Catalyst konačno osvježen

poruka: 64
|
čitano: 15.480
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Catalyst konačno osvježen".
15 godina
neaktivan

Jel sapphire ikako mjenja drivere tj. jel se razlikuju driveri s njihovih stranica od onih službenih?

http://manutd-cro.com/forum/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

davno sam negdje na internetu vidio sliku jednog jebačkog monitora koji je zaobljen. sa njim nemaš problema sa ovim okvirima kao kad spojiš 3 obična monitora. samo cijena mu je bila u suhom zlatu :)

Konzolitis - destroying games since PS 2

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Catalyst konačno osvježen
Psiho246 kaže...

Ne samo da je glupo nego i retardirano!

Zamisli samo koja je graficka snaga potrebna da natjera recimo Crysis da radi u toj rezoluciji.

I dobro, kupite 2x5970 i mozete kolko tolko pogonit Crysis. Sutra izade Crysis 2 ili DX12 pa se opet mora kupovati 2x6970 i tako stalno a svaka nadogradnja ovih high end grafickih kartica kosta najmanje 10k kuna.

Mislim, ako netko ima para neka izvoli ali zivcira me kad svaki drugi i**** koji ima ATI karticu, masturbira jer ima mogucnost Eyefinity-a a niti ima graficke snage u svojoj kartici da tako nesto napravi, niti ima 6 monitora ili novaca za nesto takvo.

Osim toga, granice izmedu monitora su ruzne i puno bolja solucija je kupiti dobar projektor i ofarbat zid u bijelo.

Pa mogo bih zamisliti gdje bi dobro došao eyefinity barem djelimično ne sa svih 6 monitora npr. avio simulacije ili simulacije vožnje gdje imaš pogled kroz prozore i slično, ne znam koliko su takve igre optimizirane za to, uglavnom postoje prekinute površine gledanja (prozori sa strane) gdje bi se eyefinity dao iskoristit, također ljudi kupuju grafe katkad cijelu konfiguraciju samo da bi igrali jednu jedinu igru, padaju mi napamet automati, profesionalni simulatori letenja, vožnje i raznorazne specifične namjene

EDIT: nisam pročitao temu do kraja kad sam počeo pisati odgovor, pa ponovih već napisano, sorry Sramim se

... dijete oficira JNA, potomak mješanog srpskog braka, homoseksualac, peder, lezba, crnac, vegetarijanac, komunjara, cigan i ateist ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 20:10 ((s)izgoreo).
17 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje vezano za Eyefinity.. Pošto za 2 monitora ne postoji puno igara (čak ih je i premalo), da li se bilo koja igra može staviti u 3 monitora jer vidim neke starije igre ljudi igraju u Eyefinity modu, a kad su te igre izašle, Eyefinity nije ni postojao..

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AlienWare1 kaže...

Imam jedno pitanje vezano za Eyefinity.. Pošto za 2 monitora ne postoji puno igara (čak ih je i premalo), da li se bilo koja igra može staviti u 3 monitora jer vidim neke starije igre ljudi igraju u Eyefinity modu, a kad su te igre izašle, Eyefinity nije ni postojao..

Hvala!

Eyefinity ne radi ništa pametnije od povećanja rezolucije rastezanjem na više monitora...znači ako igra podržava rezoluciju npr 5760x1200, radit će bez problema

17 godina
IN_trance001 kaže...

Jel sapphire ikako mjenja drivere tj. jel se razlikuju driveri s njihovih stranica od onih službenih?

Isti kao i ATI-evi.

Recimo acer i te kompanije imaju posebne drivere za grafičke,a da bude bolje update-aju ih jedanput u 2 god. (GAMAD JEDNA), no postoji mod tool koji modificira ati-eve drivere pa se mogu koristiti na laptopu.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
neaktivan

Postali su dostupni! Upravo ih skidam Cool

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

evo recimo ja bih volio imati jedno 3 monitora od minimalno 24 inca svaki a pozeljno 26 .to bi bilo predobro za avio simulacije ili svemirske simulacije a rubovi od monitora bi bili rubovi od prozora od kabine i meni ne treba nist bolje :)

What is the difference between Windows xp and Windows vista? A:Approximate 7 years
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 20:53 (crozoki).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
crozoki kaže...

evo recimo ja bih volio imati jedno 3 monitora od minimalno 24 inca svaki a pozeljno 26 .to bi bilo predobro za avio simulacije ili svemirske simulacije a rubovi od monitora bi bili rubovi od prozora od kabine i meni ne treba nist bolje :)

Uzmeš monitore sa bez rubova pa imaš uživanciju.

Trebaš ti imat i pilu2 od grafičke. Bar 2x HD5970 da pogoniš 6 monitora kak treba.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 21:02 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Evo i release notes

LINK

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo jedan brzinski pregleda performansi

Unigine Tropics benchmark

9.12 driveri - 3006 bodova

10.1 driveri - 3086 bodova

10.2 driveri - 3117 bodova

Cool

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
eXpl0it kaže...

bolje je za cijenu tih 6 monitora kupiti jedan 30 incni :)

ma nek uzme LCD Televizor od 82 ili 100cm i nek ožeže xd ružno je vako s 6monitora

16 godina
Oly_E3 kaže...

Cool

jeee. od 9.12 drivera perfomanse su narasle čitavih 3% Izlanuo se

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD
17 godina
neaktivan
eXpl0it kaže...

sigurno treba 2 x 5970 za 6 monitora....malo skuplja varijanta

6 monitora moći će i samo s jednom karticom i to HD 5870 Eyefinity 6 Edition, koja će biti predstavljena 11.3. na sajmu u Hannoveru. U odnosu na običnu 5870 ova ima 6 mini DisplayPortova i 2Gb VRAM-a.

AMD Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition said to debut on March 11

Idući tjedan, 25.2., izlazi i HD 5830.

Obična i Eyefinity 6 HD5870 kartica. Obična i Eyefinity 6 HD5870 kartica.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 13:08 (klimama).
17 godina
odjavljen
klimama kaže...
eXpl0it kaže...

sigurno treba 2 x 5970 za 6 monitora....malo skuplja varijanta

Za 6 monitora trebat će samo jedna kartica i to HD 5870 Eyefinity 6 Edition, koja će biti predstavljena 11.3. na sajmu u Hannoveru. U odnosu na običnu 5870 ova ima 6 mini DisplayPortova i 2Gb VRAM-a.

AMD Radeon HD 5870 Eyefinity 6 Edition said to debut on March 11

HD 5830 izlazi idući tjedan, 25.2.

već sam govorio o tome,odnosno u bug-u broj 203,str. 39

na obične verzije 5870 može se spojit do 3 monitora

17 godina
alien kaže...
Oly_E3 kaže...

Cool

jeee. od 9.12 drivera perfomanse su narasle čitavih 3% Izlanuo se

Nemoj krast, narasle su za 3,7%  Viče  ... strašan skok u perfomansama.  :P

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 13:16 (Vakaka).
17 godina
neaktivan

jel valja za hd 4850 "osvježit" il je to samo za 5 seriju.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Nemoj krast, narasle su za 3,7%  Viče  ... strašan skok u perfomansama.  :P

Bogme jesu itekako... Sinoć sam malo igrao Far Cry 2, koji na mojem CF sustavu je išao poprilično loše (postavke su: DirectX 10, sve na ultra high, 2x AA i reza je ili 1280 x 1024 ako sam na monitoru, ili 1920 x 1080 ako sam na plazmi), tj. grafika je trzala, čak i sa 10.1 driverima... Nakon instalacije 10.2 drivera mogu AA čak i na 4x staviti (prije toga 2x AA bio je vrh, 4x i 8x su poprilično štekali) i sve ide glatko, kao po loju... Ovo su konačno driveri kakve sam čekao (na 9.12 mi je CF po prvi puta radio kako treba u svim igrama, samo performanse i nisu nešto naročito visoke bile)

Uglavom u svom slučaju osjetim velik pomak u performansama vezanim uz CF sustav

17 godina
Oly_E3 kaže...

Bogme jesu itekako... Sinoć sam malo igrao Far Cry 2, koji na mojem CF sustavu je išao poprilično loše (postavke su: DirectX 10, sve na ultra high, 2x AA i reza je ili 1280 x 1024 ako sam na monitoru, ili 1920 x 1080 ako sam na plazmi), tj. grafika je trzala, čak i sa 10.1 driverima... Nakon instalacije 10.2 drivera mogu AA čak i na 4x staviti (prije toga 2x AA bio je vrh, 4x i 8x su poprilično štekali) i sve ide glatko, kao po loju... Ovo su konačno driveri kakve sam čekao (na 9.12 mi je CF po prvi puta radio kako treba u svim igrama, samo performanse i nisu nešto naročito visoke bile)

Onda taj benchmark ne pokazuje realnu situaciju ako uzmemo u obzir CF.

16 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
Oly_E3 kaže...

Onda taj benchmark ne pokazuje realnu situaciju ako uzmemo u obzir CF.

Pa u Unigine Tropicsu je razlika od 100 bodova dosta, s time da ništa nije clockano da se dobije viši score (cijela 4 FPS-a u prosijeku više)

17 godina
neaktivan

Ako vam išta znači, nakon instalacije novog catalysta, imam prosječno 60-65 fps u Batmanu: AA na high detaljima pa bi tih 3,7 % bilo oko 1-2 fpsa?

Arsenal 4EVER

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

ja sam stavio 10.2 i igram dirt 2,izađem iz igre i imam šta vidit,CPUID HW Monitor zabilježio najveću temperaturu grafe od 112 stupnjevaIznenađen a uopće nisam nikad ni otključavao ati overdrive ni ništa mijenjao

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

M4X aj probaj malo otvorit Catalyst Control Center, pokreni program, postavi ga na Overdrive opciju da se vidi lijepo na ekranu temp GPU. I onda jedan DiRT2 po jedno 15-ak minuta odigraj i brzo ugasi igru da se vrati na desktop! Malo tu mi neš smrdi jer taj Hardware Monitor meni isto pokazo velike temp. Ma zanima me jer iam isto SapphireicuViče

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
17 godina
odjavljen
stoncin3 kaže...

M4X aj probaj malo otvorit Catalyst Control Center, pokreni program, postavi ga na Overdrive opciju da se vidi lijepo na ekranu temp GPU. I onda jedan DiRT2 po jedno 15-ak minuta odigraj i brzo ugasi igru da se vrati na desktop! Malo tu mi neš smrdi jer taj Hardware Monitor meni isto pokazo velike temp. Ma zanima me jer iam isto SapphireicuViče

probao sam tako i uhvatio sam temperaturu 67,sad je i hw monitor zabilježio najveću 69

ima kakav bolji program za temp?

i još nešto,kad izađem iz igre dobim obavijest da su driveri od grafe prestali reagirat(not responding) i onda za malo da su se oporavili,ali to se ne primjeti na radu sa računalom jer su odazivi usporeni i nekako čudni

16 godina
neaktivan
M4X kaže...

probao sam tako i uhvatio sam temperaturu 67,sad je i hw monitor zabilježio najveću 69

i još nešto,kad izađem iz igre dobim obavijest da su driveri od grafe prestali reagirat(not responding) i onda za malo da su se oporavili,ali to se ne primjeti na radu sa računalom jer su odazivi usporeni i nekako čudni

GPU-z

Pokreneš ga. Odeš pod karticu senzor te na prozorčiće gdje se prikazuju podaci o trenutnim vrijednostima klikenš toliko puta dok ti ne piše "MAX" te klikneš na Continue refreshing this screen while GPU-z is in background". Nakon toga ga minimiziraš.

Vidi sliku.. Recimo ja sam izabrao tri komponente čije temp. hoću pratiti Osmijeh

17 godina
neaktivan

Alt+TAB za vrijeme igre i nemoraš je gasit da bi vidio temp. sa overdivea ili nečeg drugog Namigiva

Edit: ovo gore je bolje, prikaže MAX-imalnu postignutu temperaturu za vrijeme igranja

... dijete oficira JNA, potomak mješanog srpskog braka, homoseksualac, peder, lezba, crnac, vegetarijanac, komunjara, cigan i ateist ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 19:56 ((s)izgoreo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Oly_E3 kaže...
M4X kaže...

GPU-z

Pokreneš ga. Odeš pod karticu senzor te na prozorčiće gdje se prikazuju podaci o trenutnim vrijednostima klikenš toliko puta dok ti ne piše "MAX" te klikneš na Continue refreshing this screen while GPU-z is in background". Nakon toga ga minimiziraš.

Vidi sliku.. Recimo ja sam izabrao tri komponente čije temp. hoću pratiti Osmijeh

GPU Temp 2 je najviša i iznosi 74.5

16 godina
neaktivan

To je OK. Ako želiš da ti se grafa malo bolje hladi, odi u CCC i otključaj Overdrive i manualno namještaj postavke brzine venta Osmijeh

17 godina
odjavljen
Oly_E3 kaže...

To je OK. Ako želiš da ti se grafa malo bolje hladi, odi u CCC i otključaj Overdrive i manualno namještaj postavke brzine venta Osmijeh

CoD MW 2 max 79.5

17 godina
protjeran

To ti je normalna temp na stock cooleru Sapphire HD5850 i defaultnim postavkama ventilatora (tvornički namješteno), pogledaj malo reviews na internetu? Ja sam stavio u CCC ručni ventilator tako je najlakše podesiti profil

Pukneš na enable manual fan control i prije enable ati overdrive pa staviš oko 30 dosta jako je za sve igre Pukneš na enable manual fan control i prije enable ati overdrive pa staviš oko 30 dosta jako je za sve igre
Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice