Miš bez miša

poruka: 47
|
čitano: 7.144
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Miš bez miša".
17 godina
neaktivan
RE: Miš bez miša
Batista kaže...
alien kaže...

samo ču reć da je danas prosječni životni vijek čovjeka 80 godina dok je prije pedest godina bio 60, prije 200g. 40 itd itd. s tim da stalno raste. a raspravljanje o etici u prehrambenoj proizvodnji čemo ostaviti za drugu temu.

druga je stvar što se danas živi puno ubrzanije i stresnije. prije bih rekao da je tehnologija tu prvenstveno da nam olakša nego da nam škodi.

al ak ti želiš živjeti kao mormon samo izvoli!

kako god ti kazes...  :S

LOL... prije 200 godina nisu se vodile statistike... statistike se mozda vode u zadnjih 100 godina ko i toliko... tako da ne mozes reci sa sigurnoscu koliko su zivjeli... evo ja znam posto sam pravio genealsko stablo obitelji moje majke da niti jedna osoba nije zivjela manje od 60 godina... a stablo dokle sam dosao seze i 250 godina unatrag...

S medicinskog stajalista samo mogu potvrditi da ima jako puno smeca u hrani (kako sam vec rekao, radili smo rad  na faxu, nisam vise siguran u rezultate, ali prosjecno u pilicima iz supermarketa ima od 800 mg do 1.2 g razlicitih antibiotika (na kilogram)... a da ne pricam o ostalim smecima u povrcu...

Zato, i posto su moji iz slavonije i imaju poljoprivredno imanje, pokusavam jesti prirodno koliko mogu...

In Control
17 godina
neaktivan
Miš bez miša

Drago mi je što tehnologija napreduje, ali iskreno ja to ne bih koristio..barem ne još..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Miš bez miša

Opcenito za sebe mogu rec da sam zaludjen tehnologijom... Al nisam smotan da ne vidim kako nije sve tako divno i krasno...

Elektronika ne utjece na stres ? Uzmimo za primjer mobitel (kojeg imaju djeca u vrticu, premda ne znam kog vraga njima treba), recimo da si na poslu, cura te zove kako moras sto prije doc doma jer se nesto dogodilo. (primjer samo) Sad ti kao nisi pod pritiskom da cim prije stignes doma ? Aha, pricaj to gluhima...

Fucking igrice i sl... (svaka cast onima koji si znaju granicu) Kolko djece je predebelo zbog igranja igrica ? Previse... Nekad igrica nije bilo - djeca su isla van na livadu i trcala za loptom - igrali su igru koju mi zovemo nogomet. Kamo bolje zabave od igranja nogometa s drustvom ? (opet samo primjer)

Jednostavno tehnologija je dobra koliko i losa. Sad je samo pitanje koliko mi kao ljudi zelimo vidjet u dubinu te njezine dvije strane.

http://www.mediafire.com/?mw0yjyjwjij

3 0 hvala 0
16 godina
Batista kaže...

Fucking igrice i sl... (svaka cast onima koji si znaju granicu) Kolko djece je predebelo zbog igranja igrica ? 

Ja sam valjda jedina osoba na svijetu koja dosta visi pred kompom igrajući se a ne da nisam debeo, nego gi mi i fali koja kila, bez obzira koliko se bavio aktivnostima/jeo nemogu dobiti kilažu heheBelji se

Ali čuj sve ima svoje mane i prednosti. Prije možda 200godina ili koliko već, ljudi si od obične gripe umirali jer nije bilo lijeka, a ako je netko imao upalu pluća i slično, odmah bi ga otpisali. Danas takve bolesti nisu problem, ali su  se zato pojavile nove i treba istraživati da bi se i one pobijedile, i kad se to dogodi, opet će se nove pojaviti i tako u nedogled. A mijenjanje navika u stara vremena se nikad neće dogoditi, jer ako primjetite uvijek svi govore kako je prije bilo bolje. Moj tata kaže kako je prije 30 godina bilo ljepše, a moj nono kaže kako je prije 60 godina bilo još ljepše, o mojem pradjedu je sigurno bilo još ljepše. Na kraju ćemo doći do zaključka da je najljepše bilo špiljskom čovjeku koji je samo razmišljao kako da ubije životinje da preživi, i da se razmnožava...

Stoja
17 godina
Stoja kaže...

Ja sam valjda jedina osoba na svijetu koja dosta visi pred kompom igrajući se a ne da nisam debeo, nego gi mi i fali koja kila, bez obzira koliko se bavio aktivnostima/jeo nemogu dobiti kilažu heheBelji se

Ma ne javlja se debljina samo kao nuspojava... A rijec valjda bi se mogla oznacit ovim simbolom - ~

16 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
Batista kaže...
alien kaže...

samo ču reć da je danas prosječni životni vijek čovjeka 80 godina dok je prije pedest godina bio 60, prije 200g. 40 itd itd. s tim da stalno raste. a raspravljanje o etici u prehrambenoj proizvodnji čemo ostaviti za drugu temu.

druga je stvar što se danas živi puno ubrzanije i stresnije. prije bih rekao da je tehnologija tu prvenstveno da nam olakša nego da nam škodi.

al ak ti želiš živjeti kao mormon samo izvoli!

kako god ti kazes... :S

LOL... prije 200 godina nisu se vodile statistike... statistike se mozda vode u zadnjih 100 godina ko i toliko... tako da ne mozes reci sa sigurnoscu koliko su zivjeli... evo ja znam posto sam pravio genealsko stablo obitelji moje majke da niti jedna osoba nije zivjela manje od 60 godina... a stablo dokle sam dosao seze i 250 godina unatrag...

S medicinskog stajalista samo mogu potvrditi da ima jako puno smeca u hrani (kako sam vec rekao, radili smo rad  na faxu, nisam vise siguran u rezultate, ali prosjecno u pilicima iz supermarketa ima od 800 mg do 1.2 g razlicitih antibiotika (na kilogram)... a da ne pricam o ostalim smecima u povrcu...

Zato, i posto su moji iz slavonije i imaju poljoprivredno imanje, pokusavam jesti prirodno koliko mogu...

zar ne misliš da danas možda postoje stručnjaci koji se bave takvim stvarima i koji mogu reč otprilike kolka je bila prosječna životna dob čovjeka u povijesti?. tu se ne radi o tome kolko je čovjek mogao proživjeti nego globalno gledajuči, računajuči mortalitet kod beba te bolesti koja su ubijala djecu u ranoj dobi a koja su danas iskorijenjena zahvaljujuči tehnologiji. zašto uopče moram o raspravlajti o stvarima o kojima su več napravljene studije i raprave malo pametnijih ljudi od nas dvoje??

Don't pray in my school, and I won't think in your church
17 godina
alien kaže...

zašto uopče moram o raspravlajti o stvarima o kojima su več napravljene studije i raprave malo pametnijih ljudi od nas dvoje??

Ne trebas, mi mozemo :)

17 godina
neaktivan
alien kaže...

zar ne misliš da danas možda postoje stručnjaci koji se bave takvim stvarima i koji mogu reč otprilike kolka je bila prosječna životna dob čovjeka u povijesti?. tu se ne radi o tome kolko je čovjek mogao proživjeti nego globalno gledajuči, računajuči mortalitet kod beba te bolesti koja su ubijala djecu u ranoj dobi a koja su danas iskorijenjena zahvaljujuči tehnologiji. zašto uopče moram o raspravlajti o stvarima o kojima su več napravljene studije i raprave malo pametnijih ljudi od nas dvoje??

Statistika (medicinska koja se bavi time i koju sam na svu srecu imao 5) ne moze na uzorku od xyz ljudi kojima se vodilo zakljuciti dob posto nije reprezentativna...

Sva ova danasnja saznanja o tome su čiste špekulacije, i ne... ovo nisu samo moji stavovi nego stavovi profesora na mef-u...

Ti ako hoces slobodno idi linijom vidi danas se zivi 20 godina više... Je, živi se, ali kako? ŽIVOTARI SE... čovjek poslije 70te definitivno prestaje biti produktivan... (osim u rijetkim slucajevima)... A svugdje u zivotinjskom svijetu (a i ljudi su zivotinje samo malo razvijenije) se onda dogadja jedna stvar... a to nije daljnji zivot...

Uostalom neke stvari su moje subjektivno misljenje, neke su cinjenice (za koje naglasim da su kao takve)... pa vi vucite konkluzije kakve zelite...

<div class="editor_quote"><div class="editor_quote_header">Batista kaže...</div><div class="editor_quote_content"><div class="editor_quote"><div class="editor_quote_header">alien kaže...</div><div class="editor_quote_content"><p>zašto uopče moram o raspravlajti o stvarima o kojima su več napravljene studije i raprave malo pametnijih ljudi od nas dvoje??</p></div></div><p>Ne trebas, mi mozemo :)</p></div></div><p>&nbsp;</p>

tako je batista... uostalom... zasto bi onda raspravljali o ičemu... ma budimo idioti i sve ono što nam se servira prihvaćajmo kao istinu...

Tipa da je ovaj i ovakav kapitalizam dobar sustav

Da je jaca smanjila broj nezaposlenih...

Da je jadan suker smrsavio 10 kila...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 0:01 (EnlightenedPhoenix).
16 godina
Miš bez miša

mislim da se @batista neče složiti s tim da su ljudi "malo razvijenije životinje"Smijeh

jaca je smanjila broj prezaposlenih. a šuker je smanjio deset kila.. ja ga mjerio pa znamSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 0:11 (alien).

0 0 hvala 0
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...

Da je jadan suker smrsavio 10 kila...

Ova ti je najjaca :D

alien kaže...

mislim da se @batista neče složiti s tim da su ljudi "malo razvijenije životinje"Smijeh

Pa mi se volimo nazivat ljudima.

16 godina
odjavljen
Miš bez miša

Uopće nije problem u tehnološkom napretku, već u društvenom. Ako je društvo takvo da će onaj tko je na položaju napraviti sve da taj položaj zadrži i da ga maksimalno iskoristi preko leđa podređenih, tu tehnologija igra relativno malu ulogu. Oni isti koji nas sad truju kako bi povečali profit prehrambene industrije su prije ljude bičem tjerali da obrađuju njihovje usjeve.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Miš bez miša

Kad imas malo hrapaviji stol lakse ti je ici s mison po njemu nego samom rukom.

I live to die another day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MrBlc kaže...

Uopće nije problem u tehnološkom napretku, već u društvenom. Ako je društvo takvo da će onaj tko je na položaju napraviti sve da taj položaj zadrži i da ga maksimalno iskoristi preko leđa podređenih, tu tehnologija igra relativno malu ulogu. Oni isti koji nas sad truju kako bi povečali profit prehrambene industrije su prije ljude bičem tjerali da obrađuju njihovje usjeve.

to se zove ambicija.

nekim ljudima treba "dodatna motivacija"Smijeh

16 godina
M_dipl. kaže...
alien kaže...
MrBlc kaže...

to se zove ambicija.

Veću glupost od ovog posta odavno nisam pročitao!

Još tamo otkad sam zadnji puta na WC-u išao čitati Žižeka, jao jao..

Drž'se ti miša, tema je i više odgovara tvojim "kapacitetima".

što?... očeš reč da nikad ne čitaš svoje post-ove?

1 0 hvala 1
16 godina
M_dipl. kaže...
alien kaže...
M_dipl. kaže...
alien kaže...
MrBlc kaže...

to se zove ambicija.

Veću glupost od ovog posta odavno nisam pročitao!

Još tamo otkad sam zadnji puta na WC-u išao čitati Žižeka, jao jao..

Drž'se ti miša, tema je i više odgovara tvojim "kapacitetima".

što?... očeš reč da nikad ne čitaš svoje post-ove?

Haha, dobra. Ti si moj idol!

Ne stvarno - smiješno si glup.

ozbiljno razmišljam da si promijenim potpis u "dont feed the troll"Smijeh

edit:uvijek zaboravim da ima i djece na ovom forumuIzlanuo se

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 14:14 (alien).

1 0 hvala 1
16 godina
M_dipl. kaže...
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 0:44 (alien).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Miš bez miša

ok stvar za laptope jer mi nekad ona osjetna ploha ide na k

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice