- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta nije bolje boshcovich? To bi se čitalo boškovič umjesto boscovich šta se čita boskovič.
sry ako sam glup ali nevidim nikakvog praktićnog smisla u ovome
Bolje da po njemu nazovu neku elementarnu česticu pošto je prvi koji je opisao model atoma na način kako ga mi i danas shvatamo. Uradio je to puno prije Bora, Hajzenberga, Paulija i Planka, te do toga došao vlastitom percepcijom bez mogućnosti za fizičke eksperimente. Možda neki kvark nazvati po njemu (odvratni su mi nazivi Charm i Strange), ili jednu od tri neutrino čestice.
Moram priznati da je ovo doista neobičan slučaj da se takve nebulozne stvari nađu u nekom mainstreamu, u Knjižnici grada Zagreba, na portalima kao što je BOL itd.. Sudeći po članku od "izumitelja" nove konstante koji nigdje nije objavljen, ovo predstavlja veliko nerazumijevanje fizikalnih koncepata - tu se priča o korekcijama na sve moguće osnovne jednadžbe, npr. "ispravak" Schrödingerove valne jednadžbe s jednadžbom koja niti nije valna (nema derivacije u vremenu u izrazima od 90 do 97), a da se ne spominju drugi dijelovi tog rada. Ostali radovi su objavljeni također po sumnjivim lokacijama (researchgate je sajt gdje svatko može registrirati račun i uploadati svoje dokumente, a Journal of Modern Physics je neki OpenAccess časopis bez ikakve relevantnosti koji želi valjda dovesti u zabludu čitatelja po nazivu jer postoji i poznati International Journal of Modern Physics, a uz to se mole autori da nešto objave u tom časopisu, što znači da recenzija onda ni ne postoji). Zapanjujuća je samo činjenica da je toliko ljudi na to u konačnici i nasjelo, a ne radi se o prvom Aprilu (moram priznati da sam sam dva puta provjeravao koji je datum u pitanju). Ajde da je i taj Pavuna pokazao da je konzistentno lud na svim poljima, a ne da mu je fizika nekakva iznimka.
Ako zanemarimo i sve ovo, urnebesna je samo ideja da se koncept kvalitete (ovdje kvalitete tvari, što god to značilo) izražava preko kvantitete - to je logički apsurdno jer ako se nešto može izraziti brojem onda ne predstavlja kvalitet.
Samo se nadam da za ovaj genijalni prijedlog nije nitko izvukao novce iz proracuna...
oh ne, Pavuna sudjeluje na tribini.
mozda dobijemo i mjernu jedinicu za Boga. mogla bi biti Klemm, Markić, ili šator..
Super mi je i detalj kako bi ti vrli dr.sc. uvodili mjernu jedinicu, a ne znaju na engleskom napisati za šta uvode mjernu jedinicu...
"Za tu novu fizikalnu veličinu – poredak tvari (eng. order of supstance) - treba nam, dakle, nova mjerna jedinica: boscovich."
Super mi je i detalj kako bi ti vrli dr.sc. uvodili mjernu jedinicu, a ne znaju na engleskom napisati za šta uvode mjernu jedinicu...
"Za tu novu fizikalnu veličinu – poredak tvari (eng. order of supstance) - treba nam, dakle, nova mjerna jedinica: boscovich."
To su alternativni doktori moguce plagijatori. Ali nema veze, dok god mogu zadiviti neuku seljacku masu bit ce znanstvenici i doktori od kalibra.
cekam daria hrupeca da komentira ovo (moze i zeljko ivankovic)
naravno i raos, ali on bas ne pise konfliktne kolumne...
predlažem osnovnu jedinicu za korupciju: 1 bandich = 10 sanadera = 100 vidoshevicha = 1000 kalmeta. jedinica bi se izražavala u postotku vrijednosti posla, pri čemu je vršna (1 bandich) prema opsegu gotovo jednaka jednom faradu kapaciteta.
predlažem osnovnu jedinicu za korupciju: 1 bandich = 10 sanadera = 100 vidoshevicha = 1000 kalmeta. jedinica bi se izražavala u postotku vrijednosti posla, pri čemu je vršna (1 bandich) prema opsegu gotovo jednaka jednom faradu kapaciteta.
A kako će onda jadni Skandinavci i Japanci. Morat će koristiti piko i nano bandice, sanadere i ostale.