iPhone 5 se već množi

poruka: 166
|
čitano: 24.310
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone 5 se već množi".
13 godina
protjeran
iPhone 5 se već množi

Gle Zwizz, to kaj ajfon ima jednu tipku je jednostavnije i oku ljepse, al kad moram vracati stranice s touch keyevima tam gore na ekranu, bas i nije najsretnije rjesenje. Jos k rome gornje ljevo mjesto nije uvjek za istu radnju pa zbuni ponekad. To je ta jednostavnost koja nije uvjek prakticna. Imas aplikacije tj. razne "spy camere" pa slikas s ugasenim ekranom. Samo je znam dal je to kod nas dozvoljeno tak slikat i jos tome bez zvuka?

Po tim nekim stvarima se vidi da je Applu na prvom mjestu dizajn, dok Samsung zrtvuje malo dizajna i ekonomicnosti na ustrb preformansi. 

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: iPhone 5 se već množi
Baja 001 kaže...
Samo reci je li JB. Iman sad kod sebe iPad, oces da posbimim trokavanje i sve nemogucnosti. Icloud iako stavis backup imenika on sprema gluposti, mora san nac posebni program samo za backup kontakata. Isto je samo za SMS. avplayer moze samo slideshow napravit nista drugo. Jedino polu rjesenje je bio jedan player (pogledat cu naziv) sta je ima server side pa je konvertira materijal on fly za iUredjaje.

Neko je spomenio teme. Pa ne zelim ja telefon radi tema, ali je retardirano da se ne mogu prominit. Opet jb donosi nove mogucnosti ali i uspori telefon. Ova prica s SGS2 ne drzi vodu jer san skoro pocupa kosu kad san vidio SGS2 u akciji i svoj ip4s. Kao prvo ima je PowerAmp dok san ja ima sugavi music i komplemente, moga je gledat yt s pristojnom aplikacijom, dok san ja mora kemijat s html5 desk sitom...

Pricate gluposti i spreman san dokazat. A 3rd party browser na ios u ne postoji jer bez jb ne moze bit primarni.

Ne znam o cemu tocno pricas, malo o iPadu malo o iPhoneu, ovako, 720p je glatko na svakom poslje ip4, sto se tice full res playera na iPad3 to je vecinom problem formata iz kojeg ga konvertiras prebacujes na pc ovo bi trebalo pokrenut nativnu rezu youtube video, koji dok se loada ce 99,9% ic fluidno.

Jaibreak uspori mob iskljucivo kad je slampavo napravljen ili je nalupano milijun tweakova. Ko treba vise od svog uredjaja sve ce lagano napravit na iPhoneu, jailbreak je klik i poslozis si ga kako spada. Meni od cistog restorea do identicnog moba kakav je sada treba ravno 45 minuta i sa iOS backupom sam uvijek imao najmanje muke, ne kuzim sto tebe muci.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
13 godina
protjeran
iPhone 5 se već množi

Kolega je vjerojatno perfekcionista kao i ja. Sad ti mogu nabrojati 10 gresaka na S3, a ajfon necu ni komentirati.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Kolega je vjerojatno perfekcionista kao i ja. Sad ti mogu nabrojati 10 gresaka na S3, a ajfon necu ni komentirati.

Isto tako, slobodno ti nabroji.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
15 godina
bistri kaže...

Isto tako, slobodno ti nabroji.

Najcesce se radi o stvarima koje ljudi ne znaju napraviti ili naci aplikaciju koja ih radi pa smatraju da su greske. Jer nitko se nikad na svijetu nije sjetio napraviti sto su oni.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 20:00 (Ezio).
13 godina
protjeran
iPhone 5 se već množi

Na gs3 sam imal jillbrejk i bil mi je ok. Onda sam isel na HTC i ostal na androidu. Imam s4, ali se ne koristim njime pored S3. Naime dobil ga pod dug i ne trebam 2 mobitela. Kaj sad sve jillbrejk nudi s njm, to mi je pre malo jer volim kombinirat romove, kernele, modeme i razne modove gde kod ajfona to ne mogu. A kaj se tice S3, tu su me razocarali sa sugavim dizajnom, djecijim bojama (da, sad tek dolazi crni 64 GB) i pentile ekranom koj je losiji od konkurencije. Ima jos puno stvari, al je sve rjesivo s malo igranja (kome se da), dok im ove 3 stvari ne mogu oprostiti. Bolji je HOX, al nema SD card, slabiji chipset, al bar ne seru i ne boje se Appla pa su im dizajn i boje normalne. Evo nabrojal sam kaj ne valja jer sam objektivan i necu dizati android u nebesa. Kolko god mi nije drag Apple, kupil budem alfon radi sebe i nadam se da budu malo prosirili horizonte u pogledu otvorenosti softwera.

daniel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Upravo to. Bilo koji telefon, iPhone 3/3GS/4/4S i iPadovi odreda, ne mogu nakon par scrolova otvorit spotlight bez laga. Nadalje niti jedan nema više od 512MB memorije šta je jako frustrirajuće kad ima 5-6 aktivnih aplikacija (auto close, pa mi i pismu ugasi...)

I neman volje više pisat. S JB se uspori bez obzira na tweakove ili ne, dobije još jedan dodatni lag. Konkretno sada skidan neke aplikacije i installousu, i ima jednostavno tranzicijske problem (efekti trokaju) i bez JB. Tako da nemojte solit pamet bez veze.... Ako van se ne sviđa android nema veze, ali da nema više opcija to je zatvaranje očiju pred istinom. 

Evo taman san synca appove i mjuzu s kompa, i pobrisa mi je sve šta je installous instalira i šta san pribacio na laptopu. Toliko o moćnom Applu. {#}

Prodajem masu laptopa
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 12:34 (Baja 001).
15 godina
Baja 001 kaže...

Upravo to. Bilo koji telefon, iPhone 3/3GS/4/4S i iPadovi odreda, ne mogu nakon par scrolova otvorit spotlight bez laga. Nadalje niti jedan nema više od 512MB memorije šta je jako frustrirajuće kad ima 5-6 aktivnih aplikacija (auto close, pa mi i pismu ugasi...)

I neman volje više pisat. S JB se uspori bez obzira na tweakove ili ne, dobije još jedan dodatni lag. Konkretno sada skidan neke aplikacije i installousu, i ima jednostavno tranzicijske problem (efekti trokaju) i bez JB. Tako da nemojte solit pamet bez veze.... Ako van se ne sviđa android nema veze, ali da nema više opcija to je zatvaranje očiju pred istinom. 

Evo taman san synca appove i mjuzu s kompa, i pobrisa mi je sve šta je installous instalira i šta san pribacio na laptopu. Toliko o moćnom Applu. {#}

dobro jesu li tebi sve na broju?? nije jb a skidas sa installousa? apple ti je kriv sto ti se pobrisu crackane aplikacije sa installousa??

i cak ti spotlight laga na tvom jb iphoneu, jel?

kupi si android jer tamo ti sve laga pa ces imati ujednaceno iskustvo u svim dijelovima os-a. a na marketu za android imas puuuuuno neprovjerenih aplikacija koje ce ti shebati mob pa ce ti biti kao i sa sumnjivim tweakovima sa installousa.

13 godina
protjeran
iPhone 5 se već množi

Nemoj pricati gluposti o laggu na androidu. Ak nemas GB, ICS ili JB mozda ima lagga, ali i 1000 mogucnosti vise nego iPhone iste generacije, znaci najjaci 3GS. Na ovim zadnjim verzijama je sve fino ispeglano i po svim toritorijalima je android brzi i bez lagga. Ako mislis da sam u krivu, okaci jedan video gde je iPhone superiorniji.

I nabroji jednu aplikaciju koja shebe mob i reci kaj to tocno napravi mobu ak si takav strucnjak?

daniel
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 13:50 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Baja 001 kaže...

Sve si mi reko, otprilike ti treba sekunda googlea za svaki problem. Desni klik na uredjaj u iTunesima i transfer purchases, na taj nacin ce iTunes povuc sve aplikacije sa mobitela i tretirati ih kao da si ih kupio, najnormalnije mozes te appove syncat gdje got hoces, osnove covjece, koristim to odkad je mobitela i cim instaliras installous po defaultu imas iTunes sync.

Sto se tice tranzicijskog problema, isto sekunda googlea, kada instaliravas aplikacije iz Cydie/Installousa, nakon instalacije filesystem mora prebaciti instalaciju u "zasticen" prostor i to traje jos par sekundi nakon sto se aplikacija instalirala, dio mehanizma jailbreaka.

Nikada mi se nije dogodilo da se ugasila muzika bez obzira koliko stvari ima otvoreno, makar se slazem za RAM ali RAMa nikad nece bit dosta za nista, dok got meni mobitel radi 100% fluidno ne zamaram se sa kolicinom koja je unutra.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.8.2012 13:53 (bistri).
17 godina
odjavljen
Ezio kaže...
Baja 001 kaže...

dobro jesu li tebi sve na broju?? nije jb a skidas sa installousa? apple ti je kriv sto ti se pobrisu crackane aplikacije sa installousa??

kupi si android jer tamo ti sve laga pa ces imati ujednaceno iskustvo u svim dijelovima os-a. a na marketu za android imas puuuuuno neprovjerenih aplikacija koje ce ti shebati mob pa ce ti biti kao i sa sumnjivim tweakovima sa installousa.

Nisu tebi na broju ;)

JB je iPad. 

Androdi ima masu aplikacija, i potencijalno svaka aplikacija može sjebat mob. Ali da zaključimo priču, nikome neću nikad preporučit Apple. Iz 2 razloga, zatvoren je i pod defaultu je lošiji i ograničeniji. Amen. Dosta mi je trakavice.

Lp

Prodajem masu laptopa
15 godina
Baja 001 kaže...

Androdi ima masu aplikacija, i potencijalno svaka aplikacija može sjebat mob. Ali da zaključimo priču, nikome neću nikad preporučit Apple. Iz 2 razloga, zatvoren je i pod defaultu je lošiji i ograničeniji. Amen. Dosta mi je trakavice.

Lp

na to moze ici amen jedino u crkvi velikog baje koji ne zna raditi sa ios uređajima...

jadan onaj koji tebe trazi savjet...

12 godina
neaktivan
Baja 001 kaže...
Ezio kaže...
Baja 001 kaže...

Nisu tebi na broju ;)

JB je iPad. 

Lp

Je zatvoren je, ali je problem što ga ti ne znaš otvoriti. Stalno si protiv iOSa, a po ovoj tvojoj priči ispada da imaš iPhone i iPad? Ili sam ja nešto krivo shvatio ili ti ne znaš lagati dovoljno? Nemojte se svađati, to je pitanje ukusa, a o ukusima se ne raspravlja. Jer, meni se, osobno, sviđa iOS jer je elegantniji i skuplji od SGS3, pa ono što ste pričali ranije, kad ga stavim na stol da ljudi gledaju. A vidi ovo: 6 [Apple] : 5 [Android] : 2 [Nerješeno]. Na ovom linku. Evo vam, iOS hejteri, nepobitni dokaz da je iPhone za 1 bolji od Androida. Tj. pročitaj te cijeli članak. Ja sam brojao, ima 6 odgovora [Winner: iPhone / Apple], 5 odgovora [Android] i 2 odgovora [Tie]. Koji je sad bolji?

13 godina
protjeran
iPhone 5 se već množi

To nije objektivan clanak. Samo jedna usporedba;oni kazu da je hi-end android i iPhone u istom cjenovnom rangu, tj. kostaju isto. To bi bilo donekle tocno da su jedan S3 ili HOX isti po preformansama ko i 4S. 4S moze mjeriti s S2, Sensation-om i Arc-om, koji su duplo jeftiniji.

daniel
Moj PC  
1 1 hvala 2
14 godina
iPhone 5 se već množi

Baja ti tu pričaš o nekoj ograničenosti, a iz tvojih postova se vidi da ti nemaš pojma o iOS-u. Nisi okusio ni 5% svih mogućnost koje iOS pruža, bilo sa jailbreakom ili bez njega. (I što je forumaš iznad napisao, pitanje je dali ti uoćpe imaš iPhone i iPad jer sve što si nabrojao protiv njih je krivo)

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Kupio san iPad (dobio ga za smješnu lovu, BTW prodajem ga info na PP), a u trenutku pisnja posta JB san mob od prije. Mogu uslikat sve ;)

iP4S san proda ima 3 miseca i uzeo HOX. Da kad mi vi anštajni pokažete kako uć u Settings > i odabrat MP3 za zvuk skidam kapu. Ili samo DnD muzike na telefon, ili mkv priko mreže i sl stvari. Napominjem to moj HOX odradi bez problema ;)

Prodajem masu laptopa
15 godina
Baja 001 kaže...

Kupio san iPad (dobio ga za smješnu lovu, BTW prodajem ga info na PP), a u trenutku pisnja posta JB san mob od prije. Mogu uslikat sve ;)

iP4S san proda ima 3 miseca i uzeo HOX. Da kad mi vi anštajni pokažete kako uć u Settings > i odabrat MP3 za zvuk skidam kapu. Ili samo DnD muzike na telefon, ili mkv priko mreže i sl stvari. Napominjem to moj HOX odradi bez problema ;)

dokle ces vise izmisljati da ne ide mkv na ios?

ako ti je funkcija namjestanja mp3 za zvono najbitnija stvar u zivotu (sto se da naslutiti iz tvojih postova) onda imas izbor preko stotinu uređaja koji tu ne postavljaju nikakve prepreke tvojoj inteligenciji.

14 godina
Baja 001 kaže...

Kao prvo pjesmu moraš prebacit nekako na mobitel, a u 99% slučaja to ide preko pc-a. Kada to radiš nije puno izdvojit cca 15sekundi da se napravi .m4r format (za to treba samo iTunes). Jer čisto sumnjam da mjenjaš ringtone svaki dan. Ja sam ga zadnji put mjenjao pred pol godine. Sve mi se viši čini da ti je to praktički jedini argument protiv iOS-a. Mkv neću ni spominjat jer je već odgovoreno više puta i postoji više načina. Od convertera do 3rd party programa.

17 godina
odjavljen
Nije. Ali za jedan "it's that easy" proizvod i nije plus. Mkv vise necu komentirat jer nema realbe sanse da se nativno pokrene (hint na Androidu radi). Opet kazem dosta san koristio iOS i nije toliko jednostavan koliko se reklamira. Opet memoriju i managment iste nije pottibno spominjat.
Prodajem masu laptopa
14 godina
iPhone 5 se već množi

meni je samo cudno sto kod One X se toliko bune za tu memorijsku karticu a kod iphonea je sve bajno i super,just sayin'...

moram se pridruziti na stranu clana Baje jer sam imao sve iphoneove(2g,3g,3gs,4 i 4s,moram reci da mi je 2g ostao u najboljem sijecanju) i bio zagrizeni Apple fanboy dok nisam uzeo android u ruke,tocnije je pocelo sa Desire HD,pa GS2 i sad HOX,jednostavno  su ti uredaji superiorniji naspram applea a da o S3 ne govorim...jednostavno its a no go,android je trenutno bolji pa da se apple okrene na glavu(tako ce i ostati kako izgleda i kad izade iphone5)

sto se tice jailbreaka,jeste li probali koristiti jedan iphone 3g sa JB?? uredaj je neupotrebljiv koliko je spor,a jedan desire i danas vrti JB kao od sale...toliko od mene

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Baja 001 kaže...
Nije. Ali za jedan "it's that easy" proizvod i nije plus. Mkv vise necu komentirat jer nema realbe sanse da se nativno pokrene (hint na Androidu radi). Opet kazem dosta san koristio iOS i nije toliko jednostavan koliko se reklamira. Opet memoriju i managment iste nije pottibno spominjat.

Hoces li molim te objasniti o cemu pricas? Kako se nativno ne pokrece? Jel ti imas zahtjev da se pokrene bez ikakve instalacije media playera koji podrzava mkv i to upravljajuci mislima? Nisi ti koristio ios. Ti si ga probao na 5 minuta kod nekog.
17 godina
neaktivan
Baja 001 kaže...

Glava plex media server + ipad

http://www.plexapp.com/

Radis sta got hoces sa melodijama

http://ipad-os.net/unlimtones/

Good player isto sve radi

http://itunes.apple.com/gb/app/goodplayer/id416756729?mt=8

15 godina
neaktivan

Jedva čekam da ga stavim na stol dok pijem kavu u jednom od eminentnih Osječkih kafića! Ima ostali da se pojedu od zavisiti.

13 godina
iPhone 5 se već množi
:) ajuuuj, 4 ", kako slatko, bas cakano
ja

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
iPhone 5 se već množi

zna li se sigurno da li ce se mjenjati omjer stranica? ako bude islo vise u "wide"... to mi je zbilja minus. javite ako znate. :)

sreca pa jos ipad ima pravi omjer stranica, milina za citanje :)

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
iPhone 5 se već množi

Vama (je*enim) Android FANBoyima se neda objasniti: "ANDROID NIJE SMEĆE. DOBAR JE OS, ALI AKO STE IKADA PROBALI aOS (Adnroid) i iOS (valjda se zna :D)" onda ćete shvatiti da ne postoji "bolji" ili "gori". Sve je stvar ukusa. Ja više volim komplicirano, ali da radi i da se može, nego kao na Androidu, sve otvoreno i sve se može, al tako mogu i virusi i ostala s*anja u aplikacijama. Da ne kažete da lažem ili izmišljam, imao sam i ja "direktan dodir" s Androidom (par postova gore). I da, uspio sam pokrenuti *.mkv na iOS (i to odma nakon JBa) jer znam kako i koristim Google. Baja, ako ne znaš kako staviti *.mkv u iOS jednostavno odi ovdje. Problem solved, im a fan boy, bitch please.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.8.2012 23:16 (zwizz).

1 1 hvala 0
12 godina
protjeran
iPhone 5 se već množi

jedna napomena:

aplikacija je za Android skoro kao i za iOS: 650 000 naspram 600 000 (u grubo)

Jelly Bean je bolji OS od iOSa (pogledati gomilu youtube clipova usporedbi ina netu, iPhone 4 cak ne zna ni za text wrap u browseru, da ne pricam o nativnoj aplikaciji mapa, siriju koji je losiji od google voice searcha itd.) - usput, programiran za Android platformu, pa znam nesto o tome

dakle, JB je donio fluidnost kao i iOS, ,a po mnogim detaljima je bolji OS (u puno manjem broju detalja nije), da ne govorim da je jednostavniji sto se tice programiranja aplikacija (da razbijem najvecu predrasudu, kako je developerima velik problem defragmentacija, to je relativno mali problem a po mom misljenju rezolucije i velicine ekrana ce se stabilizirati ako vec i nisu), jednostavniji je iz razloga jer se koristi dobro poznata JAVA, dok iOS trazi znanje rada u gotovo ekskluzivnom programskom jeziku Objective-C (nezgrapnom, koristi se uglavnom samo za iOS aplikacije)

hardver je daleko bolji kod smartfona pogonjenim Androidom (najbolji naravno)

cijena je daaaaleeeko pristupacnija

necete vjerovati ako vam kazem da sam za 150$ iz Kine ubo smartphone sa 4.3 '' lcd kapacitativnim ekranom, dual jezgrenim procem, 1GB RAM-a, 4GB pohrane.

Pa ljudi moji, izuzev po ekranu (doduse puno je veci sto je meni ipak najbitnije kod ekrana) i kameri taj mobitel ubija iPhone 4s a kosta 5x manje od njega.

Cinjenica je da su Google i Samsung te ostali sjebali Apple i zato sve ove tuzbe. sto su dosad cekali, olfo sad su se sjetili toga? hehe..

Apple se mora okrenuti inovacijama, retina je dobra inovacija (ako je uopce njihova), ali malo aplikacija je jos podrzava.

u svakom slucaju, predstoje godine izvrsne za mobilni sektor i potrosace, konkurencija nikad jaca u smartfonima...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 21:54 (eroticus).

1 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
Baja 001 kaže...

Istina je da ponekad laga(korisnicima koji ne znaju raditi), ali ga treba znati koristiti kako treba pa neće(meni ne laga).

Installous bez JB-a, kaj si puko? {#}

Sync-ao si crackane aplikacije, pa ti je itunes pobrisao.
Pa normalno da će ti obrisati, štiti ono što bi ti trebao platiti.

Može se i to riješiti da sync-a kako treba, ali opet, treba znati...

U buduće, ne talasaj. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
16 godina
neaktivan

Ajme majko koliko isfrustriranih ljudi (djece?) ima na ovom forumu. Kao da im je jedini cilj u zivotu pljuvati po Appleu. U cemu je problem ljudi? Ocito je vecina vas sto pljuje iPhone no-life i onda je ljubomorna na ekipu s Appleovim proizvodima koja je popularnija od vas tako da odmah ako netko ima iPhone on je tatin sin i razmazena budala. Dajte odrastite malo, nadjite curu, odite vani ili lijecite svoje komplekse van ovog foruma. 

Umjesto da se vide konstruktivni komentari tipa dali ce biti ili ne NFCa i kako bi se ta tehnologija popularizirala, tj. tko ce proizvoditi NFC chipove za Apple (ako ih odluce staviti u IP5) pa da razmislite o eventualnoj kupnji dionica te i te firme vi ovdje medjusobno se koljete dal je inovativniji Android ili iOS. Jos jednom ponavljam, manite se toga i radje krenite uciti ili citati neku knjigu pa mozda i shvatite da se ne vrti cijeli svijet oko fanboyizma.

P.S. Nemam nista protiv korisnika androida i ovaj post nije napisan s namjerom da nekoga uvrijedi vec samo izrazavam svoje misljenje naspram idiotariji kakvoj ovaj forum postaje.

Xfire:bmw144 ...Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
14 godina
eroticus kaže...

jedna napomena:

aplikacija je za Android skoro kao i za iOS: 650 000 naspram 600 000 (u grubo)

Jelly Bean je bolji OS od iOSa (pogledati gomilu youtube clipova usporedbi ina netu, iPhone 4 cak ne zna ni za text wrap u browseru, da ne pricam o nativnoj aplikaciji mapa, siriju koji je losiji od google voice searcha itd.) - usput, programiran za Android platformu, pa znam nesto o tome

dakle, JB je donio fluidnost kao i iOS, ,a po mnogim detaljima je bolji OS (u puno manjem broju detalja nije), da ne govorim da je jednostavniji sto se tice programiranja aplikacija (da razbijem najvecu predrasudu, kako je developerima velik problem defragmentacija, to je relativno mali problem a po mom misljenju rezolucije i velicine ekrana ce se stabilizirati ako vec i nisu), jednostavniji je iz razloga jer se koristi dobro poznata JAVA, dok iOS trazi znanje rada u gotovo ekskluzivnom programskom jeziku Objective-C (nezgrapnom, koristi se uglavnom samo za iOS aplikacije)

hardver je daleko bolji kod smartfona pogonjenim Androidom (najbolji naravno)

cijena je daaaaleeeko pristupacnija

necete vjerovati ako vam kazem da sam za 150$ iz Kine ubo smartphone sa 4.3 '' lcd kapacitativnim ekranom, dual jezgrenim procem, 1GB RAM-a, 4GB pohrane.

Pa ljudi moji, izuzev po ekranu (doduse puno je veci sto je meni ipak najbitnije kod ekrana) i kameri taj mobitel ubija iPhone 4s a kosta 5x manje od njega.

Cinjenica je da su Google i Samsung te ostali sjebali Apple i zato sve ove tuzbe. sto su dosad cekali, olfo sad su se sjetili toga? hehe..

Apple se mora okrenuti inovacijama, retina je dobra inovacija (ako je uopce njihova), ali malo aplikacija je jos podrzava.

u svakom slucaju, predstoje godine izvrsne za mobilni sektor i potrosace, konkurencija nikad jaca u smartfonima...

Par stvari. Aplikacija za iOS je još daleko više nego za android (oko 450k na androidu i 600k na iOSu). Koji je OS bolji je čisto subjektivna rasprava. Na youtubeu netko će hvaliti iOS, netko će hvaliti Android. Meni osobno bolje paše iOS, tebi Android. Kraj priče. Zatim hardver, većinom marketinški trik. Nabiju ti četverojezgreni procesor da bi se uređaj u radu ponašao isto kao i onaj sa jednojezgrenim procesorom. 90% korisnika ne zanima niti zna koji procesor ima. Uređaji na iOS-u rade bez laga, a na androidu ima dosta jeftinih uređaja na kojima se osjeti lag. Jedna stvar koju ljudi zaboravljaju je ta da kada kupuješ iPhone ti ujedno plaćaš i iOS. Kada kupuješ uređaj sa androidom tu je već druga priča pošto je Android open source i proizvođać od kojeg kupuješ uređaj mora samo prilagoditi OS, dok kod iPhone-a Apple je taj koji radi kompletno na OSu. Veličina ekrana, ponovno subjektivna stvar. Pa meni iPhone već lagano smeta u džepu, ne mogu si ni zamislit nosit nešto od 4,3" u džepu. Što se mene tiče, sve preko 4" mi ne paše. Sj* apple? Pa apple ima prihode kao nikad prije, a iPhone 5 još nije ni izašao. A tu je još i iPad mini. Tužbe su čist marketing ako se mene pita. Milijarda više manje i za jedne i za druge. Malo aplikacija podržava retinu? Ja čim vidim aplikaciju koja ne podržava retinu brišem ju, a vjeruj mi, malo je takvih. Velika, velika većina podržava retinu (izuzev starih aplikacija koje se više ni ne updateaju, ali njih se ni ne isplati preuzimati).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice