Apple želi testirati (svoj?) automobil

poruka: 16
|
čitano: 2.662
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple želi testirati (svoj?) automobil".
16 godina
odjavljen

Dakle, malo sarkazma

- pali samo ako imaš iPhone kod sebe (OneClickStart™)

- nestandardna dimenzija guma (iGrip™)

- nestandardni punjač (iCharge™)

- ugrađeni Apple Maps (NeverGetLost™)

- warranty void na... sve. Skoro i na otvaranje gepeka.

- bijesne žarulje koje koštaju barem 100$ komad (iBright™)

- automatik, naravno

- dvosjed. Iza sjedi nagrižena jabuka

- ...

Htjeli mi priznati ili ne, ejpl jedini može popularizirati električne automobile.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
14 1 hvala 1
16 godina
neaktivan

da čiji će, nego svoj? ja im svoj ne dam. mrš, bando! 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Apple želi testirati (svoj?) automobil
Vidit ćemo vijesti za godinu dana, Apple auto sudjelovao u sudaru iako u reklami je navedeno da ima iSmart tehnologiju koja to onemogućava.
15 godina
Filozofil kaže...
Vidit ćemo vijesti za godinu dana, Apple auto sudjelovao u sudaru iako u reklami je navedeno da ima iSmart tehnologiju koja to onemogućava.

E, il će bit pa koji K drugi to nisu već napravili? Kao i smartphone i gomilu mogućnosti u jednom uređaju.

kad se sjetim prije koliko je modela mobitela bilo, za posao, zabavu, sport, otoporan na ovo,ono, čudesa

17 godina
Prodavali budu "golfa" za pola milijuna kuna i prodali budu 100 milijuna.
16 godina
neaktivan

Nemreš ga upalit ak nije pojen na ajtjuns,a u slobodno vrijeme "podatke o tvojoj vožnji" (čitaj lokaciju) šalje na ejplov server.

Ovaj dio : "Najnoviji dokaz za tu tvrdnju dobili su novinari britanskog Guardiana, koji su došli u posjed komunikacije između Appleovog inženjera Franka Fearona i kompanije koja posjeduje stazu za testiranje automobila, GoMentum" me podsječa na ono kad je severina krenula u glumačke vode, kao slučajno se našla kazeta na krivom mjestu.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 23:29 (zerocool12).

0 1 hvala 0
15 godina

i naravno, nakon godinu dana automobil izdaju samsung i htc. samsungov automobil Scar je pljunuta kopija Icara. jeftiniji je od istoga, ima vise opreme, nešto je veći, ima vise konja i slicno. ima samo jednu jedinu manicu: štuca i zastajkuje u vožnji. najgori je pri šaltanju brzina, dok prebaciš iz četvrte u petu na autocesti treba mu pet sekundi. u gradu kad se upali zeleno moraš prvo sačekat sedam sekundi da prebaciš iz lera u prvu. itditd

Moj PC  
2 5 hvala 0
15 godina
odjavljen
freddie kaže...

i naravno, nakon godinu dana automobil izdaju samsung i htc. samsungov automobil Scar je pljunuta kopija Icara. jeftiniji je od istoga, ima vise opreme, nešto je veći, ima vise konja i slicno. ima samo jednu jedinu manicu: štuca i zastajkuje u vožnji. najgori je pri šaltanju brzina, dok prebaciš iz četvrte u petu na autocesti treba mu pet sekundi. u gradu kad se upali zeleno moraš prvo sačekat sedam sekundi da prebaciš iz lera u prvu. itditd

Samsung već proizvodi automobile, i to veoma kvalitetne. Si toliko zaslijepnjen svojom mržnjom ili?

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2015 10:28 (Jakovp).
11 godina
neaktivan
freddie kaže...

samsung tesko da bude uspio na području automobila, uglavnom to bude uradio netko tko ima iskustvo kao reicmo Ford, Audi, BMW, fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Smart itd itd, i to  ako sklope neku suradnju recimo sa Googleom oko opreme ili sa nekim drugim proizvođačem koji pravi android gadgete. 

Samostalni ulazak u to tržiste je preveliki rizik, jedino to mogu postoječi pouzdani proizvođači. A i čak i ako apple doista misli uči u to on čak moze vrlo lako u trenu izgubiti velike pare. Prisjetimo se kako je započelo sa Apple kartama, Onda prisjetimo se kako je započelo sa Iphone4. Ono sto ja zelim reći apple ima nula bodova iskustva. 

15 godina
odjavljen
Markić7 kaže...
freddie kaže...

samsung tesko da bude uspio na području automobila, uglavnom to bude uradio netko tko ima iskustvo kao reicmo Ford, Audi, BMW, fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Smart itd itd, i to  ako sklope neku suradnju recimo sa Googleom oko opreme ili sa nekim drugim proizvođačem koji pravi android gadgete. 

Samostalni ulazak u to tržiste je preveliki rizik, jedino to mogu postoječi pouzdani proizvođači. A i čak i ako apple doista misli uči u to on čak moze vrlo lako u trenu izgubiti velike pare. Prisjetimo se kako je započelo sa Apple kartama, Onda prisjetimo se kako je započelo sa Iphone4. Ono sto ja zelim reći apple ima nula bodova iskustva. 

Teško da bude uspio???  Ljudi koji je vrag vama, Samsung već proizvodi aute na veliko, i prodaje ih po cijelom svijetu!! Renault Latitude koje se prodaje kod nas je Samsungov auto... Dajte se malo saberite i ne pišite ono što ne znate.

A hoće li apple uspijeti s autima? Možda da, ali ne na nekoj većoj skali, jer jedno je kupiti mobitel koji je preskup, a drugo je kupiti auto koji je preskup, velika razlika u cijeni.

Svi smo mi Mentalist.
11 godina
neaktivan
Jakovp kaže... 

Teško da bude uspio???  Ljudi koji je vrag vama, Samsung već proizvodi aute na veliko, i prodaje ih po cijelom svijetu!! Renault Latitude koje se prodaje kod nas je Samsungov auto... Dajte se malo saberite i ne pišite ono što ne znate.

A hoće li apple uspijeti s autima? Možda da, ali ne na nekoj većoj skali, jer jedno je kupiti mobitel koji je preskup, a drugo je kupiti auto koji je preskup, velika razlika u cijeni.

Valjda misliš na Renault Samsung Motors koji je u većinskom vlasništvu Renaulta. Osnovan je kao Samsung Motors 1994g., a zbog velikog tržišnog neuspjeha prodan je Renaultu. 

Svi auti koje ta tvrtka proizvodi su Renaultovi modeli koji se na neki tržištima prodaju pod značkom RSM-a. Dakle, Samsung niti ne proizvodi aute, a pogotovo ne na veliko. Štoviše, zadnjih godina jedva preživljavaju sklapajući Renaultove modele za domaće tržište. Jedino tržište izvan Koreje na kojem su prodavali aute pod RSM značkom jest bilo u Čileu, ali i to su prestali pa se od ove godine auto tamo prodaju pod Renaultovom značkom. 

RSM dakle tek služi za sklapanje Renaultovih modela za azijsko tržište, a o nekakvom samostalnom razvoju vlastitih modela automobila nema niti govora.

12 godina

Je, samo sve to je od Renaulta, značka je Samsung, tj. Renault-Samsung Motors.

1 0 hvala 0
15 godina

Ne vidim po čemu bi epl mogao biti konkurent bilo kojem ozbiljnom proizvođaču automobila.

Što bi uopće trebao biti glavni selling point tog auta? 

Popularizirati električne aute mogu samo dvije stvari. Subvencije država i izgradnja dobre mreže recharging postaja(suradnja država, proizvođača automobila i distributera naftnih prerađevina) kao jedan način. 
Druga stvar je nova tehnologija punjenja(čitaj: da postane koliko toliko prihvatljivo vremenski) i bolje baterije za veći range. 

E sad, ako imaju nešto iz broja 2 da im bude selling point -> ima prolaz za veći broj kupaca.

Ako nema, nego u stilu marketinga ostalih proizvoda bude priča da je auto bolji samo zato jer je epl, bit će jako loše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

@mystik

Mislim da podcijenjujes glupost, povodljivost i lakocu manipulacije nad budalama, auto ce im se prodavati ko vruce kifle. Dobar dio korisnika apple-a ce i bubreg prodati ( karikiram malo ) ako treba da kupe njihov auto jer funkcija tog auta nece biti primarno voznja i doci ugodno od tocke a do b, nego prestiz i isticanje imaginarne slike o sebi tj vozacu koji ga posjeduje. Sama ta kompanija prodaje prestiz koji korisnici povezuju sa svojim ( za pametnije imaginarnim ovisi o ciljanoj publici ) isticanjem i povecanjem privlacnosti u drustvu. U apple marketingu rade vrlo vjerojatno psiholozi koji su veoma sposobni ali isto tako upitnog moralnog kompasa buduci da su marketingom povezali prestiz svojih proizvoda sa privlacnosti u drustvu tj privlacnosti prema potencijalnim partnerima, cista evolucijska psihologija iskoristivsi tako jedan od najacih podsvjesnih a i svjesnih nagona onog dijela populacije kojem je racio i intelekt sekundarna vodilja a nagon i impuls primarna.

Apple auto ce biti ekvivalent pune pecine suhog mesa prije zime, zaliha hrane i snazne skupine sposobne prezivjeti u doba pecinskih ljudi sada je to novac tj moc ili privid moci svejedno tj pozicioniranje svojih potencijalnih potomaka u drustvu. Buduci da tako privlace partnere (sada govorim o povodljivim materijalistima i primitivcima opcenitio na o apple klijenteli iskljucivo) kojima su vazne iste stvari dogada se i odredjena selekcija onih koji su sposobni shvatiti sto im se pokusava podvaliti i onih koji to nisu niti ce shvatiti. Jedini problem koji vidim je taj da se ovi gluplji i primitivniji mnoze u daleko vecem broju i to se vidi i iz statistika tako da nam sljedi nesto kao idiokracija ( dobar film ) . Vidim u zadnje vrijeme trend budjenja ( onih dovoljno pametnih da shvate bullshit ) bivsih apple fanova, a oni koji i dalje ne vide zelim im sve najbolje i da po mogucnosti proizvode sto manje potomaka jer djeca kostaju a novi apple proizvodi ce biti skupi pogotovo auto.

A tek odrzavanje ovog buduceg auta apple gume , apple tekucina za sajbu prati , apple razna ulja ( ne mislim na motorno ) i svasta nesta jos naravno ako stavis neorginalnu tekucinu za pranje auto ne radi he he mislim da ce preuzet djelomicno praksu proizvodjaca printera , i sa cestim kontrolnim servisima bez koji auto samo stane . Sto je najbolje uvjeriti ce iovce da je to feature i da bez toga ne moze , a i da je nedostatak odredjenih opcija u autu i spijuniranje korisnika isto feature i da je tako bolje sve vec vidjeno.

Iz nekog razloga ovakvi prodavaci magle u meni izazivaju neko instinktivno gadjenje i prijezir pa je meni svejedno sto su najbogatija firma , to samo pokazuje razinu intelekta i ponajprije razbora ( ove nove materijalisticke kulture ako se ovo nakaradno cudo uopce moze nazvati kulturom ) te pokvareni sustav vrijednosti u svijetu koji vrednuje marketinsku firmu vise od svih inovativnih tehnoloskih i drugih giganata. Sumrak umova cujem topot kopita jahaca apokalipse.  Apple fanboys navalite he he .
End rant

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 0:17 (nikidr).

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
mystik kaže...

Ne vidim po čemu bi epl mogao biti konkurent bilo kojem ozbiljnom proizvođaču automobila.

Što bi uopće trebao biti glavni selling point tog auta? 

Pogledaj top 10 "najvrijednijih" brandova na svijetu, sve će ti biti jasno.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
13 godina

Moguće je da Jabuka surađuje s nekim kalibra "Ford", "GM" čime spoje iskustvo proizvodnje auta općenito i svoj logotip (i softver). Ako su svi uključeni procijenili da je to dobitna kombinacija, zašto ne?

Sjetite se da je Nokia prije 100 godina bila tvornica papira, Toyota do sredine 1930-tih tvornica šivaćih mašina...

Koliko bi njihov auto koštao i tko bi to kupovao? Koga briga... I danas prave Ferrari koji je dostupan šačici bogatih, mi "mali ljudi" na to odmahnemo rukom.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice