8.098 kn za otključani iPhone 4

poruka: 485
|
čitano: 75.342
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "8.098 kn za otključani iPhone 4".
17 godina
neaktivan
RE: 8.098 kn za otključani iPhone 4
ParaNO1d kaže...

Ne kužim ljude koji misle ako im mobitel nije iPhone da onda manje vrjede. Ne znam da li su nesigurni ili su debili!? Ugl. vjerujem da netko može biti simpatizer nekog uređaja ali baš toliko to mi nije nikako jasno. Za manje se novce može nabaviti HTC Desire HD ili obični Dsire koji po svemu nudi čak i više od iPhone-a... Ali očito HTC nije toliko izvikan pa ljudi misle da nije dobar. Osobno nikad nebi kupio iPhone jedino da ga dobijem na poklon jer smatram da je tolika cijena za mobitel ipak bezobrazna i nema razloga da toliko košta. HTC Desire je oko 4500Kn što je također puno ali uz određene tarife se može dobiti i puno jeftine od 2000Kn pa na dolje što je za mobitel takvih mogućnosti ipak realna cijena.

Dakle, kao što su mnogi već 100 puta ponovili.

NITKO neće kupiti iPhone za 8000 kn. Ljudi ga uglavnom kupuju za 500-1200 kn, na pretplatu. Ljudi imaju firme, sa nekoliko telefonskih brojeva, vjerojatno timove sa tarifama 1500, njima je iPhone tek koju kunu.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

NITKO neće kupiti iPhone za 8000 kn. Ljudi ga uglavnom kupuju za 500-1200 kn, na pretplatu. Ljudi imaju firme, sa nekoliko telefonskih brojeva, vjerojatno timove sa tarifama 1500, njima je iPhone tek koju kunu.

Tako je Iphone za kunu rulezz!Osmijeh

15 godina

i još k tome

iPhone u pretplati možeš puno povoljnije dobit nego ostale mobitele...

15 godina
neaktivan

U šoping u Trst tamo je 659 euraCool

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Danny_HR kaže...
ParaNO1d kaže...

Ne kužim ljude koji misle ako im mobitel nije iPhone da onda manje vrjede. Ne znam da li su nesigurni ili su debili!? Ugl. vjerujem da netko može biti simpatizer nekog uređaja ali baš toliko...

U slučaju Flex Team 1500 (slučaj kod mene) i 12.000 bodova (uvijek imamo više bodova kod zamjene mobaća) iPhone 4G 32GB za nositelja tima košta 98 HRK a za člana tima košta 3398 HRK. Može se provjeriti ovdje. Pretplata nam ostaje kao i do sada, uredno potrošimo malo preko pretplate i to je za nas OK, kao i za sve druge koji ga kane kupiti i koristiti na ovaj način.

Raspravljati o tome koji je mobitel bolji ili ne je ista stvar kao i rasprava čiji je komad (ili dečko da ispadnem politički korektan) bolji. Ovakva rasprava se teško vodi argumentima i činjenicama zato što nekome je bolje jedno a nekome drugo. Mislim da tehnički podaci i software u ovom slučaju uopće nisu bitni jer ako je netko naumio kupiti iPhone, onda će ga i kupiti bez obzira na vrline ili mane.

Za mene osobno je najbolji mob kojeg sam imao bila Nokia 3210 (baterija traje 7 dana koliko god pričao). Danas uz sve te điđe koje pola ljudi ostavi uključene cijelo vrijeme ako baterija izdrži dva dana super.

15 godina
protjeran
mario.L_hr kaže..

Za mene osobno je najbolji mob kojeg sam imao bila Nokia 3210 (baterija traje 7 dana koliko god pričao). Danas uz sve te điđe koje pola ljudi ostavi uključene cijelo vrijeme ako baterija izdrži dva dana super.

Vraga da bar traje 2 dana...

16 godina
protjeran

Mobitel je zakon, ali ne bi dao toliko novaca za njega da je još tri put takav.

I doubt that there could ever be... A more wicked MC, 'Cuz AIDs infested child molesters aren't sicker than me.

0 0 hvala 0
16 godina

Meni se čini da je pametnije uzeti novi ipod touch za 1500kn koji je praktički isti iphone 4, samo uz drugi dizajn, i uzme se neki tomato mob za 100 kuna i imaš sveSmijeh

Stoja
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
mario.L_hr kaže...
Danny_HR kaže...
ParaNO1d kaže...

Ne kužim ljude koji misle ako im mobitel nije iPhone da onda manje vrjede. Ne znam da li su nesigurni ili su debili!? Ugl. vjerujem da netko može biti simpatizer nekog uređaja ali baš toliko...

U slučaju Flex Team 1500 (slučaj kod mene) i 12.000 bodova (uvijek imamo više bodova kod zamjene mobaća) iPhone 4G 32GB za nositelja tima košta 98 HRK a za člana tima košta 3398 HRK. Može se provjeriti ovdje. Pretplata nam ostaje kao i do sada, uredno potrošimo malo preko pretplate i to je za nas OK, kao i za sve druge koji ga kane kupiti i koristiti na ovaj način.

Raspravljati o tome koji je mobitel bolji ili ne je ista stvar kao i rasprava čiji je komad (ili dečko da ispadnem politički korektan) bolji. Ovakva rasprava se teško vodi argumentima i činjenicama zato što nekome je bolje jedno a nekome drugo. Mislim da tehnički podaci i software u ovom slučaju uopće nisu bitni jer ako je netko naumio kupiti iPhone, onda će ga i kupiti bez obzira na vrline ili mane.

isto tako je i x10 98 kn npr.....

Ovdje se rasprava svodi kao uvijek na isto. Apple fanboysi tvrde da je iphone superioran u skoro svakom ako ne bas u  svakom pogledu u odnosu na druge sto apsolutno nije istina. A jos tvrde i da je jeftiniji ??? facepalm!.... A to sto ce tko kupiti koga briga...........

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 21:48 (konjRR).
17 godina
neaktivan
konjRR kaže...

Ovdje se rasprava svodi kao uvijek na isto. Apple fanboysi tvrde da je iphone superioran u skoro svakom ako ne bas u  svakom pogledu u odnosu na druge sto apsolutno nije istina. A jos tvrde i da je jeftiniji ??? facepalm!.... A to sto ce tko kupiti koga briga...........

Nisi dobro čitao. Nije nigdje spomenuo 3GS nego Iphone 4 32GB.

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
nCh! kaže...

Ja niti u jednome trenu nisam rekao da je iPhone 4 bolji od Galaxy S-a, samo aludiram na to da si pretjerao u usporedbi ekrana i apsolutnoj dominaciji AMOLED-a, jer ono što ih dijeli nije toliko znatno da će to bilo koji krajnji korisnik primijetiti. Lako se prepucavati činjenicama koje stoje na papiru.

Što se tiče toga da je procesor u Samsungu daleko brži od appleovog zato jer je "kompleksniji!?!!?" to je čista glpost. Apple A4 je Intrinsityev čip (firma kupljena od strane Applea) rađen prema Samsungovoj Hummingbird specifikaciji temeljen na ARM cortex A8 jezgri. Skoro pa identičan se koristi u Samsungovom S5PC110A SoC-u kakav se ugrađuje u Galaxy S. Dakle ne da nema govora o kompleksnosti nego je riječ o gotovo identičnom procesoru, koji možda samo drugačije iskorištava dani hardware. Oba SoC-a rade na taktu 1ghz, jedina bitna razlika je što iPhone u svoj ima implementiranu PowerVR SGX 535 grafičku jezgru, a Samsung PowerVR SGX 540. Oba iskorištavaju 512 rama ugrađenih u oba mobitela.

S obzirom na to, molid Samsunga toliko kompleksnije naprocesoru koji je skoro pa identičan.

Dakle rekao si tesku glupost. AMOLED je toliko tehnicki i vizualno superioran, toliko da si smijesan.

Jel ovo bio irokazam oder was? Iznenađen

15 godina

Sigurno je da nisam Apple fan. Nemam iPhone i osobno ga ne mislim koristiti.

Ono što sam htio reći je da onaj ko ga želi kupiti, kupiti će ga te da naslov članka (cijena u njemu) i rasprava koja se vodi o istom nemaju baš previše smisla.

Činjenica je da je cijena otključanog iPhone-a 4 ovolika. Ja bih volio znati koliko ljudi će kupiti isti uređaj po toj cijeni, mislim da bi svi stali u jednu oveću sobu.

Svatko onaj koji ne želi ući u nekakav obavezni odnos s T-Mobile-om nabaviti će ga drugima kanalima. I toje to

17 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Meni se čini da je pametnije uzeti novi ipod touch za 1500kn koji je praktički isti iphone 4, samo uz drugi dizajn, i uzme se neki tomato mob za 100 kuna i imaš sveSmijeh

hmmm, 3100 kn za 64 Gb model... nije nimalo losa ideja, a jos je tanji i ljepsi.

"Oh, yeah, it was sooo easy, I can't believe it... No, it wasn't" (Mika)
16 godina
Pudge kaže...

hmmm, 3100 kn za 64 Gb model... nije nimalo losa ideja, a jos je tanji i ljepsi.

Ja sam gledao na onaj model od 8GB jer mi više memorije ne treba, taj dođe 1550 kuna što mi se čini vrlo povoljno za praktički iphone 4 sa kojim nemožeš zvati i slati poruke. Da nemam desire-a mislim da bi sada ozbiljno razmislio o nabavci njega, ovako mi je glupo da furam 2 poveća gadgeta po hlačama, i ovaj jedan već uzima puno prostoraBelji se

Stoja
17 godina
neaktivan

Jel se meni cini ili je kod iToucha Retina display vece rezolucije nego kod iPhonea?

edit: i ja imam i900 i morat cu nesto smislit.Osmijeh

"Oh, yeah, it was sooo easy, I can't believe it... No, it wasn't" (Mika)
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.9.2010 22:53 (Pudge).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
konjRR kaže...

Nisi dobro čitao. Nije nigdje spomenuo 3GS nego Iphone 4 32GB.

apple fanboy here... tj apple user...

ima boljih telefona sa boljom kamerom, mozda ima i boljeg sustava, nema flasha i sve to ima svoje mane ali ima i prednosti.

Ja osobno sam ga uzeo zbog app stora jer "monopol" ...

imam mac pro station i macbook pro za posao, imam time capsule i ostale dodatke od kojih je 40% zapakirano i nikad upotrebljeno, imam i iPad koji me super sluzi (kupljen jer sam ga dobio skoro po bagateli), ali sam isto tako svjestan da ima mozda i boljih u ili ce doci bolje, ali trenutno iPad tablet nudi puno vise nego ijedan na trzistu, iphone odradi svoj (poslovni) posao, a i za koju igru je tu, a o macprou i book pro nemoze nitko rec da nevaljaju za graficke dizajnere i ostalu grafi ekipu...

i tu svaka prica prestaje, mogao sam kupit i HP od 15.000 kuna koji bi mi davao isto, mozda bi bio manje stabilniji i srusio se 1 godisnje, ali meni je i to previse ...

sve ima svoje prednosti i mane, ako neces kupit nemoj, ako hoces kupi... ja nikog ne pljujem jer ne kupuje apple, pa zasto svi pljuju one koji kupuju apple?

danny- itarife ne postoje u timovima, ti mozes uredaje dobit kao "team tarifa" ali za iphone moras uzimat posebnu tarifu koja te iskljucuje iz tog flex teama... (ili su meni krivo rekli)

potpis :D
17 godina
neaktivan
Hacker-ri kaže...

danny- itarife ne postoje u timovima, ti mozes uredaje dobit kao "team tarifa" ali za iphone moras uzimat posebnu tarifu koja te iskljucuje iz tog flex teama... (ili su meni krivo rekli)

Nitko tebe ne obvezuje da imaš itarifu ako imaš iphone. Iphone možeš koristiti sa bilo kojom tarifom.

17 godina
neaktivan
The Man kaže...
naxeem kaže...
nCh! kaže...

samo aludiram na to da si pretjerao u usporedbi ekrana i apsolutnoj dominaciji AMOLED-a, jer ono što ih dijeli nije toliko znatno da će to bilo koji krajnji korisnik primijetiti. Lako se prepucavati činjenicama koje stoje na papiru.

Dakle rekao si tesku glupost. AMOLED je toliko tehnicki i vizualno superioran, toliko da si smijesan.

Ne znam njemački ni što znači "irokazam"? Kombinacije ironije i sarkazma? - Ne, nije. AMOLED je iznimno superiorna tehnologija bilo kojoj postojećoj. Da si vidio AMOLED ekran, znao bi i zašto.

OLED tehnologija pruža iznimno tanke ekrane, relativno male potrošnje, ogromnih kuteva gledanja koji idu do toga da pod odmakom pravog kuta u odnosu na normalu, ne mijenja boje, daje iznimno visoke kontraste, apsolutno savršenu crnu i sve ostale boje.

OLED tehnologiji se niti jedan LCD ne može približiti ni u teoriji ni u praksi i razlika je vidljiva doslovno iz aviona, osim ako si slijep, ali tada ti je svejedno.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
The Man kaže...
naxeem kaže...
nCh! kaže...

samo aludiram na to da si pretjerao u usporedbi ekrana i apsolutnoj dominaciji AMOLED-a, jer ono što ih dijeli nije toliko znatno da će to bilo koji krajnji korisnik primijetiti. Lako se prepucavati činjenicama koje stoje na papiru.

Ne znam njemački ni što znači "irokazam"? Kombinacije ironije i sarkazma? - Ne, nije. AMOLED je iznimno superiorna tehnologija bilo kojoj postojećoj. Da si vidio AMOLED ekran, znao bi i zašto.

OLED tehnologija pruža iznimno tanke ekrane, relativno male potrošnje, ogromnih kuteva gledanja koji idu do toga da pod odmakom pravog kuta u odnosu na normalu, ne mijenja boje, daje iznimno visoke kontraste, apsolutno savršenu crnu i sve ostale boje.

OLED tehnologiji se niti jedan LCD ne može približiti ni u teoriji ni u praksi i razlika je vidljiva doslovno iz aviona, osim ako si slijep, ali tada ti je svejedno.

O kojim ti OLED ekranima koje si imao prilike isprobati pričaš? Uspoređuješ ih direktno s čim?? Tehnologija je na papiru superiorna. U praksi još uvijek nije, a možda nikad neće ni biti jer se i ostale tehnologije usavršavaju.

A.
16 godina
neaktivan

Eto vidiš, ja jedva čekam da metnu OLED ekrane u mainstream laptope. Ovaj mi moj Dell Studio siluje nerve radi kuta gledanja koji je "sa posebnim potrebama", blago rečeno. Čisto radi usporedbe i kod drugih manufakturista je ista kancona. Ispod deset somića šaka u oko pogađa k'o grom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
artfull kaže...
naxeem kaže...
The Man kaže...
naxeem kaže...
nCh! kaže...

O kojim ti OLED ekranima koje si imao prilike isprobati pričaš? Uspoređuješ ih direktno s čim?? Tehnologija je na papiru superiorna. U praksi još uvijek nije, a možda nikad neće ni biti jer se i ostale tehnologije usavršavaju.

AMOLED ekranu na Desireu. Daj se pokrij ušima i skrij u rupu, jer iritiraš svojim glupim zaključcima i relativiziranjem svega što ti ne ide u prilog, kao da si marketinški menadžer Applea.

15 godina
neaktivan

sta bi ribar rekao na sve ovo ....

Iznenađen

Bilo bi zgodno ... ali nije potrebno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

AMOLED ekranu na Desireu. Daj se pokrij ušima i skrij u rupu, jer iritiraš svojim glupim zaključcima i relativiziranjem svega što ti ne ide u prilog, kao da si marketinški menadžer Applea.

@ naxeem ... dakle što da ti kažem, tvoja ekspertiza o OLED u je jednaka bilo čijoj na ovom forumu. Kao da ja kažem kako jedva čekam da kupim Plasmonic nano-resonators based screen koji je šou ... ok nije još al jednog dana će biti. 

http://www.engadget.com/photos/iphone-4-vs-samsung-galaxy-s-display-face-off/#3115591

Vidio sam oba ekrana i iskreno nemam pojima koji mi je bolji. Boje su na svima pomalo nabrijane i neprirodne, iPhone ima najbolju čitljivost sitnih detalja zbog rezolucije, a kutevi su li la ... možda samsung ima malu prednost ali radi se o kutevima gledanja koji nemaju nikakvu praktičnu vrijednost.

U ovom trenutku, za ovako male ekrane veći tehnološki potencijal OLED-a nema nikakvu praktičnu vrijednost. Dapače, čini se da u praksi troši više energije od novih LCDa. 

A.
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 1:59 (artfull).
16 godina
neaktivan

1. Ako usporedimo cijene iphona kod nas na pretplatu i u drugim zemljama (eto pogledajte tmobile  uk i de npr. ) pa cete vidjeti da je kod njih on iste cijene ili jeftiniji nego kod nas po istim uvjetima (dvogodisnja pretplata za otprilike istu visinu pretplate) ,malo nas tmobile vise daje recimo kolicine internet prometa koju mozete potrositi ali to rade ionako sto znaju da je gotovo nemoguce potrositi 1 ili 2 Gb na mobitelu , tako da vam na kraju nedaju nista ! - Dakle sta ova cinjenica govori o iphone-u kod naseg operatera , govori da je kod nas on preskup bez ikakve dileme , o tome nema rasprave i to mora postati jasno svima onima koji to jos nerazumiju !

2.Ako je netko na pretplati,jer mu je mobitel neophodan za posao( i uz to je na velikoj pretplati ) te moze dobiti na osnovu te pretplate -koju ionako mora placati, bilo koji mobitel za malo novaca onda neka uzme najbolji, naravno to je svima jasno i to bi svatko i ucinio . To je danny spomenuo kao argument i tu se svi slazemo i razumijemo ga .Ali mu je takoder jedan drugi kolega rekao kako po anketi na bug.hr vecina nas trosi na mob 25-100 kn mjesecno. Tako da onih koji doista imaju velike pretplate koje moraju placati zbog vaznosti telefona u poslu ima jako malo , takvih ljudi koji se toliko moraju koristiti mobitelom je jako malo  i nemislim to samo referirajuci se na tu anketu vec mislim opcenito.

3.Evo moj stari je recimo privatnik-ima turisticku agenciju, i telefon i mobitel su mu doista potrebni u poslu.Racuni su im u tisucama kuna samo na fiksnom telefonu a da za mobitele ni nepricam (pozivi u inozemstvo i slicno). On si je recimo uzeo nokiu 5800 i na njoj je cijelo vrijeme , a sta radi samo prica i posalje koju poruku ,kakav internet i druge gluposti . Pa na 3 incnom ekranu se nemoze surfati niti se on moze za surfanje koristiti. Tako da svi koji spominju mogucnosti iphonea i drugih smartphona dao bog da za surfanje vise nikada nebudu mogli koristiti racunala(koja tome i sluze) vec da samo mogu koristiti mobitele. Pa cemo onda vidjeti dali im uopce treba internet i druge stvari na telefonu (mobilnom) !

Tako da ako vec i morate biti na pretplati tko vam brani da uzmete neki mob koji je ionako jeftiniji a dovoljan da vam posluzi za ono cemu mobiteli i trebaju da sluze (pozivi i poruke) , zasto odmah iphone ,x10 , htc itd..... E ali to sto jako puno njih kupuje iphone jer je on statusni simbol-jer je skup, sve sto je skupo i sto si nemoze priustiti vecina predstavlja statusni simbol jer daje do znanja onima koji si doticnu stvar nemogu priustiti da je osoba koja ju posjeduje viseg imovinskog statusa , to je upravo ono sto vecina misli kada pljuju ovdje na forumu po iphonu i onima koji ga imaju-barem sam ja to tako shvatio.

4.A sto se tice cijene uredaja u simpa paketu, a da ne govorimo o cijeni otkljucanog modela , tu su stvari kristalno jasne- Da nije istina bilo bi komicno!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

artufll, ali trošak energije je nebitan i u ovom slučaju nije bitna ni čitljivost na podnevnom suncu. Govorim o kvaliteti boja i kutevima, kontrastu. AMOLED će na tamne stvari trošiti puno manje, a na svijetle puno više od LCD-a. To je jasno.

Međutim, sama kvaliteta reprodukcije panela je neosporno na strani AMOLEDa.

Da, nečitljiv je skoro na suncu, manja je rezolucija na konkretnom uređaju, ali realno je bolji.

Zamisli kad dođe na TV i monitore s dijagonalama 30-50" --- tada će taj kut gledanja "bez praktične vrijednosti" itekako imati smisla. Za fotografe, grafičare i sl. OLED tehnologija napokon se vraća kvaliteti CRT-a u reprodukciji boja s ogromnim kontrastom i rezolucijom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.9.2010 3:40 (naxeem).
16 godina
neaktivan
vombat kaže...

znaju da je gotovo nemoguce potrositi 1 ili 2 Gb na mobitelu , tako da vam na kraju nedaju nista !

Na kojim si ti drogama frende. Ima ljudi koji putuju i pola mjeseca nisu doma, pa mobitel koriste kao 3G modem. Ja uredno trošim svojih 10 GB mjesečno, a trošio bi i više da mogu, no nažalost šugavi Vip pod FLAT računa samo 10 GB...

Evo sad sam doma i doma imam FLAT (pravi), ali u utorak ode i nema me bar 4 dana. Da, nemoguće je potrošiti malo sutra...

Nisi ti centar svijeta burazeru, ako ti ne možeš ima tko može...

16 godina

Futurama kaže najbolje...

1 0 hvala 0
17 godina
Ige kaže...

Sad se svi ponašate ko da ga ljudi stvarno kupuju za te novce. Prije godinu dana, kad je izašo 3gs uzeo sam ga za cca 2500kn, tarifa i150 na dvije godine i 6000 bodova.

150kn mjesečno trošim, tako da mi je svejdno jesam na pretplati ili ne. Manje od 2% ljudi kupi iphone za 4000kn+

Tu si pogrijesio, trebao si ga uzeti u tarifi i300 za 900kn, jer je u to vrijeme bila akcija 50% manje pretplate prvih 6 mjeseci, i onda nakon 6 mjeseci preci u i150. Ustedio bi oko 1000kn

15 godina
neaktivan

Q: Da li je netko uspio kupiti iPhone4 a da nije bio predbiljezen?

Ja se osobno predbiljezio preko weba ali mi u t-centru rekli da prednost imaju oni koji su se fizicki predbiljezili u nekom od centara - nema logike i cista diskriminacija kupaca!?!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bazzinga kaže...

Q: Da li je netko uspio kupiti iPhone4 a da nije bio predbiljezen?

Ja se osobno predbiljezio preko weba ali mi u t-centru rekli da prednost imaju oni koji su se fizicki predbiljezili u nekom od centara - nema logike i cista diskriminacija kupaca!?!!!

U nekim centrima nisu ni pitali za rezervaciju. Dođeš, platiš i uzmeš dok se u nekima npr. traži osobna radi potvrde rezervacije. 

Valjda to ovisi o tome koliko komada imaju u tom određenom centru.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice