Hvala ti na prosvjetljenju!!
fakat si na prosvjetlio, mi neznamo da je bijelo - bijelo...
Pa svi ste u pravu, i svi niste. Po meni, ok ih je ili natjerati da prodaju samo kernel bez icega ili neka ostave sve. Micanje samo internet explorera radi monopola je bezveze, kad ima i puno drugih programa u windowsima koji dolaze po defaultu i namecu se kao defaultni. Pa ako cemo tako, iz rukava bih mogao nabrojati jos 10 stvari koje su takve i po tome principu i njih se treba ukloniti ili dati na izbor. Od raznih drugih programa, protokola , drivera itd.. teoretski ovako se i Stardock moze zaliti sto ne mozes pri instalaciji birati hoces njihove teme ili Microsoftove. A i inace ne shvacam zasto im brane da STAVLJAJU nesta u svoje proizvode, ja bi im prije prigovorio sto su napravili monolitni sustav iz kojeg ne mozes ukloniti te komponente, i sto su oprostite na izrazu pederski smanjili podrsku ostalim programima koji eto bas nekako lose rade na Windowsima. Vise zbog toga nego zbog toga sto su stavili nesta.
Da povucem analogiju sa autima Mercedes ce voziti i ako stavis u njega Audijev motor, bez problema. Da je kojim slucajem Microsoft vlasnik Mercedesa vjerovatno bi ipak taj Audijev motor radio puno losije, recimo trosio bi 5 puta vise nego inace. Eto, to sam mislio.
Tako da ostajem pri tome da ima temelja da se njih tuzi i da se neke stvari rade drukcije, iako se to radi na krivi nacin.
Ispricavam se ako sam se malo raspisao.
Koji se to programi nameću ko defaultni i ne možeš ih zamjenit s nekim drugim u Windowsima?
Stardock ima svoje formate ,svoje programe i mislim da im čak ni teoretski nebi bilo u interesu da se krenu tužakat s M$-om jel su svi njihovi programi rađeni za Windowse i samo na njima i rade!
Monolitni sustav?! Ni više ,ni manje od svakog drugog OS-a ,čak naprotiv - pogledaj OSX!! Koliko i kakvih programa i kakvu podršku imaš tamo za njih?!
Pa kaj to ne možeš instalirat na Windowse i kaj to loše radi na njima ,osim loše napisanih programa ,a za to ne krivi M$!
Koliko i sam vidiš ,tužbe vjerojatrno neće bit osim možda zbog toga jel je premalo browsera stavljeno na izbor.
Ali ,to je već druga priča!
Izgleda vas pola ovdje nema pojma o čemu se ovdje zapravo radi!
Evo ja ću za sve neznalice reći o čemu se radi?
Radi se o tome Microsoft svoju novu verziju Windowsa nazvani brojem 7 želi ispručiti posebnu verziju tog OS-a u kojem se neće nalaziti Internet Explorer, i naravno to je Europsku komisiju naljutilo zato jer oni EU misli da izbacivanje Internet Exploerera iz Windows 7 nije pametan potez, što se u potpunosti slažem sa europskom komisijom u vezi toga, jer kakav je to OS bez Web browsera!
Microsoft misli da sa ovakvim monopolom danas može raditi šta ga je volja, eee pa nemože!!!!!
Joj kako pričate svašta
MS može te blesave EU odredbe jednostavno zaobići u sekundi:
- Kaže EU komisiji, gospodo zbog vas nećemo u EU prodavati novi OS, a svugdje drugdje hoćemo
- oni koji su iz EU a žele taj os, odu na MS-ovu web stranicu i plate OS i skinu si ISO
I kaj kad tako nešto naprave?