Lost In Apple Maps

poruka: 65
|
čitano: 10.978
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Lost In Apple Maps".
17 godina
Lost In Apple Maps

Ma Apple ce patentirati prikaz karti na mobitelima i tabletima, tuziti konkurenciju i rijesen problem. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 1:28 (passmaslom).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Lost In Apple Maps
zoki.zlikowski kaže...

Sta bi ipak iPhone, ha? Ruzan ti je taj tvoj Samsung? Nego, je li itko ovdje osim mene i jos dvoje ljudi uopce vidio iOS 6 osim na YouTubeu? Ne znam sto vas tako privlace te Apple teme, ajde priznajte da potajno zelite iPhone i da zato dolazite na ove Apple teme. Ajmo svi Androidasi TD da vidim koliko vas ima.

imao sam iPhone, i nije mi se svidio

a android na iphonu bi bio ultimativna kazna za apple, kad su vec izbacili posteno odrađene mape sa mobitela da ubace svoje shrot karte onda barem nek korisnici imaju mogućnost izabrati OS na kojem ih navigacija neće odvesti bogu iza leđa

17 godina
neaktivan
karta je u duhu applea - less is more. apple je na kartama odabrao ono sto je bitno:-P
15 godina
neaktivan
sHOCKRE kaže...

svi tolko seru, ocito su nesposobni otvorit safari u otic na maps.google.com.

Kaj će jedan korisnik za svaki ku*ac tipkati adresu na browser, ako je tako onda se nisu niti trebali truditi sa grafičkim UI-em nego staviti neki dos.

14 godina
neaktivan
McD kaže...
zoki.zlikowski kaže...

Sta bi ipak iPhone, ha? Ruzan ti je taj tvoj Samsung? Nego, je li itko ovdje osim mene i jos dvoje ljudi uopce vidio iOS 6 osim na YouTubeu? Ne znam sto vas tako privlace te Apple teme, ajde priznajte da potajno zelite iPhone i da zato dolazite na ove Apple teme. Ajmo svi Androidasi TD da vidim koliko vas ima.

a android na iphonu bi bio ultimativna kazna za apple, kad su vec izbacili posteno odrađene mape sa mobitela da ubace svoje shrot karte onda barem nek korisnici imaju mogućnost izabrati OS na kojem ih navigacija neće odvesti bogu iza leđa

Jos ste tu? Mozete si i sami otvoriti temu na forumu. Imate gore tipku "Novi thread". Nazovite je "Android je najbrzi, sve je besplatno, sve je prilagodljivo, ima najveci ekran i me stane mi u dzep" i postajte koliko hocete.
13 godina
odjavljen
zoki.zlikowski kaže...
McD kaže...
zoki.zlikowski kaže...

Jos ste tu? Mozete si i sami otvoriti temu na forumu. Imate gore tipku "Novi thread". Nazovite je "Android je najbrzi, sve je besplatno, sve je prilagodljivo, ima najveci ekran i me stane mi u dzep" i postajte koliko hocete.

Kaj si ti tu neki Apple izbacivac ? 

Imas tipku prijavi moderatoru ,a ne glumit tu nekog moderatora i tjerat ekipu ,a za to nemas prava

http://revohd.com
13 godina
protjeran
Lost In Apple Maps
Samo se vi smijte.. kako stvari stoje cim samsungovi odvjetnici skuze da apple nije doista patentirao nekvalitetne karte, dobit ce te ih u novom sgs4.. Jer koliko vidim, poznata lomljivost iz ip4s je vec tu. Reinvented by samsung:D

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lost In Apple Maps

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 11:59 (bjong).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
FioPro kaže...
zoki.zlikowski kaže...
McD kaže...
FioPro kaže...

Googleovci bi se mogli zainatiti i ne izdati Maps aplikaciju za iOS 6, ali sumnjam da su takvi i vjerojatno će u neko skoro vrijeme doći app. Doduše, malo mi je nejasno svo to bitchanje oko loše map aplikacije... Čovjek bi mislio da postoje deseci ako ne i stotine alternativnih aplikacija dostupnih za download sa App Store-a - znam da na Androidu ima hrpa (neke i besplatne) aplikacija koje su često bolje od ionako dobrih Google Maps.

Appleov potez je inače sasvim logičan - ne žele se oslanjati na proizvod njihovog konkurenta - ali onda su se trebali uvjeriti i potruditi da je njihova aplikacija jednako ili barem približno dobra ili ponuditi neke 3rd party alternative.

najbolje bi bilo kad bi se Google stvarno zainatio i izdao ............. android verziju OSa za iPhone :D

Ja priznam da mi se što se dizajna i hardwarea iPhone 5 jako sviđa, ali su mi iOS i sva ta zatvorenost odbojni. Daj mi da gore stavim Android i imam savršen mobitel.

Eto:

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4f1b65bf668d2417491270
15 godina
neaktivan

Oni se bar nekom vesele, mi u yebenoj al bas yebanoj drzavi BiH imamo na svu srecu samo ucrtane gradove i puteve. Toliko smo syebani da smo jedina drzava u Europi koja jos nije detaljno ucrtana. Hvala ti google. (Fuck off)

14 godina
neaktivan
zoki.zlikowski kaže...

Tvoj forum? nije

Mogu sudjelovati u svim temama sviđalo se to tebi ili ne

Imam dojam da želiš forum tipa kultnog sljedbeništva, strogo kontroliran kao scientologija, gdje apple fanboyi ponavljaju mantru "iphone je najbolji, iphone je najbolji".

14 godina
neaktivan
nlo93 kaže...

Oni se bar nekom vesele, mi u yebenoj al bas yebanoj drzavi BiH imamo na svu srecu samo ucrtane gradove i puteve. Toliko smo syebani da smo jedina drzava u Europi koja jos nije detaljno ucrtana. Hvala ti google. (Fuck off)

baci oko na nokia maps, nisu idealne ali su svjetlosnim godinama od googlea

There are only two races on this planet-the intelligent and the stupid.
17 godina
nlo93 kaže...

Taj google maps vam je u bosni stvarno za ku*ac...

Odi lijepo na maps.nokia.com, Nokia ima daleko bolje karte...

Google Maps Google Maps
Nokia maps Nokia maps
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 12:56 (SupremeCommander).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
google i ms su prije par godina uklonili detaljne karte. vjerovatno problemi s licencama.
14 godina
neaktivan
Lost In Apple Maps

Ovo je savšen primjer gdje zbog korporaciske bahatosti najviše ispašataju kajnji useri...
Zpog Apple fanboya koji se prave pametniji i superiorniji od ostalih ja bi najrađe da google uopće ne izda app po mapa za IO6, al onda opet nije fer sve korisnike Appla trpati u jedan koš (Što ti određeni Apple fanboyevi rade sa nama Androiašima) i da zbog toga svi ispaštaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Pa fino si stavite maps.google.com ko ikonu i imate app.
A inace ne vidim nikakvu korist gm. Za navi koristim tomtom i waze app.
16 godina
odjavljen
Lost In Apple Maps

Sad fanboyi pričaju da "nema veze što je takva aplikacija, radi se na njoj, napravite si shortcut na maps.google.com". Za jedno 4-5 godina, kad dovedu karte na barem približnu razinu na kojoj su Googleove onda će apple maps biti čudo neviđeno, najbolja aplikacija na planeti i bližoj okolici.

U međuvremenu, google dopunjuje svoje vrhunske karte i u trenucima dosade sređuje karte Mjeseca i Marsa. Nek se nađe, ako netko zaluta tamo {#}

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Sad fanboyi pričaju da "nema veze što je takva aplikacija, radi se na njoj, napravite si shortcut na maps.google.com". Za jedno 4-5 godina, kad dovedu karte na barem približnu razinu na kojoj su Googleove onda će apple maps biti čudo neviđeno, najbolja aplikacija na planeti i bližoj okolici.

U međuvremenu, google dopunjuje svoje vrhunske karte i u trenucima dosade sređuje karte Mjeseca i Marsa. Nek se nađe, ako netko zaluta tamo {#}

I sta je tu cudno? Apple maps su ocito sranje, i sta bi sad njih trebalo na silu koristiti? I da, nevjerojatno mozda tebi za shvatiti, ali vrlo vjerojatno kad ce biti "upotreljive" ce ljudi poceti koristiti iste. WOW, otkrivas toplu vodu.

i btw., nisam fanboy, i ne koristim niti GM niti AM, samo sam rekao za soluciju onima koji koriste GM. Stvarno mi je zao ako si se osjetio ugrozen zbog toga.

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Evo ti tvoje vrhunske karte, na sta ovo lici? Centar glavnog grada...

Appleovci barem priznaju da im karte nevaljaju, ali ocito je google braci dovoljno da pise "google" da nesto proglase vrhunskim, a to sto konkurencija ima puno bolje nema veze...  {#}

Google Maps Google Maps
Nokia Maps Nokia Maps
Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
odjavljen
Lost In Apple Maps

Da, Zagreb, globalno gledano - prčija sa stanovnika koliko imaju 4 bloka u NYu.

Snimka nije dovoljno visoke rezolucije i šta sada. Na appleovim kartama je netko ukrao Kip Slobode!

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Lost In Apple Maps
Apple mape moraju ubrzo postat bolje ili ce failat. Nije prvi put da im neki projekt faila ali mislim da su u ovaj previse ulozili i glupo bi im bilo da se osramote.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
McD kaže...
zoki.zlikowski kaže...

Tvoj forum? nije

Imam dojam da želiš forum tipa kultnog sljedbeništva, strogo kontroliran kao scientologija, gdje apple fanboyi ponavljaju mantru "iphone je najbolji, iphone je najbolji".

Ne, zelim forum u kojem ce ljudi koji imaju nesto pametno postati, postati, a ne vas Androidase koji ste najpametniji kad je tema vezana za iPhone, a nikad iPhone niste uzeli u ruke (ili ste ga uzeli prije dvije godine). Ja sam pogledao Android, nije mi se svidio i ne zelim ga, ali ne pisem po forumu da su svi koji su kupili Android budale i da nema ovoga ili onoga.vzelim na ovoj temi vidjeti tko ima iskustva s mapama u Hrvatskoj i kakva je razlika, a to mi ti koji iOS 6 gledas po YouTubeu neces moci reci.
16 godina
neaktivan
Lost In Apple Maps

Austrijski gradić simpatičnog imena nije u potpunosti nestao. Iako se prema Appleovim mapama na njegovom mjestu nalazi Tarsdorf (koji je 3 km dalje), a granice mjesta nisu označene, upit daje ispravnu lokaciju, što je vidljivo i po nazivu ulica.

Pisao sam o ažurnosti prihvaćanja prijava problema kod Googlea, Yahooa, Nokije i MS-a (Bing) - pogledajte ovdje.

Par slika problema:

Minecraft u UK Minecraft u UK
Triptih iz Yorka, UK Triptih iz Yorka, UK
Njemačka slagalica (puzzle) Njemačka slagalica (puzzle)
Novi Sad je izbrisan s lica zemlje ... Novi Sad je izbrisan s lica zemlje ...
... kao i Ohridsko jezero. ... kao i Ohridsko jezero.
Svijet po Appleu ... Svijet po Appleu ...
... i u suradnji s kineskom vlašću (iz aplikacije za kineske korisnike iOS-a). ... i u suradnji s kineskom vlašću (iz aplikacije za kineske korisnike iOS-a).
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 18:45 (hrx).

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Još par slika:

Jedna od najpoznatijih svjetskih plaža, plaža Bondi, je pomalo uglata (problema s poligonima u prikazu obalne linije ima poprilično u Australiji). Jedna od najpoznatijih svjetskih plaža, plaža Bondi, je pomalo uglata (problema s poligonima u prikazu obalne linije ima poprilično u Australiji).
Nova religija? Nova religija?
Berlin, Antarktika Berlin, Antarktika
Mjesto Teresa u Brazilu postalo je grad imena Vera Cruz ... 1959. godine. Mjesto Teresa u Brazilu postalo je grad imena Vera Cruz ... 1959. godine.
Slijetanje nije preporučljivo ... Slijetanje nije preporučljivo ...
Rutina za određivanje ruta je vrlo ... zbunjena (zeleni pin je polazište, crveni pin je odredište) Rutina za određivanje ruta je vrlo ... zbunjena (zeleni pin je polazište, crveni pin je odredište)
Hm, kamo želite ići? Hm, kamo želite ići?
S Krete do Atene - preko Turske. Mislim da je ipak bolje uzeti izravni trajekt do Pireja. S Krete do Atene - preko Turske. Mislim da je ipak bolje uzeti izravni trajekt do Pireja.
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 18:58 (hrx).
15 godina
Jos u sestom mjesecu kad je izasao beta ios instalirao sam ga na ipad i iphone i vidio kako su mape lose. Nisam seni nadao prevelikim promjenama u tako malo vremena ali vidim da nisu bas nista bitno upgradeali. Ne znam zasto mi na ipadu 2 ne prikazuje berlin sa 3d zgradama a kad sam probao u petak na iphoneu 5 zgrade su bile 3d. Jel probao netko na iphoneu 4S?
17 godina
Lost In Apple Maps
Stanovnicima Novalje je dosta Zrca pa se preselili na susjedni otocic :)
Novalja Novalja
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 19:06 (SupremeCommander).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
zoki.zlikowski kaže...
McD kaže...
zoki.zlikowski kaže...

Tvoj forum? nije

Ne, zelim forum u kojem ce ljudi koji imaju nesto pametno postati, postati, a ne vas Androidase koji ste najpametniji kad je tema vezana za iPhone, a nikad iPhone niste uzeli u ruke (ili ste ga uzeli prije dvije godine). Ja sam pogledao Android, nije mi se svidio i ne zelim ga, ali ne pisem po forumu da su svi koji su kupili Android budale i da nema ovoga ili onoga.vzelim na ovoj temi vidjeti tko ima iskustva s mapama u Hrvatskoj i kakva je razlika, a to mi ti koji iOS 6 gledas po YouTubeu neces moci reci.

Što očekuješ? Jučer, od zadnjih 6 vijesti, 3 su o Appleu. Ovo je portal na koji dolaze zaljubljenici u tehnologiju, i normalno da će komentirati i imati mišljenje o gotovo svemu, pogotovo Appleu koji im se gura niz grlo svakodnevno. Inače bi me bilo briga za Apple, ali upravo je Apple taj koji želi da ga svi gledaju i komentiraju sa silnim tužbama i hypeanjem svojih konferencija, i upravo je Apple taj koji najviše trolla Android korisnike. Kad Apple postane normalna kompanija koja izbacuje nove proizvode i pošteno se natječe na tržištu, onda neće bit ni razloga za tolko vijesti o njima, a posljedično ni za tolkim hateanjem (a iskreno, zaslužio je da ga se sprda s ovim kartama -ali eto, uvijek se nađe ljudi dovoljno zaluđenih da i to opravdavaju)

17 godina
Ezio kaže...
Jos u sestom mjesecu kad je izasao beta ios instalirao sam ga na ipad i iphone i vidio kako su mape lose. Nisam seni nadao prevelikim promjenama u tako malo vremena ali vidim da nisu bas nista bitno upgradeali. Ne znam zasto mi na ipadu 2 ne prikazuje berlin sa 3d zgradama a kad sam probao u petak na iphoneu 5 zgrade su bile 3d. Jel probao netko na iphoneu 4S?

Da nisi gledao krivi dio grada? Samo je dio 3d. Ovo je sa trojke.
Berlin Berlin
Rub 3d space-time kontinuuma Rub 3d space-time kontinuuma
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 19:40 (SupremeCommander).
15 godina
SupremeCommander kaže...
Ezio kaže...

Da nisi gledao krivi dio grada? Samo je dio 3d. Ovo je sa trojke.

A sjetio sam se da jos imam beta verziju. Valjda je u tome problem
16 godina
protjeran
red_bull kaže...
RobertS kaže...
Užasno glup komentar pun poliuistina prepisanih sa blogova dežurnih katastrofičara po internetu. Prvo, nije točno da su google-ove satelitske slike novije, to ovisi o lokaciji. Moja kuća stara 2 godine se na Apple-ovim kartama vidi - slika je negdje iz ljeta 2011 - dok Google uredno prikazuje stanje kakvo je bilo prije nego je počela gradnja, tamo negdje 2009 ili ranije. Drugo, Appleove mape su framework zamišljen tako da se aplikacije iz App Store-a mogu registrirati kao provajderi dodatnih informacija, dakle lokalno razvijene aplikacije koje situaciju najbolje poznaju - bolje i od tobože svemoćnog Googlea - će davati informacije o gradskom prometu, restoranima, znamenitostima i slično. Npr. u Rusiji je lokalno najjača tražilica Yandex već potpisala suradnju, a u App Store-u već dolaze prve aplikacije sa čitavom nizom dodatnih sadržaja. To je ponovno win-win situacija i za developere i za Apple koji će s vremenom tako moći ponuditi puno više lokalnih ili kontekstualnih informacija nego Google. Treće - kako je izgledao Google Maps prije 8 godina kad je izašao? 100 puta jadnije nego Apple maps i trebale su im godine da uz pomoć povratnih informacija od korisnika isprave većinu grešaka (još ih ima). Apple je i sam rekao da je to "work in progress" i trebat će neko vrijeme da se kvaliteta informacija stabilizira, samo što to kod njih neće trajati tako dugo kao kod Googlea. O tobožnjem prijetećem odljevu korisnika prema Androidu radi mapa je neozbiljno uopće govoriti, znam da ti je to mokri san, ali reći ću samo - maps.google.com i dalje radi za nestrpljive. Kad počne masovna rasprodaja rabljenih iPhonea budzašto i kad se pojave redovi pred trgovinama za novi HTC, SamEsung ili neki drugi Android, onda možemo početi pričati o nekakvom "odljevu" - kratki pogled pred Apple Storeove ovih dana tvoju izjavu čini jednostavno glupom.

I sad ponovo pročitaj sve što si napisao i reci mi dali je apple fejlao ili nije? Pričaš o nekakvih 8 godina i o tome kao su g.mape izgledale u ono vrijeme? i ne misliš da je u 2013. katastrofa uz svu dostupnu tehnologiju ,jednoj firmi koja zagovara "perfekciju" , izdati ne poluproizvod već smijuriju od aplikacije?

Zašto to apple radi? zbog toga što je jako zabrinut za tebe i ostale pripadnike svoje sekte da ih google slučajno nebi poslao mimo apple store-a kad se nađu u njegovoj blizini ili vide mape kao još jedan način za zaradu?

Ti misliš da, jednom kad izađu apple mape iz bete , budu ostale besplatne?po ovome što si napisao nemogu biti besplatne..

Većina onih koji kupuju iphoneove ionako ni nezna sve njegove mogućnosti, pa ih i ne koriste, jedino kaj znaju je izvadit ga iz futrole i stavit na stol na špici!

RobertS je jako dobro obrazlozio situaciju. No i ja mislim da je Apple trebao uraditi kvalitetnije 2D mape, 3D i ostali eye candy su mogli dodati nadogradnjama. To jeste veliki propust. Sto se Google Maps za App Store tice, to zaboravite. YouTube app vec postoji, ali Google Maps nece doci jer je konkurent Apple-ovom software-u

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice