8.098 kn za otključani iPhone 4

poruka: 485
|
čitano: 75.381
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "8.098 kn za otključani iPhone 4".
17 godina
protjeran

sta ste svi zabrijali da ljudi za njega daju 8000kn ste vi ludi...kladim se da niko ko je kupio iPhone 4 nije dao vise od 2500kn za njega.....

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
9 0 hvala 1
15 godina
protjeran
RE: 8.098 kn za otključani iPhone 4
The Black Iso kaže...

sta ste svi zabrijali da ljudi za njega daju 8000kn ste vi ludi...kladim se da niko ko je kupio iPhone 4 nije dao vise od 2500kn za njega.....

Da,to sam već nekoliko puta rekao... Nevinašce

16 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

A na kraju ih jeftinije ispadne ovih 8000kn od svih tih pretplata ovo ono... kroz 2 godine se nakupi toga...

16 godina
The Black Iso kaže...

Pa normalno, evo moj bratić je uzeo iphone 4 došao ga je 900kn na pretplatu...normalno da sa pretplatom dođe vjerojatno puno više, ali to je njegova potrošnja bez obzira koji mob ima, a za 900kn u t-mobile-u nema šanse da ćeš naći bolji mob od iphona...

Stoja
16 godina
neaktivan
xDinichx kaže...

A na kraju ih jeftinije ispadne ovih 8000kn od svih tih pretplata ovo ono... kroz 2 godine se nakupi toga...

Manemoj? Šta bonovi su besplatni i padaju sa vedrog neba? Il se to možda neračuna pod trošak za mobitel?

Uglavnom onom tko često zove,šalje poruke i surfa netom je daleko jeftinije uzet pretplatu(bez obzira na operatera), nego kupovat konstantno bonove, a posebice ako se često koristi mobilni net koji je na bonove abnormalno skup.

Znači zaboravite tih 8000kn jer ta cijena i je zato takva da ljude privuče na pretplatu gdi je iPhone4 jedan od jeftinijih Smartphone-va.

I'll be back
16 godina

I nema superiornosti, ali je amoled i dalje kvalitetniji od IPS-a. Ne vidim u čemu je problem sa time?

17 godina
neaktivan
eevek kaže...

I nema superiornosti, ali je amoled i dalje kvalitetniji od IPS-a. Ne vidim u čemu je problem sa time?

I dalje ne kužim što je to "kvaliteta" ako je prikaz AMOLED displaya u konačnici ocijenjen kao lošiji ili u najboljem slučaju jednak. K tome LCD troši i manje struje što je trebal biti prednost AMOLEDa. 

Pretpostavljam da će OLED i u budućnosti brže napredovati i ispraviti sadašnje nedostatke ( kratak vijek trajanja, problemi sa vijernosti prikaza, potrošnja struje kod prikaza svijetlih boja etc ) , al u ovom trenutku ta kvaliteta je posve apstraktna.

A.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
eevek kaže...

I dalje ne kužim što je to "kvaliteta" ako je prikaz AMOLED displaya u konačnici ocijenjen kao lošiji ili u najboljem slučaju jednak. K tome LCD troši i manje struje što je trebal biti prednost AMOLEDa. 

Pretpostavljam da će OLED i u budućnosti brže napredovati i ispraviti sadašnje nedostatke ( kratak vijek trajanja, problemi sa vijernosti prikaza, potrošnja struje kod prikaza svijetlih boja etc ) , al u ovom trenutku ta kvaliteta je posve apstraktna.

Samo kreten može napisati ili izjaviti da je "AMOLED prikaz lošiji ili u najboljem slučaju jednak". Taj tvoj bloger je očito kreten. Radi se o tehnički superiornoj tehnologiji i u teoriji i u praksi.

Da si ikada vidio (a očito nisi) AMOLED ekran, znao bi o čemu se radi. A te probleme koje spominješ... LOL .. pretjeruješ s glupostima koje pišeš, no kada se radi o sukobu Applea i bilo čega, ni ne očekujem ništa drugo od tebe.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
artfull kaže...
eevek kaže...

Samo kreten može napisati ili izjaviti da je "AMOLED prikaz lošiji ili u najboljem slučaju jednak". Taj tvoj bloger je očito kreten. Radi se o tehnički superiornoj tehnologiji i u teoriji i u praksi.

Da si ikada vidio (a očito nisi) AMOLED ekran, znao bi o čemu se radi. A te probleme koje spominješ... LOL .. pretjeruješ s glupostima koje pišeš, no kada se radi o sukobu Applea i bilo čega, ni ne očekujem ništa drugo od tebe.

Neznam što ti brješ, gledao sam i desire i iPhone četvorku i oba su po mom mišljenju nabrijanih boja i podjednake kvalitete prikaza. Postao sam osim ovog još barem 3 linka relevantnih sajtova gdje nitko nije dao nikakvu prednost AMOLEDu, dapače ukupno gledajući većina preferira iPhoneov LCD.

A.
17 godina
artfull kaže...
naxeem kaže...
artfull kaže...
eevek kaže...

Neznam što ti brješ, gledao sam i desire i iPhone četvorku i oba su po mom mišljenju nabrijanih boja i podjednake kvalitete prikaza. Postao sam osim ovog još barem 3 linka relevantnih sajtova gdje nitko nije dao nikakvu prednost AMOLEDu, dapače ukupno gledajući većina preferira iPhoneov LCD.

Kad jedino i gledas sajtove koji favoriziraju iPhone.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

http://www.engadget.com/photos/iphone-4-vs-samsung-galaxy-s-display-face-off/#3115591

http://blog.gsmarena.com/super-amoled-vs-retina-–-galaxy-s-and-iphone-4-displays-side-by-side-and-head-to-head/

nisam našao da je negdje netko napravio ikakvo testiranje i tvrdio da je ijedan ekran bitno bolji od drugog. Samsung tvrdi da je AMOLED superioran, Apple tvrdi da je retina bolja ... ja ne vidim bitnu razliku na 4 inča, oba su odlična, retina je oštriji i precizniji, AMOLED je nabrijanijih boja, vjernije crne i dozvoljava mrvu bolje kuteve gledanja.

A.
17 godina
tnakir kaže...

Imas ljude koji vole iPhone, i ljude koji nevole iPhone, nema sredine... Nevinašce

Think locally, act globally...
16 godina
artfull kaže...

http://www.engadget.com/photos/iphone-4-vs-samsung-galaxy-s-display-face-off/#3115591

http://blog.gsmarena.com/super-amoled-vs-retina-–-galaxy-s-and-iphone-4-displays-side-by-side-and-head-to-head/

nisam našao da je negdje netko napravio ikakvo testiranje i tvrdio da je ijedan ekran bitno bolji od drugog. Samsung tvrdi da je AMOLED superioran, Apple tvrdi da je retina bolja ... ja ne vidim bitnu razliku na 4 inča, oba su odlična, retina je oštriji i precizniji, AMOLED je nabrijanijih boja, vjernije crne i dozvoljava mrvu bolje kuteve gledanja.

Koristeći iPhone nekoliko dana moram reći da uistinu ekran jest oštar, ali nije mi pružio baš ništa čime bih ga mogao staviti ispred ekrana na Desireu, a Desire nema niti najbolji Amoled na tržištu.

Sva ta oštrina gubi smisao kada LCD nije na nivou, a tu silnu nakupinu piksela ćeš primijetiti samo ako njušku držiš na ekranu mobitela. Možda sam ja slijep ili nešto, ali to je moj dojam.

Npr...u nekoliko navrata pri gledanju videa na iPhoneu (malo sam gledao, ali mislim dovoljno da zaključim nešto) primijetio sam "duhove" na ekranu kod brzih scena... konkretno, radilo se o nogometnoj utakmici. Na nekim video isječcima koji su tamniji, osjetan je nedostatak crne boje i boje općenito nisu uvjerljive kao na amoledu. Taj manjak crne meni smeta, ne znam za ostale.

Općenito nisam ljubitelj blještavila i mobitel mi nikada nije na visokom osvjetljenju, iPhone mi je bez jačeg osvjetljenja pak izgledao čudno. Možda sam zabrijao, ali eto.

Ista stvar je na Desireu izgledala debelo bolje...utakmica je išla glatko i bez ikakvih problema, a boje ne trebam niti komentirati. Čisti gušt za gledanje. Kako rekoh, Desire nema najbolji Amoled na tržištu.

S druge strane, neću omalovažavati ekran na četvorci jer je miljama ispred onog sranja na trojci...i to je značajan napredak, ali daleko je od revolucije.

Općenito se previše priča o tom vražjem ekranu...vjerojatno jer se nema ništa posebno spomenuti o ostatku mobitela :)

16 godina
SupremeCommander kaže...

Imas ljude koji vole iPhone, i ljude koji nevole iPhone, nema sredine... Nevinašce

Ovo nije istina...ja sam u sredini. Niti ga volim, niti ga mrzim. Trenutno ne ispunjava moje zahtjeve, ali je miljama ispred prijašnje verzije koja je, blago rečeno, smeće :)

17 godina
neaktivan
eevek kaže...
artfull kaže...

Koristeći iPhone nekoliko dana moram reći da uistinu ekran jest oštar, ali nije mi pružio baš ništa čime bih ga mogao staviti ispred ekrana na Desireu, a Desire nema niti najbolji Amoled na tržištu.

Sva ta oštrina gubi smisao kada LCD nije na nivou, a tu silnu nakupinu piksela ćeš primijetiti samo ako njušku držiš na ekranu mobitela. Možda sam ja slijep ili nešto, ali to je moj dojam.

Npr...u nekoliko navrata pri gledanju videa na iPhoneu (malo sam gledao, ali mislim dovoljno da zaključim nešto) primijetio sam "duhove" na ekranu kod brzih scena... konkretno, radilo se o nogometnoj utakmici. Na nekim video isječcima koji su tamniji, osjetan je nedostatak crne boje i boje općenito nisu uvjerljive kao na amoledu. Taj manjak crne meni smeta, ne znam za ostale.

Općenito nisam ljubitelj blještavila i mobitel mi nikada nije na visokom osvjetljenju, iPhone mi je bez jačeg osvjetljenja pak izgledao čudno. Možda sam zabrijao, ali eto.

Ista stvar je na Desireu izgledala debelo bolje...utakmica je išla glatko i bez ikakvih problema, a boje ne trebam niti komentirati. Čisti gušt za gledanje. Kako rekoh, Desire nema najbolji Amoled na tržištu.

S druge strane, neću omalovažavati ekran na četvorci jer je miljama ispred onog sranja na trojci...i to je značajan napredak, ali daleko je od revolucije.

Općenito se previše priča o tom vražjem ekranu...vjerojatno jer se nema ništa posebno spomenuti o ostatku mobitela :)

Sve 5, tvoje mišljenje ... ja nisam uspio uhvatiti neku opipljivu razliku koja bi me stavila na stranu itijednog uređaja. Prilično sam se koristio sa nexusom i četvorkom, kratko sam proučavao desire i samsunga i sve su to top ekrani, imaju neke prednosti i mane jedni pred drugima. Možda će AMOLED za god. dvije zaista biti superioran i u stavkama u kojima trenutno kaska za kvalitetnim LCDom, u ovom trenutku je za mene ( i više manje sve recenzije online ) podjednako dobar.

A.
16 godina
eevek kaže...

E fakat ti je dobar argument " moj displej je bolji od tvog" - lmfao..

Činjenica j malo za reći da je Retina bolja od AMOLED tehnologije trenutačno, jer je tek krenula, a također je činjenica da kada naprave AMOLED ekran visoke rezolucije za mobove, da će i Retina biti zastarjela, te će se Apple vjerojatno koristiti AMOLEDOM, tako su i rekli načelno, ali zbog trenutačnog nivoa implementacije AMOLEDA su ipak malo krenuli sa IPS LCD-om

17 godina
neaktivan
Perfeshunul kaže...
eevek kaže...

Činjenica j malo za reći da je Retina bolja od AMOLED tehnologije trenutačno, jer je tek krenula, a također je činjenica da kada naprave AMOLED ekran visoke rezolucije za mobove, da će i Retina biti zastarjela, te će se Apple vjerojatno koristiti AMOLEDOM, tako su i rekli načelno, ali zbog trenutačnog nivoa implementacije AMOLEDA su ipak malo krenuli sa IPS LCD-om

Ulica kaže da samsung nije mogao proizvesti dovoljno kvalitetnih S AMOLEDA za ikog drugog osim za sebe, uz to je bio problem sa zadanom rezolucijom koja je viša od ičeg to su radili + retina navodno troši manje struje od samsungovog rješenja pa je apple išao sa LG jevim rješenjem. Sasvim izvjesno će sljedeća generacija imati ono što u tom trenutku bude ponajbolje. Za OLED velike ekrane ćemo se bojim se još načekati.

A.
15 godina
neaktivan

što reći ? kad prethodnika ovog telefona u svojoj pretplati dobijam za 1 kn.

isto kao i nokiju 2200 slide roza boje.

(doduše zaključanu na t scum)

Worry gives a small thing a big shadow.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 14:24 (magicmist).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jest da je dobar mobitel, al nema šanse da bih dao te pare za njega... To je cijena malo starijeg auta...

www.blockz.org - www.stanasoft.co.cc
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Perfeshunul kaže...
eevek kaže...

Tek krenulo???????????? IPS matrice su godinama na trzistu. 3 i pol godine najmanje jer toliko ima moj lap.

:)
17 godina
neaktivan

Opet i o "možda će"?! Kako tebi nije jasno da je već sada AMOLED superioran?

Dakle:

AMOLED točnije prikazuje boje. Jedini je ekran s pravom CRNOM (vrlo, vrlo bitno), ima drastično veći kontrast, ima drastično manji brightness bez gubitka kvalitete prikaza boja. Ima znatno bolje kuteve gledanja.

Jel' tebi jasno kako se klasificira kvalitetan ekran? - Boje moraju biti precizne i zasićene. Preciznost postižemo matricom i čipovima. AMOLED ima savršene boje, jer svaki pixel ima posebno regulirano osvijetljenje.

Boje moraju biti precizne i na minimalnom brightnessu. AMOLED to ima. Bilo koji LCD to nema - smanjenjem brightnessa gubi se hrpa nijansi.

Crna - jedino OLED ekran može imati stvarnu crnu boju. Točka.

Kontrasti - drastično veći od bilo kojeg drugog ekrana.

Kuteve gledanja ne treba ni spominjati - gdje od vidiš piksel, iste je boje kao i pod 90°. LCD to nema niti to može.

Implementacija je nešto drugo. Već sada su svakome tko nije daltonist, na prvi pogled jasne razlike i na prvi pogled vidi AMOLED ekran kao superioran.

A kako bi bilo da netko zaista ima implementiran AMOLED kako treba npr. s visokom rezolucijom kao Retina npr? Ili s više od 2 kanala po pikselu?

Desire ima samo 2 boje po pikselu i ima rezoluciju manju od "Retine". Da kojim slučajem ima istu, razlika u korist bi bila još veća.

"Retina" je obični visoko-rezolutivni LCD. Ništa novo niti posebno.

Samsungov Super AMOLED ima još i prednost pred Desireovim AMOLEDom u tome što dodirni sloj nije dodatan na ekranu, već je dio ekrana.

17 godina
neaktivan
logic kaže...

Tek krenulo???????????? IPS matrice su godinama na trzistu. 3 i pol godine najmanje jer toliko ima moj lap.

On to ne kuži. On misli da je "Retina" nešto novo. Apple mu je rekao da je to novo. Što Apple kaže, to je zakon.

17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
logic kaže...

On to ne kuži. On misli da je "Retina" nešto novo. Apple mu je rekao da je to novo. Što Apple kaže, to je zakon.

Naxeem, tvoje "ekpertize" su totalno neargumentirane i svode se na ništa ( tebi je bolja slika na desireu, ili na papiru to super bolje izgleda ).

AMOLED vjerojatno kao tehnologija obećava, al u ovom trenutku ima i mane i prednosti i u praksi se te prednosti nad kvalitetnim LCDom tope u što sam se uvjerio u do sad ponuđenim uređajima.

Što se ISP matrica tiče ( logic, znam da tvoj lap ima ISP LCD :D ) nedavno smo pričali o nekom 27" NECu za kojeg je naxeem tvrdio da mu je matrica bogom dana i skuplja od čitavog iMaca, da bi se na kraju pokazalo, kao što sam i tvrdio da koristi istu matricu kao i iMac i Dell. Radim na ISP monitorima ima valjda 6 ili 7 godina i uvijek mi je kvalitetan monitor bio prvi prioritet pri kupovini računala. I sam se nadam nekom proboju OLEDa ili nečeg novog u nekakve cijenom dostupne monitore ili televizore. Bio sam jako znatiželjan kad su se pojavili prvi OLED displayi na consumer elektronici, sorry al ovo za sad obećava al LCD i dalje drži svoje i apple ili ne apple nema nikakve veze s tim, dapače ja bih rekao da pušiš malo previše samsungov marketing.

http://www.displaymate.com/iPhone_4_ShootOut.htm

http://www.displaymate.com/Nexus_One_ShootOut.htm

http://www.displaymate.com/Galaxy_S_ShootOut.htm

Prouči malo pa ćeš vidit da i kad radiš maksimalno kontrolirane testove svaki ekran je daleko od "savršenog" i ima svoje prednosti i mane. Imam još uvijek vrlo dobar vid i visoka očekivanja i sva tri ekrana su odlična i teško je ili nemoguće objektivno presuditi u nečju korist. Još teže obzirom mi je teško napraviti usporedbu sa velikim kvalitetnim LCDom.

http://www.displaymate.com/Smartphone_ShootOut_1.htm

And the Winner is…

There is no decisive winner as each of the three “Super” displays significantly outperforms the others in more than one important area and significantly underperforms in other areas. The iPhone 4 by far has the brightest and sharpest display and is the most power efficient of the displays. The Motorola Droid by far has the best picture quality and accuracy. The Samsung Galaxy S by far has the lowest screen reflectance and largest Contrast for both bright and dark ambient lighting, and the best viewing angles. On the flip side, the iPhone 4 has a weak color gamut and viewing angles, the Motorola Droid has weak screen reflectance and viewing angles, and the Samsung Galaxy S has lower brightness, excessive color saturation, higher power consumption and some sharpness issues. Each of these “Super” displays is none-the-less impressive and deserves an award: the iPhone 4 performed better overall so it earned the DisplayMateBest Mobile Display Award, the Motorola Droid earned the Best Mobile Picture Quality Award, and the Samsung Galaxy S earned the Best New Mobile Display Technology Award. Each of these displays has lots of room for improvement and can leapfrog the others in their next iteration with appropriate action…

ako ni to nije dosta evo i još jedan novi LCD ( doduše nije na razini retine al eto ) http://www.engadget.com/2010/09/13/spot-the-difference-htc-desires-slcd-versus-amoled/

i naxeem, daj se prestani praviti prepametan jer to nisi, a onda iritiraš.

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 18:05 (artfull).
17 godina
neaktivan

Iskreno receno ono amoleda sto sam vidio a to su dva cini mi se nisu me nesto previse odusevili. Prevjestacki mi to djeluje. Na deisre i na galaxiju nisam vidio pa cu biti suzdrzan. iphone 4 sam prekjuce drzao u ruci i ekran je odlican ali na zalost to je i dalje iphone i kad sam stavio svoj x10 pored njega i nije mi djelovao toliko impresivno. Mislim na iphone. I moram razocarati iphoneovce. Ja i kolega se umalo posvadjasmo oko signala i stavili smo jedan pored drugogo mobove i ja sam uspio na iphoneu postici gubitak signala dok on to nije uspio na x10. Inace je tu signal slab. I to sa gumom u kojoj je bio iphone. Ne znam je li to ona sto je apple dijelio ali ova je obuhvatala mob sa svih strana osim ekrana.

:)
17 godina
neaktivan

Artfull, baš si najobičniji Apple fan.

16 godina
naxeem kaže...

Ne isplati se boriti s vjetrenjačama, ne možeš ih uvjeriti da postoji nešto bolje od iPhone-a.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Kad ti to kažeš zvuči kao nešto loše :D 

To što je neka tehnologija novija ne znači da daje i bolje rezultate. Nek malo još sazrije pa ćemo pričati. Sjeti se kako je LCDovima trebalo vremena da uhvate CRT po dosta pitanja.

A.
17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...
naxeem kaže...

Ne isplati se boriti s vjetrenjačama, ne možeš ih uvjeriti da postoji nešto bolje od iPhone-a.

Yep. Haters gonna hate.

A.
17 godina
neaktivan

Ja samo kažem da je apsolutno iracionalno ustrajati da AMOLED nije najbolja tehnologija (po karakteristikama kvalitete). Da, možda troši više struje i možda je manji DPI na ugrađenim ekranima, ali tehnologija je bolja.

Retina nije ništa novo. Običan LCD visoke rezolucije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

najbolji je zakljucak na kraju...makar displej na iphoneu 4 nije najbolji po karakteristikama, svejedno cemo ga proglasiti najboljim jer se ipak radi o appleu, a mi smo glupe ovce...beeeeee

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice