Orqa i DOK-ING spajaju iskustvo u besposadnim sust

poruka: 13
|
čitano: 2.367
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Orqa i DOK-ING spajaju iskustvo u besposadnim sust".
15 godina
Orqa i DOK-ING spajaju iskustvo u besposadnim sust

Ovo me uvijek nasmije kada čujem nešto o firmama tipa infobit ili ovdje Orqa kao domaće firme,a zapravo strane firme s domačim vlasnicima.Bilo bi zanimljivo  vidjeti gdje više doprinosi društvu Orqa ili ORQA HOLDING LIMITED, Irska.

Nisu oni krivi, a govori više o stanju u  Hrvatskoj kada sve takve slične firme moraju otvoriti vlasničke firme u inozemstvu.

1 2 hvala 0
3 mjeseca
Re: Orqa i DOK-ING spajaju iskustvo u besposadnim
Ako nemaju sjedište ovdje onda da, nisu domaće firme, možda su bile, ali kad sjedište prebacila van države onda po meni nisi više kompanija iz te države.

0 0 hvala 0
6 godina
Radoznali kaže...

Ovo me uvijek nasmije kada čujem nešto o firmama tipa infobit ili ovdje Orqa kao domaće firme,a zapravo strane firme s domačim vlasnicima.Bilo bi zanimljivo  vidjeti gdje više doprinosi društvu Orqa ili ORQA HOLDING LIMITED, Irska.

Nisu oni krivi, a govori više o stanju u  Hrvatskoj kada sve takve slične firme moraju otvoriti vlasničke firme u inozemstvu.

Od kud ti to da je domaći vlasnik?

Vlasnik je Irska tvrtka ORQA HOLDING Ltd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.1.2025 14:56 (gpd).
3 mjeseca
U tekstu stoji domaće firme..
9 godina

Jel lakše prodavati naprednu tehnologiju (ili uslugu, nebitno) kao Orqa London LTD ili Orqa d.o.o, Donja Špičkovina, Hrvatistan? Još ajde unutar EU, prošlo bi ali jel nekom Ameru lakse poslovati sa nekim Inc., pa makar iz oaze za strane firme tipa Delaware ili sa tamo nekom Hrvatskom? Bar je danas lako otvoriti firmu vani, niti ne moras ici tamo, sve se da obaviti daljinski i preko odvjetnika. Ima i manjih primjera, meni osobno bi zivot vjerojatno bio laksi da sam otvorio d.o.o (njihov oblik, jel) u Bugarskoj nego ovo natezanje ovdje sa obrtom i pilanjem u mozak sa "prikrivenim zaposlenjem", placanjem doprinosa za nesto sto mi nema nikakve koristi. Sto nasi zakonodavci i porezna mogu smisliti to nema u nijednoj drzavi na svijetu.

3 mjeseca
Nuclear_Phoenix kaže...

Jel lakše prodavati naprednu tehnologiju (ili uslugu, nebitno) kao Orqa London LTD ili Orqa d.o.o, Donja Špičkovina, Hrvatistan? Još ajde unutar EU, prošlo bi ali jel nekom Ameru lakse poslovati sa nekim Inc., pa makar iz oaze za strane firme tipa Delaware ili sa tamo nekom Hrvatskom? Bar je danas lako otvoriti firmu vani, niti ne moras ici tamo, sve se da obaviti daljinski i preko odvjetnika. Ima i manjih primjera, meni osobno bi zivot vjerojatno bio laksi da sam otvorio d.o.o (njihov oblik, jel) u Bugarskoj nego ovo natezanje ovdje sa obrtom i pilanjem u mozak sa "prikrivenim zaposlenjem", placanjem doprinosa za nesto sto mi nema nikakve koristi. Sto nasi zakonodavci i porezna mogu smisliti to nema u nijednoj drzavi na svijetu.

Naravno da ima smisla vani otvoriti firmu, ali to onda nije ''naša'' firma.

6 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Eto vidimo da to nema veze gdje je tvrtka registrirana,

bitno je samo da otvoriš holding vani, da venture kapital može ući, ili kako to već ide.

Amera boli briga, on otvori web shop, klikne add to basket, complete, pay, i stigne mu paket za par dana.

ne gleda od kud je shop.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2025 1:37 (gpd).
9 godina

Ne pričamo o maloprodajnim kupcima i webshopu nego nečem ozbiljnom.

6 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Ne pričamo o maloprodajnim kupcima i webshopu nego nečem ozbiljnom.

Jesi li ti ovo napisao : "Jel lakše prodavati naprednu tehnologiju (ili uslugu, nebitno) kao Orqa London LTD ili Orqa d.o.o, Donja Špičkovina, Hrvatistan?"

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2025 13:16 (gpd).
9 godina
gpd kaže...

Jesi li ti ovo napisao : "Jel lakše prodavati naprednu tehnologiju (ili uslugu, nebitno) kao Orqa London LTD ili Orqa d.o.o, Donja Špičkovina, Hrvatistan?"

Evo boldao sam ti ključni dio u ovom tvom žutom.

Ima neki webshop gdje se prodaju napredne tehnologije ili usluge?

6 godina
Nuclear_Phoenix kaže...
gpd kaže...

Evo boldao sam ti ključni dio u ovom tvom žutom.

Ima neki webshop gdje se prodaju napredne tehnologije ili usluge?

nego što prodaju na svom web shopu? igračke? i nazadnu tehnologiju?

9 godina
gpd kaže...

nego što prodaju na svom web shopu? igračke? i nazadnu tehnologiju?

Prodaju maloprodajnu robu i opremu. Na webshopu ne nudiš modifikacije za dronove za vojsku a u kontekstu toga, ako to i nudiš, sigurno je lakše kao Orqa London nego Orqa Hrvatska. O tome govorim. The end.

6 godina
Nuclear_Phoenix kaže...

Prodaju maloprodajnu robu i opremu. Na webshopu ne nudiš modifikacije za dronove za vojsku a u kontekstu toga, ako to i nudiš, sigurno je lakše kao Orqa London nego Orqa Hrvatska. O tome govorim. The end.

Ima li DOK-ING tvrtku u Londonu za prodaju "naprednih tehnologija" ?

Ima li ORQA tvrtku u Londonu, kad prodaje vojnu tehnologiju?

O čemu mi laprdamo?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2025 13:59 (gpd).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice