LOL. :D Pa kad mi AMD nije poslao FuryX :( -
Ali ovi rezultati su jedini benchmarci koje imamo (svi ostali), tako da dok ne vidimo neki bench Anandtecha, Techpowerupa i sl. nema baš šanse da vidimo rezultate.
LOL. :D Pa kad mi AMD nije poslao FuryX :( -
Ali ovi rezultati su jedini benchmarci koje imamo (svi ostali), tako da dok ne vidimo neki bench Anandtecha, Techpowerupa i sl. nema baš šanse da vidimo rezultate.
Čudoivišno je kako mi uvik pofali novaca pred izlazak next gen GPU top modela.
Sad kolko kopiraju nazive s Fury je pitanje, možda su oni orginal.
Ma pusti Envyja, uvijek piše pijan. Fury je stari ATI-jev brend, a ovo ostalo je također "lol".
Ma pusti Envyja, piše k'o da je pijan. Fury je stari ATI-jev brend, a ovo ostalo je također "lol".
Komunjara stara, nikako se nije pomirio s raspadom jugoslavije!
Imaš na drugoj slici :) na UHD je brža od TX-a
Tonči daj uploadaj original sliku negdje jebo ga ti, ništa se ne vidi...
Zašto Fury/Fury X padaju u perforamnsama iz 5k+ rezlouciji?
Je li to zbog toga što nakon toga "igra" više vrama, a ne bandwidth i snaga GPU-a?
Hoće li se to "ispraviti" kad dođe DirectX 12?
Zna li itko?
Ako su točni ovi benchmarci, mislim da da - VRAM tada postaje bitan za neke rezolucije i igre. Ovisi dosta o igri, ali u pravilu trzanj koje se javlja kad VRAM-a nestane rezultira znatnim padom prosječnog FPS-a, odnosno igra postaje neigrivo trzava bez obzira što bez tog trzanja FPS ne bi bio uopće loš. Trzanje je tu zbog kopiranja u sistemsku memoriju koja je jako spora.
Što se tiče Fury rješenja (kopiranje naziva i numerisanje modela kao kopija Intela i Nvidie vidljivo je iz svemira, čudi me samo što nisu Imali Fury X i Fury Z) sa najvećim GPU na svijetu sa skoro 600mm^2 i napajanjem od 8+8 te puko pumpanje stream procesora nije nikakav napredak, i sve to na Intel Core i7 rješenju.
Dakle: uzalud vam trud svirači ili tresla se brda rodio se...
.... Mišo Kovač
kompleksi su vražija stvar :D
Zašto Fury/Fury X padaju u perforamnsama iz 5k+ rezlouciji?
Je li to zbog toga što nakon toga "igra" više vrama, a ne bandwidth i snaga GPU-a?
Hoće li se to "ispraviti" kad dođe DirectX 12?
Zna li itko?
moguce je da je 4gb memorije premalo za tu rezoluciju, rjesenje dolazi na jesen u 8gb memorije :D
Što se tiče sadašnjih skupih mrcina mislim da neće drastično pojeftiniti već će kao i uvijek, ubrzano nestajati s polica trgovina.
Ako su točni ovi benchmarci, mislim da da - VRAM tada postaje bitan za neke rezolucije i igre. Ovisi dosta o igri, ali u pravilu trzanj koje se javlja kad VRAM-a nestane rezultira znatnim padom prosječnog FPS-a, odnosno igra postaje neigrivo trzava bez obzira što bez tog trzanja FPS ne bi bio uopće loš. Trzanje je tu zbog kopiranja u sistemsku memoriju koja je jako spora.
tonči, koliko je onda bitno to ograničenje od 4gb memorije na 4k rezoluciji, obzirom da se neke igre "protežu" i preko 4gb na 4k i to bez uključenog aa, a takvih bi moglo biti sve više vrlo skoro
primjerice gta v gdje su na tweaktown pokazali da troši nešto oko 4,3 gb vrama na 4k
doduše, ja sam na gta v s grafičkom od 1gb vrama ignorirao limit i digao teksture i još neke stvari na potrošnju vrama od preko 2gb i stvar fercera sasvim dobro, bez trzanja
Au contraire Tonci, stuttering koji nastane kad se popuni memorija ne utjece skoro nista na prosjecni fps a igra bude neigriva, zato se klasicnim testiranjem prosjecnog fps-a cini da je sve u redu a nije.
Aha, izgleda da je 4GB HBM memorije ipak premalo za 4K+ rezolucije, ma kako bila brza.
Mene još zanima koliko se ona bude grijala, makar je efikasinja i na manjem naponu i sve...
Jer koliko sam shvatio to je sendvič naslagana memorija, moduli jedan na drugom kako bi
zauzimali manje prostora. Što po meni znači teže odvođenje topline?
Ma ni iz džeba ni u džep. Čekali ste 16-ti, dočekali ste 16-ti. Sad možete uživati.. ja itekako uživam jer ja ne vidim nikakav napredak (barem najavljen napredak o pranju poda sa Nvidiom). Dakel čekali ste datum.. vidim smežurane face, sada čekate još benchmark.. pa jeste li slijepi ili toliko vjerni Radeonu, da imaju rješanja bolja to bi već pucalo kao vruće kifle, ali nemaju. Evo par primjera:
1. Titan X ima 3072 Stream jezgri, Fury X ima 4096 dakle za jednu četvrtinu manje a jesu li performanse manje za 25%. Nisu.. jedva par postotaka. Jel' to napredak - nije, rebrandiranje kao što je netko rekao i hvatanje u korak sa užarenom Nvidiom.
2. Energetska učinkovitst.. svi portali kažu samo jednu riječ "skoro" kao Maxwell, dakel "skoro" je ključna riječ. I sve to ipet na Intelu Core i7.
Zaključak ili Mali oglas: Kupujem svakome novu R9 390X za polovnu GTX 980Ti, ili nov Fury X za polovan Titan X. (ova zadnja ponuda očigledno je samo Tončiju usmjerena)
Pa izvolite, u Osijeku sam za 3 sedmice u Zagrebu krajem Jula, početkom Augusta.
Ma ni iz džeba ni u džep. Čekali ste 16-ti, dočekali ste 16-ti. Sad možete uživati.. ja itekako uživam jer ja ne vidim nikakav napredak (barem najavljen napredak o pranju poda sa Nvidiom). Dakel čekali ste datum.. vidim smežurane face, sada čekate još benchmark.. pa jeste li slijepi ili toliko vjerni Radeonu, da imaju rješanja bolja to bi već pucalo kao vruće kifle, ali nemaju. Evo par primjera:
1. Titan X ima 3072 Stream jezgri, Fury X ima 4096 dakle za jednu četvrtinu manje a jesu li performanse manje za 25%. Nisu.. jedva par postotaka. Jel' to napredak - nije, rebrandiranje kao što je netko rekao i hvatanje u korak sa užarenom Nvidiom.
2. Energetska učinkovitst.. svi portali kažu samo jednu riječ "skoro" kao Maxwell, dakel "skoro" je ključna riječ. I sve to ipet na Intelu Core i7.
Zaključak ili Mali oglas: Kupujem svakome novu R9 390X za polovnu GTX 980Ti, ili nov Fury X za polovan Titan X. (ova zadnja ponuda očigledno je samo Tončiju usmjerena)
Pa izvolite, u Osijeku sam za 3 sedmice u Zagrebu krajem Jula, početkom Augusta.
Ajd razumijem da mora na ovakvoj temi biti netko kontra i to poštujem. ali.
Stream jezgre nisu ni približno jedini argument u prikazu grafike. Da jesu, tablice nebi sadržavale i tip, takt, i količinu G-rama, propusnost, sučelje,
gcn jezgre, ROP, takt gpu-a...
I povrh toga, ispada sporiji Titan X, a cijena=999$
brži Fury X cijena=649$
Dakle performance per $ je u čiju korist? A nismo ni načeli temu Floating point izračuna.
Stvarno misliš da je na po svemu sudeći najjačoj kartici na svijetu bitno jel "skoro" znači watt više ili manje u potrošnji?
Mislim da ti brkaš pojmove. OK, serija radeon 300 je više manje rebrand. Furi sa fiji čipom...nebih rekao.
Zašto je sve na Intelu testirano? Pa zbog mogućnosti usporedbe krušaka i krušaka.
Drugi par rukava je što bi AMDovi procesori mogli postati bottleneck vlastitim grafikama.
To bi moglo značiti da će MORATI ako im je imalo stalo do imagea, konačno srediti i pošteni
enthusiast CPU.
Ne usporedjujte sa titan x-om nego sa tvornicki nabrijanim 980Ti poput gigabyte g1 koje su 10-15% brze od titan x-a i daleko jeftinije...
I tako...
Na 5K+ AMD Fury ne postoji :D
Ili što je poanta priče?
Poenta je da je Tonči kao kao kesa nošena vjetorm, ako mu u Retini erkanu na laptopu ima 5K reza.. okreća se AMD-u a ako je riječ o renderu prokletoj Nvidiji. 16-ti prođe sada će se samo nagađati kroz tehnikalije, kako, zašto i što se desilo.
Valjda mnoge boli poraz jer su fizički i spihički vezani za komad HW-a, i ja sam - priznajem, pa i mene boli što ću za iste perdormanse morati plaćati više od konkurentnog AMD-a, ali zato će mi san biti dobar, ne bih znao reći da li do kvalitete samog HW-a il je do Karlovačkog piva.
Brža Fury, R9 380X nije, niti od obične GTX 980, a pogotovo ne od GTX 980Ti
Koristi Hover Zoom extenziju na Chromeu (ako ga koristiš) preporodit će ti surfanje webom. Nema više klikanje na link (samo pređeš mišem on ti automatski uveliča sliku (80% slika na webu, za FB must have alatka) Isto imaš kartice S da snimiš sliku (sama se smješta u Download fodler) a T da ju otvoriš u novom prozoru. Fenomenalna stvar... barem probaj, vjerujem nećeš se pokajati.
Ne usporedjujte sa titan x-om nego sa tvornicki nabrijanim 980Ti poput gigabyte g1 koje su 10-15% brze od titan x-a i daleko jeftinije...
A kako da usporedimo, imamo samo tvorničku stock prezentaciju Atija bez i jednog potvrđenog testiranja
/benchanja i s druge strane aftermarket custom pcb overclock rješenja nvidije. Treba ipak malo vremena.
Mene, ponavljam, više zanima kako će se hladiti ta sendvič HBM memorija. Nekako mi se čini da nije bez
razloga na prezentaciji prikazana grafika zatvorene kutije iz koje vire cijevi vodenog...
* * * OK, serija radeon 300 je više manje rebrand. * * *
Ovo jedino ti mogu uzeti za potpisati, jer vidim konačno netko priznaje pravu situaciju. Dakle složili smo se da je serija 300 donijela jedva neku evoluciju, nikakvu revoluciju kao što je bilo najavljivano, (dakle ne može nikako uhvatiti korak sa Nvidiom) plus ex Fiji sadašnji Fury dolazi u 4 okusa o kome nitko nije mogao ni u snu predpostaviti za koje najače rješenje pada na koljena kada je 5K igranje u pitanju. Pa tko je ovdje lud?! ALI da idemo dalje, lijepo je argumentovati, da me nema ušutili bi se ili lizali vlastite rane (pojedinci ne mislim konkretno na tebe, ali ovdje ima dobrih fanatika) tako da idemo dalje:
Ne kontriram temu kunem ti se i stvarno ne potpaljujem temu samo hoću jednu stavar: da mi se dokaže da sada AMD ima rješenje za koje u Nvidiu piju tablete za smirenje. Jer takvo ste rješenje sami (ili ovi već koji su čekali seriju 300) najavljivali 16. ovog mjeseca.
Tvoja rasprava je OK, ja sam se uhvatio Stream jezgara (sada to ne zanm Nvidia zove Cuda, AMD GCN ili kako već) i moglo bi se raspravljati, i jasno mi je i za ROPs i TMUs i kako što tko radi ne ulazim u to.. ali bih volio naći istu karticu sa 3072 jezgre i od jedne i od druge firme.
Argument dva: Ferrrai ide 330 km/h BMW M5 ide 330 km/h. Cijena Ferrarija, cijena BWM-a? Nigdje veze ti to. Što valja to i košta. Kupi Asusov moinotr iste rezolucije i EIZOV, bezveze argument.
Drugi, "zar ja mislim da je bitno performanse per watt" pa to je jedino bitno. Šta misliš zašto meni na polici stoji 8800 GTX?
Treće.. i možda najbolnije.. AMD će tek tako, ono nonšalantno, kao kada se netko budi i rasteže po krevetu, ustati i napraviti pošten konkurentni CPU gigantu koji pojede i Nvidiu i AMD zajedno.
To je poenta cijele moje priče: Ne uhvati AMD olako Intel na CPU polju niti AMD (ATI) Nvidia u sferi GPU riješenja. To se ne može dogoditi preko noći, u ovim konkretnim slučajevima niti preko pola decenije. AMD još uvijek ima sjajan HW za koje konkurencija nema rješenja a tu su za nezahtjevne korisike njihovi APU-ovi. I to je to.
Brojevi sa brojevima uspoređuješ, cijene sa cijenama, furije sa titanima. Nema tu puno filozifije. 390X nije ispunio očekivanja a Fury X na 5K rezi ne zna jeli došao ili je pošao. Boli - znam da boli (možda ne konkretno tebe), ali i treba da boli (mene bi itekako da sam pola godine kao ovdje neki pojedinci čekao na R9 390X)
@Envy
To sta usporedjujes broj jezgri potpuno razlicitih arhitektura razlicitih proizvodjaca pokazuje da nista ne kuzis.
Usporedjuj performanse ili performanse po wattu, broj jezgara je krajnje nebitan i ne moze se usporedjivati kad su razlicite arhitekture u pitanju.
* * * OK, serija radeon 300 je više manje rebrand. * * *
Ovo jedino ti mogu uzeti za potpisati, jer vidim konačno netko priznaje pravu situaciju. Dakle složili smo se da je serija 300 donijela jedva neku evoluciju, nikakvu revoluciju kao što je bilo najavljivano, (dakle ne može nikako uhvatiti korak sa Nvidiom) plus ex Fiji sadašnji Fury dolazi u 4 okusa o kome nitko nije mogao ni u snu predpostaviti za koje najače rješenje pada na koljena kada je 5K igranje u pitanju. Pa tko je ovdje lud?! ALI da idemo dalje, lijepo je argumentovati, da me nema ušutili bi se ili lizali vlastite rane (pojedinci ne mislim konkretno na tebe, ali ovdje ima dobrih fanatika) tako da idemo dalje:
pa nova vrsta memorije i cijeli sklop jest revolucija, evolucija će dalje biti hnb2 kad nestane i ograničenje od samo 4gb - jasno je to i po tome što ih nvidia kopira, da dodam - poprilično besramno, bez grča na licu
nvidia također ide na rebranding kad im to odgovara, to je nažalost postao uobičajen postupak
makar je u šturcu da ovaj put nema puno pomaka u klasi, dakle 380x će biti podjednaka 280x, 390x je ista 290x (osim naravno razlike u količini memoriji - koju će očito pošteno naplatiti)
fury je izvrsna grafa, malo je koči 4gb memorije za 4k i stoga se za 4k više čeka nova serija fury kartica
zato će nano biti pun pogodak, ako bude kako najavljuju - grafa za 1080 ili 1440 rezu sa sasvim dovoljnih 4gb i prava konkurencija nvidiji 970 - EDIT: što konkurencija, pomest će je bude li cijenom blizu
pa čak bi i 380x mogla biti dobra ponuda, bez obzira što nema puno napretka u snazi, ako 4gb verzija bude do 2000 kuna - bolja od 960 4gb u svakom slučaju
bed je jedino, ponavljam, što ove ostale grafe ispod fury kartica nisu dobile pošteni upgrade u snazi, pa makar i rebrandiran
na koncu - sve je pitanje cijene, jer ako mi primjerice pokušaju podvaliti 380x sa 4gb rama za 300-400 kuna više od 960 4gb, to im nebu prošlo
Brojevi sa brojevima uspoređuješ, cijene sa cijenama, furije sa titanima. Nema tu puno filozifije. 390X nije ispunio očekivanja a Fury X na 5K rezi ne zna jeli došao ili je pošao. Boli - znam da boli (možda ne konkretno tebe), ali i treba da boli (mene bi itekako da sam pola godine kao ovdje neki pojedinci čekao na R9 390X)
Sumnjam. Zašto bi boljelo te koji su čekali r9 390x to što je dotična stigla i konkurentna je? Jedino što ih možda može boljeti je što se to jako dugo oteglo, i što će još morati čekati da se isposlažu svme moguće ponude vendora sa aftermarket, oc i ostalim rješenjima, pa odgovor nvidije, pa onda nekakvo stabiliziranje cijena. Jer novci svrbe i teško ih je zadržati tako dugo i ljeto provesti u igranju na nekakvoj staroj kartici :)
5K rezolucije vjerojatno samo kašlju zbog relativno malo (4GB) rama u ovoj inicijalnoj seriji. To će tijekom ljeta i jeseni sigurno vendori korigirati. Nema ništa sa arhitekturom, samo vjerojatno Hynix tek uhodava posao. I tako nitko od ovih koji čekaju, nije čekalo sa setupima 5K rezolucije kod kuće, pa ih to pogađa kao suša u kaliforniji.
Pa u neku ruku i jest se pomjerila ljestivca, 370 je sad r7 grafa tako da je 380 sad entry r9 grafa, mid range 390x a high end fury. Mogli su oni i furija stavit ko 390x a 290x rebrand kao 280x i došo bi na isto, jedino razlika u imenima.
moguce je da je 4gb memorije premalo za tu rezoluciju, rjesenje dolazi na jesen u 8gb memorije :D
Nevjerojatno, čekao do 16-tog, sada ćeš čekati jesen!
A kako da usporedimo, imamo samo tvorničku stock prezentaciju Atija bez i jednog potvrđenog testiranja
* * *
* * *
Usporedjuj performanse ili performanse po wattu, broj jezgara je krajnje nebitan i ne moze se usporedjivati kad su razlicite arhitekture u pitanju.
Mogu se uspoređivati jezgre jer očigledno njihovo povećanje je ključno za povećanje broja sličica, a arhitekture jezgri ne možete skalirati da bi usporedili proizvode jer bi na taj način uspoređivali čiji je silicij zapravo čišće urađen. Znam što je i tvoj pradjed zano: skuplje = bolje.
Ali da ja ne dulji dalje (uzalud, vidim neki će i jesen čekati) uspoređujte vas dvojica što god želite, da AMD ima asa u rukavu brojevi bi frkatali (kao nekada u doba jure i krede) na sve strane. Ali to što nema i što nešto čeka vam je dovoljno da zaključite neke stvari.
HP prestavio Router koji kaže da je 10% brži od Ciscovog, (a nije prestavljen gotov proizvod, mislim brojevi ovako sa prezentacije) ovi odgovore ne sa 10% poboljšanja nego sa jedno 300%, tko ima asa u rukavu (čak i kada igra nepošteno kao Samsung) on ga i upotrijebi.
Da imaju bržu karticu to bi i na prezentaciji i pokazali. Ali nemaju. Pametnom dosta.
Da imaju bržu karticu to bi i na prezentaciji i pokazali. Ali nemaju. Pametnom dosta.
Ok. Nije nemoguća opcija. Dobro se svi sjećamo priča na prezentacijama AMD-a da im je Bulldozer bolji od 6 jezgrenog i7 extreme.
Dakle, nije da AMD nema u povijesti takvih situacija. Ali su već tada leakale porazne recenzije. Zasad toga nema.
Memorija je jako bitna stavka u modernim karticama. Da nije, nebi se sa toliko pažnje na postojećim kartušama gledalo koji DDR je upitanju, na
kojoj frekvenciji i koliko bita je bus width. A i bez toga, stara serija AMD-jki nije bila toliko inferiorna, da ovo nebi pomoglo.
Ma pusti Envyja, piše k'o da je pijan. Fury je stari ATI-jev brend, a ovo ostalo je također "lol".
Komunjara stara, nikako se nije pomirio s raspadom jugoslavije!
epic
Dakle prema 'navodno ispravnim' testiranjima ja to ovako gledam:
R9 390X nije samo da nije brži od GTX 980Ti, nije čak brži niti od običnog GTX 980 na najpopuranijoj igraćoj rezoluciji tj. QHD ili 2560x1440.
Ista situacija je i kod 4k ili popularnijeg naziva UHD, niti je brži i od GTX 980 a debelo kasni za GTX 980Ti a o 'običnoj" FHD rezi da i ne govorim..
Toliko o komentaru XXX-a koji kaže: "...bila bi to nova R9 390X kartica jer je najnjaprednija kartica na tržištu. Jedina koristi najnapredniju HBM memoriju i dolazi serijski sa vodenim hlađenjem. Gdje je tu problem?" Problem komentariše forumaš alucardgreece sa http://videocardz.com/ koji kaže:
"i was wating for 2 years and they just made 390x a rebranded overclocked 290x with 8gb... ...even in performance roadmap you can see that the 290x is better than 390
i m so angry....i dont know what else to say"
Što se tiče Fury rješenja (kopiranje naziva i numerisanje modela kao kopija Intela i Nvidie vidljivo je iz svemira, čudi me samo što nisu Imali Fury X i Fury Z) sa najvećim GPU na svijetu sa skoro 600mm^2 i napajanjem od 8+8 te puko pumpanje stream procesora nije nikakav napredak, i sve to na Intel Core i7 rješenju.
Dakle: uzalud vam trud svirači ili tresla se brda rodio se...
.... Mišo Kovač
Trolu.
Bio sam objasnio da je taj moj post pisan dok su do nedavno kolale informacije kako će 390X biti top model. U stvari tek par dana priije tog mog posta došla je svježa informacija kako je to u stvari Fury, top model nove generacije a ne 390X. Ali ti ne želiš vidjeti ili imaš mentalnu blokadu. Idi igraj svoje beta windowse i štedi struju na njma .
Da sam bogat možda bi i kupio karticu koja će koštati 4-5k kuna u hrvatskoj, ili ovu najsuperduper top karticu za jedno 8k ili više. Ali nisam.