Kad je u redu ubiti hackera?

poruka: 61
|
čitano: 11.785
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kad je u redu ubiti hackera?".
15 godina
neaktivan
Re: Kad je u redu ubiti hackera?
dantex kaže...

Ovo mi je malo kontradiktorno jer od svih NATO članica jedino SAD provodi smrtnu kaznu (i to ne u svim državama) i to (ispravite me, nisam siguran) samo za teže slučajev ubojstva koje je izvela potpuno mentalno zdrava osoba

Davno sam studirao pravo tj. položio ispit zvan "Teorija države i prava", ali priča ide ovako nekako (neka me ispravi netko mlađi/stručniji ako griješim!):

U američkom pravom sustavu se koriste dvije osnovne smjernice europskih pravnih stečevina. U nekim saveznim državama se koristi britansko uobičajeno pravo ("Commmon Law" ) i u tim državama u pravilu nema smrtne kazne. Savezne države (njih 38) koje su preuzele Napoleonovo francusko pravo ("Code Civile") prakticiraju smrtnu kaznu (http://hr.wikipedia.org/wiki/Smrtna_kazna).

Inače, tek u ožujku 2005. je Ustavni sud u SAD-u proglasio izvršenje smrtne kazne nad maloljetnicima protuustavnim, a do tada su se za teže zločine na smrt mogli osuditi i stariji maloljetnici!

P.S. Vojky, ako pratiš ovo, ispravi me ako griješim;-)

Poruka je uređivana zadnji put ned 24.3.2013 4:04 (Luciano).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice