Google+

poruka: 178
|
čitano: 35.052
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google+".
17 godina
neaktivan
Google+

Da, to postoji odavno za Android, a možeš koristiti FB, Twitter, Last.Fm, skype i ostale ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Google+

Da tako nešto, ali mislio sam više kao Viber ako je itko koristio na iPhonu.

Znači klikneš na osobu iz imenika i zoveš ju direktno preko neta na njegov account. Umjesto sms-a tipkaš joj poruku na gtalk ili mail, a njoj odma zvoni... Ili klikneš na nju pa imaš videopoziv...

16 godina
neaktivan
Google+
Is it weird that this gave me an orgasm?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a mark ima najviše sljedbenika. preko 20000. wtf

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best
17 godina
neaktivan
Google+

circle of trust

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Google+

mogu ja dobiti pozivnicu popi*dit ču jer ga svi imaju a ja ne daajte mii,prosim vas

0 0 hvala 0
16 godina
zexx kaže...

mogu ja dobiti pozivnicu popi*dit ču jer ga svi imaju a ja ne daajte mii,prosim vas

tko ti kriv što nemaš prijatelje {#}

17 godina

A jeste se svi uz{#}ebali oko još jedne gluposti. Isto je bilo i s Wave-om i Buzzom. Puno hype-a, a na kraju ništ od toga. Tak bude i s ovim.

16 godina
neaktivan
Aldo kaže...

A jeste se svi uz{#}ebali oko još jedne gluposti. Isto je bilo i s Wave-om i Buzzom. Puno hype-a, a na kraju ništ od toga. Tak bude i s ovim.

Analitičari i IT portali puno hvale Google+ i predviđaju mu uspjeh. Loša ti je usporedba jer Wave i Buzz nisu kao punokrvna socijalna mreža koja je namijenjena svima. Wave je odličan alat za poslovne korisnike koji im omogućuje zajedničko uređivanje u realnom vremenu. Buzz je samo nešto kao lajkanje ili dijeljenje informacija. Samo da gmail korisnici koriste Google+ i to je već dobar početak, kad se logiraš da provjeriš mail logiran si i na ostale Googleove usluge što je jako praktično. Nagovoriš samo obitelj i najbliže prijatelje da se pridruže i to je dovoljno. Kao da trebaš prebaciti svih 5000 "prijatelja" sa fejsa na google. Nije u tome poanta jer ovdje nema dosadnih zahtjeva, aplikacija i igrica. Ima sve što jedna socijalna mreža treba imati bez dodatnih gluposti. Imaš potpunu kontrolu nad privatnosti tko će što vidjeti a organiziranje prijatelja u krugove je tako zabavno i jednostavno izvedeno da ga je užitak koristiti. Kao da izbaciš sve što ne valja iz Fejsbuka i kopiraš samo ono najbolje i još poboljšaš.

Za paranoične što se tiće Googlea i privatnosti, nije ni Facebook svetinja a sve je više ovakvih vijesti:

Zuckers! Facebook Has Secretly Been Giving User Info to Cops

U.S. Law Enforcement Obtaining Warrants to Search Facebook Profiles

Bolji mi je Google jer se oduvijek zalaže za open source i otvorene standarde dok Facebook surađuje sa Microsoftom koji umjesto standarda uvijek pokušava progurati svoja proprietary rješenja. Radije koristim nešto što znam da će u potpunosti moći raditi na svim operativnim sustavima i da se može integrirati u svaki program koristeći protokole otvorenog standarda i standardne formate (audio/video pozivi, chat, eksportiranje kontakata...).

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 2:48 (DragonShit).
17 godina
neaktivan
Google+

i microsoft svog konja za utrku imadehttp://www.netokracija.com/microsoft-tulalip-14082

*iako zapravo ms participira malim postotkom u facebooku.

**@dragonshit

odličan primjer za to što si naveo je npr. nemogunosti skype video poziva na fecebooku pod linuxom. mislite da problem šti u facebooku to ne znaju složiti?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 12:37 (hrvooje).

0 0 hvala 0
17 godina
hrvooje kaže...

i microsoft svog konja za utrku imadehttp://www.netokracija.com/microsoft-tulalip-14082

*iako zapravo ms participira malim postotkom u facebooku.

**@dragonshit

odličan primjer za to što si naveo je npr. nemogunosti skype video poziva na fecebooku pod linuxom. mislite da problem šti u facebooku to ne znaju složiti?

hmmm... ovaj microsoftov mi primamljivo izgleda :)

Freaky Styley!!!
16 godina
DragonShit kaže...
Aldo kaže...

Kao da trebaš prebaciti svih 5000 "prijatelja" sa fejsa na google. 

Pa reci mi koja mi je poanta da koristim još jednu mrežu ako na njoj imam 10 puta manje ljudi nego na face-u. Opet ću morati dalje koristiti facebook da sa ostatkom prijatelja ostanem u kontaktu. A ovo za aplikacije/igre ne kužim. Jel te netko tjera da ti igraš to? A meni možda jednom tjednom dođe zahtjev od nekoga za poker i samo ga odbijem i to je to, ništa strašno.

Očito vama su onda prijatelji svakakvi da vas bombardiraju pi*darijama, ja takvih problema nemam. Ovo jedino sa detaljnim opcijama tko što vidi mi izgleda kao dobra stvar mada i to na face-u se kroz grupiranje frendova može dosta dobro srediti

Stoja
17 godina
Google+

jel trebaju kome pozivnice?Al prije toga bi volio znat kolko pozivnica mogu slat?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BugHacker kaže...

jel trebaju kome pozivnice?Al prije toga bi volio znat kolko pozivnica mogu slat?

Nema ograničenja. Šalji koliko te volja :D

16 godina
Stoja kaže...

Ovo jedino sa detaljnim opcijama tko što vidi mi izgleda kao dobra stvar mada i to na face-u se kroz grupiranje frendova može dosta dobro srediti

Stvar je u tome da je to na google+ po defaultu ponašanje, svakog koga dodaš odmah dodaješ u neki krug. Ne dodaješ ga kao frenda, pa raspodjeljujes u krugove, nego ga odmah dodaješ u krug, bilo frendovi, bilo poznanici ili kolege s posla, ili više njih. A na Facebooku je to opcionalno, i sakriveno, zato većina korisnika niti ne zna da to postoji, a kamoli da koristi. U tome i je problem facebooka, prekompliciran je, pa ljudi odustanu od privacya jer im se ne da zajebavati s time non stop. Svaki put dok dodaš novog frenda bi morao ići u listu i dodati ga u tu listu.

A druga stvar koja je dobra na g+, a na fejsbuku neće nikad vjerojatno biti, je twitter-like princip followanja. Tj, nema uzajamnog prijateljstva po defaultu. Svatko može dodati svakog u krugove kako hoće, i ti možeš pratiti što kaže Steve Jobs ili Barack Obama, bez da ti je on frend ko na fejsu. Facebook ima business pageve za sličnu stvar, ali to nije isto.

Google+ je procesom orijentiran na organizaciju, a facebook na kaos.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 14:03 (Bitanga).
14 godina
neaktivan
Google+

Kako dobiti poozivnicu,nesto me zanima ovaj google plus pa reko da vidim kad ono treba neka pozivnica...more li se to poslat od nekog ili...kad dobijem profil dac cu vam link da me dodate....

0 0 hvala 0
16 godina
Bitanga kaže...

A druga stvar koja je dobra na g+, a na fejsbuku neće nikad vjerojatno biti, je twitter-like princip followanja. Tj, nema uzajamnog prijateljstva po defaultu. Svatko može dodati svakog u krugove kako hoće, i ti možeš pratiti što kaže Steve Jobs ili Barack Obama, bez da ti je on frend ko na fejsu. Facebook ima business pageve za sličnu stvar, ali to nije isto.

Google+ je procesom orijentiran na organizaciju, a facebook na kaos.

Znači čekaj, ja sve što stavljam na g+ apsolutno bilo tko može vidjeti, samo ako zna moje ime i prezime ili nešto da me pronađe?? 

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 15:34 (Stoja).
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Znači čekaj, ja sve što stavljam na g+ apsolutno bilo tko može vidjeti, samo ako zna moje ime i prezime ili nešto da me pronađe?? 

Svaki put kad nešto stavljaš odabereš krugove ili osobe za koje želiš da to vide. Ako želiš da svi vide onda odabereš javno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.7.2011 15:39 (DragonShit).
16 godina
Google+

aha već se prepao... xD onda ok, takav koncept nije loš hehe. Baš sam od frenda dobio pozivinicu i uletio i ja na g+ ali sam u poslu pa mi se neda sada istraživati samo ovako malo info skupljam {#}

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stoja kaže...

aha već se prepao... xD onda ok, takav koncept nije loš hehe. Baš sam od frenda dobio pozivinicu i uletio i ja na g+ ali sam u poslu pa mi se neda sada istraživati samo ovako malo info skupljam {#}

Pročitaj ovaj "kratki" vodič za Google+. {#}

http://www.netokracija.com/google-plus-potpuni-vodic-13461

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
Pa reci mi koja mi je poanta da koristim još jednu mrežu ako na njoj imam 10 puta manje ljudi nego na face-u.

Neznam koja je poanta za tebe ali ja nisam na fejsu i drago mi je da se google+ pojavio prije nego što sam se ragistrairao na fejs a oduvijek sam imao gmail tako da mi je ovo sada praktično jer je povezano. Ima puno razloga zašto mi je google+ bolji a svaki od ova 2 razloga bi mi bio dovoljan da pređem:

1. Odlično izvedeni krugovi - jednostavnost korištenja i potpuna kontrola nad privatnosti.

2. Hangout - najbolji besplatni grupni video chat ikada. Možeš započeti hangout i dodati krugove ili osobe koje želiš da se pridruže video pozivu (njima se pojavi post "Korisnik XXX trenutno je u okupljalištu, pridruži se tom hangoutu"). Što je najvažnije, radi svima čak i na Linuxu i u Operi.

16 godina
DragonShit kaže...

Neznam koja je poanta za tebe ali ja nisam na fejsu i drago mi je da se google+ pojavio prije nego što sam se ragistrairao na fejs

Nuff said...onda bi i ja ga otvorio i krenuo od nule kao što sam pred godinu dana krenuo sa face-om...ali sada kada imam prijatelje, slike, video, i kada mi je glavno sredstvo komunikacije sa prijateljima/obitelji/poznanicima i da pređem na g+ na kojem ću možda trebati čekati koju godinu dok svi ga ne počnu koristiti...jednostavno nema smisla...

Stoja
16 godina
Stoja kaže...

Nuff said...onda bi i ja ga otvorio i krenuo od nule kao što sam pred godinu dana krenuo sa face-om...ali sada kada imam prijatelje, slike, video, i kada mi je glavno sredstvo komunikacije sa prijateljima/obitelji/poznanicima i da pređem na g+ na kojem ću možda trebati čekati koju godinu dok svi ga ne počnu koristiti...jednostavno nema smisla...

Zato ja kazem, bez integracije social networka, nema ni buducnosti.

Nikad nece svi biti na istoj mrezi, servisu, chatu i sl. Treba integracija mreza, isto kao i u mobilnoj telefoniji.

16 godina
Google+

A da trebalo bi se to sve umrežiti, ali ne vjerujem da bi facebook htio, da samo tako dijeli podatke ko je on sam skupljao sve ove godine(tojest što su mu korisnici servirali na pladanj) Danas je informacija vrijednija od ičega, i to nije nešto megakorporacije bi samo dijelile sa konkurencijom kako bi nama olakšali komunikaciju...

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Google+

mrzim facebook i google+ mi je baš dobro došao. sviđa mi se što ima i novih stvari, a ne samo kopije.

http://bfbc2.statsverse.comhttp://ytclip.blogspot.com//getsigs/pc/4one7

2 2 hvala 0
15 godina
K1so kaže...

mrzim facebook

Smijem li pitati odakle mržnja prema internetskom servisu?

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

A da trebalo bi se to sve umrežiti, ali ne vjerujem da bi facebook htio, da samo tako dijeli podatke ko je on sam skupljao sve ove godine(tojest što su mu korisnici servirali na pladanj) Danas je informacija vrijednija od ičega, i to nije nešto megakorporacije bi samo dijelile sa konkurencijom kako bi nama olakšali komunikaciju...

Google nudi suradnju Facebooku a Facebook blokira eksportiranje prijatelja u Google+. Bilo bi zanimljivo kada bi EU prisilila Facebook da omogući korisnicima bezbolan prelazak na druge mreže (migriranje svih vlastitih podataka) jer svaki korisnik treba imati mogućnost odabira a Facebook je trenutno u povlaštenoj poziciji. Europska komisija voli optuživati Microsoft i Google za narušavanje tržišne konkurencije, zašto bi Facebook bio iznimka. Microsoft je morao izbaciti IE ili ponuditi i druge preglednike u svom OS-u a preglednici su morali imati mogućnost odabira tražilice.{#}

15 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Google nudi suradnju Facebooku a Facebook blokira eksportiranje prijatelja u Google+. Bilo bi zanimljivo kada bi EU prisilila Facebook da omogući korisnicima bezbolan prelazak na druge mreže (migriranje svih vlastitih podataka) jer svaki korisnik treba imati mogućnost odabira a Facebook je trenutno u povlaštenoj poziciji. Europska komisija voli optuživati Microsoft i Google za narušavanje tržišne konkurencije, zašto bi Facebook bio iznimka. Microsoft je morao izbaciti IE ili ponuditi i druge preglednike u svom OS-u a preglednici su morali imati mogućnost odabira tražilice.{#}

Potpuno se slažem, trebalo bi još puno stvari standadizirati i sprijeti monopol.

"prijatelji na fb" bi trebali biti ko kontakti na mobitelima {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
16 godina
alen-c kaže...

Potpuno se slažem, trebalo bi još puno stvari standadizirati i sprijeti monopol.

E ali zamisli kontakt na koji ti je vezano 300 slika, 10 videa, jedno 10-ak stranica chata/poruka, zajedno sa svim likeovima/komentarima to je jedan poveći kontakt{#}

Meni zapravo nije toliko do toga da je omogućeno prebacivanje, već da sami servisi su umreženi. Znači ja imam facebook, ti imaš google plus. Ja tebe preko face-a dodam za kontakt i mogu ti slati poruke/chatati stobom, dijeliti slike i sl. A ti isto to radiš iz g+ preko svojih krugova. Znači svatko koristi što mu paše ali rezultat oboje primamo i šaljemo informacije jedan drugome. 

I da je tako sa svim servisima. Na primjer msn-om možeš raditi video poziv sa korisnikom skype-a, ili chatati sa korisnikom gtalka i slično...

Stoja
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...
alen-c kaže...

E ali zamisli kontakt na koji ti je vezano 300 slika, 10 videa, jedno 10-ak stranica chata/poruka, zajedno sa svim likeovima/komentarima to je jedan poveći kontakt{#}

Meni zapravo nije toliko do toga da je omogućeno prebacivanje, već da sami servisi su umreženi. Znači ja imam facebook, ti imaš google plus. Ja tebe preko face-a dodam za kontakt i mogu ti slati poruke/chatati stobom, dijeliti slike i sl. A ti isto to radiš iz g+ preko svojih krugova. Znači svatko koristi što mu paše ali rezultat oboje primamo i šaljemo informacije jedan drugome. 

I da je tako sa svim servisima. Na primjer msn-om možeš raditi video poziv sa korisnikom skype-a, ili chatati sa korisnikom gtalka i slično...

Facebook i Microsoft (MSN, Skype) to nikada nebi napravili ako ih netko ne prisili. Google za razliku od ostalih voli otvorene standarde (npr. google talk koristi jabber).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice