samo ču reć da je danas prosječni životni vijek čovjeka 80 godina dok je prije pedest godina bio 60, prije 200g. 40 itd itd. s tim da stalno raste. a raspravljanje o etici u prehrambenoj proizvodnji čemo ostaviti za drugu temu.
druga je stvar što se danas živi puno ubrzanije i stresnije. prije bih rekao da je tehnologija tu prvenstveno da nam olakša nego da nam škodi.
al ak ti želiš živjeti kao mormon samo izvoli!
kako god ti kazes... :S
LOL... prije 200 godina nisu se vodile statistike... statistike se mozda vode u zadnjih 100 godina ko i toliko... tako da ne mozes reci sa sigurnoscu koliko su zivjeli... evo ja znam posto sam pravio genealsko stablo obitelji moje majke da niti jedna osoba nije zivjela manje od 60 godina... a stablo dokle sam dosao seze i 250 godina unatrag...
S medicinskog stajalista samo mogu potvrditi da ima jako puno smeca u hrani (kako sam vec rekao, radili smo rad na faxu, nisam vise siguran u rezultate, ali prosjecno u pilicima iz supermarketa ima od 800 mg do 1.2 g razlicitih antibiotika (na kilogram)... a da ne pricam o ostalim smecima u povrcu...
Zato, i posto su moji iz slavonije i imaju poljoprivredno imanje, pokusavam jesti prirodno koliko mogu...