AMD ispred Intela?

poruka: 171
|
čitano: 33.483
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD ispred Intela?".
12 godina
neaktivan
Re: AMD ispred Intela?
itomic009 kaže...
Cognitor kaže...

Sjećam se kada sam prije nekoliko godina morao naširoko objašnjavati prijatelju zašto neću kupiti AMD nego samo Intel. I dan danas vrijedi isto. Uz jednu iznimku. Veliki podatkovni centri često koriste AMD između ostalog jer troši manje struje.... Što se tiče kvalitete i performansi Intelu nije ni do koljena.

Ni prije par godina nisi imao pojma kad daješ takve glupave komentare, a očito nemaš pojma ni danas {#}.

Uopće ne želim dalje objašnjavati stvari netkome tko je navikao na osrednjost i drugačije ne može razmišljati. Međutim zakljućit ću dvije stvari:

1. Većina na ovom postu koristi AMD gotovo isključivo za igranje.

2. Temeljni kriterij kod odabira procesora je cijena.

I sada osnovno. Kada bi Vam netko poklanjao konfiguraciju snova, dakle cijena nije bitna, niti plaćate iz svog đepa, što bi ste uzeli AMD ili Intel?

Možete lagati samo sebi.

16 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

evo samo jedna slikica. slika sve sama govori. vi samo umjesto procesora stavite cifre cijena. i pogledajte koliko ste dobili. to je za ove sto se ganjaju oko krive teme.

evo evo
Moj PC  
18 0 hvala 4
17 godina
AMD ispred Intela?

Čitajući komentare pojedinih kolega, čini mi se da cijela rasprava svela isključivo na mahanje e-ćunama.

Autor je člankom želio reći da je AMD odlučio poći nekim drugim stazama u odnosu na Intel. Kako sada stvari stoje, ta AMD-ova odluka, dugoročno, mogla bi AMD-u pružiti određenu prednost u odnosu na Intel, ali... Poseban naglasak je stavljen na onu riječ MOGLA. 

Stvarno ne kužim zar je to određenim kolegama toliko teško shvatiti!?

Na koncu, dečki, čija je e-ćuna veća?! {#}

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
17 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Nitko ne osorava činjenicu da je Intel jači u highendu, no postavlja se isplativost kasnijih nadogradnji.

Ja imam Asus M2N32, koja koristi (sada) prastari nForce 590, MBO stara 5 godina koja je iszašla u vrijeme kada je AMD tek počeo izbacivati X2 procesore. Istina, tada je ta matična koštala preko 1500 kn, ali ta matična je podržavala sve procesore koji su zšali za AM2, AM2+ pa i za AM3. Ja sam na njoj promjenio više CPUa
3200+ (2GHz@3GHz)
3800+ X2 (2GHz@2.6GHZ)
3600+ X2 (1.9GHZ@2.85GHz)
240 X2 (2.8GHz@3.8GHz)
i sada
630 X4 (2.8GHz@3.5GHz)

Ja se nikada nisam zavaravao da imam bolji/jači CPU od ostatka ekipe, ali pošto više ne igram igre, tek tu i tamo obrada slika, obrada videa, za moje potrebe je više nego ok.
Neka mi netko pokaže Intelovu platformu koja je mogla progutati ovoliko generacija raznih procesora, skidam mu kapu.

Istina, ne bih imao ništa protiv nekog novog i5, no meni je nepotreban, prvenstveno skup, i svojom cijenom meni ne opravdava investiciju. Tko treba neki jači CPU, i kome nije problem dati 1500kn za njega, zato se i nalazi na tržištu.

@Ranko091, jako dobar grafikon
Po tome možemo vidjeti da je AMD jeftinjara X4 850 samo 4 FPSa sporija od i7 zvijeri.
Poanta svega je da si stvatko važe i odmjerava konfiguraciju prilikom kupnje. Tko se želi baviti igranjem, financiski mu je puno isplativije taj X4 nego i7. Ali opet, za puno zahjtevnije korisnike je drugačija priča, i i7 se pokazuje puno isplativija kupnja.

Tu su opet 2 stvari:
-Viđam jako puno ljudi koji su toliko uskogrudni da ne žele priznati da Intel nije uvijek najbolja kupnja, a kada čitam neki takav post, odmah se sjetim one stare:
-Svaki cigo svog konja hvali

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 8:12 (ScorpiusCRO).
Moj PC  
20 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Evo ovako.

Računalo koristim primarno za igranje i programiranje.

Sve komponente idu iz mojeg džepa pa tako i proc, pošto u igrama realno imam cca 5 fps-a manje nego netko sa "zmajem" pa ne vidim razlog da dam 3000 kn više za gotovo isti rezultat.

Da mi netko pokloni "zmaja" i njegov "vulkan" na koji bih ga ugradio, naravno da bi ga ugurao u svoju konfiguraciju.

Tada dolazimo do razloga pisanja ovog posta, pitanje svim ljubiteljima Intela koji žele opravdati njegovu cijenu jer se zadovoljni u svakom segmentu:

Koliko ste puta stvarno iskoristili puni potencijal svog i7 "zmaja"?

Mislim da je možda samo 1% Intel nacije to uspio.

Zakucavanje vašeg procesora na 100% ne znači da je u otpunosti iskorišten. Trebali bi znati da je i7 prije svega procesor za radnu okolinu koji ima odlične algoritme za rješavanje kompleksnih zadataka. Za i7 igra nije kompleksan zadatak, stoga većina vas nikad ne iskoristi snagu svog procesora.

Ako želite vidjeti kako se i7 stvarno opterećuje do max-a zaputite se na institut "Ruđer Bošković".

Jedan i drugi proizvođač imaju svoje prednosti, svaki je bolji od drugoga u nekom segmentu, samim time niti jedan od njih neće biti superioran u svemu.

Ali inovacije su ono što se danas cijeni i zanima ljude, a AMD je pun invocaija.

S razlogom je odabran za PS4, a vjerojatno i Xbox 720 i upravo to bi moglo biti ono što bi moglo rezultirati tome da AMD ozbiljno ugrozi Itel na tržištu.

Ako se pokaže da port igre sa PS4 radi bolje sa AMD procesorom nego sa "zmajem", gdje je Intel onda????? {#}

Moj PC  
23 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Ja nikad ne bi mijenjao svoj Xeon za nista drugo.

Osim toga, vidim neke blesave komentare. To sto kazete da si nemrete priustit Intel ne znacj da js AMD bolji.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
Moj PC  
3 13 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Kad se sjetim kad je AMD 2100+~1733Mhz izasao na svjetlo, Intel 2000/2400Mhz nisu bili brzi od njega a cijena preko 50% veca kod Intela, sjecam se da je samo Intel 2.53Ghz bio jaci. Dok se intel bavio brzinom, samo Mhz da natrpa, AMD je isao pametnim putem, kvalitetnija struktura i pristupacnost trzistu.
Intel previse novca uzima za ime, stvarno previse, ali to je standard sto se tice trzista i ekonomije. Jednom gameru ne treba nista jace od X6 AMD procesora koji mozes da kupis za ~70 evra i da budes miran sledecih 5 godina, dok ces intela platiti sigurno preko 200 evra

http://www.cpubenchmark.net/ sve fino pise na listi, procesori isti score naprave a razlika u cijena zdravo dovidjenja.

Moj stari AMD Athlon XP2100+ radi i dan danas, kupljen u ljeto 2002 i nadam se da ce jos dugo ;) 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
Cognitor kaže...

Sjećam se kada sam prije nekoliko godina morao naširoko objašnjavati prijatelju zašto neću kupiti AMD nego samo Intel. I dan danas vrijedi isto. Uz jednu iznimku. Veliki podatkovni centri često koriste AMD između ostalog jer troši manje struje.... Što se tiče kvalitete i performansi Intelu nije ni do koljena.

Hoćeš li kupiti ovu igračku za okopavati vrt?

Nije poanta kupiti najbolje što se nudi na tržištu, već za određeni posao, te što manje novaca kupiti stroj koji će služiti svrsi određeni vremenski period, a biti zadovoljavajuće kvalitete, tzv. "best buy". Intel tu nema mjesta.

Pa Bug stavlja uvijek etikete Best Buy i Nas Izbor. Koji je sad bolji? Ne znamo ali Bug bi reko Nas Izbor. Sad zamijeni to s Intelom i AMDom.

Jednostavno da Intel nije ipak za nijansu kvalitetniji profesionalci ne bi koristili Intel/nVidia nego AMD.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 8:58 (logik).
15 godina
neaktivan
Jedno pitanje:
Jel istina da Intelov procesor 2.5 ghz i3 ima 30% bolje performanse od AMDovog 2.5 - 3.0 ghz što se tiče samog CPUa? A zauzvrat AMD ima 40% bolji GPU?
17 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Tržište klasičnih x86 procesora stagnira već nekoliko godina. Netko tko je kupio Core2Quad ili Phenom/Athlon II X4 pred 3-4 godine još uvijek ima dobar procesor i nema velikog razloga to mijenjati. Pa čak i da je neki gamer. 

Intel može integrirati grafiku u nove procesore, ali to nije to. I nikad neće biti.

Sve konzole trenutno u pripremi ili na tržištu su AMDovo rješenje. Svi budući game engini će sigurno biti optimizirani za više od 4 jezgre (vjerojatno 8) i GCN grafičku arhitekturu. Next gen APU (Kaveri), koji izlazi krajem godine bi čak trebao imati podršku za GDDR5 uz klasični DDR3.

Ako AMD sada može Sony-u ponuditi APU s grafičkom komponentom snage HD7850 i GDDR5 memorijom, što tek može ponuditi PC tržištu u narednom 5-godišnjem periodu? (toliki je otprilike vijek trajanja jedne konzole). Da ponude pola od toga i proguraju GDDR5 u paketu već imaju all-in-one rješenje bez ikakve konkurencije. x86 komponenta je dovoljno dobra da im to prođe.

Moj PC  
11 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
stef kaže...

Tržište klasičnih x86 procesora stagnira već nekoliko godina. Netko tko je kupio Core2Quad ili Phenom/Athlon II X4 pred 3-4 godine još uvijek ima dobar procesor i nema velikog razloga to mijenjati. Pa čak i da je neki gamer. 

Intel može integrirati grafiku u nove procesore, ali to nije to. I nikad neće biti.

Sve konzole trenutno u pripremi ili na tržištu su AMDovo rješenje. Svi budući game engini će sigurno biti optimizirani za više od 4 jezgre (vjerojatno 8) i GCN grafičku arhitekturu. Next gen APU (Kaveri), koji izlazi krajem godine bi čak trebao imati podršku za GDDR5 uz klasični DDR3.

Ako AMD sada može Sony-u ponuditi APU s grafičkom komponentom snage HD7850 i GDDR5 memorijom, što tek može ponuditi PC tržištu u narednom 5-godišnjem periodu? (toliki je otprilike vijek trajanja jedne konzole). Da ponude pola od toga i proguraju GDDR5 u paketu već imaju all-in-one rješenje bez ikakve konkurencije. x86 komponenta je dovoljno dobra da im to prođe.

AMD je u integraciji CPU+GPU barem 2-3 godine ispred Intela i ne vidim kako će tu prednost uopće Intel nadoknaditi u nekom bližem vremenu. Smeće od GPU-a i drivera koje nude, jednostavno nije konkurencija. Nadalje, AMD ima GPU koji je definitivno ispred Nvidije. Posljednja linija grafičkih kartica, serije 6xx, niti ne podržava kako treba puno DirectX 11.1 (11_1 vs 11_0) standard, a OpenCL je toliko napredovao, da je CUDA sve manje interesantna kao vendor-lockin rješenje. Nvidijini Kepleri jesu štedljivi i brzi, ali AMD je arhitekturom nešto bolji za ono što nas čeka u primjeni.

:)
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 10:23 (Tonči).
12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
stef kaže...

AMD je u integraciji CPU+GPU barem 2-3 godine ispred Intela i ne vidim kako će tu prednost uopće Intel nadoknaditi u nekom bližem vremenu. Smeće od GPU-a i drivera koje nude, jednostavno nije konkurencija. Nadalje, AMD ima GPU koji je definitivno ispred Nvidije. Posljednja linija grafičkih kartica, serije 6xx, niti ne podržava kako treba puno DirectX 11.1 (11_1 vs 11_0) standard, a OpenCL je toliko napredovao, da je CUDA sve manje interesantna kao vendor-lockin rješenje. Nvidijini Kepleri jesu štedljivi i brzi, ali AMD je arhitekturom nešto bolji za ono što nas čeka u primjeni.

Nisu GPU-i jedino što zna računati. Evo ti jedan link pa gledaj: http://www.intel.com/content/www/us/en/high-performance-computing/high-performance-xeon-phi-coprocessor-brief.html

Intel još nije to napravio ali je moguće dodati microcode "factory" procesor ovome gore koji se dade fleshati i onda ćeš imati situaciju da će i Java i .NET direktno koristiti jedno ovakvo čudovište kao obični koprocesor. O programima tipa Matematica ili nešto slično da ne govorim....

16 godina
odjavljen

Poznato mi je to, ja komentiram ovo drugo. Inače su namjene ponešto drugačije za svaki od tih. HSA je tema članka i nešto što bi moglo imati daleko bolji opći efekt od Knight's Cornera.

15 godina
protjeran
redneck kaže...
RaNzO kaže...
redneck kaže...

Ruku na srce,po meni,dobiveno određuje sam korisnik,ne neki analitičar,i ako ja platim proc 1000 dolara,a on me je oduševio u svakom segmentu,onda on nije preskup..i ja ću ga vrlo rado platiti..

Da, jer logično je kupiti kamion za potrebe špeceraja...upgrade sistema je najveći posao za moj komp u zadnje vrijeme, da si kupim i7?

ne čupaj iz konteksta,ne znaš nešto argumentirati,onda odskoči..

Što nije jasno u boldanoj rečenici,a što nisi onda kopipejstao i uporedbu segmenata tržišta,ilustrirani sportaćima i kamionima u smisli tableta i stolnih sustava..

Da imaš love ,ne bi ti trebao moj savjet što da kupiš,kupio bi najbolje što lova može kupiti..

Baš si mi kul, trgovci trljaju ruke kad nalete na tebe! :D

Sve je jasno, samo dajem osvrt da se nabavka bilo čega u životu ne radi na način "kupiš najbolje što postoji" i što te impresionira, već kupiš ono što ti treba za konkretan posao. Bager koji sam naveo kao primjer je najveći i najjači na svijetu, te je nemoguće da te ne impresionira, ali ti ne treba za okopavanje vrta, za to ćeš kupiti motiku, ili eventualno neku frezu...isto tako me impresionira ovaj stroj, ali ga definitivno neću kupiti za ići na tržnicu, jer je za to dobar i postojeći auto/bicikl...

Da povučem analogiju (jer vidim da moram crtati) - što će bilo kojem kućnom korisniku koji računalo koristi za surfanje i7? Jasno da je to trenutni vrh ponude procesora, ali treba li za posao kojeg može obaviti Celeron od prije 10 god. najnoviji i najbolji procesor bilo kome, pa čak i nekome tko može kupiti Intel, a ne jedan pišljivi i7?

13 godina
neaktivan
RaNzO kaže...
redneck kaže...
RaNzO kaže...
redneck kaže...

Ruku na srce,po meni,dobiveno određuje sam korisnik,ne neki analitičar,i ako ja platim proc 1000 dolara,a on me je oduševio u svakom segmentu,onda on nije preskup..i ja ću ga vrlo rado platiti..

Da, jer logično je kupiti kamion za potrebe špeceraja...upgrade sistema je najveći posao za moj komp u zadnje vrijeme, da si kupim i7?

ne čupaj iz konteksta,ne znaš nešto argumentirati,onda odskoči..

Što nije jasno u boldanoj rečenici,a što nisi onda kopipejstao i uporedbu segmenata tržišta,ilustrirani sportaćima i kamionima u smisli tableta i stolnih sustava..

Da imaš love ,ne bi ti trebao moj savjet što da kupiš,kupio bi najbolje što lova može kupiti..

Baš si mi kul, trgovci trljaju ruke kad nalete na tebe! :D

Sve je jasno, samo dajem osvrt da se nabavka bilo čega u životu ne radi na način "kupiš najbolje što postoji" i što te impresionira, već kupiš ono što ti treba za konkretan posao. Bager koji sam naveo kao primjer je najveći i najjači na svijetu, te je nemoguće da te ne impresionira, ali ti ne treba za okopavanje vrta, za to ćeš kupiti motiku, ili eventualno neku frezu...isto tako me impresionira ovaj stroj, ali ga definitivno neću kupiti za ići na tržnicu, jer je za to dobar i postojeći auto/bicikl...

Da povučem analogiju (jer vidim da moram crtati) - što će bilo kojem kućnom korisniku koji računalo koristi za surfanje i7? Jasno da je to trenutni vrh ponude procesora, ali treba li za posao kojeg može obaviti Celeron od prije 10 god. najnoviji i najbolji procesor bilo kome, pa čak i nekome tko može kupiti Intel, a ne jedan pišljivi i7?

Pa kupit ćeš najbolji auto koji možes za ići na tržnicu i najbolju motiku za vrt, ne valjda onu koja se raspada.

Neki od forumaša koji su za AMD zbog Best Buy su isti ti koji vrijeđaju npr. Lumiu ili HTC kako bi rekli da je SGS3 ili iP5 zvijer.

Ja bi kupio najbolje što mogu... Zašto ne bi?

13 godina
neaktivan
AMD ispred Intela?

Nikako ne mogu naći slajdove sa AMD prezentacije HSA ciljeva.

Uglavnom, bilo je tu riječi o kompletnoj integraciji sistema na jedan čip sa CPU/GPU tj. GPGPU, unified memory, sve do integriranog South Bridgea, u budućnosti, pravi SoC. 

Preteču te njihive nove filozofije o brzom prilagođavanju zahtjevima naručitelja možemo vidjeti u dizajn odlukama  Jaguar APU u najavljenom Playstation4 sa žestoko prilagođenim GPU Pitcairn serije("ekvivalent" mobilnoj verziji HD 7970(m)) sa večim compute mogućnostima i paralelizmom uparenim sa 8core low-power Jaguar CPU, te sa ujedinjenim RAMom visokog bandwidtha.

Ovaj APU je izrađen u koordinaciji sa Sony i kažu u AMDu da će se već na GDCu znati dosta više o sirovim specifikacijama.

Sličan APU će izaći i normalno tržište u nešto slabijem izdanju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Imaš u članku link na objašnjenje HSA s AMD weba. Doduše, na engleskome, ali onome kome to nije problem, može naučiti dosta o tehnologiji.

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Imaš u članku link na objašnjenje HSA s AMD weba. Doduše, na engleskome, ali onome kome to nije problem, može naučiti dosta o tehnologiji.

vidio sam to, imao sam link sa daleko detaljnijom prezentacijom bližeg i daljeg HSA roadmapa i ciljevima. 

12 godina
AMD ispred Intela?

Realno gledano,ljudi sa plicim djepovima vecinom kupuju AMD.

Ovi sa dubokim Intel.AMD nesto slabije performanse ali jeftiniji(daleko jeftiniji)

Intel brzi ali puno skuplji.Zato i volim AMD daju nesto slabije performanse ali

za prihvatljivu cijenu.A oni kojima smeta sto nemogu Crysis3 igrat na very high,

za njih su Intel procevi.Ali zato ces ga i platiti.To je odavno poznato kod tih dvoja

proizvodjaca.

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Endymon kaže...

Realno gledano,ljudi sa plicim djepovima vecinom kupuju AMD.

Ovi sa dubokim Intel.AMD nesto slabije performanse ali jeftiniji(daleko jeftiniji)

Intel brzi ali puno skuplji.Zato i volim AMD daju nesto slabije performanse ali

za prihvatljivu cijenu.A oni kojima smeta sto nemogu Crysis3 igrat na very high,

za njih su Intel procevi.Ali zato ces ga i platiti.To je odavno poznato kod tih dvoja

proizvodjaca.

Tocno. Ali zato ne treba pljuvati ni po jednom. A pogotovo po Intelu da ne valja.

Upravo završio renderiranje animacije. 6GB za minutu, drago mi je da imam Xeon/Quadro.

Ali eto znam neke koji igraju igre - na AMDu. I ne žale se.

12 godina
protjeran
Praedator kaže...
redneck kaže...

Sam naslov nema smisla,jer kako zamisliti da jedna firma koja zatvara proizvodne pogone,prodaje tvornice(dakle AMD) može zajašiti ispred firme koja je u zadnjih nekoliko godina investirala u POSTOJEĆE pogone preko 11 milijardi dolara..??

Sama projekcija ove hipoteze,jest bedasta,jer Intel svakako ne namjerava iduće godine provesti na lovorici..U praksi slušam već godinama ,kako će AMD napraviti ovo i ono Intelu,kako će ga pregaziti,kako će počev od K serije procesora nadmašiti Intela,kako frekvencije nisu bitne,ali kako Intel treba raditi na duplo većoj frekvenciji,da se dobije učikovitost AMD-a i slična preseravanja,Onog koji je osuđen da zauvijek bude Broj 2...

"eksperti" koji projekcije svojih teorija zamišljaju na vladavini mobilne platforme,tipa tableta i ostalih đinđi,moraju shvatiti,kako je jedan lik rekao:Ako je Rimac isprojektirao auto od 1000konja,ne znači da su Šleperi i kamioni osuđeni na staro željezo..dakle,dok god je svijeta i vijeka,bit će potrebno i mobilne platforme i one druge,dakle,tržište neće nestati,nego će se profilirati,a profiliranjje znači specijalizacija,nadaljer to znači,opet onu početnu..da najkvalitetniji rulaju..

Drugim riječima,opstat će oni koji su sposobni visdinom kvalitete i naprednošću tehnologije,održavati i vlastitu proizvodnju,koja znači snagu(vidimo i primjer Samsunga)

Tko nema vlastitu proizvodnju,stagnira,zaostaje,ne odaje povjerenje u svoje proizvode,jer nije financijski sposoban zaokružiti kompletni proizvodni proces i zaraditi još na njemu..

Gledam i vidim da ovdje odlučuje srce,dakle,Intel je strašni i bezosjećajni zmaj,koji prži i proždire  sirote kupce,pa je cool i IN,da se u skladu sa ostatkom revolucionarne populacije usprotivi tom vragu crnom..{#}

No naravno,problem je u nečemu drugom,što izdaje ovu grupu ljudi,a to je cijena..

Mislim hajmo,tko na svom stolu ne bi volio vidjeti u zagrljaju matične jednog i7 3930K??Budimo fer i pošteno recimo da to ne bi voljeli?? 

Istina je da košta kao poslovična kajgana od..dalje neću iz obzira prema vjernicima..,no taj isti odnos vidimo i u svim drugim segmentima konzumerizma..

Hoćeš bemburu,izvoli plati..u čemu je bed?? hoćeš Mečku,isto tako..izvoli plati..

Onaj tko ima love,će si to priuštiti,jer plaća kvalitetu izrade,tradiciju,koja je i izrodila kvalitetom,jer plaća najnoviju tehnologiju pretočenu u autoindustriji,plaća filling u korištenju istog proizvoda..

Naravno,onaj koji nema toliko love će odabrati recimo toyotu,koja je po meni jako kvalitetan auto,ali nastao kao nešto što se povodilo tvornicama i tehnologijom bmw-a i mercedesa..

Svoju nemogućnost da "servisira" troškove posjedovanja mečke,korisnik Toyote će opravdavati upravo svim razlozima koje ovdje navode korisnici AMD-a

"stvar je preskupa za ono što daje,nije best buy,loš je odnos plaćeno/dobiveno..

To što smo mi većinom u zemlji Tunguziji,pa je većini naroda nešto vrhunsko uglavnom van dometa financija,nije krivica niti AMD-a ,a još manje Intela..

Odite si na neki zapadni IT forum,pa malo se raspitajte koja je prosječna konfiguracija.Ljudi rade za novac,od kojeg si mogu priuštiti najjače,najkvalitetnije i u skladu sa tim,i skupo,ali ne za njih,jer za njih je Intel u cjenovnom razredu kao AMD u našoj državi Tunguziji

I zato,na kraju,nemojte pljuvati po Intelu,jer ste vi na krivom mjestu u krivom trenu i sa krivom valutom u džepu...najlakše je okriviti strašnog Zmaja{#}

Jedini post koji vrijedi procitati, svaka cast. {#}

EDIT: Mozete se svi nalupati TD do jutra, ali cinjenica ostaje, Intel je uvijek bio i bit ce ispred AMD-a. Tko nema novaca, kupi si jeftinije i uvjerava se da je zadovoljan, tko ima kupi skuplje i zadovoljan je a i svi mu zavide.

To sto si vi nezelite priznati nije stvar cinjenica nego prevelikog ega. {#}

Pa to je suština svega,suština ljudske prirode,ne ono što ja kao misle pušam Intela ..Naravno cijenima najbolje,najnaprednije i tehnološki superiorno kao i SVI drugi ljudi..E sad,bilo je vrijeme i kad sam ja bio loš sa lovom,ali

nikad nisam pljuvao,"mrzio" ili obezvrijeđivao ono što mi je nedostupno..Jebi ga brale..protegni se koliko možeš,a nije Intel kriv ako je nekome nešto preskupo..uzmeš lijepo ono što ti je dostupno i Bog te veselio{#}..

Svi smo mi u suštini isti po prirodi,i ako možemo,naravno da ćemo si nešto i priuštiti..Jedino nezrele i iskompleksirane osobe napadaju ono što je van dometa..Radite lipi moji,zaradite,pa nećete imati potreba upošljavati žlijezde

slinavke{#}

12 godina
AMD ispred Intela?

OFF TOPIC-puno ljudi radi za minimalac.

I radje ce kupiti neki proc za 800 kuna od AMD-a,

nego od Intela za iste performanse za 1200 kuna.

Intel je kvalitetniji i ali u nekim stvarima pretjeruju

i prodaju maglu a to su cijene.I kada gledamo,

kada vidim AMD/Intel,ja to vidim ovako.SIROMASNI/BOGATI.

Zato vjerujem da vise ima ljudi koji imaju AMD  proceve od Intela.

Moj PC  
3 6 hvala 0
16 godina
odjavljen
redneck kaže...

Pa to je suština svega,suština ljudske prirode,ne ono što ja kao misle pušam Intela ..Naravno cijenima najbolje,najnaprednije i tehnološki superiorno kao i SVI drugi ljudi..E sad,bilo je vrijeme i kad sam ja bio loš sa lovom,ali

nikad nisam pljuvao,"mrzio" ili obezvrijeđivao ono što mi je nedostupno..Jebi ga brale..protegni se koliko možeš,a nije Intel kriv ako je nekome nešto preskupo..uzmeš lijepo ono što ti je dostupno i Bog te veselio{#}..

Svi smo mi u suštini isti po prirodi,i ako možemo,naravno da ćemo si nešto i priuštiti..Jedino nezrele i iskompleksirane osobe napadaju ono što je van dometa..Radite lipi moji,zaradite,pa nećete imati potreba upošljavati žlijezde

slinavke{#}

Redneck, nisi jedini (dobar dio je off-topic), ali molio bih te da prestaneš temu povlačiti po blatu paušalnih ocjena i posve tematski promašenih lamentiranja. Tema nije kupovna moć korisnika foruma, kao ni tvoja, a nije ni nadmoć Intela u video igrama ili obradi videa pa nema smisla da rasprava bude poligon za tvoje vrijeđanje ("nezrele i iskompleksirane osobe") ostalih sudionika. Shvatili su svi da ti imaš puno novca, da kupuješ samo Intel i da je AMD za sirotinju. Ako već nemaš što komentirati u području kojim se bavi članak, radije nemoj ništa ni pisati. Tvoja stručna mišljenja o AMD-u ću prenijeti kolegama koji uskoro na to smeće od tehnologije planiraju potrošiti par desetaka tisuća eura.

Zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 13:26 (Tonči).
13 godina
neaktivan
Endymon kaže...

OFF TOPIC-puno ljudi radi za minimalac.

I radje ce kupiti neki proc za 800 kuna od AMD-a,

nego od Intela za iste performanse za 1200 kuna.

Ime je najskuplje danas.

13 godina
protjeran
AMD ispred Intela?

strasno kakvih sve likova ovdje ima, bogami se vec dugo nisam nacitao toliko gluposti koliko ovdje ... ma najbolje uopce nista ni ne ic komentirat.. pozz

- PRAVI VJERNIK NIJE ONAJ KOJI SLIJEPO VJERUJE, NEGO ONAJ KOJI UVIJEK SUMNJA.

9 0 hvala 0
15 godina
R4sput1n kaže...

strasno kakvih sve likova ovdje ima, bogami se vec dugo nisam nacitao toliko gluposti koliko ovdje ... ma najbolje uopce nista ni ne ic komentirat.. pozz

Naslovi poput naslova ove teme, pravi su mamac za luđake.

Inače, potpis za tvoju rečenicu.

Inače, stanje na forumu bi opisao sljedečom rečenicom.

Još malo pa će cijeli forum trebat stavit pod ključ, s obzirom kakve nebuloze i komentare ljudi ostavljaju u manje više svim važnijim temama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 15:07 (zabranjeniples).
13 godina

Nažalost tu imaš pravo,nije kod nas takva situacija da sad možeš uzimati full sve...kladim se da ovdje večina imaju računala između 2 do 3 tisućice...cijena je ta  koja diktira

M
14 godina
Tonči kaže...

Redneck, nisi jedini (dobar dio je off-topic), ali molio bih te da prestaneš temu povlačiti po blatu paušalnih ocjena i posve tematski promašenih lamentiranja. Tema nije kupovna moć korisnika foruma, kao ni tvoja, a nije ni nadmoć Intela u video igrama ili obradi videa pa nema smisla da rasprava bude poligon za tvoje vrijeđanje ("nezrele i iskompleksirane osobe") ostalih sudionika. Shvatili su svi da ti imaš puno novca, da kupuješ samo Intel i da je AMD za sirotinju. Ako već nemaš što komentirati u području kojim se bavi članak, radije nemoj ništa ni pisati. Tvoja stručna mišljenja o AMD-u ću prenijeti kolegama koji uskoro na to smeće od tehnologije planiraju potrošiti par desetaka tisuća eura.

Zahvaljujem.

Tonči pa zar je moguće da ti još nisi shvatio da se računala koriste samo za igru.{#}{#}

Osobno smatram da je žalosno da se skoro svaka tema pretvara u natezanje između dva tabora. Tonči je lijepo u članku objasnio osnovnu tezu, ne vidim kakve veze ima broj fps-ova, cijena i ini trenutni faktori s ovom temom, predmet rasprave bi trebala biti ono o čemu se u članku piše.

Stručnjak za odmaganje...
13 godina
redneck kaže...

To što smo mi većinom u zemlji Tunguziji,pa je većini naroda nešto vrhunsko uglavnom van dometa financija,nije krivica niti AMD-a ,a još manje Intela..

Odite si na neki zapadni IT forum,pa malo se raspitajte koja je prosječna konfiguracija.Ljudi rade za novac,od kojeg si mogu priuštiti najjače,najkvalitetnije i u skladu sa tim,i skupo,ali ne za njih,jer za njih je Intel u cjenovnom razredu kao AMD u našoj državi Tunguziji

Točno to, svi spominju to famozno uloženo dobiveno, i na tome kritizriaju neku tvrtku. Ali to što je "na zapadu" (namjerno pod navodnicima) uloženo-dobiveno u rangu i7-3770 a u nas AMD X8 FX-8320 je kriv Intel, jer zbog njega imamo mali standard pa zbog toga nam je niža granica u uloženom-dobivenom. Mali osvrt da popljuvam one koji upravljaju državom, jer oni su najveći krivci za to, ne neka strana tvrtka. ;)

Ubi bene, ibi patria.
13 godina

Jedan pametan ovdje. Ma 98% populacije ovdje su vidili i7 procesor samo u izlogu trgovine a koriste računalo da bih visili na Facebuku i brisali mailove. Jednostavnije rečeno i ja govorim da i Intel i AMD imaju svatko svoje mane i prednosti.

M
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice