Predsjednica Komisije Ursula von der Leyen odlučila je posao raspodijeliti nešto drugačije nego u proteklom sastavu.
Uff, ako postoje i dalje "redoviti" na ovom forumu shvatiti ce zasto me uzasava ovo ime i odmah pomisljam da je rijec o polovicno ili u najboljem slucaju nedovoljno razmotrenoj ideji.
No na stranu moje preferencije.
Vjerujem ( zapravo nadam se ) da vecina sudionika na ovom forumu su i dalje ekcuali sa informatickom pozadinom.
Rekavsi to, nije li vam cudno (pogotovo medju piscima source koda medju nama) da sve sto dolazi od strane evrpske komisije (ovo "v" je namjerno, a za sve uznemirene preporucam Dragin legendarni upis na ovom forumu koji mi se zabetonirao u memoriji) kako svo ovo "nadostukavanje", je ono sto informaticari nazivaju "bloat"
Kad ce se dogoditi da se neka rtestrikcija ukine, ili makar prilagodi dobu u kojem zivimo?
Ajmo programeri iskreno recite, koliko u svom svakodnevnom poslu pomislite/proklinjete da ovaj kod sto ga odrzavate bi bilo bolje, lakse i ucinkovitije napisati iz nule?
Zasto je onda suprotno sa zakonima?
I na kraju krajeva zasto posao raspodjeljuje osoba (Ursula) koja nema blage veze o cem prica?
O boze stvarno sam star i changrizav.