Catalyst konačno osvježen

poruka: 64
|
čitano: 15.466
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Catalyst konačno osvježen".
17 godina
neaktivan

sigurno treba 2 x 5970 za 6 monitora....malo skuplja varijanta

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

odlična vijest

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Catalyst konačno osvježen

meni je to glupost na 6 monitora....ako mu treba bolji monitor neka uzme vecu dijagonalu a ne ovako....izgleda ko LEGO kockice

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 14:13 (dogman).
17 godina
neaktivan

bolje je za cijenu tih 6 monitora kupiti jedan 30 incni :)

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
17 godina
neaktivan

Ali razlika u rezoluciji je ocita.Tko treba 3x1080p ili 6x1080p ili samo jedan veliki 1080p monitor je njegova stvar sto vise preferira.A gdje su nvidia ili intel pa da daju odgovor konkurenciji!?!

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 14:17 (dasHHa).
16 godina
neaktivan
dasHHa kaže...

Ali razlika u rezoluciji je ocita.Tko treba 3x1080p ili 6x1080p ili samo jedan veliki 1080p monitor je njegova stvar sto vise preferira.A gdje su nvidia ili intel pa da daju odgovor konkurenciji!?!

majsta ja kazem moje misljenje da nikad ne bi kupio 6 monitora i spajo,jer mi nije nimalo pregledno.....

17 godina
odjavljen

uopće nije pregledno stavit 6 monitora jer mene jako iritiraju rubovi,a nije bome ni isplativo

recimo za 6 monitora osrednje kvalitete sa tn matricom treba 6-7 tisuća kuna,za to kupiš jedan veliki S-IPS monitor

Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dogman kaže...

majsta ja kazem moje misljenje da nikad ne bi kupio 6 monitora i spajo,jer mi nije nimalo pregledno.....

Kada bi stavio monitor koji nemaju rubove kao oni na televiziji, Onda bi to več bilo pregledno a ovako 2-3cm da izgubiš zbog rubova je malo iritirajuče dok igraš

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
16 godina
neaktivan

jebes monitor, treba uzet LCD projektor s FULL HD rezolucijom pa ljepo imas sliku preko cijelog zida.

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mtopol kaže...

jebes monitor, treba uzet LCD projektor s FULL HD rezolucijom pa ljepo imas sliku preko cijelog zida.

tako je

a ovih sest malih monitora je glupo

jogurt nema kičmu
17 godina
danfa123 kaže...
mtopol kaže...

tako je

Ne samo da je glupo nego i retardirano!

Zamisli samo koja je graficka snaga potrebna da natjera recimo Crysis da radi u toj rezoluciji.

I dobro, kupite 2x5970 i mozete kolko tolko pogonit Crysis. Sutra izade Crysis 2 ili DX12 pa se opet mora kupovati 2x6970 i tako stalno a svaka nadogradnja ovih high end grafickih kartica kosta najmanje 10k kuna.

Mislim, ako netko ima para neka izvoli ali zivcira me kad svaki drugi i**** koji ima ATI karticu, masturbira jer ima mogucnost Eyefinity-a a niti ima graficke snage u svojoj kartici da tako nesto napravi, niti ima 6 monitora ili novaca za nesto takvo.

Osim toga, granice izmedu monitora su ruzne i puno bolja solucija je kupiti dobar projektor i ofarbat zid u bijelo.

- Psiho246
17 godina

Još kad bi imali podršku za mobility grafičke, erh.... sad mi je čak i žao što sam uzeo laptop sa ATI grafičkom kad nema novijih drivera nego dobiš neki od proizvođača i jedino taj radi a star je pola godine :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zbilja ne vidim smisao Eyefinityja, rubovi ga skroz ubijaju ma koliko tanki bili..

Da mi netko da još 5 istih monitora, ne bi mi na pamet palo spajat ih nego bi ih prodao i kupio jedan pošten..

Ili kupio lcd tv od npr 107cm.

Plod nepouzdanosti kontracepcije
17 godina
neaktivan

Da li će ovi odvojeni 3d driveri od Crossfire drivera imati i utjecaj na 4xxx seriju? Točnije, da li se 4870X2 "softverski" broji kao 2 GPU-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

mis da je rječ o dve fizički odvojene kartice gpu-a

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
17 godina

A di to ima kupit jedan pošten monitor rezolucije 5760x2400?

17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Još kad bi imali podršku za mobility grafičke, erh.... sad mi je čak i žao što sam uzeo laptop sa ATI grafičkom kad nema novijih drivera nego dobiš neki od proizvođača i jedino taj radi a star je pola godine :(

Skini si custom drivere kao npr. omega drivers ili nghq drivers :)

17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Odi na AMD website i skini si najnovije drivere.

http://ati.amd.com

Valjda znas kako se traze..

Ja sam vrlo zadovoljan sa svojim mobility radeon 3470 karticom.

Eventualno svaki supak dobije hemoroid.
16 godina
neaktivan

jel ko probao nove drajvere? kak rade? poboljsanja? pogorsanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Imaš neke bete al novi još ne. Bete izlaze netom prije konačnih kod ATI neki puta, obično ne. Imaš gore u post prije mog internet link pa provjeri za 10.2. Mis da po napisima u članku još danas budu dostupni na amd.support

Sticky boredom with a book, I can make it do things you wouldn't think it ever could!
17 godina
neaktivan

Sad recite da je ovo retardirano ili glupo!

Eyefinity se razvija od 2005.g a do 2020.g je zacrtan roadmap da se dobije kompletni surround view od 180 stupnjeva.Osim toga Ati je vec dugo u pregovorima sa OEM partnerima da se naprave eyefinity serije monitora sa ultra tankim okvirima i koji ce se prodavati u paketu od 3 i 6 komada.

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 16:55 (dasHHa).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dogman kaže...

meni je to glupost na 6 monitora....ako mu treba bolji monitor neka uzme vecu dijagonalu a ne ovako....izgleda ko LEGO kockice

Tebi je glupost nekom nije, i sigurno će se u budučnosti pojavit monitori bez rubova.

dogman kaže...
dasHHa kaže...

Ti nebi, netko bi.

M4X kaže...

uopće nije pregledno stavit 6 monitora jer mene jako iritiraju rubovi,a nije bome ni isplativo

recimo za 6 monitora osrednje kvalitete sa tn matricom treba 6-7 tisuća kuna,za to kupiš jedan veliki S-IPS monitor

Istina, ali to je više tehnologija za budučnost. Uzmeš 3 projektora i spojiš i da vidiš veselja bez rubova.

Psiho246 kaže...
danfa123 kaže...
mtopol kaže...

tako je

Ne samo da je glupo nego i retardirano!

Zamisli samo koja je graficka snaga potrebna da natjera recimo Crysis da radi u toj rezoluciji.

I dobro, kupite 2x5970 i mozete kolko tolko pogonit Crysis. Sutra izade Crysis 2 ili DX12 pa se opet mora kupovati 2x6970 i tako stalno a svaka nadogradnja ovih high end grafickih kartica kosta najmanje 10k kuna.

Mislim, ako netko ima para neka izvoli ali zivcira me kad svaki drugi i**** koji ima ATI karticu, masturbira jer ima mogucnost Eyefinity-a a niti ima graficke snage u svojoj kartici da tako nesto napravi, niti ima 6 monitora ili novaca za nesto takvo.

Osim toga, granice izmedu monitora su ruzne i puno bolja solucija je kupiti dobar projektor i ofarbat zid u bijelo.

Ma naravno da je glupo i retardirano, pa i netko je rekao da prosiječan čovijek neče trebat imati kompjuter u kući i da će 64MB memorije biti dosta za sve. Netko je i rekao prije jedno 200+ godina da je otkriveno sve što se može otkrit.

Kao što rekoh to je tehnologija za budučnost i pojavom boljih monitora i bez rubova to će bit prava stvar ili projektora i naravno nove jače generacije grafičkih kartica, a i nvidia je za novu seriju pripremila slično tome, izgleda da oni nisu mislili da je glupo i retardirano.

Onaj tko ima para nikad neće na cijenu gledat pa mu je tak svejedno.

Ali sa profesionalne strane ovo je jako dobra ideja. Profi matrox kartice koštaju pun qurac više od ATI-a. Pogledaj samo koliko košta ova nova matrox kartica koja podržava 8 ekrana, a kad ati izda 5870 Eyfinity koja podržava 6 ekrana vidjet češ da je ATI puno jeftiniji.

Zasad još nema Eyfinity neke velike primjene za kučne korisnike ali za poslovne je to prava stvar, sve grafe iz serije 5 podržavaju Eyfinity sa 3 monitora a kome su u uredu potrebna 3 monitora za malu cijenu ATI karte su za njih prava stvar.

Puno bolja je solucija kupit projektor ali još je bolja kupiti 3 projektroa, naravno i skuplja, pa onda peri deri.

I don't need sex, T-com fucks me every day
17 godina

Ne sluzi racunalo samo za igranje, npr. ko se bavi grafickim dizajnom, 3d modeliranjem i programiranjem, jako mu puno pomaze mnogo monitora. Npr. na jednom moze radit model, na drugom programirat skriptu za efekte za taj model, na trecem radit teksture. Na cetvrtom kod za nesto drugo itd. Bez potrebe za alt+tab ili tako nesto, i puno je preglednije kad su monitori oko tebe a ne kad je sve na istom desktopu i 10 prozora otvoreno i rezolucija od 4 monitora od 19'' sa fullHD je veca nego od jednog 30 incnog sa fullHD tako da definitivno stane vise stvari.

4 0 hvala 0
17 godina
zbuzanic kaže...

Sebi sam drivere modao sa ovim programom :) ako grafička nije podržana, postoji na njihovom forumu stranica na kojoj trebaš paste-ati svoj ID kartice i u slijedećoj verziji bude uključeno...

http://www.hardwareheaven.com/modtool.php

17 godina
pinkskin kaže...

Ma naravno da je glupo i retardirano, pa i netko je rekao da prosiječan čovijek neče trebat imati kompjuter u kući i da će 64MB memorije biti dosta za sve. Netko je i rekao prije jedno 200+ godina da je otkriveno sve što se može otkrit.

Kao što rekoh to je tehnologija za budučnost i pojavom boljih monitora i bez rubova to će bit prava stvar ili projektora i naravno nove jače generacije grafičkih kartica, a i nvidia je za novu seriju pripremila slično tome, izgleda da oni nisu mislili da je glupo i retardirano.

Ali sa profesionalne strane ovo je jako dobra ideja. Profi matrox kartice koštaju pun qurac više od ATI-a. Pogledaj samo koliko košta ova nova matrox kartica koja podržava 8 ekrana, a kad ati izda 5870 Eyfinity koja podržava 6 ekrana vidjet češ da je ATI puno jeftiniji.

Zasad još nema Eyfinity neke velike primjene za kučne korisnike ali za poslovne je to prava stvar, sve grafe iz serije 5 podržavaju Eyfinity sa 3 monitora a kome su u uredu potrebna 3 monitora za malu cijenu ATI karte su za njih prava stvar.

Puno bolja je solucija kupit projektor ali još je bolja kupiti 3 projektroa, naravno i skuplja, pa onda peri deri.

Da glupo je i retardirano.

Ako procitas ponovno moj post vidjet ces da sam rekao da ako netko ima viska para, nek si kupi i svemirski brod.

Glupo je i retardirano kad neki mulac koji ima ATIevu 5750 i nesto pocne srat kako je to odlicno ono ovo kako je to prednost i kako je nvidia za qrac jer to nema.

Glavno da on niti ima 6 monitora, niti ima novaca za 6 monitora niti ima graficku za normalan rad na 6 monitora.

Sad, sigurno postoji odreden postotak (jaako mali) kojima ovo stvarno treba ali ja se nisam obracao njima.

Kao sto je vec netko rekao, za cijenu 6 monitora bi si rade kupio neki 30" kvalitetni monitor ili neku plazmu/LCD televizor ili cak projektor pa bi imao kvalitetnu sliku preko cijelog zida.

6 monitora je realno bezveze za valjda 90% korisnika racunala.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

6 monitora je tenutno previše ali 3 mi se čini prilično dobra kombinacija. a ovo sa projektorom mi je fenomenalna šema. samo kad gledam ovi video dođe mi da kupim i projektor i monitore i sve :) (naravno kad bi dobio na lotu)

dok za poslovnu primjenu rezolucije i monitora nikad dosta.

Konzolitis - destroying games since PS 2
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 17:56 (Tony).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Psiho246 kaže...
pinkskin kaže...

Ako procitas ponovno moj post vidjet ces da sam rekao da ako netko ima viska para, nek si kupi i svemirski brod.

Glupo je i retardirano kad neki mulac koji ima ATIevu 5750 i nesto pocne srat kako je to odlicno ono ovo kako je to prednost i kako je nvidia za qrac jer to nema.

Glavno da on niti ima 6 monitora, niti ima novaca za 6 monitora niti ima graficku za normalan rad na 6 monitora.

Sad, sigurno postoji odreden postotak (jaako mali) kojima ovo stvarno treba ali ja se nisam obracao njima.

Kao sto je vec netko rekao, za cijenu 6 monitora bi si rade kupio neki 30" kvalitetni monitor ili neku plazmu/LCD televizor ili cak projektor pa bi imao kvalitetnu sliku preko cijelog zida.

Znači sad tehnologija nevalja jer neki mulac se hvali kako ima grafu koja to može, i nvidia sprema sličnu tehnologiju samo se moraj u koristiti 2 kartice.

Istina ali realno je bezveze imat 5970 čak i dvije ili dvije 5870  ili 3 sli, neki EE i7 i tak pa mijenjat komponente svakih godinu dana, ali ljudi to imaju i rade, što je to bezveze nema veze jer ljudi to opet imaju, kupuju. Tko ima novaca uvijek če si kupio ono što hoče. 6 monitora je bezveze običnom korisniku ali onaj tko zarađuje kruh sa kompom nije. ATI sa podrškom 3 do 6 monitora je ozbiljno uzdrmao matrox, tj profesionalne kartice, nekim tvrtkama treba da imaju što više monitora mogu po kompu za što manju lovu.

Eyefinity je vjerujem ciljan prvenstveno za profi tržiše, a onda se netko sjetio, pa mogli bi i preko toga igrice igrat. Primjer ATI 5450 košta manje od 400 kuna i ima podršku za Eyefinity, tj 3 ekrana, koja kartica za toliku lovu to može, pa kartica dušu dala za neki komp za ured.

Je 6 monitora je sad bezveze, ali u budučnosti sa jačim karticama i pojavom ekrana sa tankim rubovima, pojavljivat če se sve više igrica koje če moči iskoristiti to.

Ima svakakvih ljudi koji se vole hvalit kak imaju najjači kompu u selu, zgradi, kvartu. Imam i ja 5670 pa se nehvalim da mogu skopčat 3 monitora na njega i 2 na integriranu pa mogu 5 imat. Imam doduše 2 CRT-a 17 incha, na jednom gledam TV ili film a na drugom surfam. Volio bi i ja imat jedan LCD od 30 incha ali nemam.

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
neaktivan

Uh... Performanse u Crossfireu i sam Crossfire sustav će biti poboljšan... Trenutno čekam drivere k'o ozeb'o sunce CoolNevinašce

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Meni bi bilo draže da se okrenu virtualnom okruženju u igrama pa da se osjećaš kao da si u igri, a da neki senzor prati pokrete tvoje glave pa kako okrećeš glavu tako se registrira u igri, mislim da je čak nešto o tome i bilo u BUG-u samo za avio simulaciju. Sad zamisli nabaciš kacigu na glavu, neke rukavice isto sa senzorima pa se sve to registrira u igri a imaš naočale s tom kacigom koje te "stavljaju" u samu igru... bar bi izgubili koje kilo igrajući FPSove :)

To s monitorima mi se nesviđa nimalo, niti bi nešto takvo pravija da imam neznam koliko novca, ovo s projektorima mi je odlično ali s monitorima...nikako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pinkskin kaže...
Psiho246 kaže...

Znači sad tehnologija nevalja jer neki mulac se hvali kako ima grafu koja to može, i nvidia sprema sličnu tehnologiju samo se moraj u koristiti 2 kartice.

Istina ali realno je bezveze imat 5970 čak i dvije ili dvije 5870  ili 3 sli, neki EE i7 i tak pa mijenjat komponente svakih godinu dana, ali ljudi to imaju i rade, što je to bezveze nema veze jer ljudi to opet imaju, kupuju. Tko ima novaca uvijek če si kupio ono što hoče. 6 monitora je bezveze običnom korisniku ali onaj tko zarađuje kruh sa kompom nije. ATI sa podrškom 3 do 6 monitora je ozbiljno uzdrmao matrox, tj profesionalne kartice, nekim tvrtkama treba da imaju što više monitora mogu po kompu za što manju lovu.

Eyefinity je vjerujem ciljan prvenstveno za profi tržiše, a onda se netko sjetio, pa mogli bi i preko toga igrice igrat. Primjer ATI 5450 košta manje od 400 kuna i ima podršku za Eyefinity, tj 3 ekrana, koja kartica za toliku lovu to može, pa kartica dušu dala za neki komp za ured.

Je 6 monitora je sad bezveze, ali u budučnosti sa jačim karticama i pojavom ekrana sa tankim rubovima, pojavljivat če se sve više igrica koje če moči iskoristiti to.

Ima svakakvih ljudi koji se vole hvalit kak imaju najjači kompu u selu, zgradi, kvartu. Imam i ja 5670 pa se nehvalim da mogu skopčat 3 monitora na njega i 2 na integriranu pa mogu 5 imat. Imam doduše 2 CRT-a 17 incha, na jednom gledam TV ili film a na drugom surfam. Volio bi i ja imat jedan LCD od 30 incha ali nemam.

Opet ponavljam, ko ima para nek si kupi.

I ja bi sigurno da imam para na bacanje.

Ti stalno govoris kako ce to biti dobro u buducnosti...

Sta ti znas sta ce biti u buducnosti? Mozda ce bas u buducnosti biti nekih bolesno velikih monitora sa bolesno velikim rezolucijama pa nece biti potrebe za 6 manjih monitora kad ce biti jedan veci od tih 6 i uopce nece imati granice niti potrebu za Eyefinity tehnologijom.

Znaci ponavljam, tehnologija je beskorisna za oko 90% korisnika PC-a. Ovih 10% su profesionalci kojima to "treba" za posao i gaming entuzijaisti koje svrbi dzep tako da mi nema smisla kad se neko hvata te tehnologije pogotovo kad netko recimo odlucuje koju ce karticu kupiti kao da je Eyefinity od presudne vaznosti...

Btw. nije li Eyefinity podrzan jos od serije 4xxx?

- Psiho246
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice