Zašto muškarci ne idu doktoru

poruka: 57
|
čitano: 9.903
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto muškarci ne idu doktoru".
15 godina
Re: Zašto muškarci ne idu doktoru
Izzy kaže...

A čuj... U svakoj profesiji ima dobrih i loših primjera. Prošli utorak smo na poslu imali situaciju gdje nam je kolegi bilo loše i odveli smo ga na hitnu. Tamo dok je bio u obradi i dok smo čekali na vijesti što mu je, izgleda da mu je tada bilo još gore u jednom trenutku i bila je potrebna reanimacija. Kada su me pozvali da mi kažu u kakvom je stanju, rekli su mi da je imao infarkt.

Brzo su ga prebacili u Split, dobio je stent i evo dobro je. Oporavlja se.

Tako da vjerujem da ogromna većina zaslužuje visoke plaće. Nema veće "stvari" nego kad se čovjeku spasi život.

Oni koji rade u zdradvstu zasluzuju mnogo vece place. Ali jedno veliko ali oni koji ne rade zasluzju otkaze! Jedno bez drugog ne ide a ovo drugo definitvno nece ici to je valjda do sada jasno?

15 godina

e to je, ima par "idiota" koji odrađuju najkorisniji posao za društvo i hrpu onih koji samo žele nositi svetu bijelu kutu i biti u kasti...

ali tako je svugdje u Hrvatskoj, u bilo kojoj djelatnosti, hrpa luftoguza se šlepa uz one koji rade posao, a ti hlebinci se ne bune da ne uzburkaju dobre odnose u "kombinatu"...

Ju je je? Je ju je!
12 mjeseci
odjavljen

Recimo, što god površno mislili o pravosuđu, sudac ima statistiku koja mu se itekako prati.

Broj riješenih predmeta, broj oborenih predmeta u žalbenom postupku i vraćenih na drugostupanjsko sudu.

Dosta ih ode iz službe zbog ovoga, ali se o tome ne piše.

Postoji li liječnička mjesečna statistika koliko je pacijenata obrađeno, koliko je izliječenih/saniranih od ukupno zaprimljenih i statistika komplikacija zbog krive prosudbe?

Nema? Ima? Ne znam.

1 0 hvala 0
15 godina

joj nemoj nas...

pravosuđe u Rvata kao primjer nadziranih KPI-eva?

Cimer mi je odvjetnik i popizdio je kao vježbenik, gazda  mu NIJE NITI JEDNO pripremno ročište odradio  na hrpi slučajeva, samo ih je označavao kao završene, ali se zahvaljujući partijskim vezama uspeo na slijedeći kastinski nivo - sudac, a njemu ostavio hrpu govana do guše da rješava...

Ju je je? Je ju je!
16 godina
Stric_Jura kaže...

e to je, ima par "idiota" koji odrađuju najkorisniji posao za društvo i hrpu onih koji samo žele nositi svetu bijelu kutu i biti u kasti...

ali tako je svugdje u Hrvatskoj, u bilo kojoj djelatnosti, hrpa luftoguza se šlepa uz one koji rade posao, a ti hlebinci se ne bune da ne uzburkaju dobre odnose u "kombinatu"...

Dobio sam i pokvaren kruh i pokvareno meso i truli paradajz i pokvareni auto i poderane hlače i prljavu vodu.

Zaključcima velikog broja naših kolega sa foruma ležim gol na zemlji i živiti ću koliko izdržim samo sa disanjem.

Nikad više svi ovi što su mi dali pokvaren kruh i pokvareno meso i truli paradajz i pokvareni auto i poderane hlače i prljavu vodu me neće vidjeti!

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
12 mjeseci
odjavljen

Pitao sam za ustrojstveni koncept statistike unutar sustava koja utiče na daljnji rad pojedinca.

Naravno da ljudi ne znaju da na kraju mjeseca mnoge djelatnosti imaju statističko izvješće.

Još jednom da upitam, postoji li u zdravstvu mjesečna statistika za liječnike?

1 0 hvala 0
12 godina

Pušim, pijem i boli me pipi pa doklen iđe, iđe.

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
BlackMoon kaže...

Moj odgovor na naslov ovog teksta je jednostavan: Zato što im ne vjerujem i nisam im nikada vjerovao! Prave se važni, dižu noseve do plafona (skoro neonku ne zakače nosom), misle da su bogovi, a ne znaju APSOLUTNO NIŠTA! Najbitnije je da ide plaća, preko 3000 eura osnovice, plus dežurstva, da i ne spominjem rad po privatnim klinikama! Čast izuzecima, ali dobar dio njih stavlja prestž ispred humanosti!

Navodim ukratko moj događaj iz 2014: 16.08 dolazim na hitnu rano ujutro s jakim bolovima u abdomenu. Dežurni kvaziliječnik (neću ga imenovati), BOJI se buditi dežurnog kirurga koji, naravno, spava, već me trpaju Spazmexom cijelo jutro bez učinka. Ujutro se pojavi gastrointestolog i na par pitanja donosu zaključak da sam "pokvario želudac" i šalje me doma u bolovima.

Radilo se o upali slijepog crijeva koju mi dijagnosticiraju tek dan i po kasnije, kad je već crijevo perforiralo i nastala upala potrbušice i skoro sepsa. Da me duljim, jedva živu glavu izvukao zbog pizdarije koju su mi morali riješiti za jedan dan bolnice.

Da ja takvim ljudima vjerujem?

Nažalost kod nas ljudi nisu svjesni termina "nesavjesno lječenje" i prava koja imaju kada se isto utvrdi.

To što imamo zdravstvo za koje plaćamo mjesečeno/ godišnje fiksne iznose ne znači da treba prelaziti preko propusta koje odradi zaposlenik ustanove.

Informirajte se oko vaših prava kada vam se učini da nešto nije odrađeno kako spada i obratite se odvjetničkim uredima koji rade na takvim slučajevima kako bi vam okvirno dali mišljenje oko individualnog slučaja.

15 godina
UncleJimbo kaže...
BlackMoon kaže...

Moj odgovor na naslov ovog teksta je jednostavan: Zato što im ne vjerujem i nisam im nikada vjerovao! Prave se važni, dižu noseve do plafona (skoro neonku ne zakače nosom), misle da su bogovi, a ne znaju APSOLUTNO NIŠTA! Najbitnije je da ide plaća, preko 3000 eura osnovice, plus dežurstva, da i ne spominjem rad po privatnim klinikama! Čast izuzecima, ali dobar dio njih stavlja prestž ispred humanosti!

Navodim ukratko moj događaj iz 2014: 16.08 dolazim na hitnu rano ujutro s jakim bolovima u abdomenu. Dežurni kvaziliječnik (neću ga imenovati), BOJI se buditi dežurnog kirurga koji, naravno, spava, već me trpaju Spazmexom cijelo jutro bez učinka. Ujutro se pojavi gastrointestolog i na par pitanja donosu zaključak da sam "pokvario želudac" i šalje me doma u bolovima.

Radilo se o upali slijepog crijeva koju mi dijagnosticiraju tek dan i po kasnije, kad je već crijevo perforiralo i nastala upala potrbušice i skoro sepsa. Da me duljim, jedva živu glavu izvukao zbog pizdarije koju su mi morali riješiti za jedan dan bolnice.

Nažalost kod nas ljudi nisu svjesni termina "nesavjesno lječenje" i prava koja imaju kada se isto utvrdi.

To što imamo zdravstvo za koje plaćamo mjesečeno/ godišnje fiksne iznose ne znači da treba prelaziti preko propusta koje odradi zaposlenik ustanove.

Informirajte se oko vaših prava kada vam se učini da nešto nije odrađeno kako spada i obratite se odvjetničkim uredima koji rade na takvim slučajevima kako bi vam okvirno dali mišljenje oko individualnog slučaja.

Kakva prava? A da, sad sam tek primjetio, srkazam...

3 godine

KKS uopće nije KKS.

KKS je kod nas pregled krvi s osnovnim parametrima.

合氣道

0 0 hvala 0
11 godina
Maskeron kaže...

Pitao sam za ustrojstveni koncept statistike unutar sustava koja utiče na daljnji rad pojedinca.

Naravno da ljudi ne znaju da na kraju mjeseca mnoge djelatnosti imaju statističko izvješće.

Još jednom da upitam, postoji li u zdravstvu mjesečna statistika za liječnike?

A čemu služi vizita svako jutro u bolnici?

Inače, prate se postupci, infekcije rana, svašta. 

12 mjeseci
odjavljen

Državno odvjetništvo svako jutro ima kolegij i raspravu o nadolazećim parnicama.

Na kraju mjeseca statistika dobijenih i izgubljenih parnica.

To je parametar uspješnosti. Brojevi.

Imaju li statistike n akraju mjeseca, uspješno puštenih, umrlih od sepse, broj slučajeva tz bolničke bakterije..

Brojevi koji će pokazat uspješnost/prolaznost.

Dobijene/izgubljene utakmice.

0 0 hvala 0
15 godina
Maskeron kaže...

Državno odvjetništvo svako jutro ima kolegij i raspravu o nadolazećim parnicama.

Imaju li statistike n akraju mjeseca, uspješno puštenih, umrlih od sepse, broj slučajeva tz bolničke bakterije..

Jos sarkazma?

11 godina
Maskeron kaže...

Evo članka, iz njega se može nazrijeti kako se prati statistika. 
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/strucnjaci-o-smrti-djecaka-7-ovo-se-dogada-jako-rijetko-ali-treba-isto-reci-sedmi-dan-je-kritican-15486201
inače, statistika je ništetna ako se desi događaj za kojeg se nije očekivalo da se može vrlo vjerojatno desiti u određenom kontekstu. Tada se proučava individualni slučaj. 

13 godina
Imam MS vec skoro 10 godina. Moja iskustva s HR zdravstvom su pozitivna, Ne setaju me, ok, na MR se cekalo nesto duze, al ono dobijem redovni termin za 6 mj, a zovu me za 3 tjedna jel mogu doc u 6:15 ujutro u subotu. Doslovce sam otisao na MR s partya na jarunu, na after. To je bilo pred 2 godine, sad se jos manje ceka. S neurologicom se cujem prek whatsappa najcesce, al evo vec 5 godina sam na novoj terapiji i osim tog 2x godisnje uopce nemam ni simptoma nit se sjetim da imam MS. To pred 5 godina sam za prvu aplikaciju terapije bio primljen u bolnicu par dana, cak mi je i hrana bila super (Rebro). Znam da YMMW ali evo, ovo je neko moje iskustvo, bas pozitivno.

1 0 hvala 1
15 godina
F10EXX kaže...
Imam MS vec skoro 10 godina. Moja iskustva s HR zdravstvom su pozitivna, Ne setaju me, ok, na MR se cekalo nesto duze, al ono dobijem redovni termin za 6 mj, a zovu me za 3 tjedna jel mogu doc u 6:15 ujutro u subotu. Doslovce sam otisao na MR s partya na jarunu, na after. To je bilo pred 2 godine, sad se jos manje ceka. S neurologicom se cujem prek whatsappa najcesce, al evo vec 5 godina sam na novoj terapiji i osim tog 2x godisnje uopce nemam ni simptoma nit se sjetim da imam MS. To pred 5 godina sam za prvu aplikaciju terapije bio primljen u bolnicu par dana, cak mi je i hrana bila super (Rebro). Znam da YMMW ali evo, ovo je neko moje iskustvo, bas pozitivno.

Imamo isto zlo. Ja službeno od 2019, a neslužbeno od puno, puno ranije. Ali dušu ispustiti dok nisam dobio službenu dijagnozu! Površnost, nerazumijevanje, neznanje, nezainteresiranost???

Drago mi je da nemaš relapse, ali tvoje uvjerenje da je to od terapije je placebo. To izaziva samo hrpu nuspojava i imunosupresiju, a učinak je diskutabilan (Inteferon Beta, Teriflunomid, Glatiramer Acetat, Tefcidera, ne znam na čemu si...). Ne želim to uzimati i neću, a i da hoću, sad je kasno. Jedini moj lijek je kljukati se D vitaminom i dva puta godišnje na pulsnu terapiju...

Ako imaš kakav dobar savjet za mene, bio bi zahvalan kad bi mi se javio na PP!

Ne znam gdje si, ako si u ZG, u povoljnijem si položaju od mene, jer tamo ipak imaju dr Marija Habeka i dr Keš-Bašić, koji te ipak mogu bolje posavjetovati što i kako.

Na žalost, ja ovdje gdje sam nemam tu pogodnost...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
16 godina
@Maskeron
Supruzi želim sve najbolje!
Ne znam da je baš najblaži oblik, dvije operacije i biološka terapija pomalo popušta, nakon mnogo godina. Problema je bilo sa zdravstvom u početku, trebao sam godine do dijagnoze i stalno su lakonski konstatirali - "Pubertet, proći će." Dok nisam otišao u Njemačku, operiran isti dan navečer, kad je bila slobodna prva dvorana, uz pitanje - odakle dolazite, gdje ste do sad bili, do jutra vam ne dajemo nikakve šanse?
Zdravstvo nam se od tada znatno popravilo, ali sad nažalost opet klizi. Jednostavno ne možemo očekivati da preopterečeni ljudi stalno rade toliko zahtjevan posao, a da ne pucaju, bez obzira koliko digli plaće. Možemo se samo nadati da će plaće i ugled biti dovoljni motivi mladima da izaberu te profesije.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2024 5:25 (UniqueBug).
16 godina
UniqueBug kaže...
Možemo se samo nadati da će plaće i ugled biti dovoljni motivi mladima da izaberu te profesije.

Nece. Ne zbog mladih, nego zbog kompletnog sustava koji funkcionira jednako kao i u politici: ne mozes doci do vrha ako nisi dao guze. A ako si spreman dati guze, jednom kad dodjes do vrha (ili dovoljno blizu) jedino sto ce te zanimati je uzeti sto vise za sebe.

I tako imamo doktore koji u javnim bolnicama ne rade nista, u privatnim klinikama u redovno radno vrijeme rade nesto, a barem 20% svog radnog vremena provedu na putovanjima na racun boles... Farmaceutskih kompanija. I to su oni najbolji (a koji su ostali u HR).

U medjuvremenu, cak i uz selekciju kvalitete, i za doktore vrijede ista pravila kao i za ostala ljudska bica: 90% su idioti koje nista realno ne zanima i da mogu bolje ne bi bili na poziciji na kojoj jesu. I dok je za skladistara ili prodavaca svejedno, za doktora bas i nije.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2024 6:51 (Veliki Brat).
15 godina
Veliki Brat kaže...
UniqueBug kaže...
Možemo se samo nadati da će plaće i ugled biti dovoljni motivi mladima da izaberu te profesije.

Nece. Ne zbog mladih, nego zbog kompletnog sustava koji funkcionira jednako kao i u politici: ne mozes doci do vrha ako nisi dao guze. A ako si spreman dati guze, jednom kad dodjes do vrha (ili dovoljno blizu) jedino sto ce te zanimati je uzeti sto vise za sebe.

I tako imamo doktore koji u javnim bolnicama ne rade nista, u privatnim klinikama u redovno radno vrijeme rade nesto, a barem 20% svog radnog vremena provedu na putovanjima na racun boles... Farmaceutskih kompanija. I to su oni najbolji (a koji su ostali u HR).

U medjuvremenu, cak i uz selekciju kvalitete, i za doktore vrijede ista pravila kao i za ostala ljudska bica: 90% su idioti koje nista realno ne zanima i da mogu bolje ne bi bili na poziciji na kojoj jesu. I dok je za skladistara ili prodavaca svejedno, za doktora bas i nije.

Nije ni za skladistra ili prodavaca svejedno, samo je steta obicno samo materijalna 

16 godina
kowach kaže...

Kod socijalnog se naručiš na pregled u 9:00 za 6 mjeseci. Dođeš tamo ujutro i onda čekaš do 12:00 da dođeš na red. Naravno da mi se neda gubit vrijeme, zato plaćam privatnika gdje dođem za tjedan dana na red i u točno vrijeme. Kvaliteta pregleda je više manje ista, ali bar ne gubim živce u čekaoni.

To u 12h dođeš na red ako sreće imaš. Zadnju takvu grešku sam napravio prije 11g, pregled koljena čekao negdje do 14h, dok doktor nije nešto izašao, na kraju išli zajedno u osnovnu školu i primio me preko reda. 

15 godina
Gajotres kaže...
kowach kaže...

Kod socijalnog se naručiš na pregled u 9:00 za 6 mjeseci. Dođeš tamo ujutro i onda čekaš do 12:00 da dođeš na red. Naravno da mi se neda gubit vrijeme, zato plaćam privatnika gdje dođem za tjedan dana na red i u točno vrijeme. Kvaliteta pregleda je više manje ista, ali bar ne gubim živce u čekaoni.

To u 12h dođeš na red ako sreće imaš. Zadnju takvu grešku sam napravio prije 11g, pregled koljena čekao negdje do 14h, dok doktor nije nešto izašao, na kraju išli zajedno u osnovnu školu i primio me preko reda. 

Cekas od 9 do 14 da bi usao preko reda po vezi  

Slicna prica samo gluplja. Prijatelju teta doktorica obiteljske medicine a njemu stopalo nateceno kao u crtanom filmu. I sad da ne "kompliciraju" ona zove kolegu i prijatelja ortopeda. On joj kaze da dode ujutro u 10 sati u bolnicu kod njega. Cekao do 15 sa natecenom nogom u bolovima, nema gdje sjest osim skolske drvene stolice itd. Doktora vidio nije. Tada je odlucio da ga nase zdravstvo vise vidjeti nece .

I tako mozemo danima prepricavati ali isto mislim da se zadnjih 5 godina dosta situacija popravila, bar dio sa izivljavanjem nad pacijentima drzeci ih u redovima kao i*b*cile...

Da ne govorim koliko je i*i*tski kada se ljudi drze na hrpama u redovima za pretrage i sl. Kao da zele da se zaraze sire? 

Zdravstvo nam je takvo kakvo je zbog politike. Hvala hdz, sdp, itd. Kada vidim kakvi su odnosi u kbcu, klanovi, politicki utjcaj i sl. gadarije zapitam se tko normalan ako ima izbora bi radio u takvom okruzenju?

Pa zar nije dovoljno sto iskusni lijecnici desetljecima odbijaju uzet specijaliste osim preko "debele" veze? Jeste li svijesni da su ljudi svim silama i vezama upirali da dobiju specijalizaciju a specijalista kronicno fali? Kako to? 

8 godina
Maskeron kaže...

Pitanje za forumaša koji je spomenuo korelaciju stresa?

Krvna si grupa A, kao i prijatelj?

Lučite jako puno kortizola.

AB niste sigurno.

0 Pos sam po pitanju krvne grupe, imam problema s viskom kg, kortizol je stari prijatelj. Isto tako u losim mentalnim i fizickim stanjima radi mnogih stvari koje vuku korijen 30 godina u nazad, ali i svjezim bagazama. 

Ovo za muskarce i odbijanje pomoci/samopomoci jer to nije "muski" ima jako puno smisla. Jer nismo slabici da jurcamo po doktorima i vazemo se. Radije padamo mrtvi kao pravi muzi. Sto ostavljamo iza sebe... to ce biti tudja briga jer nas vise ni'.

Nisam tog mentalnog sklopa (après moi le déluge), ali sam bio komforan po pitanju prehrane i pristupa zdravlju. I na srecu/zalost, dogodila mi se epizoda prije 6 god. Od te epizode trebalo mi je par godina ispravljanja (5 god sada) krivih Drina, zivotnih navika, padova i dizanja, ali na taj put sam uspio povesti i obitelj, promijeniti menu prehrane koja se sprema u obitelji na tjednoj bazi.

Kolicina kruha se smanjila za cca 70%, nivo povrca povecao se 30% minimalno. Zadnjih 3 mjeseca radim intermittent fasting, i radi, donosi rezultate. Skinuo sam prvih 10-12kg koje po pravilu idu easy. Sada slijedi rovovska bitka na treadmillu, nove psiholoske krize itd, ali odluka je tu.

Svidja mi se ova tema, i mislim da nas ima puno kojima je ova tema dobra da se potakne samoanalizirati, izvagati itd.

12 mjeseci
odjavljen

Bravo, čestitam.

Impulzivna, borbena, sindrom vođe, istinski lovac i mesožder. Da je rezus minus, još bi to bilo podebljano.

Pametan izbor oko prehrane. Čestitam.

Drži se protokola i fastinga.

Ja kao AB+ mogu sebi priuštiti poneki izlet, ali poneki.. ti ne.

Laktozu potpuno zaobilazi. 

Ti bi trebao lako gubiti kilažu uz fasting jer si mesožder. Dosta ti je lakše nekogo B debeljucama kojima gode žitarice i sva laktoza. No u njima mesni obrok trune.

Meso, odabrano povrće, prebaci te jetra u ketozu i tako 8/16h..Maslac, masnoće..uživaj u njima. Nula se treba jako brzo vratiti u svoje polazište što se tiče kilograma.

Proteinski mišićko koji ne bi smio biti salast.

Samim tim, definitivno je jetra bila pod velikim pritiskom kada je na nuli uspjela naslagati kilažu. Samim tim i masna. Zamoli ih da ti izvade jetrene nalaze.

Kroz 2-3 mjeseca ove sheme i strogog izbacivanja šećera i hajmo reć skoro strogog izbacivanja ugljikohidrata.. jetra će biti reparirana i čista.

Smanjen inzulin koji divlja zbog glukoze i fruktoze. Jetra odustane od bilo kakvog pretvaranja i najmanjeg unosa ugljikohidrata u salo..osim ako ih ne uneseš preko 80-100g dnevno.

Tada jetra gasi ketone.

Ja sam tina ovoj shemi non-stop. Pun energije, pun elana, pun života, spavam kao švicarski satić u komadu 8 sati.. ugasim se u 22:30 do jutra.

Benefiti su nevjerojatni.  

Edit:

Zaboravih, a prošlog mjeseca se dogodilo da administracija ovdje ne voli ovakve dobronamjerne razgovore. Dekret je glasio "ako niste liječnici, ne možete o ovakvim stvarima pisati" i lock teme.

Da stvar bude više zabrinjavajuća, superadmin, dakle serversko-portalni moćnik je ugasio od daljnje rasprave također redakcijskog kućnog kolegu koji prakticira ovu prehranu (ne krvne grupe, već keto).

Tako da bih se i ja u buduće suzdržao od savjeta. Može privatnim porukama. Previše je doktora koji na tjednoj bazi na portalu izbacuju analitičke znantvene uratke..po 5-6 članaka i zasigurno remeti idilu da ispod u komentarima brod otmu pirati koji nude unutar par rečenica siguran boljitak sa novim navikama prehrane.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.9.2024 12:22 (Maskeron).

0 3 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
BlackMoon kaže...

Dobro si prošao, ovaj je išao na rutinsku operaciju slijepog crijeva, pa je ostao bez noge. Kirirg nije odgovarao zbog zastare, a vještak kojeg je bolnica našla u principu je tvrdio je da mu život nije bitno narušen i da bolnica ne treba isplatiti veliku odštetu.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/konacna-presuda-u-slucaju-maskarin-kirurg-nece-odgovarati-zbog-zastare/2062542.aspx

15 godina
Znam za slučaj "Makarin". Momka je operirao specijazinat i to laparaskopski i načinio milijun pogrešaka. Zašto? Jer je bio neiskusan, a bilo je ljeto i gospoda "uzdignutih noseva" po godišnjim odmorima. Moguće čak da je poneki nosom zahvatio neonku pa završio na bolovanju ili se skoro udavio stetoskopom...
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran
BlackMoon kaže...
Znam za slučaj "Makarin". Momka je operirao specijazinat i to laparaskopski i načinio milijun pogrešaka. Zašto? Jer je bio neiskusan, a bilo je ljeto i gospoda "uzdignutih noseva" po godišnjim odmorima. Moguće čak da je poneki nosom zahvatio neonku pa završio na bolovanju ili se skoro udavio stetoskopom...

Ne, to sa specijalizantom je bila laž plasirana u medije koja se kasnije razotkrila

https://www.jutarnji.hr/naslovnica/maskarina-je-operirao-dr.-popovic-ja-sam-samo-asistirao-3359291

15 godina

Ajme onome tko ljeti treba pomoć od liječnika u hrvatskom zdravstvu! Samo to mogu reći...

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice