Bonbon - nova mobilna mreža

poruka: 358
|
čitano: 168.018
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bonbon - nova mobilna mreža".
16 godina
odjavljen

Hahah, stranica je kao da ju je moje dijete od 9 godina radilo Izlanuo se

Pa ovo nema veze s onim korisnicima za koje je kao trebalo biti namjenjeno.

Ovo je namjenjeno za djecurliju...

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 0:25 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ja definitivno necu preci na ovu mrezu, jer je tarifa definitivno preskupa s obzirom na moje potrebe (telefonske).

Ali nadam se da ce tele2 reagirati i uvesti slicnu opciju, 5kn/dan za 300mb/dan bi bilo idealno, bez ikakvih dodataka sto se mene tice :)

Tarifa je dobra za klince, koji mogu lako svoje drustvo migrirati na novu mrezu... i uz vrlo niske troskove razgovarati i provoditi vrijeme online na svojim skupim igrackicama...

odlicno za pokoji download, youtube... sve u svemu interesantno...

Ja se samo nadam da ce tele2 reagirati i uvesti slicnu opciju, jer ce im ovo u protivnom uz dobar marketing preuzeti dio trzista, sto mi se ne cini dobrim za nas korisnike, dugorocno :(

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Imam prijatelja, u centru je grada... ima telefon na PCMu, ne postoji nacin da ikako dobije paricu za ADSL, jednostavno sto ima je zauzeto... provali smo svasta :(

Ovo je tarifa za njega... na oglasu kupujemo otkljucani modem, karticu i 300mb dnevno...

bolje nego modem :) skype za chat, malo surfanja... pokoji poziv... uz net limiter se moze izdrzat citav dan :)

recimo, na broadbandu ce napokon bit! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hebite se i HAKOM i T-COM i VIPnet!!!Dajte nam hebeni LTE(4G) pa da mogu u HD-u skypeati sa dalekim frendovima.Hebo vas bonbon,kikiriki,tomato i pokvareni catch up!!!!!!

dasHHa
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nebi više u T coma ni zabadave- iz principa.

6 1 hvala 0
14 godina
RE: Bonbon - nova mobilna mreža
TranceMight kaže...

Ja definitivno necu preci na ovu mrezu, jer je tarifa definitivno preskupa s obzirom na moje potrebe (telefonske).

Ali nadam se da ce tele2 reagirati i uvesti slicnu opciju, 5kn/dan za 300mb/dan bi bilo idealno, bez ikakvih dodataka sto se mene tice :)

Tarifa je dobra za klince, koji mogu lako svoje drustvo migrirati na novu mrezu... i uz vrlo niske troskove razgovarati i provoditi vrijeme online na svojim skupim igrackicama...

odlicno za pokoji download, youtube... sve u svemu interesantno...

Ja se samo nadam da ce tele2 reagirati i uvesti slicnu opciju, jer ce im ovo u protivnom uz dobar marketing preuzeti dio trzista, sto mi se ne cini dobrim za nas korisnike, dugorocno :(

Po čemu su to niski troškovi? Ako sam shvatio treba potrošiti 210kn mjesečno da bi se pričalo besplatno svaki dan unutar mreže ili ja nešto ne kužim?

16 godina
neaktivan
max1919 kaže...

Ne šalim se... skypa se nisam sjetio.

Live streamovi? nezz kaj da radim s tim na mobu :/   Ali bilo bi fora i ok je razlog za flat.

Konstantni update je ok, ali za to ti netreba flat (ne ideš nadograđivati win, nego programe od par mb max)

zadnje je ok razlog ako na mobu misliš uploadati/downloadati po par gb, ali mislim da nema jako puno takvih ljudi.

Evo moj zaključak je da bi flat svakako trebalo uvesti, meni osobno on netreba, ali ima ljudi koji očito troše puno više od mene pa onda neka uživaju.

Ja sa downloadaom i uploadom i youtubom i grovesharkom nemogu napraviti više od 500mb prometa i meni je flat stvarno nepotreban. Izlanuo se

live stream tekmi i ostalih (g)radosti koje možeš iskopat po netu...

u biti, zadnja i predzadnja stavka su otprilike slična stvar. a i ti program, koji su po par mb mi ovako pojedu dosta (ipak je još uvijek kn/mb mobilni internet), a ovako se nebi previše ni zabrinjavao oko toga. sve bi išlo automatski i gotovo...

sinkronizacija sa dropboxom je i više nego savršena stvar. a postoji i mnogo drugih online storage servisa koje bi se dalo koristiti da su mobilne tarife malo naklonjenije mom novčaniku.

mobilni flet bi itekako imao puno puno uporaba.

naravno, ostaje stavka da ne bi trebao svakome, ali mislim da bi se omjer korisnika brzo promjenio.ž

jer, ljudima obično jako puno stvari u životu ne treba, dok ih ejdnom ne počnu koristiti...

Silence! I Kill You...
16 godina
schnellman kaže...

nebi više u T coma ni zabadave- iz principa.

Ja sam na pretplati kod njih godinama. Istina je da su skuplji, ali nitko im ne moze konkurirati sa iTarifama, jer imas hrpu prometa, besplatnih minuta i besplatnih SMS-ova. Iskreno, da tele2 napravi nekakvu data tarifu vjerovatno bih otisao kod njih, ali kao sto rekoh, nemaju konkurencije.

Sto se tice Bonbona, stranice su im katastrofa, bez ikakvih informacija, neznam sto su ih uopce postavljali na web. Facebook im je obicna preslika stranice, dakle sto imaju na webu imaju i na facebooku. Sam koncept usluge je jedan veliki fail!

I'm going woo woo
16 godina

Mene zanima što dobiješ uz SIM, jel ti sjednu kakvi novci za tih 20 Kn ili odmah moram kupovati Bon od min 40 Kn.

Mene je zainteresiralo ovo 1000 besplatnih minuta, pošto dosta pričam samo sa ženom, a imam drugi mobitel koji mi je službeni.

Da li se isplati uzeti ako ću ga samo koristiti za ovih 1000 minuta i koju poruku?

Jer ako se ne dobiju nikakavi novci na računu onda mi je bolje uzet ili tomati ili tele2 samo neznam koju tarifu jer ih stvarno ima miljon, brate previše.

Bilo bi idealno kada bi neko imao besplatnih 1000 minuta i 1000 poruka

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 9:14 (Exploder).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Evo jos jednog razloga zasto bi flat na mobitelu,na BUG-u sam 10 ak minuta i ode 5 megabajta...

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
??? Ne kuzim, kakav ja to mob imam... ja sam oko pola sata dnevno na bugu (sa mobom) i odere mi oko 3mb, postoji cashe koji stavlja slike na memoriju moba i poziva ih od tamo, tako da mi bug ne trosi puno.
Nezz zas je vama tako puno...
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
max1919 kaže...
??? Ne kuzim, kakav ja to mob imam... ja sam oko pola sata dnevno na bugu (sa mobom) i odere mi oko 3mb, postoji cashe koji stavlja slike na memoriju moba i poziva ih od tamo, tako da mi bug ne trosi puno.

Ja imam HTC HD2+Opera mini,a ti?

15 godina
neaktivan

Zašto te silne REKLAME za HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CROifer kaže...
max1919 kaže...

defaultni browser na androidu (imam LG gt540), ima podršku za javu (nemoraš refreshat stranicu ako stisneš hvala ili palac gore/dolje), mogu zumirati i još par sitnica, a podjednako troši. stvar je u tome što opera mini nema neki cashe za slike tako da svaki put učitava ponovno slike, dok defaultni browser ima cashe u koji pohrani dosta slika koje kasnije nema potrebe učitavati, ali s druge stranje defaultni browser više troši pri loadu nekih stranica zbog podrške za javu i još par sitnica...

Kada se sve to zbroji i oduzme ja preferiram defaultnu browser (niti skyfire nije loš) jer ima javu i sveukupno izgleda bolje.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 17:33 (max1919).
15 godina
max1919 kaže...

defaultni browser na androidu (imam LG gt540), ima podršku za javu (nemoraš refreshat stranicu ako stisneš hvala ili palac gore/dolje), mogu zumirati i još par sitnica, a podjednako troši. stvar je u tome što opera mini nema neki cashe za slike tako da svaki put učitava ponovno slike, dok defaultni browser ima cashe u koji pohrani dosta slika koje kasnije nema potrebe učitavati, ali s druge stranje defaultni browser više troši pri loadu nekih stranica zbog podrške za javu i još par sitnica...

Kada se sve to zbroji i oduzme ja preferiram defaultnu browser (niti skyfire nije loš) jer ima javu i sveukupno izgleda bolje.

Misliš flash...

Btw., palci gore-dolje nisu u flashu (niti javi), mislim da je to javascript...

/(([ ∂αмαgєнιgн ]))\ // Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 15:40 (DamageHigh).
16 godina
Jos jedna narancasta mreza? Doduse, ponuda im je zanimljiva. Tko je ovo smislio vjerojatno nije primljen preko veze. ( Takvih je dosta u 098).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
max1919 kaže...

Misliš flash...

Btw., palci gore-dolje nisu u flashu (niti javi), mislim da je to javascript...

ne mislim flash mislim javu (i java script)

Nisam rekao da nemožeš kliknuti palac gore/dolje nego da se zbog toga mora refreshati stranica, što odnosi 2x veću količinu podataka. npr stranica teži 50kb, kada stisneš palac ona se ponovno učita (opera mini ne generira sama stranice već ih downloada sa SVOJEG servera u komprimiranom obliku, one nemože direktno promjeniti sliku na ekranu što zahtjeva java, već joj njen server mora doslovce nacrtati kako ta stranica izgleda, to znači da se pri svakoj radnji koja zahtjeva javu stranica mora ponovno učitati), to dovodi do toga da si na stranicu potrošio 100kn, kužiš...

Opera mini nije savršena, ali za stranice na kojima nema puno slika i za one koji ne pate na flash i javu je super.

ako želiš smanjiti koliko ti opera troši prometa smanji malo kvalitetu slika koje učitava.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 17:41 (max1919).
15 godina

OK, al svejedno nije java..{#emotions_dlg.tongue-out}

Od mobilnih opera, isprobao sam jedino mobile 10 inačicu, kod koje je to sasvim normalno..

15 godina
neaktivan
CROifer kaže...
max1919 kaže...

DamageHigh kaže...

OK, al svejedno nije java..{#emotions_dlg.tongue-out}

Od mobilnih opera, isprobao sam jedino mobile 10 inačicu, kod koje je to sasvim normalno..

Malo si me zbunio, jel sad opera mini ili opera mobile u igri???

Koristiš operu mini verziju 10?! NEMOGUĆE, možeš koristiti operu mini ver 5 ili operu MOBILE ver 10. Ako govorimo o operi mobile ver 10 sve "štima" ona IMA podršku za javu (mislim da može podržati i flash kroz neku nadogradnju), a opera MINI ima javu opisanu u mom prethodnom postu.

15 godina

O mobile govorim..:P

14 godina
protjeran
max1919 kaže...

Koristiš operu mini verziju 10?! NEMOGUĆE, možeš koristiti operu mini ver 5 ili operu MOBILE ver 10. Ako govorimo o operi mobile ver 10 sve "štima" ona IMA podršku za javu (mislim da može podržati i flash kroz neku nadogradnju), a opera MINI ima javu opisanu u mom prethodnom postu.

Opera Mobile 10,

Ima u opcijama za podesit,sta moram stavit da se potrošnja smanji na minimum?

Cache size 4000 KB

Block pop-ups ukljuceno

Enible cookies ukljuceno

Enible Java ukljuceno

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 17:53 (CROifer).
15 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

O mobile govorim..:P

onda sve ok :D

Nisam te najbolje skužio, ja sam prije imao Symbian i gutao je punooo prometa (i defaultna opera i opera 8, tad nije bilo novije), onda sam koristio operu MINI, ona je bila brža i punoooo manje je trošila (oko 50kb stranica, ovisi koliko slika ima).

Sad sam na Androidu i browser troši manje prometa nego na symbianu (nije opera).

po meni opera mobile troši previše i da ju koristim, da... i meni bi trebao mobilni   Flat  Smijeh

15 godina
neaktivan
CROifer kaže...
max1919 kaže...

Opera Mobile 10,

Ima u opcijama za podesit,sta moram stavit da se potrošnja smanji na minimum?

Cache size 4000 KB

Block pop-ups ukljuceno

Enible cookies ukljuceno

Enible Java ukljuceno

Ovo neće napraviti čuda ali možda malo pomogne (mislim stvarno malo)

1. cashe size bi ja stavio na 10mb... ali ako ti treba prostora na internoj memoriji nemoj dirati

2. ostavi kako je

3. ostavi kako je

4. Ako ti treba java ostavi, ako ne isključi...

Najviše pomaže kada isključiš slike (smanjuje stranice između 60 i 90%), ali onda web izgleda ružno Izlanuo se

14 godina
protjeran
max1919 kaže..

Ovo neće napraviti čuda ali možda malo pomogne (mislim stvarno malo)

1. cashe size bi ja stavio na 10mb... ali ako ti treba prostora na internoj memoriji nemoj dirati

2. ostavi kako je

3. ostavi kako je

4. Ako ti treba java ostavi, ako ne isključi...

Najviše pomaže kada isključiš slike (smanjuje stranice između 60 i 90%), ali onda web izgleda ružno Izlanuo se

Da bas se mucim bezveze,nek oni ubace flat pa cu biti miran. Smijeh

14 godina
neaktivan

Nakon jučerašnjeg predstavljanja novog mobilnog operatera bonbon bilo je samo pitanje trenutka kada će reagirati konkurencija. Prvi se javlja Tele2 koji korisnicima prepaid mobilnog interneta nudi 1MB prometa za svega pet lipa.

Svi korisnici Tele2 prepaid mobilnog Interneta od danas će trebati izdvojiti svega pet lipa za 1 MB prometa. Novost je to u ponudi mobilnog operatera Tele2, koji nudi najnižu cijenu podatkovnog prometa u mobilnom Internetu na hrvatskom tržištu.

Cijenu od 5 lipa korisnik stječe s bilo kojom nadoplatom svojeg računa, počevši već od minimalnog iznosa od 50 kuna. Start paket Tele2 mobilnog interneta na bonove dostupan je po cijeni od 145 kuna, a uključuje USB stick i 100 kuna na korisničkom računu. Ponuda se odnosi na nove kao i na postojeće Tele2 korisnike. Korisnicima, koji Tele2 prepaid Internet kupe putem web shopa na Internetskim stranicama www.tele2.hr, start paket je dostupan za 95 kuna. Tele2 i uz ovu kupnju daje 100 kuna na korisnički račun.

0 1 hvala 1
16 godina
DNALOR kaže...

...

Ako si vec njihov PR manager ili zaposlenik onda tako reci, a ne ovako podmuklo reklamirati.

Nemam nista protiv Tele2, dapace, najdrazi su mi od svih, al ono brate :)

I'm going woo woo
14 godina
protjeran

Znaci ako sam svatio,kupim novi broj za 145 kuna te aktiviram opciju i surfam!

Nakon potrosenih 100 MB-a imam 5 kuna manje na racunu i ostali iznos mogu koristiti kako zelim?

0 0 hvala 0
16 godina

DNALOR imam pitanje tj. prijedlog

Gle ovako, meni bi bilo idealno kada bi vi imali tarifu 1000 besplatnih minuta prema tele 2 i 500 poruka u mjesec dana i da nema nikakve naplate uspostave poziva i da se produžuje sa min 50 kn.

Prema drugim mrežama 0,49, net ne koristim pa me briga

Eto to meni treba

Oće bi tako nešto, ajd ti nama reci.

I MOLIM VAS DA KADA SAM PRI KRAJU SA NOVCIMA DA MI ONA BABA SVAKI PUT NE DAVI SA "nadoplatite bon..." Molim vas to ugasite, oduzima mi svaki puta 25 sekundi vremena.

Moderatorima: morao sam naglasiti svoje nezadovoljstvo i frustriranost CAPS-ovima, hvala na razumijevanju

14 godina
protjeran

Ajde meni reci oce bit FLAT mobilni internet? :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

NISAM SAMO SAM GOOGLaoAO I NASAO OVO . I PROVJERIO NA NJIHOVOM SAJTU I OK JE ALI IH NE REKLAMIRAM JER INACE IH KORISTIM ALI NISAM PREVISE ZADOVOLJAN

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice