o, pa za tu lovu ova relikvija ("mošti svetog stevana") možda liječi i žuljeve, preplodnost, ćelavost, zanoktice, štucanje ...
Jobsov rukopis oglasa za računalo Apple-1 prodan z
- poruka: 10
- |
- čitano: 11.755
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Meni se taj čovjek jednim "Thoughts on Flash" dekretom doslovno posrao na više od 15 godina marljivog učenja actionscripta 1, 2 i 3.
I zato ga ne volim i prezirem cijelu Apple religiju jer se temelji na ego tripovima i patent trollingu.
Znam da SJ nije jedini krivac, rovario je tu i Microsoft guranjem svojeg Silverlighta i debeli tromi Adobe sojom inercijom.
No što je tu je, jedan predivan alat u kojem su mogli raditi i dizajneri i webmasteri i programeri i animatori je žrtvovan zbog korporativnih interesa, pod krinkom zauzeća resursa, neoptimiziranosti, sigurnosnih propusta.
A vidi sad - webovi nikad teži, skripti nikad više, zauzeće resursa nikad veće.
A HTML5, punih 13 godina kasnije, nije dosegao niti trećinu toga što je mogao Flash.
Znam da o pokojnima treba sve najbolje no ja za SJ jednostavno nemam lijepe riječi.
Meni se taj čovjek jednim "Thoughts on Flash" dekretom doslovno posrao na više od 15 godina marljivog učenja actionscripta 1, 2 i 3.
I zato ga ne volim i prezirem cijelu Apple religiju jer se temelji na ego tripovima i patent trollingu.
Znam da SJ nije jedini krivac, rovario je tu i Microsoft guranjem svojeg Silverlighta i debeli tromi Adobe sojom inercijom.
No što je tu je, jedan predivan alat u kojem su mogli raditi i dizajneri i webmasteri i programeri i animatori je žrtvovan zbog korporativnih interesa, pod krinkom zauzeća resursa, neoptimiziranosti, sigurnosnih propusta.
A vidi sad - webovi nikad teži, skripti nikad više, zauzeće resursa nikad veće.
A HTML5, punih 13 godina kasnije, nije dosegao niti trećinu toga što je mogao Flash.
Znam da o pokojnima treba sve najbolje no ja za SJ jednostavno nemam lijepe riječi.
Hebote flash da te... Zbog tog govneta moja Nokia nije mogla u pet minuta otvoriti internet stranicu (koja je na kraju bila neupotrebljiva i nečitljiva) dok je iPhone istu otvarao u par sekundi. Navigaciju isto. Perfektno je neprijatelj dobro odrađenog posla.
Hebote flash da te... Zbog tog govneta moja Nokia nije mogla u pet minuta otvoriti internet stranicu (
Nije stvar u Flashu nego u losim developerima.
Istim onima koji i sada zatrpavaju webove koji ti isto tako cuclaju cpu, bateriju i bandwith.
Flash se mogao super optimizirati, prelodati i sl.
Mene uvijek utješi kada vidim da tako pametni ljudi imaju ružan rukopis kakav je i moj.
Mene uvijek utješi kada vidim da tako pametni ljudi imaju ružan rukopis kakav je i moj.
Tebi je ovo ružan rukopis? Trebaš vidjeti moj - ni sam ga ne mogu pročitati!
Tebi je ovo ružan rukopis? Trebaš vidjeti moj - ni sam ga ne mogu pročitati!
Ako ga sam tvorac nemoze procitati jeli to i dalje rukopis ili nesto drugo?
To je onda švrakopis.
EDIT: Takođe bih rukopis na dokumentu okarakterisao kao sasvim uredan i čitak, bez ikakve ironije.
Hebote flash da te... Zbog tog govneta moja Nokia nije mogla u pet minuta otvoriti internet stranicu (
Nije stvar u Flashu nego u losim developerima.
Istim onima koji i sada zatrpavaju webove koji ti isto tako cuclaju cpu, bateriju i bandwith.
Flash se mogao super optimizirati, prelodati i sl.
Jest stvar u flashu. Bio je prezahtjevan za ondašnju mobilnu tehnologiju i točka. Plus, pun sigurnosnih rupa. Rest in peace