ne znam odakle je krenula ta fama o pohlepi. gotovo svi osim Netflixa i HULU rade trenutno bez profita i stvaraju samo gubitke, to je tako od početka i oni tek računaju da će postati profitabilni. neki se nadaju da će to biti ove godine. kako se ovdje piše ispada da oni zarađuju milijarde i uz to podižu cijene. pa oni su u startu krenuli sa niskim cijenama da bi privukli pretplatnike, sa računicom da će kasnije podizati cijene i uvoditi nove naplatne usluge kako bi počeli zarađivati.
Netflix and Hulu are the only two major streaming services that made a profit by the end of 2022. By contrast, Peacock, Disney+, Max (formerly HBO Max), and Paramount+ reported billions of dollars in losses in EBITDA
https://movieweb.com/is-streaming-actually-profitable/
Citiraš me i pišeš o pohlepi i profitu što uopće nisma napisao. Napisao sam da svaki studio (čitaj: CEO i vlasnici) misli kako baš oni imaju super sadržaj koji je dovoljan da imaju profitabilan streaming servis. I onda su napravili tešku segmentaciju tržišta u kojoj se bore s ekskluzivnim sadržajem na kojeg troše nerezonski milijarde preplaćujući scenarije, filmska prava, franšize i slično smatrajući da će to biti dovoljno da privuku korisnike servisa. Nije ni čudo da nisu profitabilni. Svako od njih misli da je stručnjak za internet i ekonomiju 21 stoljeća. Neće oni svoje blago dati nekome drugome na prikazivanje jer je to samo njihovo blago. Pogledaj seriju o Spotifayu. I sad zamisli kako bi izgledali glazbeni servisi da svaka od izdavačkih kuća želi imati svoj glazbeni servis. E to ti se zove pohlepa. I nije ni čudo da svaki od tih losera nije u stanju napraviti normalnu aplikaciju za dovoljan broj TV i streaming uređaja. User experiance im je banana. HBO proces aktivacije je pain in the ass. Uzmi kao primjer SkyShowTime za koji moram sidelodati app na Firestick jer idioti imaju neke neke idiotske paranodine fantazije/strahove i ne žele app na otvorenim uređajima. Nisu bolje ni zaslužili nego da im se piratizira sadržaje dok god se to može. A to ti govori osoba koja je zadnji film skinula prije X godina. Upalio sam NAS na kojem imam par filmova nakon mislim 3 godine da vidim što uopće imam.
ma krivo sam citirao, netko drugi je spominjao pohlepu na više mjesta, ništa osobno.
pogledao seriju o spotifyu i to je netflix produkcija po kojem opet svi seru da ništa ne valja i nema ništa za pogledati. ne slažem se s tim. cijena pretplate je tolika da ne možeš jednom mjesečno otići u kino pogledati film. a dok su se rentale kazete cijena je bila u rangu 10-15kn, što ti je opet mjesečno 3-4 filma, a ovdje ih imaš na stotine. ali ja ne znam što ekipa želi? novu seriju svaki dan? i da je top. opet ne pišem tebi nego onako za raju.
ovo sa HBO ne znam što ti je bio problem, meni radi sve ok, a za skyshow mislim da je problem u Amazonu i firesticku, čini mi se da namjerno limitiraju konkurenciju. ja sam i hbo max morao sideloadati jer ga nema u shopu.