Chromebook je imitacija laptopa

poruka: 42
|
čitano: 6.530
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chromebook je imitacija laptopa".
17 godina
neaktivan
Re: Chromebook je imitacija laptopa
mfrankovic kaže...
Igor101 kaže...
mfrankovic kaže...
zbuzanic kaže...

Da li je itko imao u rukama Windows RT laptop? Prvo neka pogledaju svoje proizvode.

Imam ja u rukama Surface 2. Vrhunski proizvod, koji je jedno milijardu puta korisniji od bilo kojeg Chrome smeca ili iPad daske za rezanje.

Je te uopce ne kuzim. Daj mi objasni kak ti ko neki fol IT profesionalac mozes izvaliti takvu glupost? Imas Surface Pro koji kosta izmedju 800 i 1000 eura i to onda usporedjujes s Chromebookom od 200 eura? Ajde ekipa koja sve to gleda samo u izlogu i nisu probali koristiti niti jedno od toga na duze vrijeme. Hello! Pa naravno da radi brze i bolje kad ima 4-5 puta skuplji hardver unutra, ima sasvim drugaciji, po funkcionalnosti, OS i uopce to ne mozes usporedjivati.

Uostalom, Surface Pro nije nis drugo nego laptop s omanjim touch ekranom sans tipkovnica. Kad zakacis tipkovnicu nije nista drugaciji - niti je laksi od laptopa slicnih dimenzija. Cak je i dosta tezak, imam ih par po stolu od prvih Dellovih pa do Microsoftovih "izdanja". Jesi probao koristiti Sufrace Pro ko tablet, npr kad vec usporedjujes iPad, uzmi onaj od 10" da je slicne velicine i drzati ga u ruci pola sata? Jel te boli ruka? Jel da nije bas prakticno. Koristis ga na stolu s onim malim podupiracem (kojem ne mozes promijeniti kut pa moras sjediti pod cudnim kutem da ti ne reflektira lampu sa stropa) i prikacenom tastaturom ili na kaucu na koljenima i tipkas po touch screenu par redaka dok ti ne dojadi ili te prsti zabole jer je ekran tvrd. Pa prikacis tipkovnicu pak ga opet koristis ko omanji laptop. To je nabildani, skupi mali netbook s velikom rezolucijom ekrana. Premali je za laptop, pretezak je za tablet. Windows ekipa s kojom radim se pomamila za njima kad su izasli i sad nakon 6 mjeseci gomila ih sjedi na polici (Sufracei, ne Win ekipa :)) i posude ih kad putuju da si mogu Outlook upaliti i citati mailove u avionu a da im tastura ne smeta. Cim dodju nekamo prvo kaj naprave bace ga u dock i koriste veliki ekran i tasturu. Btw, to je i jedina prednost Surfacea pred malim laptopima - dolaze sa docking station i dovoljno su jaki da se mogu pristojne aplikacije pokrenuti. Svi mali (11-12") laptopi, recimo Dellovi, nemaju docking station.

Dakle, s obzirom da pokazujes notorno nerazumjevanje proizvoda o kojima se ovdje prica daj da ti ukratko pojasnim. Surface 2 nije Surface 2 Pro. Surface 2 je nasljednik Surface RT proizvoda koji se tako zvao u verziji 1. Cijena koju sam ja platio za Surface 2 je mizerna ($160). Tako da o tom aspektu uopce nema smisla raspravljati.  I da, za mene je iPad daska za rezanje. Igracka kao i bilo koji drugi Android. Prodaje je marketing a ne kvaliteta. U svakom slucaju, jasno sam naveo da se radi o mom misljenju glede proizvoda i jasno sam naveo za koje scenarije je namjenjen. Dakle, u tom kontekstu, iPad ne vrijedi papira na kojem je dizajniran. Surface 2 (ne Pro) sasvim dobro sluzi i kao tablet a i kao prirucna zamjena za mobilno računalo. Kad mi bude trebalo nesto jace od toga, kao sto sam vec i rekao, ponjet cu EliteBook mobilno racunalo. U verziji dva kut se moze promijeniti. Ne znam uopce sto raspravljam s tobom kad sto vise citam tvoj odgovor vidim da nemas pojma o cemu pricas.

Sorry, zamijenio sam Pro s obicnim RT/2 jer se gore spominje Pro cesce. Pa, Surface 2 kosta od 2-3 puta vise od ChromeBooka. I da, ispricavam se, sad mozes pomaknuti podmetac u cak dva polozaja - huura! Da, imamo i tih par na polici, kaj ces gomila gagdet freekova okolo pa sve isprobavaju kaj izadje. Nitko ga ne koristi jer osim osnovnog offica i skypea nema bas jos nesto aplikacija za koristiti.

E da, ti si svog dobio uz debeli discount za trecinu ili cetvrtinu cijene pa ga usporedjujes tako. Bezveze, ja ih dobijem sve besplatno pa ih mogu tako usporediti ali to bas opet ne bi imalo smisla, kaj ne?

Poanta je ta da nisu konkurencija nit po cjeni niti po namjeni i ne mozes ih usporedjivati. Chromebook i Surface (2 ili Pro u bilo kojoj verziji) nisu u istoj kategoriji i Chromebook nije za posao, za po doma je. Ako vec mislis se hvaliti okolo kako imas Surface 2 onda ga odi usporedi s Nexusom 10 (ili novom verzijom 2 kad izadje) ili iPadom 10. A da, ti koristis samo MS Office kaj u biti iskljucuje sve ostalo osim Surfacea a Office365 na Androidu ili OS-X se ne moze usporedjivati s aplikacijom.

14 godina
neaktivan

po cemu konkretno je iPad daska za rezanje a Surface kvaliteta? molim nesto konkretno a ne "meni je surface super i cool". Po tome sto ti imas surface? Ako je itko ulozio u marketing onda je to Microsoft ulozio u Surface pa opet - corak. Ocito su razlozi lose prodaje Surfacea a dobre iPada i Androida ipak u uredjaju i okruzenju. To sto si ti Surface 2 kupio za 160$ a pocetna cijena mu je bila 450$ dovoljno govori o kvaliteti uredjaja.

3 1 hvala 0
17 godina

Evo recimo za sto ja glasam za surface.

1. Fajlove, dokumente ili nazovi ih kako zelis se mogu jednostavno prebacivati.

2. Moguce jednostavno koristenje externog diska, usb sticka itd...

3. Daleko bolji multitasking... na Surface

4. U razgovoru sa mnogim korisnicima koji su kupovali Surface usmjesto Ipad je Microsoft Office paket.

To je to. Mozda ima jos nekih ali to je to.

P.S. Neki ce sad potegnuti pricu o displayu, procesoru itd... mislim da je to bespotrebna prica. Oba su super snabdjevena hadrverom. I jedna i drugi radi bez problem. Display manje vise, nisu to neke drasticne razlike da bi sad nesto pljuvali po tome.

17 godina
neaktivan

Da ne copy/paste svima. Nije mi jasno odakle svima amnezija i disleksija. Dakle, netko je srao po Surface 2 uređaju. Bez da ga je ikada uzivo vidio. Ne hvalim se ja nicim, popust sam dobio kao MVP i iskoristio sam ga. Bio bih lud da nisam. Jasno sam napisao da za ono sto meni treba, Surface 2 je vrhunski uredjaj. To sto sam nabrojao ne mogu kvalitetno napraviti ni na iPadu ni na Androidu. I da, imam Android tablet i imao sam Apple hardver koji sam koristio dok nisam nasao nesto bolje, u ovom slucaju Nexus 4 mobitel. Dakle, nisam MS hardver fanboy, samo sam iznio jasno definiran scenarij koristenja uređaja. O cijeni Apple hardvera nema smisla raspravljati jet to sto oni uspiju marketingom napravit (prodavat isti uređaj 3 generacije) za vecu cijenu i s drukcijim kucistem je majstorija sama po sebi.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
na surfaceu pro mozes koristit aplikacije s desktopa, meni dosta da mi bude daleko bolji i korisniji od drugih tableta.
istina, ima i office, photoshop i drugo na androidu/ios-u al su neusporedivi.
da surface kosta manje, tesko bi me netko navukao na drugi tablet...
al opcenito me skupi tableti ne zanimaju
17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Da ne copy/paste svima. Nije mi jasno odakle svima amnezija i disleksija. Dakle, netko je srao po Surface 2 uređaju. Bez da ga je ikada uzivo vidio. Ne hvalim se ja nicim, popust sam dobio kao MVP i iskoristio sam ga. Bio bih lud da nisam. Jasno sam napisao da za ono sto meni treba, Surface 2 je vrhunski uredjaj. To sto sam nabrojao ne mogu kvalitetno napraviti ni na iPadu ni na Androidu. I da, imam Android tablet i imao sam Apple hardver koji sam koristio dok nisam nasao nesto bolje, u ovom slucaju Nexus 4 mobitel. Dakle, nisam MS hardver fanboy, samo sam iznio jasno definiran scenarij koristenja uređaja. O cijeni Apple hardvera nema smisla raspravljati jet to sto oni uspiju marketingom napravit (prodavat isti uređaj 3 generacije) za vecu cijenu i s drukcijim kucistem je majstorija sama po sebi.

Ma je, super to. Ali topic je Chromebook a ti si ga proglasio smecem samo tako i usporedio s necim s cim veze nema s cijenom koja nema veze, i ne nisi ga stavio u nikakav kontekst. Pazi dolje kad si vec kod amnezije:

mfrankovic kaze:

zbuzanic kaze...

Da li je itko imao u rukama Windows RT laptop? Prvo neka pogledaju svoje proizvode.

Imam ja u rukama Surface 2. Vrhunski proizvod, koji je jedno milijardu puta korisniji od bilo kojeg Chrome smeca ili iPad daske za rezanje.

Btw, kad smo vec off topic, daleko od toga da mislim da su Surface RT/2 ili Pro smece. RT/2 bi mogao biti konkurencija iPadu i Nexusu kad bi imao vise aplikacija al kako sad izgleda developeri se bas ne lome za razvojem na RT/2. Po tome kako u praksi izgleda koristenje Pro-a cini se da su promasili jer ekipa ga ne koristi nit ko tablet (pretezak i skup) niti laptop (a da se ne ponavljam, ima gore) iako ce netko vjerojatno naci namjenu za Pro cini se da bas MS nece puno zaraditi. Ta Pro je samo mali all-in-one PC.

13 godina
protjeran
mfrankovic kaže...

Kao korisnik Apple gadgeta slazem se u potpunosti za boldano. I tu su majstori. Nema im premca. A cak ulazu u makreting puno manje od MS-a. I znas koji je njihov najbolji marketing? Sami korisnici. MS to nema iz jednostavna razloga. Prva linija surfacea (pro i rt) je bila uzasna. Surface 2 osobno nisam koristio, pa ga necu komentirati. Prve linije jesam koristio, i poprilicno dobro shvacam zasto ti proizvodi ne zanimaju nikoga osim ekipe poput tebe koja zivi i zaradjuje pretezito od MS tehnologija.

Dio koji meni (a vjerujem i jos nekima) ne ide u glavu je nazvati iOS i Android tablete daskama za rezanje. To si jedna osoba koja je relativno poznata na ovom forumu nikako ne bi mogla dozvoljete. Hvala Bogu niste mi nikad nista predavali, jer da sam i dalje student, a da mi vi predajete bilo sta, ne bih vas nikako mogao shvatiti za ozbiljno, jer takvim izjavama ispadate kao obicni klinac od 13-14 godina.

No nema smisla dalje raspravljati, jer ovdje sa vama ni ne moze biti rasprave. MS je majka, sve ostalo je lose i nije vrijedno papira na kojem je dizajnirano.

13 godina
protjeran

Meni jedino ovo pada na pamet. 

Zasto nitko ne napada klinca koji je kod nas u pekaru dosao na praksu, jer je mali supalj ko crkveno zvono i nema pojma o nicemu.

Zasto neki napadaju druge ljude oko sebe? Jer su dobri i kvalitetni radnici koji svojim poslom ukazuju  da ovi koji ih napadaju ne rade kako treba.

Moja poanta je, ako ti netko ne predstavlja prijetnju na nijedan nacin, onda tu osobu ni ne diras. Ako te netko napada onda mu ocito smetas iz jednog ili drugog razloga.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jumboY kaže...

Kao korisnik Apple gadgeta slazem se u potpunosti za boldano. I tu su majstori. Nema im premca. A cak ulazu u makreting puno manje od MS-a. I znas koji je njihov najbolji marketing? Sami korisnici. MS to nema iz jednostavna razloga. Prva linija surfacea (pro i rt) je bila uzasna. Surface 2 osobno nisam koristio, pa ga necu komentirati. Prve linije jesam koristio, i poprilicno dobro shvacam zasto ti proizvodi ne zanimaju nikoga osim ekipe poput tebe koja zivi i zaradjuje pretezito od MS tehnologija.

Dio koji meni (a vjerujem i jos nekima) ne ide u glavu je nazvati iOS i Android tablete daskama za rezanje. To si jedna osoba koja je relativno poznata na ovom forumu nikako ne bi mogla dozvoljete. Hvala Bogu niste mi nikad nista predavali, jer da sam i dalje student, a da mi vi predajete bilo sta, ne bih vas nikako mogao shvatiti za ozbiljno, jer takvim izjavama ispadate kao obicni klinac od 13-14 godina.

No nema smisla dalje raspravljati, jer ovdje sa vama ni ne moze biti rasprave. MS je majka, sve ostalo je lose i nije vrijedno papira na kojem je dizajnirano.

Da sam vam nesto predavao mozda bi uvidjeli da ipak nisam toliko ogranicen i zadojen koliko mislite. Ne mislim da je MS majka. Jako dobro sam svjestan mozda i vise nego ostali njihovih nedostataka. Svake godine imam prilike razgovarati s ljudima koji razvijaju te proizvode i cuti od njih gdje je nesto lose napravljeno ali isto tako kako to namjeravaju popraviti. Ja osobno koristim hrpu proizvoda i aplikacija koje nije MS napravio jer su mi jednostavno bolje za određene scenarije. Tako imam Android tablet i Android telefon koji savrseno ispunjaju svoju zadaću. Surface 2 sam kupio isto tako za ciljane scenarije. iPad jednostavno ne vidim kao nista drugo nego teski consumer uređaj koji je u rangu svih Android tableta. Dakle za ono što meni treba nula bodova. Jos jednom napominjem, ono sto meni treba! I u tom je tonu bila moja rasprava. 

Od necega se mora zaradjivati. Ja sam odabrao da to budu MS tehnologije. Ne vidim nista lose u tome i to me ne cini subjektivnim.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2013 18:52 (mfrankovic).
13 godina
protjeran
mfrankovic kaže...

Da sam vam nesto predavao mozda bi uvidjeli da ipak nisam toliko ogranicen i zadojen koliko mislite. Ne mislim da je MS majka. Jako dobro sam svjestan mozda i vise nego ostali njihovih nedostataka. Svake godine imam prilike razgovarati s ljudima koji razvijaju te proizvode i cuti od njih gdje je nesto lose napravljeno ali isto tako kako to namjeravaju popraviti. Ja osobno koristim hrpu proizvoda i aplikacija koje nije MS napravio jer su mi jednostavno bolje za određene scenarije. Tako imam Android tablet i Android telefon koji savrseno ispunjaju svoju zadaću. Surface 2 sam kupio isto tako za ciljane scenarije. iPad jednostavno ne vidim kao nista drugo nego teski consumer uređaj koji je u rangu svih Android tableta. Dakle za ono što meni treba nula bodova. Jos jednom napominjem, ono sto meni treba! I u tom je tonu bila moja rasprava. 

Od necega se mora zaradjivati. Ja sam odabrao da to budu MS tehnologije. Ne vidim nista lose u tome i to me ne cini subjektivnim.

Mozda bih to i uvidjeo. No nisam imao tu priliku, a sliku koju stvarate ovdje o sebi stvarate sami, a ne ja ili netko deseti. Zato i govorim da mi je smijesna konstatacija da je iPad/Android zapravo samo daska za rezanje. Bez obzira sto je to subjektivan dojam.

Meni surface pro recimo nema nikakva smisla. Nije tablet, i ne moze se koristiti kao tablet. Znam jer sam probao - pretezak je i nezgrapan. No nije ni laptop, jer za tu cijenu mogu uzeti kud i kamo bolji proizvod sa cak boljom autonomijom baterije sto je pak smijeh sam po sebi.

No opet nikad surface pro ili rt ne bih proglasio daskama za rezanje zato sto meni ne trebaju/odgovaraju. Dapace, ima nekih kojima takav koncept odlicno odgovara i takvi ce ga uvijek i kupiti. I to je ok. I tu mislim da ste na veliko pogrijesili.

Android/iOS tableti i sluze pretezito za konzumaciju sadrzaja, a ne stvaranje istoga. Problem za MS je sto je valjda 90% korisnika takvih, a Android/iOS su onda kud i kamo bolji izbor od PRO-a ili pak RT-a. Dovoljno je vidjeti interes developera za isti i sve je odmah jasno. No da li ce na kraju surface rt (zanemarimo pro na trenutak) uspjeti na trzistu? Mozda. No sa ovakvom politikom MS-a usudim se reci - nikada. Ali ubrzo dolazi novi CEO pa vjerojatno i promjena politike pa cemo vidjeti na cemu je MS.

No ovo sto trenutacno rade su potezi krajnjih ocajnika. Antireklame vs chromebooka, pa iPada, pa iPhonea, onda otkup istih... Marketinski fail nevjerojatnih razmjera. I kao takvi iskreno ne zasluzuju ni 1% tog trzista. Koliko god ja navijao da uzmu sto vise istoga. Valjda ce se sve to promjeniti dolaskom novog CEO-a.

17 godina
neaktivan
jumboY kaže...
/CUT

Koliko vam se samo da pisati toliko teksta da bi ustvrdili da se slazete s onim sto ja napisem. 

13 godina
protjeran

Da ste procitali cijeli txt (s razumijevanjem), onda bi lako shvatili da se nisam samo slozio s vama, no nevazno.

Srdacan pozdrav.

2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice