Najbolje mi je dok skole kupuju poseban komp za svakog ucenika da bi mogli pisat u wordu a to se sve moze rijesit sa spajanjem puno monitora na jedan komp, znaci ogromna usteda. Sve sami pametnjakovici po skolama.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najbolje mi je dok skole kupuju poseban komp za svakog ucenika da bi mogli pisat u wordu a to se sve moze rijesit sa spajanjem puno monitora na jedan komp, znaci ogromna usteda. Sve sami pametnjakovici po skolama.
Nedavno je tip na forumu pitao kako da od svog super jakog računala napravi dva računala.
Imao je problem jer ima dvoje djece i skup računar i htio je da ima 2 monitora, 2 tastature, 2 miša. Jednostavno 2 računara koja mogu istovremeno raditi na jednom moćnom računalu.
Nitko mu nije znao odgovoriti. Šteta što ti nisi vidio...
Cool.
Dakle PXE, thin clienti i tako to, sve nebitno?
Nedavno je tip na forumu pitao kako da od svog super jakog računala napravi dva računala.
Imao je problem jer ima dvoje djece i skup računar i htio je da ima 2 monitora, 2 tastature, 2 miša. Jednostavno 2 računara koja mogu istovremeno raditi na jednom moćnom računalu.
Nitko mu nije znao odgovoriti. Šteta što ti nisi vidio...
SoftXpand je za gaming najbolji. Ovak za gledanje filmova i multimediju moze i vmware Workstation.
Cool.
Dakle PXE, thin clienti i tako to, sve nebitno?
Ne znam ja kak je danas al dok sam ja isao u skolu za svakog su posebno kuciste kupovali, u nekim ucionicama i laptope.
mi smo imali jednu takvu ucionicu u srednjoj, znaci nisu niti AIO rijesenja bila nego nekaj nemam pojma
iskreno ni ne znam kako je funkcioniralo to, nisam nikad vidio kamo zice idu, no performanse su bile zivi uzas, mogao si sanjat da upalis kalkulator kamoli word kada je 30+ ljudi doslo
Ja sam cuo da je nasa (OS Dr. Franjo Tuđman) skola vec prihvacena u tom projektu za tablete,pametne ploce i to sve..Ko tu sad koga j*be?
Najjace bi bilo da ne bude nista od toga jer i ovako je nasda skola sprdnja..
mi smo imali jednu takvu ucionicu u srednjoj, znaci nisu niti AIO rijesenja bila nego nekaj nemam pojma
iskreno ni ne znam kako je funkcioniralo to, nisam nikad vidio kamo zice idu, no performanse su bile zivi uzas, mogao si sanjat da upalis kalkulator kamoli word kada je 30+ ljudi doslo
Kak sam i rekao, ti po skolama su sve nesposobni ljudi. Ak niste mogli upalit kalkulator ocito da covjek koji je to slagao nije imao pojma. Nama su i novi i5 laptopi stekali i pol ih nije radilo. Da mi je znati otkud skoli tolko para da za svakog ucenika koji koristi word kupuje i5 laptope s gaming grafickama.
Kao tehničar za elektroniku i student mehatronike, veliki sam ljubitelj tehnologije i svega novoga ali smatram da knjigu, dnevnike i ploču u školama ne treba mijenjati.
Iz iskustva moje majke koja 37 godina radi kao učiteljica u razrednoj nastavi, projekti koji su za cilj imali pojednostaviti/poboljšati nastavu samo su zagušili i učitelje i učenike a rezultati su marginalni ako su uopće postojali. Učitelji danas rade u groznim radnim uvijetima, s ljudima koji ih ne poštuju i niskim plaćama koje su im još snižene. Zadnja stvar koja im treba je novi školski program s tečajevima obuke kako ocjene unositi u ajped jer, vjerujte mi, pun im je kufer svega.
Edit:
evo linka na članak s malo više informacija.
Kuham u sebi. Hodnici smrde po urinu iz WC-a, stolovi i oprema su jad i bijeda, učitelji tretirani kao stoka ali najbitnije je da se kupe igračke za 10% škola u RH.
Ili lupas bez veze, ocito?
Nisam probao, ali sam čuo za ovo:
Ogromna ušteda?
Evo za usporedbu, cijela učionica sa projektorom, 20 PC računala, monitora, miševa, kabliranjem, instalacijom... 49 tisuća kuna.
Republika Hrvatska feat. KingICT, 20 thin klijenata, server, monitori, tipkovnice, miševe, instalacija, ormar za server, 147 tisuća kuna. S tim da su ormar, znači par stranica pleha naplatili 47 tisuća kuna.
KingICT server: DualCore Intel Pentium D 945, 3400 MHz
MBO: Asus P5MT-R
RAM: 4096 MB (DDR2-533 DDR2 SDRA
I još jedno, kad ti King u školi instalira sve, više NIKAD ti se ne jave na telefon.
Enough said. Adios.
Evo kompletna lista šta škole smiju koristiti, tj. za šta imaju licence. Za MultiPoint server naše MINISTARSTVO nije čulo a objasniti im nema tko. Neka vas moderan software ne zavara, nema hardwarea na koji to možete instalirati
Kao tehničar za elektroniku i student mehatronike, veliki sam ljubitelj tehnologije i svega novoga ali smatram da knjigu, dnevnike i ploču u školama ne treba mijenjati.
Iz iskustva moje majke koja 37 godina radi kao učiteljica u razrednoj nastavi, projekti koji su za cilj imali pojednostaviti/poboljšati nastavu samo su zagušili i učitelje i učenike a rezultati su marginalni ako su uopće postojali. Učitelji danas rade u groznim radnim uvijetima, s ljudima koji ih ne poštuju i niskim plaćama koje su im još snižene. Zadnja stvar koja im treba je novi školski program s tečajevima obuke kako ocjene unositi u ajped jer, vjerujte mi, pun im je kufer svega.
Edit:
evo linka na članak s malo više informacija.
Kuham u sebi. Hodnici smrde po urinu iz WC-a, stolovi i oprema su jad i bijeda, učitelji tretirani kao stoka ali najbitnije je da se kupe igračke za 10% škola u RH.
Slažem se da su profesori podplaćeni i da im uvjeti baš i nisu neki (kako gdje jel'). Ne znam jesi li vidio kako radi ova eŠkola ili koji je već točan naziv? Ja ne znam na koji način inteligentnom, pismenom čovjeku to nije jasno? Dobiješ korisničko ime i lozinku i osim ako nisi administrator za škole ti jedino šta vidiš na tom tabletu, PCu ili gdje da već gledaš je SAMO jedan razred s popisom učenika. Dođeš na učenika, stisneš i uneseš ocjenu. Ako je to nekome problem mislim da taj treba u školu a ne na tečaj.
A ovo javno nadmetanje znamo kako će završiti...
Iz iskustva moje majke koja 37 godina radi kao učiteljica u razrednoj nastavi, projekti koji su za cilj imali pojednostaviti/poboljšati nastavu samo su zagušili i učitelje i učenike a rezultati su marginalni ako su uopće postojali. Učitelji danas rade u groznim radnim uvijetima, s ljudima koji
Problem učitelja s 37 i kusur godina iskustva je je to što osoba radi 37 godina na isti način i teška prilagodljivost za učenje i primjenu novih tehnologja. Samo da ti kažem da to nije uopće nerazumljivo, ali ne treba kočiti ni ostale.
Nadalje su istu stvar govorili i za eMaticu pa ako izuzmemo mane koje su postojale zbog vrlog Ministarstva zapravo pojednostavljuje život na kraju školske godine svima.
Isti otpor i problemi su i za eDnevnik.
Kolegi iznad (indig0F10w) poručujem da eDnevnik nije isto što i eŠkola pa da za potrebe rasprave svrati na Carnet stranicu.
Iz iskustva moje majke koja 37 godina radi kao učiteljica u razrednoj nastavi, projekti koji su za cilj imali pojednostaviti/poboljšati nastavu samo su zagušili i učitelje i učenike a rezultati su marginalni ako su uopće postojali. Učitelji danas rade u groznim radnim uvijetima, s ljudima koji
Problem učitelja s 37 i kusur godina iskustva je je to što osoba radi 37 godina na isti način i teška prilagodljivost za učenje i primjenu novih tehnologija. Samo da ti kažem da to nije uopće nerazumljivo, ali ne treba kočiti ni ostale.
Nadalje su istu stvar govorili i za eMaticu pa ako izuzmemo mane koje su postojale zbog vrlog Ministarstva zapravo pojednostavljuje život na kraju školske godine svima.
Isti otpor i problemi su i za eDnevnik.
Kolegi iznad (indig0F10w) poručujem da eDnevnik nije isto što i eŠkola pa da za potrebe rasprave svrati na Carnet stranicu.
Svratio sam na CARNet stranicu, moja greška... Svejedno ne mjenja činjenicu da će eDnevnik, eŠkole, eWhatever svima koji ne znaju s tehnologijom biti (tj. već je) problem kao što si vrlo lijepo sročio.