Cijena bitcoina prešla 1.000 dolara

poruka: 36
|
čitano: 8.489
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Cijena bitcoina prešla 1.000 dolara".
14 godina
Re: Cijena bitcoina prešla 1.000 dolara
Azmo kaže...

kao netko tko doalzi iz financijskog sektora savjetovao bih svima da se klone ovakvih igara. Osobno se ne bih u to upuštao nikad.

Da, kao što ste nekoć savjetovali ljude kako je najmudrije dići kredit s malom kamatom tipa 5-6% vezan za neku jaku valutu tipa - švicarski franak.

15 godina
Cijena bitcoina prešla 1.000 dolara

Ja mislim da osobno već znam poprilično o bitcoinu, između ostalog to mi je bila tema diplomskog rada, uključio sam se u to dok su još bitcoini vrijedili možda 1-2 $, imaš sam čak nekoliko mining rigova, sve sam riješio jel nisam imao vremena se s tim baviti, mala djeca, promjena posla, uređivanje doma i slične stvari. Nije mi samo jasno kako netko tko je u bankarskom sustavu može ikome savjetovati, "mani  se takvih stvari", pa zašto se radi sa dionicama? Što su dionice? Što je novac danas? Kaže se da je to vrijednosni papir, ali to je fiktivna vrijednost, koja je u računalima, dijagramima i nije daleko od kockarnica. Novac ima vrijednost koja više nije vezana za zlato nego se veže za dug zemlje, njihov BDP, i ostale druge stvari. Kako dolar može imati takvu vrijednost kad je Amerika najzaduženija zemlja na svijetu, to je sve igra velikih igrača, i sve je to umjetno. U čemu je onda razlika od ovih kriptovaluta, osim što postoje centralne ustanove koje "kao" kontroliraju vrijednost novca. Glupost je kupiti BTC dok je na ovako viskim vrijednostima, ali ako je netko kupio nekolio BTCa dok su bili 270$ i prodao dok im je rasla vrijednost do 1k$, zašto je on idiot i blesan? Mislim da je jako pametan. Ne veli bez veze moja punica, da ako imaš dosta novaca da ti "sjedi" u banci, onda ti taj novac nije potreban, jer vrlo lako bez toga novca možeš ostati, propadne banka ili sl. stvari. Pa zašto, ako netko ima više novaca, nebi potrošio na trgovinu BTCom? U čemu razlika od ulaganja u dionice? Zato što neki "broker" ne zaradi nikakvu lovu ako kupiš BTC pa se sad buni ovdje na forumu?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pa razliku si sam naveo, za novac i dionice postoji bar nekakva regulacija i opet se svašta događa. Što se tek može očekivati na tržištu bez ikakve regulacije. Može biti samo gore i mali igrači tu lako budu preveslani od velikih.

To što je netko zaradio kupivši po 1$ ne znači da treba sada kupovati po 1000$, a da bi ponovo kupio po 1$ (ili 500$) prvo ovi koji ih sada imaju moraju izgubiti.

Nema neograničenog rasta, velik rast često znači balon, koji kad tad pukne.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
14 godina
Schtefek kaže...

Ja mislim da osobno već znam poprilično o bitcoinu, između ostalog to mi je bila tema diplomskog rada, uključio sam se u to dok su još bitcoini vrijedili možda 1-2 $, imaš sam čak nekoliko mining rigova, sve sam riješio jel nisam imao vremena se s tim baviti, mala djeca, promjena posla, uređivanje doma i slične stvari. Nije mi samo jasno kako netko tko je u bankarskom sustavu može ikome savjetovati, "mani  se takvih stvari", pa zašto se radi sa dionicama? Što su dionice? Što je novac danas? Kaže se da je to vrijednosni papir, ali to je fiktivna vrijednost, koja je u računalima, dijagramima i nije daleko od kockarnica. Novac ima vrijednost koja više nije vezana za zlato nego se veže za dug zemlje, njihov BDP, i ostale druge stvari. Kako dolar može imati takvu vrijednost kad je Amerika najzaduženija zemlja na svijetu, to je sve igra velikih igrača, i sve je to umjetno. U čemu je onda razlika od ovih kriptovaluta, osim što postoje centralne ustanove koje "kao" kontroliraju vrijednost novca. Glupost je kupiti BTC dok je na ovako viskim vrijednostima, ali ako je netko kupio nekolio BTCa dok su bili 270$ i prodao dok im je rasla vrijednost do 1k$, zašto je on idiot i blesan? Mislim da je jako pametan. Ne veli bez veze moja punica, da ako imaš dosta novaca da ti "sjedi" u banci, onda ti taj novac nije potreban, jer vrlo lako bez toga novca možeš ostati, propadne banka ili sl. stvari. Pa zašto, ako netko ima više novaca, nebi potrošio na trgovinu BTCom? U čemu razlika od ulaganja u dionice? Zato što neki "broker" ne zaradi nikakvu lovu ako kupiš BTC pa se sad buni ovdje na forumu?!

Sve je kocka, odnosno stvar timinga pa i bitcoin. Nekretnine su godinama smatrane jedinim aposlutno sigurnim načinom za povećanje imovine (ne zadržavanje vrijednosti, nego baš sama zarada) ali i to se je promijenilo. Stvar je percepcije, tko kupi jeftino nekretninu, dionicu, sliku, bitcoin, neku valutu i kasnije dođe u situaciju da dobro proda, onda je sposoban vizionar, ima osjećaja i talenta za biznis, rođeni investitor kakvog majka ne rađa. Kad popuši, onda je pohlepan, lakomi, nikad zasitan, nepromišljeni gramzivac i pravo mu budi što nije vezao na oročeno na 1,7% kamate kao i ostali pošteni svijet kako su mudri iskusni insideri iz svijeta financija savjetovali. Nema sigurnog recepta, kada bi bilo, svi bismo bili milijunaši, odnosno ne bi bio nitko.

17 godina
neaktivan
Najveća zabluda je da su svi u istom položaju i da je sve kocka. Postoje veliki igrači, koji su kao prvo obrazovani za to što rade, a što većina malih nije, koji imaju informacije i kontakte koje većina nema i koji imaju količinu keša dovoljnu da zaljulja tržište, što većina nema.

Igra nije poštena i iako i veliki mogu izgubita, a mali dobiti, 'kuća' uvijek na kraju dobiva. Ako i izgube, država (tj. mali) će ih opet sanirati.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
14 godina
Visak kaže...
Najveća zabluda je da su svi u istom položaju i da je sve kocka. Postoje veliki igrači, koji su kao prvo obrazovani za to što rade, a što većina malih nije, koji imaju informacije i kontakte koje većina nema i koji imaju količinu keša dovoljnu da zaljulja tržište, što većina nema.

Igra nije poštena i iako i veliki mogu izgubita, a mali dobiti, 'kuća' uvijek na kraju dobiva. Ako i izgube, država (tj. mali) će ih opet sanirati.

Nisam ni mislio na to kad HDZ-SDP koji su obrazovani i znaju kuda će ići trasa ceste, pokupuju zemlju onda prodaju državi 10x skuplje, nisam mislio na obrazovane insidere ni na obrazovane Sanadere, Vidoševiće i ine, niti na obrazovane Todoriće i slične koji su prevelikli da bi smjeli propasti jer se uvijek prijete slanjem 10.000 ljudi na burzu, niti na ostale koji imaju utjecaja da prilagode zakone. Nisu ni oni nikakvi obrazovani vizionari koji znaju kako će stajati franak za deset godina ili koliko će vrijediti nekretnine na Floridi nego imaju snagu svaku situaciju okrenuti u svoju korist.  Jasno je da za njih vrijede druga pravila. Govorim o smrtniku vulgaris koji gleda kako zavrtiti svojih 5-10-20-50 ili koliko već ima tisuća eura.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice