Snajperisti obicno ispale testni metak
... okida izmedju dva otkucaja srca ...
kod smrtonosne eliminacije covjeka imas 3 tocke gdje ti je odstupanje 2-3cm.
Ti si neki strašni fucker?
testirano na BF3
...ali stvarno, testni hitac?! dakle, imam metu ali da budem siguran da ču je pogodit ispalit ću jedan testni hitac... i onda ću podesit parametre na optici i tek onda gađat svoju metu a to što se ona alarmirala i pobjegla u pi*** materinu - nema veze! odsutpanje 2-3 cm? glave, prsa, pa čak i srce su poprilično veći od 2 ili 3 cm, osim ako ne loviš puževe. nisam vojnik ali dado care nadrobio si ga samo tako...
Aha ovo nisam niti vidio :)
Po cemu si ti zakljucio da se odnosi na zive mete? Ispada po ovim napadima da je testni hitac moja izmisljotina.. Ispalis testni hitac i vidis da si ciljao u sredinu mete a pogodio si 7cm lijevo. I to ti pomogne da korigiras optiku. Naravno da na zivu metu neces to napraviti no do zive mete imas "puno zganaca za pojesti" na poligonu gdje radis upravo to sto sam napisao (bilo to prvi hitac ili testni hitac, svejedno, nisi rambo). Pa nije snajperista samo kada puca na zive mete.
A ovo za par cm mi je tesko objasnit. Covjek je poprilicno zilavo djubre. Naravno sve ovisi o pojedincima, ali nije tako lako ubiti odraslog covjeka jednim hitcem. Ok cinjenica stoji da nisam pucao sa profi vojnim igrackama sa vojnim kalibrima. Mozda je to stvarno samo okini bilo gdje iznad struka i on pada mrtav.
No anatomija nam je takva da ako gadjas srce (koje je na sredini sa pomakom u desno gledano sa pozicije promatraca, cisto da to rascistimo lol) i fulas 3cm, busis mu pluca i fulao si kljucne zile/aortu. Ako gadas u glavu i fulas 3cm, gadas ili pod okom ili u tjeme. Opet nije smrtonosni hitac. No ne znam da li itko ikad gadja u glavu osim u filmovima. Uvijek se ide na srce. Sve ispod pleksusa je stvar srece koliko ce brzo iskrvariti. No stvarno mi se neda pricati o nacinima ubijanja covjeka.
No samo sam htio predocit da te ova optika nece uciniti Chris Kyleom samo zato kaj ima linux i automatsku korekciju sa laserom i nekim senzorima.