HT počeo nuditi usluge putem optike

poruka: 165
|
čitano: 48.886
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HT počeo nuditi usluge putem optike".
17 godina
Re: HT počeo nuditi usluge putem optike
jumboY kaže...

Upravo sam zvao sluzbu za korisnike. I mogu se samo nasmijati.

Korisnik sam Amisa, nikad nije moj fixni broj bio pod ht-om. Javila se ljubazna cura. Nakon sto sam joj objasnio da zelim provjeriti dostupnost optike kod sebe (ZG-vrbani), ona je priznala da ne zna o cemu pricam, pa me zamolila da se strpim 2-3min dok ne provjeri sve. Nakon cca 2min javlja se ona ponovno. I kaze da je to 'legitimna ponuda' (citiram nju), no da ne moze provjeriti dal je meni ta ponuda dostupna ili nije.

U cudu ju pitam kako je to moguce?

Kaze niste nikad bili nas korisnik, morali bi se prebaciti na max2 ili max3 (kako li se vec zovu) pakete i tek onda mozemo provjeriti dal imate opciju otpike ili ne. Naravno, pozeljno je ugovor potpisati, jer eto tako me izadje jeftinije nego bez ugovora.

Unatoc visokoj cijeni, platio bih tu famoznu optiku. Meni je potrebna radi posla, od toga zivim. I nije mi problem ni platiti.

No da bih uopce provjerio mogu li dobiti istu morao bih se prebaciti sa meni odlicnog i osjetno jeftinijeg Amisa na THT, pa ce mi tek onda javiti dal mogu uopce dobiti optiku.

Tko je tu lud?

THT hvala, ali ne hvala.

Bolje da si nazvao Amis,  ove godine ce u potpunosti pokriti tvoj kvart s optikom, 20/10Mbita te ispadne na Amisu 200kn (telefon + Internet).

17 godina
neaktivan
McSimon kaže...
Patrick_cro kaže...

Koliko vidim da je u redu ali to je samo na 2 mjeseca po toj cijeni

zar ne piše da je "besplatno" prva 2 mjeseca - tj da će brzinu naplaćivati isto, a onda ide na 30 kn skuplje?

Prva 2 mjeseca placas kao da imas brzinu koju si imao prije promjene na do10Mbit (od 2-4Mbit - 81kn), a nakon toga placas 110kn. 

17 godina

Ma cijene ce past s vremenom. Sjetite se cijene aDSL tam negdje 2004-e + jos oni paketi po 700 Mega prometa. Polako ljudi....

2 8 hvala 0
17 godina
McSimon kaže...
Patrick_cro kaže...

zar ne piše da je "besplatno" prva 2 mjeseca - tj da će brzinu naplaćivati isto, a onda ide na 30 kn skuplje?

Evo kako piše

Dvostruko brže za istu cijenu! Surfajte 2 mjeseca brzinom od 5 Mbit/s do 10 Mbit/s po cijeni niže pristupne brzine.
Postanite korisnik superbrzog MAXadsl interneta koji je do 180 puta brži od najbržeg dial-up pristupa i koristite prijenos podataka brzinom od 5 Mbit/s do 10 Mbit/s za download te 320 kbit/s do 640 kbit/s za upload.

Prevedeno samo 2 mjeseca možeš koristiti tu brzinu po toj cijeni, nakon ta 2 mjeseca ide normalna cijena te brzine koja je bila i do sada.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
Bono kaže...

Bolje da si nazvao Amis,  ove godine ce u potpunosti pokriti tvoj kvart s optikom, 20/10Mbita te ispadne na Amisu 200kn (telefon + Internet).

Nece. Samo Vrbani 3 i dio Vrbana 2. Do mene na zalost nece doci :(

14 godina
Patrick_cro kaže...
McSimon kaže...
Patrick_cro kaže...

Evo kako piše

Dvostruko brže za istu cijenu! Surfajte 2 mjeseca brzinom od 5 Mbit/s do 10 Mbit/s po cijeni niže pristupne brzine.
Postanite korisnik superbrzog MAXadsl interneta koji je do 180 puta brži od najbržeg dial-up pristupa i koristite prijenos podataka brzinom od 5 Mbit/s do 10 Mbit/s za download te 320 kbit/s do 640 kbit/s za upload.

Prevedeno samo 2 mjeseca možeš koristiti tu brzinu po toj cijeni, nakon ta 2 mjeseca ide normalna cijena te brzine koja je bila i do sada.

Ma nije istina to sto pricas, ako si imao do sad Max2 ili Max3 paket i u tom paketu si imao recimo 2-4mbit brzinu interneta i placao si npr. 160kn to znaci da ces placati iako se prebacis na 5-10mbit prva dva mijeseca ce te kostati isto kao sto si i placao, znaci 160kn. Kad produ ta dva mijeseca onda ces placati cirka 190kn a ne 260 kao sto je do sad bilo ako si htio 10mbita koristit. znaci ipak je pojeftinilo bar zaq ove obicne adsl pakete. Pa do sad je 20mbit kostalo 360kn a sad 260kn. Ajd i t-com  malo napreduje iako i ovo kosta al opet bolje i vak nego kak je prije bilo. ovo je cijela filozofija oko obicnod adsla. naravno sve cijene ovog opisanog ukljucuju flat promet

16 godina
neaktivan

Oho, optika u Varaždinu :) :)

E lucky bastards svi oni na korzu i kilometar okolo.

hobi:moj-android.net

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moj razgovor s njima na fejsu od maloprije..bilo mi dosadno, a i vidim da smo si frendovi posto smo si na ti.. lol

Pozdrav,

Jel mi moze netko objasniti zasto sam ja prisiljen imati telefon te placati isti iako ga ne koristim.

Dakle, kada ste uveli opciju interneta bez telefona isto je kostalo i jedno i drugo. Znaci cijena je bila ista uzeo ja telefon ili ne pa su mi vasi kolege rekli da bolje da uzmem i telefon jer ce me isto kostati.

No sada gledam na vasoj stranici da opcija bez telefona kosta manje nego sa telefonom pa me interesira sto ja mogu sada na napraviti da koristim ono sto zbilja koristim (internet), a ne placam ono sto uopce ne koristim (telefon)?

Sada placam oko 260kn, a bez telefona bi placao cak i do 100kn manje..

Hvala.

6:18pm

HT

Trenutno plaćaš 75,00 kn naknadu za telefon, 80,94 kn za adsl brzinu te FLAT paket 101,44 kn. Kad bi imao samo MAXadsl kao samostalnu uslugu brzinu bi plaćao 155,94 kn te FLAT 101,44 kn što je ukupno 257.38 kn, odnosno dođe na isto. No, prednost ti je da imaš uvijek mogućnost telefoniranja. A što kažeš da smanjiš mjesečnu naknadu na FLAT paket ili aktiviraš jedan od MAX2 Internet paketa?

6:48pm

Urban Fsk

Ok, znaci i dalje je isto.

No prije ste na stranici imali jasno istaknuto opcije bez telefona i sa telefonom. A sada kada se klikne na max adsl izbornik vise se ne nude opcije samostalnog interneta i interneta s telefonom.

Znaci cijene su izrazene ovako..

Hoces flat, platis 101kn,

Hoces brzinu tu i tu, platis 80kn

Nigdje nije izrazeno ni naznaceno, ni najmanjim slovima da to nisu stvarne cijene sto mene kao korisnika malo buni. Ako tu pise da ja moram platit 100+80=180 ako hocu internet (i nigdje se ne spominje telefon), cemu onda ja placam 260..

Evo i slika u prilog.

I nazalost MAX2 mi ne izgleda zanimljivo. Mozda da se nudi usluga sa vecom internetom brzinom umjesto telefona, onda bi se jos mozda i isplatilo.

1.) Kako H1 moze nuditi 10Mbps/512kbps + flat + telefon za 212kn, a vi nudite vise od duplo manje za 260kn. A ako se ne varam oni idu preko nase, odnosno vase infrastrukture sto stvar cini jos smijesnijom?

2.) Kada sam produzio ugovor zadnjii put produzio sam ga iskljucivo radi toga sto mi je Vasa kolegica preko sluzbe za korisnike najavila skoro dizanje brzina i predlozila mi da ostanem (jer to ce se uskoro desiti). Proslo je godinu dana..

Hoce li se to desiti i kada?

Hvala na strpljenju.

7:48pm

HT

Nažalost nismo u mogućnosti komentirati ponudu i cijene drugih operatora. Što se brzine tiče, postoje 3 mogućnosti: 2 Mbps do 4 Mbps, 5 Mbps do 10 Mbps te 14 Mbps do 20 Mbps. Cijene su redom: 80,94 kn, 110,94 kn te 183,94 kn. Ukoliko želiš, možeš zatražiti povećanje brzine.

Battlelog ~ UrbanFsk
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Loše.

U Iskon Carnetu je za 116kn 5mb/s flat + telefon- isto to u t-comu 240kn ali 4mb/s.

Bez carneta je 159kn, bez ikakvog dodatnnog plaćanja t-comu.

Trebali su staviti 5-10mb/s za postojeću cijenu od 250kn mjesečno. Loše, očajno, svaki mjesec uštedim više od 100kn i za manje od 2g ću uštedjeti više od 2000kn.

Puno više nego da me privuču tabletom.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
16 godina

Već godinu dana čekam da HT-ova konkurencija počne koristit HEP-ovu optičku infrastrukturu i sad mi dođe vijest da je opet HT prvi nudi usluge na optici .{#}

Kad se može očekivat da se drugi operateri uključe u igru , ako netko zna ?  (Ja vjerujem oko ulaska u EU , ako ne prije ) .

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 20:06 (Bubabug).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
roseman kaže...

Ti kao moderator nebi smio govorit takve stvari jer bi mogao biti tužen od strane t...scuma

GIF:)

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
16 godina
odjavljen

Kad sam vidio da je stiglo, rekoh, eto, ide optika i T-Com, ali s ovim cijenama ne dolazi u obzir.

:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Normalno da su tako visoke cijene.To im je taktička da ne bi sad svi ljudi navalili pa im se sve sruši.

Ovako mogu polako radit upgrade.

OVih 250Gb nije ni puno ali realno gledajući za prosječnog korisnika je taman.

1 10 hvala 0
16 godina
neaktivan

Iskreno sramota od cijene i oređenih mogućnosti, no hajde tek su stavili u ponudu .. Makar znamo da se sada nešto i radi pa se možda i možemo nadati uskoro jeftinijem, makar mi kojima nije dostupno ništa drugo osim T-coma i Iskona .. 

GL&HF
17 godina
djdamir81 kaže...
Patrick_cro kaže...
McSimon kaže...
Patrick_cro kaže...

Evo kako piše

Ma nije istina to sto pricas, ako si imao do sad Max2 ili Max3 paket i u tom paketu si imao recimo 2-4mbit brzinu interneta i placao si npr. 160kn to znaci da ces placati iako se prebacis na 5-10mbit prva dva mijeseca ce te kostati isto kao sto si i placao, znaci 160kn. Kad produ ta dva mijeseca onda ces placati cirka 190kn a ne 260 kao sto je do sad bilo ako si htio 10mbita koristit. znaci ipak je pojeftinilo bar zaq ove obicne adsl pakete. Pa do sad je 20mbit kostalo 360kn a sad 260kn. Ajd i t-com  malo napreduje iako i ovo kosta al opet bolje i vak nego kak je prije bilo. ovo je cijela filozofija oko obicnod adsla. naravno sve cijene ovog opisanog ukljucuju flat promet

Ma jel ja pisem kineski. Lijepo vam pise da sufrajte brzinom od 5 do 10mb po cijeni nize pristupne brzine koja iznosi sada 110,94kn i to vrijedi 2 mjeseca, prije nije bilo 110,94 nego 160kn a to za max2 ili max 3 paket nigdje ne pise ili ja ne vidim. Ili si ti sam to zakljucio da je to povezano? 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
Rover kaže...

Normalno da su tako visoke cijene.To im je taktička da ne bi sad svi ljudi navalili pa im se sve sruši.

Ovako mogu polako radit upgrade.

OVih 250Gb nije ni puno ali realno gledajući za prosječnog korisnika je taman.

Jeli ti za...avaš ili misliš ozbiljno?!   {#}

16 godina
neaktivan

Zadnjih godinu dana+ imam optiku 10/10mbps i placam 99 kn svaki drugi mjesec (uz nadoplatu 80kn bilo bi 24/24mbps), a ovi sada uleću sa super ponudom 20/5mbps uz ograničenje na 250gb za 400kn mjesečno? wadafak.......

-meh
Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
Patrick_cro kaže...

Ma jel ja pisem kineski. Lijepo vam pise da sufrajte brzinom od 5 do 10mb po cijeni nize pristupne brzine koja iznosi sada 110,94kn i to vrijedi 2 mjeseca, prije nije bilo 110,94 nego 160kn a to za max2 ili max 3 paket nigdje ne pise ili ja ne vidim. Ili si ti sam to zakljucio da je to povezano? 

Niža pristupna brzina je 4 Mbps, a njena cijena je 80kn, dakle plaćat ćeš kao i do sada ta dva mjeseca, samo što ćeš imati 10 Mbps brzinu. Prije isteka ta dva mjeseca se vratiš na 4 Mbps brzinu ili ako želiš možeš ostati na 10 Mbps i plaćaš onda 30kn više tj onih 110.94kn.

Te cijene su sada trajne koje pišu, dakle trajno su pojeftinile veće brzine.

Posebno i neovisno o tome imaš sada akciju da 2 mjeseca možeš imati 10 Mbps brzinu za istu cijenu kao i za 4 Mbps i to je to.

Nadam se da je sada jasnije {#}

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
17 godina
neaktivan
Evildoer kaže...

Zadnjih godinu dana+ imam optiku 10/10mbps i placam 99 kn svaki drugi mjesec (uz nadoplatu 80kn bilo bi 24/24mbps), a ovi sada uleću sa super ponudom 20/5mbps uz ograničenje na 250gb za 400kn mjesečno? wadafak.......

Optika Kabel TV?

Live to win!!!
15 godina

Mene zanima,ako neko zna,kako je ovo prošlo bez odluke HAKOM-a? Svađali su se preko 2 godine oko toga i sad odjednom stigla ponuda.Jedino šta mi pada na pamet je novi čelni čovijek HAKOM-a,ali opet morala bi biti neka odluka o tome.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 20:53 (stipest).

1 0 hvala 0
17 godina
BuhaBT kaže...

Optika Kabel TV?

Baš sam poslao upit dotičnoj firmi dali mogu imati uslugu kod sebe, i čekam odgovor.

Dali postoji još neka slična firma koja radi na istom principu?

Zagreb me zanima....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
odjavljen

Usluge bez cjenika i ponude na webu su nepostojeće usluge, jednako kao i ova HT-ova.

:)
13 godina

Jel danas 1. aprila?

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
njonji kaže...
Patrick_cro kaže...

Niža pristupna brzina je 4 Mbps, a njena cijena je 80kn, dakle plaćat ćeš kao i do sada ta dva mjeseca, samo što ćeš imati 10 Mbps brzinu. Prije isteka ta dva mjeseca se vratiš na 4 Mbps brzinu ili ako želiš možeš ostati na 10 Mbps i plaćaš onda 30kn više tj onih 110.94kn.

Te cijene su sada trajne koje pišu, dakle trajno su pojeftinile veće brzine.

Posebno i neovisno o tome imaš sada akciju da 2 mjeseca možeš imati 10 Mbps brzinu za istu cijenu kao i za 4 Mbps i to je to.

Nadam se da je sada jasnije {#}

U zanima me ovo muchooo.

15 godina
neaktivan

U članku piše da je T-Com izgradio infrastrukturu u spomenutim gradovima... To nije baš točno, nisu izgradili niti 50 % infrastrukture u tim gradovima, možda u ovim manjim mjestima... I sam T-Com na stranicama ima napisano da pokriva određeni broj lokacija u 15 gradova... A što se cijena tiče, iskreno, nisam ni očekivao ništa drugo....

fico132

0 0 hvala 0
16 godina

Aktivirao sam ovih 10mbps(do sad sa imao 4), zna li netko kada to aktiviraju? U ponoć, kao i za promet, ili tek na kraju mjeseca?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Joj, baš sam sada nešto skino HD sadržaja i tko bi reko, u manje od tjedan dana eto ti 320 GB, gledam svojih 180 kuna mjesečno sa ovim njihovim obračunom, ispalo bi me oko 1400 [20kn po GB] + paket. toliki promet nebi nabio niti sa onim dailerima na dail-up modemima......

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mogu u HTu nuditi i "beam me up Scotty" tehnologiju ali nikad više njihov korisnik ne želim biti, poučen iskustvom.
17 godina
neaktivan

Iz pdf sam izvukao uslove i cijenik... kakvo šišanje,pa koliko očajan moraš bit pristati na ovakve uslove? {#}

t-scum t-scum
t-scum t-scum
t-scum t-scum
t-scum t-scum
t=scum t=scum
t-scum t-scum
t-scum t-scum
t=scum t=scum
t-scum t-scum
t-scum t-scum
dasHHa
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

LOL
Ne znam ako gdi jos na svijetu postoji naknada za promet. Uzmes internet prikljucak i imas flat u cijeni.
Ovo je pljacka i omalovazavanje naroda.
Cisto usporedbe radi, kod mene u Austriji su cijene kod UPC-a od 25 eura na vise.
Za 25 dobijete FLAT internet pri brzini od 50/5. Pri cijeni od 187,5 kn oni daju 50 megabita download i 5 upload. To je tocno u pola cijene 2,5 veca brzina interneta.
100/10 kaj znaci 100 megabita download i 10 upload kosta 50 eura ili 375kn.
Znaci za 6kn vise nego kaj naplacuje Hrvatski Telekom = Njemacki Telekom ja dobivam 100 megabita a vi dobivate 20!!!!!!!!!!!!!!!!
Ono sad odma bi trebalo sve politicare skupit na Markovom Trgu, polijat s benzinom i zapalit a Hrvatski Telekom nacionalizirat.

Ko je tu lud?!?!?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.4.2013 22:23 (NEW_MAN).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice