Android iz Nokie za 100 dolara?

poruka: 48
|
čitano: 6.916
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android iz Nokie za 100 dolara?".
11 godina
neaktivan
Re: Android iz Nokie za 100 dolara?
PICART kaže...

Android na Nokii je svetogrđe. Upravo mi se zato i sviđa Lumia, jer je brza, stabilna i lijepa. Ako na nju stave Android, to više neće biti niti brzo, niti stabilno, niti lijepo... 
Android je bugovito sr... Tko je koristio WP ili iOS zna o čemu govorim. 

Meni se čini da ti nisi koristio android...

11 godina
protjeran
Edge kaže...
GeneralPag1997 kaže...
Kako mozete srat po necemu sto jos nije izaslo?

Zato jer ima 512 mb RAMa.

Jel bi ti srao po racunalu koje ima 1 gb memorije a izaslo je u 2014. godini, a zna se da RAM kosta ko kutija keksa?

najprije se informiraj o novostima koje donosi Android 4.4 (Kitkat) pa komentiraj o necemu o cemu ocigledno malo znas, primjerice o optimizaciji smartfona za rad s samo 512MB RAM-a.

A to da je Android nefluidan su gluparije i to govorite vi koji u rukama niste drzali novije Android telefone, primjerice bagatelne dual core telefone s Androidom 4.2+

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 20:34 (ftrim).
14 godina
To sto 4.4 bolje radi s 512MB ne znaci da ce radit ko naprimjer wp8 s istom kolicinom. Imam Nexus 5 sa 4.4.2 i obicno se zauzece krece oko 800MB i mislim da nikad nisam vidio da je bilo ispod 550 zauzeca.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s
15 godina
neaktivan

Koliko će biti fluidan ionako ovisi o tome koliko će proizvođač svog softvera natrpati.A pošto nokia vjerojatno nema puno android softvera vjerojatno će biti većim dijelom vanilla.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 21:00 (g12356).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
gamer34 kaže...
To sto 4.4 bolje radi s 512MB ne znaci da ce radit ko naprimjer wp8 s istom kolicinom. Imam Nexus 5 sa 4.4.2 i obicno se zauzece krece oko 800MB i mislim da nikad nisam vidio da je bilo ispod 550 zauzeca.

nema to veze, nexus da ima 5 giga rama, zauzece bi bilo 2 gige rama

tako ti je s windowsom os.om recimo, sto vise imas ram memorije bice ti vece zauzece

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
15 godina
neaktivan
Indestructible kaže...
gamer34 kaže...

tako ti je s windowsom os.om recimo, sto vise imas ram memorije bice ti vece zauzece

Upravo tako,OS prepozna koliko ima RAM-a na raspolaganju i po osnovi te informacije odlučuje koliko će ga puniti.Iznimke su situacije kada je opterećenje veliko ili malo.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 21:05 (g12356).
12 godina
neaktivan
Točno
12 godina

Kažu da se nikada nije kasno opametiti.

1 0 hvala 0
17 godina
Indestructible kaže...
gamer34 kaže...

Ali isto tako nema nikakve razlike izmedju JB i kitkata u zauzecu memorije - ona je apsolutno ista. Obican marketinski trik i siguran sam da je 512 rama puno premalo za novije andriode kaj god rekli. Posjedujem Nexus 7 2013 i Galaxy Note 10.1 4g da se razumijemo.

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
13 godina
odjavljen

Kakav marketinški trik? Nije to proizvod nego je OS, nema tu marketinških trikova. 

2 1 hvala 0
15 godina
Čeka kaže...

Oooo mojiii ljudovi, pa šta ima veze ako neće imati Google Play {#}  Važno je da će se moći instalirati .apk fajlovi ! {#}

problem je u tome što će to biti šit telefoni i pitanje je što ćeš moći pokrenut ...... premium će biti na WPu!

13 godina
neaktivan

Stvar je u tome sto je to fork Androida. Izbacice dosta sranja iz OS-a i uzeti sta im treba. Siguran sam da ce raditi fluidno. Ali nije to premium uredjaj. Iako radio fluidno, hardver (slaba kamera, nema prednje, i sl.) ce biti presudan. Zato to i jest uredjaj za odredjenu publiku. Vi sto ste se nadali premium Nokiji na Androidu, zaboravite.

A nudice super mogucnosti predinstalirane. Kao HERE navigacija, i ostale Nokijine i Microsoftove usluge. Zato ce sigurno imati dosta nezahtjevnih kupaca, koje ne zanimaju rootanja i sl. Pa to je ipak nasljednik Asha mobitela. Zna se na koji krug korisnika cilja. A tu ce biti i UI slican WP-u, kada korisnici Nokije X odluce preci na nesto bolje...

2 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...
SolidSnakeCRO kaže...

Android i 512 rama = štekavi užas.

Čitaj koja verzija i onda komentiraj.

Kit kat je ista kifla kao i ostali. Tek sitno poboljšanje.

16 godina
Cromaki kaže...
martyKK kaže...

U usporedbi sa najpovoljnijim android telefonom trenutno na tržištu (moto g), ovaj telefon je daleko inferiorniji. Loš ekran (800x480), nema prednju kameru, dual core vs. quad core, i uploa manje RAM-a te ono najbitnije - neće imati pristup Google Play trgovini... Pa tko bi to htio imati?

- Šta fali 800x480 rezoluciji na 4 incha?

- Dualcore je sasvim dovoljan.

- 512 MB rama je sasvim dovoljno za prosječnog korisnika.

- Ovo sa app storeom mi nekako smrdi, vjerujem da će biti play store.

Ovo je super za nezahtjevne korisnike.

Ne slazem se za RAM

1. Kada vidim samo 512 MB kosa mi se digne na glavi (pa prije 2god su mobiteli s cijenom od 100-200 dolara imali 512 MB rama). Ne zato sto smatram da Kitkat sam po sebi nebi radio normalno (pa Kitkat 4.4.2 mi radi iznenacujuce dobro na Samsung Wave-u odnosno to je mob s jednojezgrenim 1GHz procesorom i 291 MB rama) vec sto je multitasking gotovo nemoguc. Osim toga, nekada se reklamira kao 512 MB, a dobijes 380 MB ili cak manje. Da ne govorim o tome kako proizvodaci mobitela vole trpati bloatware.

2. Volimo podcjenjivati "nezahtjevne" korisnike, a cesto puta sam vidio kako imaju po 10-tak otvorenih tabova itd

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
17 godina
Deawood kaže...

Kakav marketinški trik? Nije to proizvod nego je OS, nema tu marketinških trikova. 

OS nije proozvod? Vecu glupost valjda nisi mogel odvaliti.

Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
13 godina
odjavljen
ukay1000 kaže...

OS nije proozvod? Vecu glupost valjda nisi mogel odvaliti.

Nije proizvod sa cijenom, oni ga tebi nemogu prodati.

Svaki update koji dolazi sa androidom je točan i Apple/Nokia(MS) fanovi mogu reći što žele, ali je (na vašu žalost) tako.

15 godina
neaktivan

Onaj ko misli da je kitkat isti kao jelly bean,očito nezna upalit ART a ugasit dahlvik:

http://www.infinum.co/the-capsized-eight/articles/art-vs-dalvik-introducing-the-new-android-runtime-in-kit-kat

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
lovac82 kaže...

Ne slazem se za RAM

1. Kada vidim samo 512 MB kosa mi se digne na glavi (pa prije 2god su mobiteli s cijenom od 100-200 dolara imali 512 MB rama). Ne zato sto smatram da Kitkat sam po sebi nebi radio normalno (pa Kitkat 4.4.2 mi radi iznenacujuce dobro na Samsung Wave-u odnosno to je mob s jednojezgrenim 1GHz procesorom i 291 MB rama) vec sto je multitasking gotovo nemoguc. Osim toga, nekada se reklamira kao 512 MB, a dobijes 380 MB ili cak manje. Da ne govorim o tome kako proizvodaci mobitela vole trpati bloatware.

2. Volimo podcjenjivati "nezahtjevne" korisnike, a cesto puta sam vidio kako imaju po 10-tak otvorenih tabova itd

Baš sam isprobao na svom mobitelu (Prestigio 4044) otvoriti ove malo veće aplikacije koje imam instalirane na mobiletu i rad je i dalje fluidan. Jedino što mi u Facebook aplikaciji malo duže trebalo da očita slike ali to je zbog toga što skidam na desktop PC-u. Dakle može se i sa 512 MB rama sasvim fluidno raditi. Da ima više rama bilo bi poželjno dakako ali i meni kao nekom prosječnom korisniku i više je nego dovoljno.

Majke mi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice