S diskova na žarulje

poruka: 40
|
čitano: 10.987
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "S diskova na žarulje".
17 godina
neaktivan
S diskova na žarulje
Kao i u svemu, koliko para toliko muzike.
Svi zaboravljaju da su LEDice ekoloske, ali njihova proizvodnja nije. Sto se tice drzave (EU) njima pase gurat LED jer daleko vise zaradjuju na porezu i manjim investicijama u proizvodnju i distribuciju struje. A kupci puse. To je kao distribuirano obradjivanje podataka (SETI) tako da drugi trose, a ti zaradjujes :)

Velik nedostatak LEDa je vrlo usmjereno svijetlo i losa kvaliteta (CRI) kod jakih LEDica. Ni zivotni vijek nije sto pisu jer isti drasticno opada sa temperaturom, a i dolazi do slabljenja jakosti svijetla. Mislim da se uzima kada jakost padne na 80%.
Jake LEDice daju cca 100-120 lm/W, a toliko daje CFL, fluo i druge tehnologije koje imaju bolje svijetlo (CRI reda >90). No prednost je vrlo jednostavno dimmanje (promjena jacine svjetla) ali ga podrzava samo manji broj zarulja. Najveci problem je primitivna i losa elektronika.
Velik problem vecine zarulja (CFL...) je ziva. Kinezi stavljaju ogromne kolicine, cak i tekuce! Takve zarulje se MORAJU reciklirat! Ali ima tehnologija koje su bolje od LEDa, npr MetalHalid ili induktivne zarulje. Prednost je sto nemaju usmjereno svjetlo, a zivotni vijek, npr induktivnih, preko 100000 sati! Postoje i savrsene zarulje sa savrsenim svjetlom, kratkim zivotnim vjekom i abnormalnom cijenom - projektori u kinima.
EU izbacuje obicne zarulje, a gura otrovne CFL (sparne)! Probajte CFL stavit na stubiste! Em bute cekali da se upali (osim skupih koje se pale za 10sek), em ce vrlo brzo krepat. Da, ustedi se na struji, a izgubi pri nabavci. LED je jos debelo preskup kao zamjena, pogotovo ako trebate osvjetlit cijelu prostoriju. Ali LED napreduje i padaju cijene, a pojavljuju se i nove tehnologije (polimeri). Treba se kupit skuplja zarulja (poznata firma) tamo gdje dugo svjetli.
Sto se tice same potrosnje ima drugih puno vecih zderaca struje - bojler i frizider.

1 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: S diskova na žarulje
Alien 22 kaže...
7kunac kaže...

od 1.1.2013 promijenio sam desetak štednih žarulja(u kuhinj)u ostalim sobama imam stare obične žarulje već 3 godine...

{#}.Desetak stednih zarulja u 3 mjeseca - ili lazes ili te nesto ne stima sa instalacijom ili rasv tijelom.

Može bit da je i zbog lustera tj.zagrijavanja...Prije su na tom lusteru bile 2x60W(obične žarulje,trajale su po godinu) a sad sam ih 6-7 promijenio...radi se o onim bijelim žaruljama iz konzuma

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
17 godina
te zarulje nista ne valjaju, procitaj malo specifikacije te zarulje, sad te stedne nisam previse pratio ali mislim da su tu philips i osram dobri proizvodaci a sada tko je best buy to nebih znao. jesi li mozda razmisljao o ledicama?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
te zarulje nista ne valjaju, procitaj malo specifikacije te zarulje, sad te stedne nisam previse pratio ali mislim da su tu philips i osram dobri proizvodaci a sada tko je best buy to nebih znao. jesi li mozda razmisljao o ledicama?

Mislim da se radi o osram ili o general electric žarulj...gdje ima kupit led žarulje i koliko su jake?

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
17 godina
ja sam narucio izvana jer ovdje su preskupe, ima i tih led pun klinac razlicitih, uzeo sam od 15w koja bi trebala davati svijetla kao obicna zarulja od 100w. dok dodem na komp vidjet cu sta ima kod nas jer sam sad na m.bug.hr.
17 godina
neaktivan
Drazen kaže...
Postoje i savrsene zarulje sa savrsenim svjetlom, kratkim zivotnim vjekom i abnormalnom cijenom - projektori u kinima.

Tako-tako - proizvode kilovate topline, a i od vidljivog dijela spektra dobar dio se mora "baciti", inače ne bi mogli postići zasićene boje.

17 godina
7kunac kaže...
Patrick_cro kaže...

Mislim da se radi o osram ili o general electric žarulj...gdje ima kupit led žarulje i koliko su jake?

Mislim da si prije uzeo general elektric jer osramovke nema u konuzumu ima neke xq lite tamo.  Pogledaj malo šta philips i Osram nudi ako ideš na štedne.

Koje cijene kod nas {#}{#} 

http://www.rasvjetaluster.hr/ Ko svetog petra kajgana. 

Ja svoju platio 60kn a tu bi platio preko 300kn i opet nije te jačine kao moja {#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.3.2013 15:53 (Patrick_cro).
17 godina
S diskova na žarulje

Evo samo da kažem da su mi stigle led žarulje prije nekih sat vremena. Mogu reći da sam oduševljen kako svijetle. Prvi dojam mi je da daju više svijetla nego jedna obična žarulja od 100w a svijetlo je jako ugodno. Vidjet ču kako će svijetliti navečer po noći pa javim dojmove

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
S diskova na žarulje

Veliki izbor Led žarulja i Led rasvjete mozete pronaci u webshopu Lucendi. Vrhunska kvaliteta sa Dvije godine jamstva, po prihvatljivim cijenama. 

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Samsung galaxy s3 molim pomoććć
Molim nekog tko zna da mi objasni kako da promjenim u postavkama zakljucavanje zaslona šifrom?Jučer sam stavila šifru koju sada svaki puta moram upisivati kada upalim mob inace mi pise samo sos pozivi. Plizzz pomozite,jel mi to ide na zivce neda mi se svaku sekundu upisivat šifru da bi mogla otkljucat zaslon,a neznam maknut tu opciju . Znaci htjela bi da mi se to vise ne pojavljuje . PUNOOO HVALA!!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice