HGspot pred izlazom, a Vemil?

poruka: 638
|
čitano: 179.869
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HGspot pred izlazom, a Vemil?".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: HG Spot - rasprodaja!
17 godina

Ovo je u najmanju ruku malo neobično - nikako se ne može dobiti servis HG-a (osim uživo, jasno).

Telefon s HGspotovog weba - nitko se ne javalja (odzvoni do kraja).

Mail:

Nije uspjela isporuka ovim primateljima ili popisima za raspodjelu:

reklamacije@hgspot.hr

Poruka nije isporučena zbog sigurnosnih pravila. Microsoft Exchange neće pokušati ponovo isporučiti ovu poruku. Dostavite sljedeći dijagnostički tekst administratoru sustava.

Poslao Microsoft Exchange Server 2007 

Ovo nije obećavajuće i ohrabrujuće. Mršti se

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HGspot pred izlazom, a Vemil?
Ako vam nesto smeta kod Vemila i Hg Spota ostavite ih se i nemojte kupovat u njih ima i drugih ducana.
duje kapitanović
16 godina
neaktivan

Ako nam nešto smeta onda to treba reć jasno i glasno da nas čuju i po mogućnosti to porave.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 9:10 (Seky).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Seky kaže...

Ako am nešto smeta onda to treba reć jasno i glasno da nas čuju i po mogućnosti to porave.

Upravo tako. Odustati od kupovine i u Vemilu i u HGspotu i u Linksu je glupo. Mi zelimo trositi novac i kupovati gadgete i racunala, ali ne zelimo losu uslugu, zelimo da nas netko saslusa i popravi svoje lose strane i da nam svima bude dobro.

15 godina
neaktivan
4ndY kaže...

Ovo je u najmanju ruku malo neobično - nikako se ne može dobiti servis HG-a (osim uživo, jasno).

Mail:

reklamacije@hgspot.hr

Poruka nije isporučena zbog sigurnosnih pravila. Microsoft Exchange neće pokušati ponovo isporučiti ovu poruku. Dostavite sljedeći dijagnostički tekst administratoru sustava.

Hvala što ste javili o ovom problemu. U ovom trenutku se istražuje zašto se to događa te ćemo problem ukloniti u najkraćem mogućem roku. Primite našu ispriku. 
Mihaela Bajkovac
17 godina

Eh kada krenu problemi onda dolazi jedan za drugim...

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mihaela, nemojte nikako plaćati prodavače po učinku, nisu oni krivi što je, recimo, u Vinkovcima propala najveća tvornica i stala prodaja. http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000070.html Plaćajte prema radnom stažu i prema sposobnosti i nivou odgovornosti/vrsti posla. Recimo čovjek koji zna puno o HiFi i televizorima treba biti više plaćen od blagajnika. A ovo je najmanje loš način plaćanja ljudi koji sam ja vidio http://www.joelonsoftware.com/articles/ladder.html uostalom uvijek svi znaju koliko ko ima plaću, nema tajni.

I može jedna ideja, u Londonu sam uvijek volio ići jesti u Wangamamu jer tamo možeš vidjeti kuhare kroz staklo. Bio bi jako zanimljiv experiment da servisere stavite na tako neko mjesto gdje ih se može vidjeti kroz staklo. Uostalom, zašto bi prodavači morali biti vidljivi, a serviseri ne, to je nepošteno :)

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
simple, best kaže...

Mihaela, nemojte nikako plaćati prodavače po učinku, nisu oni krivi što je, recimo, u Vinkovcima propala najveća tvornica i stala prodaja. http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000070.html Plaćajte prema radnom stažu i prema sposobnosti i nivou odgovornosti/vrsti posla. Recimo čovjek koji zna puno o HiFi i televizorima treba biti više plaćen od blagajnika. A ovo je najmanje loš način plaćanja ljudi koji sam ja vidio http://www.joelonsoftware.com/articles/ladder.html uostalom uvijek svi znaju koliko ko ima plaću, nema tajni.

I može jedna ideja, u Londonu sam uvijek volio ići jesti u Wangamamu jer tamo možeš vidjeti kuhare kroz staklo. Bio bi jako zanimljiv experiment da servisere stavite na tako neko mjesto gdje ih se može vidjeti kroz staklo. Uostalom, zašto bi prodavači morali biti vidljivi, a serviseri ne, to je nepošteno :)

Ako bi onaj u Vinkoncima dobio placu po stazu i manje radio od recimo onog u Splitu, da li bi to bilo posteno prema onom u Splitu? Slazem se da onaj koji zna o Hi-Fi mora imati veću plaću od blagajnika, ali ne i da onaj u Vinkovcima mora imati dodatak na plaću jer oko njega nitko nema love.

Ovo za kuhare iza stakla postoji i kod nas na nekoliko mjesta (japanski u Kaptol centru i Opium u Branimir centru).

15 godina
neaktivan
4ndY kaže...

Mail:

reklamacije@hgspot.hr

Poštovani, problemi koje ste naveli su otklonjeni te se možete slobodno javiti. Hvala na strpljenju.

Mihaela Bajkovac
15 godina
neaktivan
simple, best kaže...

Svakako da će sposobnost igrati veliku ulogu, a naravno i nivo odgovornosti. Zasad ne mogu ulaziti u detalje, ali znam da će se paziti da su ljudi pravedno plaćeni.

Što se tiče servisera u "izlogu", tko zna, možda i zaživi jednog dana. Oni su fizički izdvojeni od dućana pa sada to ni ne možemo izvesti. No, sjetilo me to jednog kolege iz bivše firme koji je godinama radio na proizvodnji računala, kasnije i u servisu. Nakon toga je počeo raditi u dućanu i ubrzo postao jedan od najboljih prodavača pa onda i voditelj. Pitala sam ga tada kako mu je na novom poslu - rekao je - divno, u servisu se družiš jedino sa "šrafcigerom", a ljudi koje viđaš su više-manje ljuti.

Mihaela Bajkovac
17 godina
Mihaela Bajkovac kaže...

Poštovani, problemi koje ste naveli su otklonjeni te se možete slobodno javiti. Hvala na strpljenju.

Super. Hvala na brzoj reakciji Osmijeh

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
17 godina
neaktivan

Mihaela, a kako to mislite plaćati zaposlenike po učinku? Znate li uopće kako to izgleda "dolje na dnu hranidbenog lanca" jedne trgovine? - Poznajem ljude koji tamo rade i nisam baš oduševljen radnim mjestom. Sva sreća da sam kao inženjer odabrao put gdje ne moram komunicirati s tom vrstom klijentele, ali mislim da je posve pogrešno ako će učinak određivati plaće zaposlenih.

Toliko bahatih, bezobraznih i glupih (da, neopisivo glupih) mušterija dođe u trgovinu, da ja osobno ne znam koliko dugo bih sačuvao živce. Još kada vas takva mušterija napadne, a niste ni krivi ni dužni, a po službenom pravilu morate biti pristojni i susretljivi... Uopće nije lak posao.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina

Naxeem malo psihologije cuda radi. Cak i bezobrazan klijent se da smantat. Samo netrebas bahat pristup, vec malo pameti sa svoje strane i to je to...

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

S druge strane ako je netko prodao više robe tako da je uvjerio kupca da mu neka komponenta stvarno treba jača, napravio više prometa. Međutim, taj kupac obično ili sam skuži da mu ta komponenta nije trebala toliko jaka ili ima nekoga tko će mu to reći, pa više ne kupovati kod vas. Na kraju volje prođe trgovac koji je napravio 20% veći promet i izgubio mušteriju nego trgovac koji je dao realan savjet, zaradio manje, ali ima zadovoljnu mušteriju koja će se vratiti.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gle ako je nešto preskupo ili stvarno netreba ima kupac i sam glavu a ako ne vjeruje prodavačima nek povede sa sobom nekoga tko nešto zna. Recimo imam frenda koji kad nešto kupuje pita me dal bi to bilo dobro kupit i sl.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Istina, ali nemozes bit prasac i prodat covjeku komp od 10 000 kn a covjek trazio komp za surfanje.

I'm going woo woo

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ponekad ne zna, a prisilna prodaja odbija kupce. Bilo je već slučajeva, baš u HGSpotu, da kupac dobije 'savjet' s ciljem prodaje, a kada skuži da je to bio takav savjet, nikada više u trgovinu.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
alien kaže...
naxeem kaže...

Govoriš kao da je tih 5000 neka ogromna cifra, LOL.

očito je to razlog zašto nisam mogao nači radnika. pa čuj, ja bih rado da mogu dati 10-20 tisuča al to je nemoguče u državi gdje 1.2 zaposlenih pokriva jednog umirovljenika, gdje je najmanje 50 000 viška u javnoj upravi te bogzna kolko lažnih branitelja koji žive na grbači ono malo ostalih koji nešto i proizvode. u državi gdje uspijevaju samo podobni i "rodjaci". u državi koja ima najvišu stopu poreza na svijetu uz dvostruko veči uvoz od izvoza...

eto

ja sam cijelo ljeto tražio posao

nigdje naći

lažni oglasi, gluposti, muljaže

plaće 2000 kn ... sumnjivi poslovi

svakaj

jedva se zaposlio...

a ti kažeš da nemožeš radnika naći-....

da si prije pitao :D

lol

a s čim se baviš?

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
17 godina
neaktivan

naxeem tu si jako u krivu.. 

naime kao prodavac ti se jednostavno iskljucis od bilokakvih emocija (osim smjeska prema kupcu), jer da ti i *ebe mater ti mu se smjeskas jer to sto on tebi *ebe mater nema nikakve veze sa icim na ovom univerzumu. kada te covjek napada, pljuje, zajebava i stogod, ljubazna reakcija (i konstantne ljubazne reakcije...) rjesavaju svaki.. ali SVAKI razgovor u tvoju korist. Naravno ako te ne krene gadjati sa necim, ali onda je to vec stvar securitija..

Ako prodavac nezna odvojit privatno od poslovnog tj da *ebanje matere tebi ko prodavachu nije *ebanje matere tebi kao Peri/Ivici/Ivanu/Tomilsavu/Mariji/Ivani/ubaci-ime onda i nije za predavacha na prvom mjestu. 

Jedan od djelova HR provjere bi definitivno trebalo biti *ebanje matere po spisku novim regrutima :))

E da i nema ali, ili drugog pogleda na ovo gore izreceno.. to je tako. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.11.2009 12:46 (Genie).
Moj PC  
2 4 hvala 0
15 godina
neaktivan
simple, best kaže...

Nepošteno?? Radim sa fantazerima svaki dan koji stoju iza moji leđa, koji ne daju mi da odem kući na kraj radnog vremena, koji mi pilaju s glupim pitanjima dok ja moram mislit sto trebam napravit.. treba dat prodavaću šarafciger, to bi onda bilo pošteno!! 

15 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Miro kaže...
naxeem kaže...
Vemil je mrtav.

Daj malo više činjenica kada si već upućen!

Osoba N.N. koja je partner i nekakav šef u jednoj od pravnih osoba u poslovanju s domaćim IT firmama, prije tjedan dana otprilike, rekla je da je Vemil "preuzet" i blokiran, da će robu uzeti dobavljači, a imovinu banke. Nisam siguran, ali u Splitu ne radi, na telefone se nitko ne javlja nigdje, a netko je još na forumu tu spomenuo (ovoj temi) da su poslovnice zatvorene i u njegovom gradu.

Nije sigurno i moguće je da baš sada izvode preuređenje svih poslovnica ili nešto slično i da osoba X laže, neupućena je (iako je za HGSpot znala što će se dogoditi) i obmanjuje me. Nadam se da je tako, jer imam komponente koje su u garantnom roku iz Vemila, a i odgovara mi kao firma.

Vemil je već mrtav godinu dana. Verica je cijelo vrijeme vodila insolventnu firmu.

17 godina
neaktivan
Borosoft kaže...

Nepošteno?? Radim sa fantazerima svaki dan koji stoju iza moji leđa, koji ne daju mi da odem kući na kraj radnog vremena, koji mi pilaju s glupim pitanjima dok ja moram mislit sto trebam napravit.. treba dat prodavaću šarafciger, to bi onda bilo pošteno!! 

Ma batali kolega, imaju ljudi svakakvih ideja. A vjeruj da mi nema ništa gore nego kad mušterija dođe iza leđa i počne propitivati. Pa smo odnedavno u dogovoru sa prodajom potpuno zabranili ulazak kupaca u servis. Predaju komp u prodaji, opišu kvar i ostave broj telefona. I sve OK.

Moj idealan dan je kada ne sretnem ni jednog kupca. Nije uopšte bitno koliko ima posla u servisu, čak volim da je više nego manje.

15 godina
neaktivan

Slažem se, ima previše dokana u mom gradu koji znaju visit u servisu 3-4 sata.

15 godina
neaktivan

Poanta je da se serviseri vide kroz staklo, ali da nema komunikacije s mušterijama! Ulazak u servis mora biti zabranjen, no bilo bi umirujuće za mušteriju da vide da serviseri uistinu rade.

16 godina

mozda kupci nemaju povjerenje u servisere

tip donese racunalo meni daga instaliram i kaze u servisi mi promjenili ram,stavili neki sporiji

a trebalisu samo os instalirati

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

- Ako je "stigla" nova uprava, od starih fosila, a cilj im je rastjerati kupce i uciniti da HGspot propadne, sve cestitke, uspjeli su!
- Ovakav komunisticki izbor ponude, gdje se nema sto izabrati, kao za vrijeme komunizma [kao u Kini ili u bivsoj Yu], ne egzistira u 21 stoljecu. Naravno ako doticni fosili uopce znaju da je 21 stoljece.
- Samo nosenje kravate, kao uspjesnost poslovanja, mozda egzistira u drzavnim firmama, a da bu se blebetalo i kopalo nos, kao veliki uspjesni marketing, kao sa cekom bez pokrica, pogotovo u informatiziranom svijetu sa nedostatnim

informatickim sadrzajima i opremom koji u to spadaju, makar i u ovoj maloj "lijepoj nasoj", kakva se ima u HGspot-u, ne egzistira.
- Mozda egzistira u malom mozgu dinosaura doticnih koji su u upravi, ali oni ionako zive u "kamenom dobu", pa misle da je dovoljno imati cekic i cavao.
- I za kraj, HGspot sve vise lici na auto-salon, ali mozda oni u upravi, ne znaju, da HGspot nije salon automobila, nego trgovina/firma informatickom opremom.
- A ionako je svejedno ako je umno ogranicenim u upravi cilj da se doticna firma unisti, jer mogu doticni koji tamo sjede i gledaju paucinu na zidu, sa ponosom reci, evo, na Hrelicu [Jakusevcu] ima veci izbor nego u HgSpotu, i ja/mi smo zasluzni za to. To je primjer kako se vodi uspjesni poslovni marketing.
- Ha, ha, ha; pa dajte se vec jednom pogledajte u spigl [ogledalo] i priznajte da ste nesposobni za svoje rukovodstvo tj. rukovodjenje maglom i "istrazivanjem ruda i gubljenjem vremena".

nn
16 godina
neaktivan

Jel Ve-mil još nekako radi ili je totalno otišao u ku**c? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
308gtsfan kaže...

Jel Ve-mil još nekako radi ili je totalno otišao u ku**c? 

Ja mislim da je otišao u.........

Navodno se preuređuje a sve poslovnice zatvorili, neće od toga biti ništa. Meni je propalo 1300kn i bijesan sam ko pas, mogu misliti ako se nekome pokvari komponenta vrijedna 4000kn. aaauuuuuuuuu.....

17 godina
Spektrum+ kaže...

- Ako je "stigla" nova uprava, od starih fosila, a cilj im je rastjerati kupce i uciniti da HGspot propadne, sve cestitke, uspjeli su!
- Ovakav komunisticki izbor ponude, gdje se nema sto izabrati, kao za vrijeme komunizma [kao u Kini ili u bivsoj Yu], ne egzistira u 21 stoljecu. Naravno ako doticni fosili uopce znaju da je 21 stoljece.
- Samo nosenje kravate, kao uspjesnost poslovanja, mozda egzistira u drzavnim firmama, a da bu se blebetalo i kopalo nos, kao veliki uspjesni marketing, kao sa cekom bez pokrica, pogotovo u informatiziranom svijetu sa nedostatnim

informatickim sadrzajima i opremom koji u to spadaju, makar i u ovoj maloj "lijepoj nasoj", kakva se ima u HGspot-u, ne egzistira.
- Mozda egzistira u malom mozgu dinosaura doticnih koji su u upravi, ali oni ionako zive u "kamenom dobu", pa misle da je dovoljno imati cekic i cavao.
- I za kraj, HGspot sve vise lici na auto-salon, ali mozda oni u upravi, ne znaju, da HGspot nije salon automobila, nego trgovina/firma informatickom opremom.
- A ionako je svejedno ako je umno ogranicenim u upravi cilj da se doticna firma unisti, jer mogu doticni koji tamo sjede i gledaju paucinu na zidu, sa ponosom reci, evo, na Hrelicu [Jakusevcu] ima veci izbor nego u HgSpotu, i ja/mi smo zasluzni za to. To je primjer kako se vodi uspjesni poslovni marketing.
- Ha, ha, ha; pa dajte se vec jednom pogledajte u spigl [ogledalo] i priznajte da ste nesposobni za svoje rukovodstvo tj. rukovodjenje maglom i "istrazivanjem ruda i gubljenjem vremena".

svaka cast care ovo si super reko :)

Panjine su zasijele u fotelje i apsolutno nista ne rade nego samo ispijaju kavu cijeli dan.Plača ima svaki mjesec redovno sijeda na račun a oni ni da prstom pomaknu da je zasluže.

A firma im je troma kao tronoga kornjaca,ponuda u trgovinama za plakati.bas kao u doba komunizma kad si mogao kupiti samo sol ,secer,brasno i mljeko u trgovini i sve to sumnjive kvalitete.

ne bi se cudio da neka trgovina u sjevernoj koreji ima vecu ponudu od hg-srota premda su u sj koreji kompjuteri zabranjeni :).

nadam se da ce se to promijeniti

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
17 godina
neaktivan
zzz kaže...

mozda kupci nemaju povjerenje u servisere

tip donese racunalo meni daga instaliram i kaze u servisi mi promjenili ram,stavili neki sporiji

a trebalisu samo os instalirati

Ako nema povjerenja onda neka ga ne donosi. Neka ide tamo gdje ima povjerenja. Btw. ako zna razliku u RAM-u onda bi trebao znati i OS instalirati.Izlanuo se

Isto kao što ja vozim auto na servis majstoru kome vjerujem. Jednom nije bio u gradu i morao mi je raditi neki drugi koji me je oderao nizašta. I to ja ne bih znao da mi nije moj stalni majstor rekao. I šta mogu? Ništa, svaka škola se plaća.

Meni je pun kufer mušterija kojima nešto naplatimo, a oni se bune u stilu "Ma to sam i ja mogao uraditi". Pa, mislim ako znaš što si donosio u servis?

Nekima ni prisustvo servisiranju nije dovoljno. Imalo smo nedavno jednog mušteriju koji je morao biti prisutan servisu svoga laptopa jer se loguje uz pomoć otiska prsta. Uglavnom kolega je nekih sat vremena u njegovom prisustvu čistio viruse i sve OK. Za par dana donosi isti laptop kome sada prekida pozadinsko osvjetljene (invertor neispravan) uz priču "To mi se nikad nije desilo dok nisam donosio laptop kod vas na servis". Ispade da smo ga mi nekako pokvarili iako se on nije na servisu odvajao od njega.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: HG Spot - rasprodaja!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice