Nije realno ocekivati da TESLA drzi vise od 50% market share za EV u Americi ili bilo gdje. Tj 50% market share znaci da konkurencija ja fakat u banani jer kada imas jednu kompaniju koja prodaje svaki drugi EV - definitivno nesto nije dobro.
Tesla gubi dominaciju na tržištu električnih autom
- poruka: 12
- |
- čitano: 8.515
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Opet prepisan članak iz NYT.
ja sam sad malo zbunjen, jel' ide dobro prodaja EV vozila ili ne?
ja sam sad malo zbunjen, jel' ide dobro prodaja EV vozila ili ne?
Prodaja ide dobro, medjutim druga ponuda je toliko losija od TESLA da tek sada je TESLA "izgubila" market share of 50%
Nitko zdravi pameti ne bi prije 10 godina rekao da ce Tesla imati market share of 50% za EV aute u 2024 - ali eto tu smo.
Prodaja ide dobro, medjutim druga ponuda je toliko losija od TESLA da tek sada je TESLA "izgubila" market share of 50%
Nitko zdravi pameti ne bi prije 10 godina rekao da ce Tesla imati market share of 50% za EV aute u 2024 - ali eto tu smo.
krenuli su prvi i napravili prednost u startu, to je itekako očekivano
isto kao i trenutno stanje s nevidijom na ai tržištu, krenuli su u to 10 godina prije svih ostalih
sad treba vremena da ostali uhvate korak i taj udio tesle će samo dodatno padati, pogotovo što je kina bacila sve karte na ev industriju i ubrzano stiže
s takvim obimom proizvodnje i državnog financiranja svega, od sirovina do razvoja i same proizvodnje, teško će se nositi kompletna autoindustrija, kamo li sama tesla
Al zaboravljate da Tesla jedina radi mrezu svojih supercharghera i navigaciju koja koristi tu mrezu
Koji drugi EV radi tako bez da moras imat 125 aplikacija na mobitelu?
Al zaboravljate da Tesla jedina radi mrezu svojih supercharghera i navigaciju koja koristi tu mrezu
Ne zadugo, otpustili su cijeli tim koji je razvijao superchargere
Realno ima ih masu, i v4 pumpa 250kw koje stariji modeli nit ne mogu primit. A i noviji se pune tom brzinom do ne znam kojeg postotka pa ta brzina opada. Ne vozim ih jos, al eto nebi imao problema sa time nikako
Realno ima ih masu, i v4 pumpa 250kw koje stariji modeli nit ne mogu primit. A i noviji se pune tom brzinom do ne znam kojeg postotka pa ta brzina opada. Ne vozim ih jos, al eto nebi imao problema sa time nikako
Da vozis TESLA auto skuzio bih da nista od ovoga sto si napisao nije problem. Uzmi si TESLA 3 na 10 dana pa isprobaj sve to, pa vidi. Ljudi briju na krive stvari.
Probao sam malo model Y, a sebi pikiram model 3 long range 21'
Ne zadugo, otpustili su cijeli tim koji je razvijao superchargere
Kad si vec zapoceo kako su otpustili cijeli tim mogao si i nastaviti pa dodati da su i napravili novi tim koji postavlja chargere. Tako da ti komentar nema nikakvog smisla.