dobije i nakon tih sest godina uredno update.
Support.
Ista stvar je s njihovim desktop racunalima i prijenosnicima.
Radi se o uistinu odlicnim uredajima.
Ne, ne koristim Apple jer nemam novaca za Apple, ali bi su rado uzeo novi iPhone bas zato sto radi fluidno i bez greske (sto se ne moze reci bas za Android uredaje).
Mislite da se svim ljudima da zezati s npr. Windows-ima ili Android-om? Je da, svi su ludi za time.
OS X kao i iOS radi predivno, a ako uz to stavimo i kvalitetne materijale kod izrade, naravno da ce vecina ljudi kupiti u tome slucaju bas Apple jer nije da svi obozavaju gnjavazu s Widndows-ima ili Android-om.
Uostalom, zasto bi se gnjavili s time ako ne zive u Hrvatskoj i mogu si priustiti Apple i uz to ih ne zanimaju neke npr. igre koje su vezane samo za Windows-e ili ne znam koje aplikacije.
Nisu svi kao mi u Hrvatskoj da moraju paziti na svaku lipicu, a druga stvar je ona skupina ljudi kod nas koji kao sto ste naveli koristi Apple dok kod kuce nemaju za kruh (takvo razmisljanje i nacin kupovanja je specifican za nase krajeve).
Uostalom, da Apple ne radi tako dobro i da ne rade dobre uredaje, ne bi sigurno danas postojali i ne bi ih sigurno ljudi kupovali.

P. S.

Ovo pisem s LG G3, a na stolu mi je dual boot kanta s Win i Ubuntu (da ne ispadne kako sam neki Apple fan, samo sam realan).

Sto se vida tice, 99% sam uvjeren da je od kompa.
Pogotovo to zna ekipa koja je prosla razdoblje od Amige, Ataria, Commodorea i sl. racunala (nisu svi bili spojeni na telke kao recimo moj prvi Atari 1040ST s c/b monitorom SM124).
Prvi monitori koje smo imali su trgali oci na max.
Danas je to druga prica, ali prije je bio kaos s monitorima.
First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
13 godina
neaktivan

@EnvyLupas ko maksim po diviziji.

Kao prvo sastaviti system od preko 100.000$ nije nikakav problem.

U primjeru koji sam naveo sam sastavio konfiguraciju koja bi se vecinom koristila za sve stvari za koje bi se i doticna kanta za smece od Maca koristila samo sto je daleko brza i jaca i jeftinija

Drugo da pokrijem ostale stvari koje lupas:

- Poenta 5960x je da ima GOMILU jezgri i jos se moze OC bez problemta tako da u slucaju 5960x naspram SINGLE xeona bilo kojeg u toj generaciji jasno je sta je brze.

Druga stvar, cak i u video obradi imas GOMILU stvari koje su i dan dan saingle thred tako da ti i 772 core na xeonima NISTA ne znace.

Prvi primjer imas u afterFX exportu gdje su napravili tesko sranja i koristi se jedva 50% CPU pri exportu. 

- Xeon sa quadro i firepro NISTA ne vrti brze. Radim u 3d vec vise od 18 godina i znam materiju u dusu. Quadro i Pro PRECIJENJE grafike ti imau kakve koristi samo u CAD sistemima, a sto se tice samog 3D i 99% ostalih stavki geforce serija je jedino normalno rijesenje.

980ti sta sstavio umjesto titana x zato sto sasvim solidno obavlja sve i ako nemas potrebe za 12GB rama kao sto ja imam onda nemas potreba ni za Titan X. Pluse 980ti je daleko brza od srtanja ugradjenih u mac o kojem trenutno i govorim tako da ubacivanje quadro i ostalog u pricu uopste ne pije vode jer priacam o poredjenju te mac kante i custom sastavljenog PC.

- PCIe pohrana ili Ultra M-2 NVMe duplo brža je i od najbržih SATA SSD-ova, jeste u sirovim benchmarcima., u realnom radu ti ne predstavlja apsolutni nista osim sto zauzima PCI lanove. u slucaju da ti isti trebaju za ostale stvari napor vice grafickih kartica ne igra nikakvu ulogu. 

Ne radi nista posebno sto nemozes postici sa par SSD u raid0, a drugo mozes isto to ugraditi u konfiguraciju kouj sam ja sastavljao i da opet bude jefitnija od mac kante iz primjera

- O kakvom OS ti pricas? opet pricas o poslovima koje neces imati macove nego malo jace sastavljene radne stanice, zasto uopste poredis sistem koji sam ja sastavio, pominjem jos jednom, kao poredjenje sa precijenjenom kantom sastavio sam sistem koji je jefitniji a 5 puta bolji.

Ako vec pominjes neke proracune tokova kojima uospte nije mjesto u diskusiji da ubacim i ja onda da  za vecinu ostalih stvari u 3d grafici na mac uospte i nema programa koji se koriste. 

- opet lupas o real time renderingu a nemas pojma sta je to.

rendering u 3d grafici je ejedna stvar, exportovanje i obrada video materijala je druga stvari. i dan ndanas nemas ni jedno ni drugoi u real time. 3d slike idu na rendering dal sa CPU ili sa GPU i u tom slucaju GPU rendering je DALEKO brzi,

u slucaju exporta video materijala jos uvijek se vecionom koristi CPU ali ni jedno ni drugo nije real time i opet lupas o dual xeon masini koja nema veze sa mojim poredjenjenm a to je, jos jednom da mozda razumijes,. sastavljena konfiguracija za maltene iste ili manje pare kao sto kosta taj mac kanta a koja je 5 puta bolja najmanje. 

I da ti jos jednom objasnim djecace ovo tovje za xeone i quadro. ni jedno ni drugo nemaju APSOLUTNO nikakvu prednost niti koristu vecini poslova, U VECINI POSLOVA, pocevsi od sekretarice koja kuca emailove do 3d renderinga animacija. 

i7 sa vecom frekvencijeom radi DALEKO bolje od xeona sa manjim frekvencijama prosto zato sto je VELIKA VECINA stvari i dalje singlethreded i mozes imati 1000000 corova, DZABA ti. 

Quadro je mizerno brzi u viewportu u odnosu recimo na titan, stim da je 6 puta skuplji.

1 i7, i 4 Titan X na jednoj strani i dual xeon koji god hoces i 1 quadro na drugoj pa ti poredi brzinu za rad. Ne lupaj o tematici o okjoj nemas pojma i ne poredi masine za racunanje naucnih simulacija i masine za svakodnevni rad.

Ta kanta od maca ne sluzi ni za jedno ni za drugo i to tovje ubacivanje sistema od 50.000 usd nema veze sa vezom.

@chico

xeon 5680 ima 6 jezgri na 3.3Ghj, star je i slabiji od bilo kojeg i7

Drugo to nije mac pro hahaha to je standard PC samo sa uglavljenim OSX i jako limitarnim izborom standardne PC opreme. 

Madcovi ODAVNO nisu nista drugo nego precijenjei PC sa OSX isntaliranim.

Samo da vam uporedim.

hp xw86000 radna stanica sa dva xeona an 3Ghz ukupno 8 jezgri i quadro fx4600 je kupljena za rad u studiju. Nakon DVIJE godine tada se pojavio i7 2600 koji je vec bio brzi od tog dual xeon setupa i obicna gtx graficka u to doba mislim da je 500serija billa nisam sto posto siguran je vec je bila bolaj i brza od te qudro i u CUDA renderingu i u viewportu.

Tako da nelupajte drugaru o necemu o cemu nemate pojma. 

I da drugaru koji pomenu da na tim kantama neki zaradjuju... dragi moj drugar. na PC koji sam na brzinu sastavio radio bi 5 puta brze i zaradjivao vise.

Mozes ti zemlju komati i sa zlatnom motikom ali metalna isto obavi posao a ne kosat ko svetog petra kajgana

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 16:52 (mirkoj).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
77ari kaže...

Mac nije za igrice, on je super za biznis, kao sto je produkcija muzije, dizain, obrada video zapisa. Ako ti za takve stvari treba nešto ideš na mac, za igrice ili sve druge nezahtjevne poslove windows je bolji.

Pogledajte samo usporedbe racunala mac i pc. Svaki ima svoju svrhu, PC je za široku upotrebu. Dok mac cilja samo određene korisnike.

Niti jedan PC laptop nije dobar za ove poslove koje sam naveo. Dok niti jedan Mac nije dobar za igrice.

Jel se ti zahebavaš??? Nisam znao da Adobeovi alati ne rade na PCu...

Po čemu je to Mac bolji od PCa za produkciju muzike, dizajn, obradu videozapisa?

Pa čovječe PC je brži i u tom pogledu jer ga možeš nabrijati s najjačim trenutnim komponentama, dok to kod Mac-a nije slučaj....

O čem ti pričaš? Navedi mi jednu stvar zašto bi Mac bio bolji za te stvari od PCa?

A ako pričaš isključivo o laptopima, baci oko na Dell XPS i Alienware, pa se zapitaj dal bi dao jednake pare za taj laptop ili za Mac.

ma šta ti pričaš gluposti ? 

jesi probao radit na macu ?

ja ću ti samo reć web, photoshop dvije stvari sa kojima sam stalno i za stranke koje radim.. komp sa windowsima se može sakrit

nimalo neće dobro radit kao na macu

Stjepanj kaže...
RedRocco kaže...

hahahaha oni drže svoje i to je to.. ja imam macbook air i normalan komp za gaming a evo air ima već 4 godine nikad problema, radi ko prvog dana a baterija 6 sati ko od šale ;)

13 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Stjepanj kaže...

hahahaha oni drže svoje i to je to.. ja imam macbook air i normalan komp za gaming a evo air ima već 4 godine nikad problema, radi ko prvog dana a baterija 6 sati ko od šale ;)

ma sve 5, ja sam mislio ak ti se nes pokvari van garancije, "popravci" su preskupi! steta sto ne daju mogucnost nadoplate garancije na koju godinu vise!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Bulldozer kaže...

Stjepanj kaže...

ma sve 5, ja sam mislio ak ti se nes pokvari van garancije, "popravci" su preskupi! steta sto ne daju mogucnost nadoplate garancije na koju godinu vise!lp

To se slažem.. kolegi smo htjeli mjenjat donji alu poklopac pa znam da je cijena bila neka abnormalna 

a garanciju možeš do 3 god produžit a za više ti nisam siguran.. i kod nas čak ima zove se apple care pack ili tako nešto

17 godina
neaktivan

Kad bolje razmislim, čudna je to odluka. Zašto u startu isključiti one koji imaju love i spremni su je potrošiti i tako si dodatno smanjiti potencijalno tržište? Koliko je uopće postotak PC-jeva koji zadovoljavaju Oculusove zahtjeve?

Ako ništa drugo, barem je pomogao korisnicima Macova u izboru između Oculusa i Vivea.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa nemaju bas izbora.... ni HTC vivea nece da ide na smecu od grafike koja se vrti u Mac-u ;)

Ako nemoze da vrti obicne igrice kako treba sta mislis kako ca dea gura VR :)

14 godina
protjeran
Tom69 kaže...

Kad bolje razmislim, čudna je to odluka. Zašto u startu isključiti one koji imaju love i spremni su je potrošiti i tako si dodatno smanjiti potencijalno tržište? Koliko je uopće postotak PC-jeva koji zadovoljavaju Oculusove zahtjeve?

Ako ništa drugo, barem je pomogao korisnicima Macova u izboru između Oculusa i Vivea.

nije puno

evo zahtjeva

The system requirements were published on the Oculus website. The recommended settings for using the Rift are as follows:
NVIDIA GTX 970 / AMD 290 equivalent or greater
Intel i5-4590 equivalent or greater
8GB+ RAM
Compatible HDMI 1.3 video output
2x USB 3.0 ports
Windows 7 SP1 or newer

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice