Hvala.
Porvrđuje se da ne znamo što jedemo.
Zdravo, ali s malo teških metala. Ili malo više.
Hvala.
Porvrđuje se da ne znamo što jedemo.
Zdravo, ali s malo teških metala. Ili malo više.
Nažalost bez da čovjek naruči vlastito testiranje u nekom labosu ne vjerujem da će znati koliko teških metala ima njegova čokolada koju kupuje.
Gledam sada ono što imam doma 85%dark Belgian , na webu isto tako nemaju detaljnijh specifikacija i testiranja jer to nije popularno staviti, baš me interesirakako bi reagirali na upit koji bi bio poslan direktno sa zahtjevom o rezultatu testiranja na teške metale.
Nažalost bez da čovjek naruči vlastito testiranje u nekom labosu ne vjerujem da će znati koliko teških metala ima njegova čokolada koju kupuje.
Gledam sada ono što imam doma 85%dark Belgian , na webu isto tako nemaju detaljnijh specifikacija i testiranja jer to nije popularno staviti, baš me interesirakako bi reagirali na upit koji bi bio poslan direktno sa zahtjevom o rezultatu testiranja na teške metale.
Tvornice čokolade ne testiraju na teške metale. Testiraju na bakterije i općenit sastav sirovina. Preskupo bi bilo detaljno testirati svaku sirovinu.
Tamna čokolada - teobromin - purin >>> artritis (giht).
Tamna čokolada - teobromin - purin >>> artritis (giht).
Nije li upravo suprotno, ne djeluje li protuupalno na artritis?
"The anti-inflammatory compounds in chocolate help reduce inflammation and pain, which in turn helps reduce arthritis pain"
Stoji i jedno i drugo jer polifenoli smanjuju upale, a teobromin se može metabolizirati u mokračnu kiselinu. No, dok prvo vrijedi za sve, drugo vrijedi samo za one koji su toj bolesti skloni, pa ne smiju jesti plavu ribu, kvasac i sl. Osim toga teobromina nema toliko da bi predstavljao zdravstveni rizik. I još nešto, ono o analizi teških metala. Takva se analiza danas radi rutinski i nije previše skupa, negdje oko 100-200 eura. Sigurno se ne bi isplatilo analizirati svaku tablu čokolade, no kada se u tvornici radi nova šarža to nikako ne bi bilo skupo.
Može nektko tko je stručan i čokoladoljubac dati neku preporuku što kupovati što izbjegavati ?
Prije ovog članka ja njubara sam mislio veći postotak kakaa i gorće = dobro.
Još jedna bizarna zanimljivost je da mnogi od tih crnaca (ako ne većina) koji beru plodove kakaovca čokoladu zapravo nije niti vidjela, kamoli okusila.
Inače, tragovi atmosferskog zagađenja olovom otkriveni su i u slojevima arktičkih ledenjaka iz rimskog doba (i kao posljedica proizvodnje srebra). Tako da je malo nerealno očekivati da danas igdje na Zemlji postoji nekakva "eko/nezagađena" prehrambena namirnica.
Nažalost bez da čovjek naruči vlastito testiranje u nekom labosu ne vjerujem da će znati koliko teških metala ima njegova čokolada koju kupuje.
Gledam sada ono što imam doma 85%dark Belgian , na webu isto tako nemaju detaljnijh specifikacija i testiranja jer to nije popularno staviti, baš me interesirakako bi reagirali na upit koji bi bio poslan direktno sa zahtjevom o rezultatu testiranja na teške metale.
Neće ti Belgijanci reć niti šta je njihov kralj Leopold II radio u Africi iako će im usta kao i svima biti puna ljudskih prava i zapadne demokracije i prava Izraela i Ukrajine na samoobranu
Ne znam koliko ona Konzumova Sweet Chef Premium čokolada za jelo i kuhanje dark 52% cacao sadrži žive, plutonija, žohara, mišjih dlaka, govana, pišaline i/ili ljudskih suza, ali meni je najmilija
Eh da, nekad se mislilo da je obogaćivanje prehrambenih proizvoda i kozmetike radionuklidima baš jako dobra ideja
https://thebritishcandyconnoisseur.wordpress.com/2020/06/12/fact-friday-radium-schokolade/
Ljudi, ne želite zbilja znati šta jedete.
Ne znam koliko ona Konzumova Sweet Chef Premium čokolada za jelo i kuhanje dark 52% cacao sadrži žive, plutonija, žohara, mišjih dlaka, govana, pišaline i/ili ljudskih suza, ali meni je najmilija
Eh da, nekad se mislilo da je obogaćivanje prehrambenih proizvoda i kozmetike radionuklidima baš jako dobra ideja
https://thebritishcandyconnoisseur.wordpress.com/2020/06/12/fact-friday-radium-schokolade/
Ljudi, ne želite zbilja znati šta jedete.
Baš sam neki dan uzeo Sweet Chef Kakao prah 250 g, uglavnom na 100g ima 0,7g šećera, prije toga sam imao neki drugi koji na 100g ima 80g šećera. Ispada da su prodavali šećer pod kakao.
Koristi se za razne napitke i za sipanje po sladoledu tu i tamo.