Internet Explorer 9

poruka: 336
|
čitano: 83.057
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet Explorer 9".
17 godina
Re: Internet Explorer 9
naxeem kaže...

U praksi, dakle na živim aplikacijama, osjeti se prednost IE9 nad Firefoxom. A što se Firefoxa samog tiče, sasvim mi je svejedno što planiraju za v5. Ovaj 4.0RC je izrazito nestabilan i nepouzdan - ruši se svako malo.

Nažalost, i dalje mi je draži od svih browsera, ali da je najbolji - nije. Katastrofa koja je s 3.x dosegla vrhunac. Nadam se da pripremaju dosta poboljšanja u RTM-u 4.0, jer je RC još daleko od stabilnog browsera.

.

što vi radite s tim browserima da vam se svako malo ruše? Meni se FF 4.0 RC nije niti jednom srušio. Otvaram stranice, čitam vijesti, gledam slike, vrtim razne klipove i radi bez problema ...

16 godina

Nema addona za njega a tu je i dalje ActiveX, tako da.. IE9 je ok, starno brz i općenito masu bolji od 8 ali - no thx.

He sees like he's never seen before.. He is light in water..
16 godina
neaktivan

Mozda se nadje neki hacker pa IE 9 prebaci na xp,....vidjecemo.........ako mu bude rasla popularnost mozda i mi korisnici xp ugledamo IE 9

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

U praksi, dakle na živim aplikacijama, osjeti se prednost IE9 nad Firefoxom. A što se Firefoxa samog tiče, sasvim mi je svejedno što planiraju za v5. Ovaj 4.0RC je izrazito nestabilan i nepouzdan - ruši se svako malo.

Nažalost, i dalje mi je draži od svih browsera, ali da je najbolji - nije. Katastrofa koja je s 3.x dosegla vrhunac. Nadam se da pripremaju dosta poboljšanja u RTM-u 4.0, jer je RC još daleko od stabilnog browsera.

Objektivna brzina svakako je na strani IE9, pa Opere 11, pa Chromea, pa tek onda Firefoxa. A Safari je posebno govno. Na OSX-u ga ne mogu ni upali, a da se ne sruši, na Windowsima je spor.

U praksi su mi skoro pa svi isto što se tiče učitavanja. (Chrome, Opera, Firefox, IE - mislim na poslednje beta/RC/dev verzije) .

Male razlike u brzini meni lično ne smetaju.

Što se tiče rušenja, ne znam za tebe ali za sebe i za ostale prijatelje koji koriste RC znam da nemaju problema sa rušenjem.

Jedini problem koji je nedavno bio je zbog Flash Playera 10.2, no to je ispravljeno u novoj verziji Flash-a.

Trenutni top crasher RC-a je zbog malware-a koji pokupe korisnici.

Rušenja mogu biti i do tvoje strane.

Što se tiče IE 9, meni se lično ne sviđa novi izgled.

Jednostavno ne volim da su mi tabovi pored adresne trake.

http://baguje.com/author/icecold/
16 godina
icecold kaže...

Jednostavno ne volim da su mi tabovi pored adresne trake.

Ovo se lako riješi..

Desni klik pored tabova - show tabs on a separate row.

Ne kužim zašto ovako nije po defaultu, stvarno retardirano izgleda..

He sees like he's never seen before.. He is light in water..
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Malo sam testirao.

Meni je malo smiješno da u Krakenu (Mozillin test) vodi Firefox, u V8 (Googleov) vodi Chrome. Tko bi rekao da Chrome vodi u testu koji je napravio tata Google, a da Firefox u testu mame Mozille? {#}

SunSpider je, čini se, najrealniji - napravljen je za Webkit, a Safari ne vodi kao najistaknutiji član Webkit grupe, dakle muljanja teško da ima.

Ali najbolje je da ljudi sami probaju u praksi i vide.

MANJE je bolje MANJE je bolje
MANJE je bolje MANJE je bolje
VIŠE je bolje VIŠE je bolje
Zeleno - dobro, crveno - loše Zeleno - dobro, crveno - loše
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 18:30 (naxeem).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Malo sam testirao:

Manje je bolje ili vise je bolje? :)

Kako god IE9 je nekakva sredina, ako i to :)

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Malo sam testirao.

Meni je malo smiješno da u Krakenu (Mozillin test) vodi Firefox, u V8 (Googleov) vodi Chrome.

Zapravo je Chrome brzi u Krakenu, a FF brzi u Sunspideru, za IE nemam pojma kako stoji u odnosu na ova dva. Testiranja JS enginea se vrse bez UI-a i ostalih ometajucih faktora, rezultate mozes pogledati ovdje:

http://arewefastyet.com/

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
naxeem kaže...

Malo sam testirao.

Meni je malo smiješno da u Krakenu (Mozillin test) vodi Firefox, u V8 (Googleov) vodi Chrome.

Zapravo je Chrome brzi u Krakenu, a FF brzi u Sunspideru, za IE nemam pojma kako stoji u odnosu na ova dva. Testiranja JS enginea se vrse bez UI-a i ostalih ometajucih faktora, rezultate mozes pogledati ovdje:

http://arewefastyet.com/

Sasvim je svejedno gdje se što testira i ne postoje "ometajući faktori". Svi browseri na mom računalu su svježe instalirani "na čisto", bez plugina, dakle u originalu kako su zamišljeni i time imaju identične startne uvjete. S obzirom da se na računalu ne vrti apsolutno ništa, a da se radi o izrazito moćnoj mašini (i7-975 @ 4.6GHz, 4 jezgre i 4 virtualne), s više nego dovoljno memorije (12GB) i da se sve učitalo sa SSD diska, nema govora o "ometanju".

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Sasvim je svejedno gdje se što testira i ne postoje "ometajući faktori". Svi browseri na mom računalu su svježe instalirani "na čisto", bez plugina, dakle u originalu kako su zamišljeni i time imaju identične startne uvjete. S obzirom da se na računalu ne vrti apsolutno ništa, a da se radi o izrazito moćnoj mašini (i7-975 @ 4.6GHz, 4 jezgre i 4 virtualne), s više nego dovoljno memorije (12GB) i da se sve učitalo sa SSD diska, nema govora o "ometanju".

Nisam htio reci da je tvoja greska ili tvog racunala, nego razlicite komponente vlastitog browsera (UI,, plugini, layout engine) usporavaju izvodenje JS-a do neke mjere. Ovaj link gore sto sam stavio je sinteticki test samog javascript enginea.

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
naxeem kaže...

Nisam htio reci da je tvoja greska ili tvog racunala, nego razlicite komponente vlastitog browsera (UI,, plugini, layout engine) usporavaju izvodenje JS-a do neke mjere. Ovaj link gore sto sam stavio je sinteticki test samog javascript enginea.

Dobro, ali mi govorimo o browseru - dakle onome što dobivaju korisnici. Sumnjam da korisnici imaju samo JS engine za upotrebu. Dakle, ovi testovi testiraju čiste browsere koje dobija korisnik. Bez plugina.

17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

... i dobro, međusobna pljuvačina zaraćenih strana aside, kakav je? Može li netko umjeren, realan i objektivan prepričati svoje dojmove, ili još bolje osvrnuti se na primjedbe da trza, glitcha, i slično? Imam Win7 x64 sa IE8 i solidno sam zadovoljan, pa nebi sad da mi glitcha, trza, ... get it? {#}

RAMONES forever!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Malo sam testirao.

Meni je malo smiješno da u Krakenu (Mozillin test) vodi Firefox, u V8 (Googleov) vodi Chrome. Tko bi rekao da Chrome vodi u testu koji je napravio tata Google, a da Firefox u testu mame Mozille? {#}

SunSpider je, čini se, najrealniji - napravljen je za Webkit, a Safari ne vodi kao najistaknutiji član Webkit grupe, dakle muljanja teško da ima.

Kako možeš za relevantan uzimati benchmark (SunSpider) koji je star skoro godinu dana i traje manje od četvrt sekunde?

Jako čudno za nekoga koga sam smatrao jednim od ozbiljnijih forumaša (osim ako ne trolaš).

17 godina
neaktivan

Zato što svi browseri u identičnom testu imaju identične uvjete. Nije pitanje relevantnosti samog testa za pojedinu funkciju, nego međusoban odnos browsera. Test je kratak i star (ma što ta starost tebi značila) i za Firefox i za IE9 i za Chrome itd. Dakle, imaju jednake šanse. Nije browser parna lokomotiva pa da treba hvatati ubrzanje i treba duže tračnice.

17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Ja sam zadovoljan sa IE9. Sve uredno funkcionira, čitam tekstove, gledam clipove...nemam nikakvih zamjerki.

Budući da svi konstantno spominju "brzinu", molim Vas da mi pojasnite kolika je to razlika između konkurentnih browsera? U sekundama.

Evo na primjer, koliko sekundi treba "čekati" da se otvori Bugov web site?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 21:43 (Tomcat5).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Tomcat5 kaže...

A šta to nije do internet veze, njihovog hosta i slično? Mislim uglavnom.

RAMONES forever!
15 godina
protjeran
Juzer kaže...
Tomcat5 kaže...

Je i nije. Ako imas dovoljno brzu vezu onda je bitna brzina browsera. Ono sto je meni kod Chromea najdraze je brzina podizanja samog browsera. Firefoxu i Operi treba par sekundi dok se Chrome pali gotovo trenutno. Upravo skidam IE9 pa cemo vidjet.

17 godina
neaktivan
Juzer kaže...
Tomcat5 kaže...

Može biti svašta, jasno mi je to, no mene zanima ta famozna razlika.

15 godina
protjeran
Internet Explorer 9

Evo prvi dojmovi:

Preduga instalacija. Prvo se skida, zatim skida potrebne hotfixove onda se instalira, pa zahtjeva restart. Prilikom shutdowna ide ono famozno "configuring windows", dakle cacka po OS-u. Onda se ugasi pa se prilikom ponovnog boota opet pojavi "configuring windows" jos malo cackanja po OS-u. I onda napokon ulazak u windows koji traje dosta duze od ranijeg. ikone nestanu sa desktopa pa se polako pojave, opcenito treba dosta vremena da se sistem stabilizira. Sam startup IE (prvi) traje dosta dugo. Ucitavanje stranica brzo i glatko. neke stranice koje Opera pogresno ucitava IE ucitava dobro. Sucelje, kada se uklone neki nepotrebni predefinirani toolbari izgleda lijepo.

sad cemo vidjet kako funcionira ono sto na BUG forumu kod chromea ne funkcionira:

U TIJEKU je uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka, a na Allianz Areni se sastaju Bayern i Inter. Prva utakmica u Milanu završila je minimalnom pobjedom njemačkog kluba.

Bayern - Inter 2:2

Sastavi:

Bayern: Kraft, Breno, van Buyten, Ribery, Robben, Lahm, Pranjić, Muller, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Gomez

Inter: Julio Cesar, Stanović, Lucio, Thiago Motta, Eto`o, Sneijder, Maicon, Ranocchia, Cambiasso, Chivu, Pandev

sad cemo napraviti restart i vidjeti je li sve sjelo na svoje mjesto ili ce odmah uninstall

2 1 hvala 2
16 godina
icecold kaže...

Internet Explorer 9 koristi dead code eliminaciju (koju Mozilla ne želi da koristi jer je oblik varanja) i zato ima prednost u SunSpideru.

- isti princip koristi CPU, GPU već godinama. To nije varanje nego pametno optimiziranje. (vidi pod predict, i poveži s količinom cachea i dubini grananja..)

Kad se pozivaš na DCE kao argument, to je pametna optimizacija compilera. Svaki browser (ili bilo koji soft.) bi je trbao jednako koristiti. Ako je pak ne koristi to je minus za taj soft.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
protjeran
Internet Explorer 9

Nakon restarta sve je malo fluidnije (nemojte mislit da mi je ovoliko trebalo za restart, gledao sam utakmicu).

Misljenja sam da bi nekome ko koristi ranije verzije IE ovo bio dobar upgrade. Za Firefox treba pricekati RTM. Korisnici Chromea i Opere nemaju razlog za prelazak na IE9 (osim sto neke stranice koje Opera ne otvara pravilno IE otvara). najveci problem je poduza instalacija u kojoj je ocito dosta toga prckano po OS-u. U ovo malo sto smo se druzili IE se nije smrzao, srusio, stekao ili nesto slicno. Trebalo bi imati u vidu da ce IE zbog svog porijekla i dalje biti najcesca meta wannabe hackera i slicnih budala.

Za svaki slucaj prije instalacije napravio sam registry backup kojeg cu sad i iskoristit.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...
Preduga instalacija. Prvo se skida...

Zašto je čudno da se browser skida prije instalacije? (Inače, restart je jasan jer je IE engine korišten kao dio sutava).

ihush kaže...
icecold kaže...

Internet Explorer 9 koristi dead code eliminaciju (koju Mozilla ne želi da koristi jer je oblik varanja) i zato ima prednost u SunSpideru.

- isti princip koristi CPU, GPU već godinama. To nije varanje nego pametno optimiziranje. (vidi pod predict, i poveži s količinom cachea i dubini grananja..)

Kad se pozivaš na DCE kao argument, to je pametna optimizacija compilera. Svaki browser (ili bilo koji soft.) bi je trbao jednako koristiti. Ako je pak ne koristi to je minus za taj soft.

Da, moramo koristiti glupe algoritme i izvršavati beskorisne petlje, jer drugačije nije pošteno. Odakle inžinjerima Microsofta glupa ideja da sad tamo nešto optimiziraju?! {#}{#}{#}

15 godina
protjeran
naxeem kaže...
Commodore kaže...
Preduga instalacija. Prvo se skida...

Zašto je čudno da se browser skida prije instalacije? (Inače, restart je jasan jer je IE engine korišten kao dio sutava).

nemoj zahebavat. naravno da se mora skinut, samo sam opisao tijek instalacije. da nisam to napisao onda bi me vjerovatno pitao "zar se nije skinuo prije instalacije"

slijedi jedan post i tu bi volio da mi forumasi koji trenutno imaju instaliran Chrome10 i IE9 i 1080p ekran pomognu. samo da jos jednom pogasim oba i provjerim opet.

15 godina
protjeran
Internet Explorer 9

Ovako:

molio bi Vas da slijedeci odete na slijedeci link

postavite rezoluciju na 1080p, stavite na full screen i odgledate malo film. prwo u jednom pa onda u drugom browseru (mozete i u ostalima ako ih imate).

mozete li mi napisati svoje dojmove i koje je Vasa download brzina.

hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2011 23:12 (Commodore).

0 0 hvala 0
16 godina
Internet Explorer 9

-... {#}woooow, ima download manager! {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Malo sam testirao.

Malo su mi čudni ti testovi tj. rezultati (110ms razlije je više nego puno) no možda variraju od konfiguracije. (multi core u zavisnosti kako koji browser zna to iskoristiti)

Chrome od nedavno vodi na Krakenu iz već pomenutog razloga - Cranckshaft.

A na V8 iz tog razloga što ima dobar GC što u pojedinim testovima mnogo znači.

TypeInference bi Firefoxu pomogao dosta u V8, pa čak i dao bolje rezulzate od Crankshafta u pojedinim testovima.

SunSpider je validan i ravnomeran test, no fora je što je i polako "isceđen",  u smislu da se daljnje optimizacije svode na milisekunde te se limit ovog benchmarka polako dostiže.

Boldovano - u tome se potpuno slažem, najbolje je isprobati i praksi i sami odrediti koji browser koristiti a ne da benchmarkovi i Acid3 testovi budu razlozi zašto ne koristiti taj browser.

naxeem kaže...

ihush kaže...

Da, moramo koristiti glupe algoritme i izvršavati beskorisne petlje, jer drugačije nije pošteno. Odakle inžinjerima Microsofta glupa ideja da sad tamo nešto optimiziraju?! {#}{#}{#}

Sa dead code  eliminacijom se samo dobije bolji rezultat a ne bolje performanse.

I to mediji zapravo tretiraju u fazonu da je browser "brži" , što zapravo nije već su samo eliminisali dead code.

http://blog.mozilla.com/rob-sayre/2010/11/17/dead-code-elimination-for-beginners/

Isto tako Firefox ima lošije performanse kod hardversko akceleracijskih demoa zbog banalnih stvari u demoima Microsofta.

Što je Microsoft okarakterisao kao loše performanse Firefoxa što zapravo nije istina jer se promenom dom.min_timeout_value dobijaju bolji rezultati. ( i još par izmena)

A dom.min_timeout_value nema nikakve veze sa "moći" browsera, a ipak znatno utiče na benchmark.

Demoi pokazuju koliko zapravo nisu fer niti validni jer im rezultat zavisi od dom.min_timeout_value-a.

http://baguje.com/author/icecold/
15 godina
protjeran
Internet Explorer 9

Stavio IE 9 64 bit.Ne da leti nego je loodilo...samo što nema Flash 10.1 za 64 bit IE...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Ti opet meni kao komentar na IE9 daješ kritiku Mozillinog inženjera, kojeg k tome i osporavaju u komentarima?! Mora da se zaiebavaš?

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Internet Explorer 9

Niko nista?? {#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

Niko nista?? {#}

Sva 4 browsera, bez problema glatko. 7mbps brzine imam.

Ali nije ovo pravih 1080p - imam 50GB BR Avatar i ovo je daleko od toga po kvaliteti.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice