Apple patentirao animaciju listanja

poruka: 62
|
čitano: 8.596
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple patentirao animaciju listanja".
17 godina
neaktivan

Fck! Sad ni za ispite više ne mogu učit u strahu da me ejpl ne tuži što "listam" :) kakav fail patentnog ureda

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran

I onda se ameri čude kaj ih cijeli svijet mrzi i kaj ih smatraju glupom i površnom nacijom. {#}  Eh da mi je s vremena na vrijeme njihova pamet da se malo odmorim. {#}

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Re: Apple patentirao animaciju listanja
sirka666 kaže...

Pametno.

Patentiraj sve što nije patentirano.

Dobro si me podsjetio uh,Iznenađen idem ja odma sutra patentirat svoju "pušku na grah" koju sam koristil dok sam bil klinac.{#}{#}{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
15 godina
odjavljen

Ajmo patentirat drk*** k****...

0 1 hvala 0
15 godina
Profesor Jakov kaže...

Ne može, to je već postalo industrijski standard.
Stručnjak za odmaganje...
14 godina

Jesu to oni izumili ili?

Koliko sam shvatio smisao patenti je zaštiti svoj izum i način na koji je izumljen. Trebao bi poticati ljude da izume nove stvari.

Ali ako ljudi patentiraju što su drugi izumili onda je to loše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tigerija kaže...

Jesu to oni izumili ili?

Koliko sam shvatio smisao patenti je zaštiti svoj izum i način na koji je izumljen. Trebao bi poticati ljude da izume nove stvari.

Prilično sam siguran da nisu.

Ali vjerojatno postoji nešto drukčije kod njihovog listanja stranica i zbog toga je odobren patent.

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
tigerija kaže...

Jesu to oni izumili ili?

Prilično sam siguran da nisu.

Ali vjerojatno postoji nešto drukčije kod njihovog listanja stranica i zbog toga je odobren patent.

Mislim da nisu oni to izmislili, ali neki patenti nisu vrijedni  patentiranja, npr. ja izumim listanje s pokretom prsta, i apple onda na moj izum doda samo da rub stranice prati prst i otvara novu stranicu. To je doslovno isto, isto to ima i za pc samo umjesto miša je prst nema razlike.

12 godina
protjeran

ja bi htio patentirati lijenost,mislim da bih bio najbogatiji covjek na svijetu

8 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prelose kaže...

ja bi htio patentirati lijenost,mislim da bih bio najbogatiji covjek na svijetu

Ako ja prije tebe patentiram patent onda nećeš biti naj bogatiji.

13 godina
neaktivan

Ovi Bugovci sam znaju za Apple,dnevno se podnese mali milijon ovakvih patenata...Ali dobro,vjerovatno hoće samo da dignu broj postova na forumu.

3 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

{#}  Pa ovo se koristi npr. u flashu godinama. Glupi ameri...

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

iPatent = iTužba

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Uskoro cu i ja patentirati, odnosno moja tvrtka nekoliko vrsnih patenana ala apple al u drugom polju pa cekat neko vrijeme i ta da, bogat :) nek mi sa srecom, al eto mora se ak se ima prilika :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sada neka Samsung patentira sve što Apple nije a koristi. Pa neka opet krenu tužbe.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidin da mnogi relativno inteligentni ljudi u ovom threadu govore da su ljudi koji rade u US Patent Officeu debili jer dopuštaju ovakve stvari, ali to je samo greška na prvi pogled - istina je da su vrlo lukava i pokvarena gamad koja ovakvim ultrapristranim patentiranjem štiti profit megakorporacija svoje zemlje na štetu konkurentskih megakorporacija koje su mahom iz istočne Azije.

Što je najgore oni iako imaju ovlast samo unutar SAD-a značajno utječu na cijeli svijet jer tržište SAD-a  ima golemu potrošačku moć i kompanija koja se ne može na njemu pravedno natjecati je osakaćena globalno.

3 0 hvala 0
14 godina

System patentiranja ne radi baš po svrsi prema kojoj je zamišljen.

To bi trebalo nekako drugačije provoditi.

Npr ako ti nisi izmislio nešto, a želiš to patentirati (u slučaju da nije) onda bi trebalo obaviti neki proces da se ostanovi ako imaš pravo da to patentiraš. Možda neko odobrenje od izumitelja, a u slučaju da je izumitelj već umro onda nešto drugačije. Ili možda ne uopšte moći to patentirati.

Koliko ja znam cijela svrha patenti jest da zaštitete svoj izum. Ako ste izumili nešto novo, onda imate pravo to i zaštititi jer drugi mogu kopirati od vas i izbiti vas sa tržišta.

S druge strane to potiće ljude da izume drugačije izume.

Opet, neke izume je bezveze patentirati. Balan primjer jest ovaj slučaj...

Po meni ovo izgleda da Apple iskorištava loše utvrđen zakon.

Valjda će nastati problem zbog ovoga.

Sad npr ako vidimo ovo u nekom SF filmu. Pitanje hoće li Apple njih moći tužiti jer su iskoristili to što je apple patentirao bez da su platili Apple.

Smiješno. Nema nikakvih diskusija po ovoj temi u svijetu? Nitko se ne buni?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

politika amerike,ekonomija amerike,drustvo amerike,kultura itd svi drustveni oblici se svode na patriotizam,vrijednost svih ostalih nacija je u njihovim ocima smanjena,cak je thomas edison pokusao ukrasti sve zasluge hrvatskog-srbina nikole tesle sto potvrdjuje to glediste.jedini gori od njih su oni koji vjeruju njihovim propagandama i svemu onome sto oni kazu.tako da me i ne cudi sto su toliko na strani svojih kompanija

za mene nikakvog znacaja nemaju,to sto su najutjecajniji je cisto produkt slozenosti,daleko vise za svijet su ucinili europljani a ovi su nazalost uspjeli domoci se dosta toga evropskog a i ostalih nacija,bas zbog toga sto nema slozenije nacije,a upravo su tu i jevreji vidjeli spas,tj nasli se isti,i danas se cudim zasto jedna njemacka ne proizvodi os

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 20:19 (agent47thehitman).

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sutra:

Apple patentirao blic na mobilnim uredjajima i tabletima.

Dvanaesto godisnji apple fanboy kaze: hurr durr suti budalo apple je izmislio blic hurr duur.

Loading...
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
mario.L_hr kaže...
Profesor Jakov kaže...

Ne može, to je već postalo industrijski standard.

Ček a listanje knjiga kao nije??? To sam u aplikacijama već vidio tipa u hakerovoj aplikaciji.

15 godina
Profesor Jakov kaže...

Ček a listanje knjiga kao nije??? To sam u aplikacijama već vidio tipa u hakerovoj aplikaciji.

Da ali ovo ti je posebno iListanje koje je nadasve awesome. Nije to isto.

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 21:38 (mario.L_hr).
16 godina
neaktivan

Efekt listanja stranice iz iBooks aplikacije na ipadu (za epub datoteke) Apple nije stavio svima besplatno na raspolaganje pa su ostali za razne preglednike knjiga morali smisliti druge algoritme npr. za pdf i stripove je odličan ovaj besplatni iz SideBooksa koji omogućuje i vertikalno(jedna stranica u portraitu) i horizontalno listanje(dvije stranice u landscapeu) sa odličnom kontrolom a ima još par sličnih u drugim pdf preglednicima.

https://itunes.apple.com/us/app/sidebooks/id409777225?mt=8

još je realističniji ovaj kog je smislio dotični lik al nisam još našao ni pdf ni epub ili mobi viewer na ipadu koji ga koristi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 22:04 (markog).
14 godina
neaktivan

Problem tih patenata je npr ako ja sada izradim super mobitel itd. Ja moram potrošiti brdo para na patente, s time urušavaju ideje ljudi. Kada netko zbroji koliko je novaca mora potrošiti na sve odustane od ideje.

14 godina
neaktivan

Sjetio sam se što još mogu patentirati! Mogu patentirati patentiranje!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Neka patentiraju tužbe :-D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Wicked_Sick87 kaže...

Sjetio sam se što još mogu patentirati! Mogu patentirati patentiranje!

So original.

Loading...
17 godina
mario.L_hr kaže...
Profesor Jakov kaže...

Da ali ovo ti je posebno iListanje koje je nadasve awesome bullshit. Nije to isto.

Sad je tek ok jel fučkaj ga.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
17 godina
odjavljen
Enkidu kaže...

Vidin da mnogi relativno inteligentni ljudi u ovom threadu govore da su ljudi koji rade u US Patent Officeu debili jer dopuštaju ovakve stvari, ali to je samo greška na prvi pogled - istina je da su vrlo lukava i pokvarena gamad koja ovakvim ultrapristranim patentiranjem štiti profit megakorporacija svoje zemlje na štetu konkurentskih megakorporacija koje su mahom iz istočne Azije.

Što je najgore oni iako imaju ovlast samo unutar SAD-a značajno utječu na cijeli svijet jer tržište SAD-a  ima golemu potrošačku moć i kompanija koja se ne može na njemu pravedno natjecati je osakaćena globalno.

Sposobne ljude koji rade ovakve svinjare smatram osobitim debilima. To je najgori mulj!

Freak Show Inc.
15 godina

Miro, Drago i ekipa... čini se kako će biti promjena u digiralnoj Bug arhivi{#}

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Apsolutno podrzavam patentiranje necega sto je zaista novo, al' ovo je nevidjena budalastina i bezobrazluk americkog patentnog zavoda

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice