Moras biti totalni kreten i izbaciti OS koji nema copy&paste i milijon drugih funkcija. Takodjer WP7 je (bio) totalno zatvoren i strahovito osakacen. Naravno, govorim o Microsoftu! Onda su to shvatili i izbacili su Manogo (WP7.5) koji je donekle popravio situaciju. No, WP7 vrti se na starom WinCE kernelu koji je pisan prije 10 godina za ondasnje procesore i ne podrzava multicore.
Izgleda da je MS radio na WP8, a da bi malo primirio strasti izbacio je poluproizvod - WP7. Ali, WP7 radi jako brzo i donio je "Metro" sto je odlicno za mobilne naprave.
Moje osobno misljenje je da ce Win8 za PIC biti koma (nista novo samo problemi sa Metrom), ali ce WP8 biti napredak. Ali, ako smo imali glupost od WP7 ne bi me cudilo da prve verzije WP8 budu takodje koma. Ugavnom, savjet je ne kupovati dok se drugi ne opeku.
Puno vise me brine support. Gotovo onog trena kada je izisao WP7 MS je ugasio support za WM6 (Market). Nadam se da to nece napraviti sa WP7 ali sumnjam da ce isti ziviti dulje od godinu - dvije.