IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 540.523
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

pa dobro ljudi jel vi citate uopce 

rekao covjek da mu se ekran izgrebao -aka gorilla glass ili sta god stavljaju u iphone 7 je fejlao-, o kakvim screenshotovima vi pricate LOL

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
IPhone 7, rasprava!

Screenshot je također i jedan od najboljih načina za dokazivanje mrtvih pixela  

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

hej ljudi zaebavaju me slusalice i home tipka, da napravim screenshot pa da vidite o cem se radi?

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: IPhone 7, rasprava!
ministar kaže...

Screenshot je također i jedan od najboljih načina za dokazivanje mrtvih pixela  

Vec vijekovima ;)

16 godina
Johanan kaže...

Pozdrav svima,

imam iPhone 7 Plus oko mjesec dana i pojavile su mi se na ekranu 3-4 crtice od 2-3cm, a ne znam zašto jer

mobitel nije nikad bio u džepu ili sa ključevima i kovanicama. Nije mi jasno kako se mogao već tako izgrebati,

ne znam od čega. Moje pitanje: jel je to normalno habanje pa ja previše očekujem od telefona ili da ga nosim na 

servis? Mislim da sam čitao da se ljudi znaju žaliti na Apple forumima da to zna biti kod telefona koji su sa greškom

ili lošije proizvedeni.

Možete li mi reći svoja iskustva, što da činim? Kome da se obratim?

Hvala :)

Uglavnom nije normalno habanje. Teško da ćeš dobiti zamjenu, ali znaju popustit u prvih 90 dana (možda si eligible za AppleCare+ pa vidi na internetu https://checkcoverage.apple.com/hr/hr)

14 godina
Torent kaže...
ATJLučko kaže...
Torent kaže...

Hahahhahaha ATJ strikes again ;)

A što bi ti IKADA NEŠTO PAMETNOG NAPISAO?????? 

ATJLučko kaže.......

Pa ako je kolega spomenuo "crtice na ekranu", nekako mi to "ne zvuči" kao HW greška, no ako i je HW greška, pa tek bi se sa SS to vrlo dobro moralo primjetiti, zar ne?! 

Barem se nisam prosipao ovako kao ti veliki strucnjace ;) SS iliti screen shoot je slika koja se formira od signala koji se salje na ekran i neam ni teoretske sanse da vidis ogrebotine na ekranu niti bilo koji drugi kvar ekrana uzimanjem screenshoot-a ;) To je motoda da saznas je li u kvaru grafika ili ekran ;)

Sjedi jedan ;)

Čovjek je spomenuo crtice na ekranu, ogrebotine točnije, pa ako su ogrebotine, znači mehaničke prirode, znači da ima oštećen gadget. 

Ako je to točno, onda će se problem bolje moći uočiti kada poslika mobitel, pa će se sa 100% sigurnosti moći kazati, je ili nije mehaničko oštećenje površine mobitela, dočim da je u pitanju bilo kakav HW ili SW kvar, SS bi to bolje pokazao, ali netko tup kao ti, to nebi nikada kolegi forumašu pokušao pomoći, već samo sereš kvake i prazne bureke ovdje, trolaš samo tako, a da bi kojim slučajem samostalno dobronamjerno pomogao, niti na kraju pameti, koje i nemaš izgleda baš previše! 

Mitch kaže... 
ATJLučko kaže...

Pa ako je kolega spomenuo "crtice na ekranu", nekako mi to "ne zvuči" kao HW greška, no ako i je HW greška, pa tek bi se sa SS to vrlo dobro moralo primjetiti, zar ne?! 

Pa ne. Screenshot je ono što softver vidi. To je kao print screen na Windowsu.

Ako ti razbiješ ekran, pa screenshot neće imat pukotinu preko sebe zar ne? Logično je. To je samo jpg od onoga što softver šalje na display. 

Nismo se dobro razumjeli kolega! 

Moja intencija je bila da snimi SS, gdje bi bilo vidljivo ima li ili nema nečega u slici, jer ako su oštećenja mehaničke prirode po površini ekrana, to nema veze sa HW-om ili SW-om, ali bi baš potvrdilo mehaničko oštećenje, što implicira druge situacije. 

Kolega koji je upitao za pomoć je javio da će poslikati mobitel pa će se onda valjda bolje moći vidjeti kakav je u stvari to kvar, problem! 

ATJ Lučko
16 godina
Ma i mislio sam si da misliš na to...jer inače bi stvarno bila malo veća sramota pa se nisam htio zaletit kao @Torent :D
9 godina
odjavljen

A gdje sam se ja to zaletio ;) I ti vrlo dobro znas kao i ja sta je SS i da to nije ono na sta je on mislio ;) Sto je najgore i kad mu je receno da je pogrijesio na lijep nacin sa tvoje strane on nastavio po svom ;)

Al dobro sam raspolozen pa mu necu opet reci da je lupio glupost ;)

16 godina
Ha gle ne znam što je on mislio reći, ali svako malo bude ovakvih near-flaming situacija pa mi je glupo....i meni se zna desit da napišem neboluzu jer nastavim pisat usred krive rečenice

uostalom forum je da se i nešto nauči
14 godina
brada09 kaže...

hej ljudi zaebavaju me slusalice i home tipka, da napravim screenshot pa da vidite o cem se radi?

I kakve jebene veze imaju slušalice i home tipka sa ekranom, kao i tvoj ispodnikakav IQ kojeg uopće nemate kolega, koliko mogu vidjeti?!?! 

ATJ Lučko
16 godina

Eh sad si i na sarkazam pao...odi leć bolje :D

9 godina
odjavljen

To ti ATJlucko ;)

14 godina
Mitch kaže...

Eh sad si i na sarkazam pao...odi leć bolje :D

Nisam ja pao na sarkazam, mene smeta što pojedinci ovaj forum doživljavaju kao nekakv ispušni ventil gdje će rasipavati svoje prazne masne bureke i dijamante bez sjaja! 

To kada netko, pa i moja malenkost, nešto kaže, bubne i ostane živ, pa nitko nije savršen i uvijek se ima prilike učiti i naučiti, pa me netko ispravi, korigira uopće ne branim, pa čak i kada se nadoveže i bude zabavan, kako kažeš sarkastičan! 

Ali kada netko upadne u temu kao padobranac, da bi izd.... se na nekoga, bez da kaže jednu riječ pametnoga, kao da bi uopće mogao nešto pametnoga i napisati izgleda, na takve sam alergičan! 

Možemo se "svađati" i dokazivati "da sam ja u pravu" ali sa nekim konkretnim argumentima, ali ovako dobauljati u temu i nekoga sprdati, jer eto ukazala se dobra prilika, pokazatelj nivoa kulture ništa drugo! 

Na kraju krajeva, koliko smo se nas dvojica puta "sukobili" u temama, ali sve kultura, argumenti, ciljano u svrhu međusobne pomoći, zar ne kolega?!?! 

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan
primijetiti nekakvu nelogičnost kod drugog pa spremno uzet kitu u desnicu i pobjedonosno štricat i nije neki posebno hvalevrijedan čovjekov domet

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
brada09 kaže...

I kakve jebene veze imaju slušalice i home tipka sa ekranom, kao i tvoj ispodnikakav IQ kojeg uopće nemate kolega, koliko mogu vidjeti?!?! 

prvo nismo mi nikakve kolege, a drugo super je sto znas moj IQ. koja mi je najdraza boja ?

14 godina
brada09 kaže...
ATJLučko kaže...
brada09 kaže...

prvo nismo mi nikakve kolege, a drugo super je sto znas moj IQ. koja mi je najdraza boja ?

Šarkoperkasto mutna! 

ATJ Lučko
16 godina
IPhone 7, rasprava!

Smiješni ste, ali ovakve rasprave se mogu pročitati samo u Apple, Audi i BMW temama na bilo kojem forumu 

Ne zna se jesu jači oni koji pljuju fanboye, ili sami fanboyi kad pokušavaju opravdat visoku cijenu.

Imam vam samo ovu sliku za poslat i mislim da bi  to trebalo biti to od off-topica. Zbilja je vrijeme da prestanete.

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Neznam kakve ovo ima veze sa fanboyima i ljudima koji pljuju fanboye 

covjek je izvalio glupost i onda umjesto da samo prizna jos se vise ukopava i ide prosipati gluposti jos i o kulturi koje i njemu ocito fali.

sto se tice mene nisam bio zlonamjeran ako se na to misli, samo ne shvacam forum mrtvo ozbiljno ko neki 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
brada09 kaže...

Neznam kakve ovo ima veze sa fanboyima i ljudima koji pljuju fanboye 

covjek je izvalio glupost i onda umjesto da samo prizna jos se vise ukopava i ide prosipati gluposti jos i o kulturi koje i njemu ocito fali.

sto se tice mene nisam bio zlonamjeran ako se na to misli, samo ne shvacam forum mrtvo ozbiljno ko neki 

Upravo tako. Pogrijesio priznas i idemo dalje ali ne. On ide na licno vrijedjanje i sl. Nije mu to prvi put. Mene nazove lazovom kaze nikad rekao i kad mu linkam poruku umjesto izvini jednostavno precuti i ide dalje... Lik nije ni za kakvu ozbiljnu raspravu ;)

A sto se tice forume meni je odlican izvor zabave ;) Pa samo idite na temu windows phone opcenito pa tamo citaj sta ljudi fantaziraju ;) Ovi na iphone temama imaju barem solidan proizvod ;)

9 godina
Kolko ja znam ajfon je hvaljen da ima safirno staklo, a ne gorilla, i to safirno bi trebalo bit tvrde za 2-3 stupnja po mohsovoj il cijoj vec skali, jerryrig to dobro objasni kad ga ogrebe na istoj jacini ko gorillu
10 godina
Johanan kaže...

Pozdrav svima,

imam iPhone 7 Plus oko mjesec dana i pojavile su mi se na ekranu 3-4 crtice od 2-3cm, a ne znam zašto jer

mobitel nije nikad bio u džepu ili sa ključevima i kovanicama. Nije mi jasno kako se mogao već tako izgrebati,

ne znam od čega. Moje pitanje: jel je to normalno habanje pa ja previše očekujem od telefona ili da ga nosim na 

servis? Mislim da sam čitao da se ljudi znaju žaliti na Apple forumima da to zna biti kod telefona koji su sa greškom

ili lošije proizvedeni.

Možete li mi reći svoja iskustva, što da činim? Kome da se obratim?

Hvala :)

Moguce da kad si ga dizao s stola ili bilo kakva takva situacija da si negdje malo lupio sa ekranom ili je ekran od neki predmet malo ribao.. bez da si to primjetio, obracao paznju ili si mislio da mu nije nista od takvog malog udarca pa tad nisi ni pogledao jel je ekranu sta. Moras shvatit da je Applu bitan profit a ne da tvoj mobitel izdrzi bez ogrebotina.. zato nemoj ni ocekivati da ce ti mobitel izdrzati dugo bez zastite da ostane bez ogrebotina. Ako zelis ekran bez ogrebotina koliko god pazio kad tad ces zeznuti stvar, oni sto tvrde da nije tako lazu jer da mi donese taj mobitel sigurno bi otkrio ogrebotinu mozda ne veliku ali malu sigurno. Kupi kaljeno staklo i siguran si vecinu vremena.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2017 11:23 (Croshadow1234).
13 godina
IPhone 7, rasprava!

znate li kakve dobre maskice do nekih cca 10USD?
i može preporuka kaljenog stakla sa ebaya uzeo bih nekoliko komada al zadnji put sam uzeo neko pa mi bilo mutno zato bih molio preporruku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
blackeagle29 kaže...
Kolko ja znam ajfon je hvaljen da ima safirno staklo, a ne gorilla, i to safirno bi trebalo bit tvrde za 2-3 stupnja po mohsovoj il cijoj vec skali, jerryrig to dobro objasni kad ga ogrebe na istoj jacini ko gorillu

Ne, to se odnosi samo na staklo iza kamere. ALI, čak ni ono nije 100% čisto safirno staklo, nego neka mješavina tek toliko da ga mogu deklarirati tako. Ima na youtube testiranje i usporedba s pravim safirnim i kemijska analiza.

13 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Kinesko ne znaci lose ;) kolega mi je skoro poginul kad mu je sava guma, made in slovenia pukla na 110-120 po autoputu prije par god, dok se ja vozam, trenutno s kumho zimskim i nijednom nisam proklizal ni po kisi ni snijegu(jednom jedino pri kocenju ko budala kad mi je pas izletjel), prije sa mentor-trayal, nema kud nisam doso s tim gumama, po snijegu do jednog mjesta gdje neki dugogodisnji vozaci po suhom ne uspiju jer ne znaju u pravo vrijeme promijenit brzinu... Naravno nisu to gume na bmwu al opet kuzi se bit.. Na drugom autu su firestone(naravno da na jacem autu necu najjeftinije uzimat) i kolko sam vozil, dobre su.

Govore nije ajfon statusni simbol a na nekom postu na net.hr vele da se ajfon povezuje najcesce s upravo statusnim simbolom, i da su korisnici androida posteniji nego korisnici ajfona :D

Čuj ti ovu mudroliju. Gume mentor i trayal (Made in Srbija)!!! S njima je došao svugdje ali Sava mu je frendu pukla. Bilo koja guma može puknut i to nema veze s kvalitetom proizvoda. Naletiš na čavao ili sl i guma pukne. Kod gume je bitan sastav. A ova tvoja guma ima sastav kao septička jama. Pitaj boga šta je u njoj.

Ja sam mislio da je Hilfi dno dna, ali ove Mentor i Trayal su je nadmašile. 

Evo jedan test tih burtalnih guma koje idu svugdje http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Mentor/M400.htm

Kinesko u većini slučajeva znači loše. Konkretno kineski prozivodi su većinom loši..., ne pričam o proizvodima koji se proizvode u kineskim tvornicama i jedino što je kinesko je mjesto i tvornica, a sve ostalo spada po kontrolu kvalitete EU ili SAD.

Iphone nije statusni simobli. Iphone je statusni simbol za one koji ga si ne mogu priuštit. 

9 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Pozdarv svima, ne znam da li je bilo pitanje, ali :

kako na i7 uključit kod fotkanja onaj zvuk klika kod fotografiranja ?

Nema u menijima ništa ili?

0 0 hvala 0
13 godina
Trebalo bi biti ako nije iskljucen zvuk na telefonu, tipka besumno sa strane..
16 godina
mile59 kaže...
Trebalo bi biti ako nije iskljucen zvuk na telefonu, tipka besumno sa strane..

Ako se ne varam već dugo se ne može isključiti jer je to zakon u  SADu...tako je na još dosta uređaja.

Probaj samo spojit sluške i bok

10 godina
Hvala svima na odgovorima i savjetima. I ispričavam se ako sam bio neprecizan pa izazvao pomutnju.
Bio sam danas u trgovini gdje sam kupio iPhone i, naravno, odbili su ga servisirati pod garancijom jer se radi o mehaničkim oštećenju izazvanom ljudskim djelovanjem, bla bla, i da to nije pokriveno garancijom. Eto, tako da znate. Možete o svom trošku popraviti, ali cijena je nešto više od 2K kuna.
Mobitel je stvarno vrhunski, odličan, ali moram priznati da sam očekivao malo izdržljiviji ekran, s obzirom na cijenu, a ne da dva dana nakon što skinem kaljeno staklo da se pojavi par takvih ogrebotina tanjih od vlasi. Nije da me to smeta jer se jedva vidi, tj. vidi se damo pod određenim kutovima, ali ipak... eto 🙂

2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
nasao sam neko "zuto" dugme na sredini kad upalim kameru ??
10 godina
Johanan kaže...
Hvala svima na odgovorima i savjetima. I ispričavam se ako sam bio neprecizan pa izazvao pomutnju.
Bio sam danas u trgovini gdje sam kupio iPhone i, naravno, odbili su ga servisirati pod garancijom jer se radi o mehaničkim oštećenju izazvanom ljudskim djelovanjem, bla bla, i da to nije pokriveno garancijom. Eto, tako da znate. Možete o svom trošku popraviti, ali cijena je nešto više od 2K kuna.
Mobitel je stvarno vrhunski, odličan, ali moram priznati da sam očekivao malo izdržljiviji ekran, s obzirom na cijenu, a ne da dva dana nakon što skinem kaljeno staklo da se pojavi par takvih ogrebotina tanjih od vlasi. Nije da me to smeta jer se jedva vidi, tj. vidi se damo pod određenim kutovima, ali ipak... eto 🙂

Moras shvatit jednu stvar koju sam rekao u proslom postu, nije cijena iPhonea tako visoka zato sto je njegova kvaliteta opravdava, on ce se kvariti, biti razbijen.. biti ogreban.. kao i svaki drugi mobitel, niti ce on biti nesto vise izdrzljiviji nego vecina drugih.. cak ce mozda i u nekim stvarima biti losiji od vecine. Cijena ovog uredaja je takva zato sto Apple voli novce i svi vamo znamo da ga ima i previse. Ja te razumijem.. i ja sam dobio tu jednu "mikro ogrebotinu" (valjda se tako kaze) koja se vidi samo kad ima dosta svijetlosti i uspijes pogoditi pravi kut. Kad sam je uocio nisam govorio "kako se to moglo desiti, s ozbirom da je taj uredaj skup" vec samo rekao "kakvi zidovi" jer sam naviknut na razbijanje i ogrebotine na tim uredajima i znam da to sto ima vecu cijenu od svih da ga to ne cini imunim na probleme. Otisao i kupio kaljeno staklo i rijesio problem, kad mi ispadne vise se ne hvatam za glavu, vec znam da mu nije nista jer je cijeli zasticen. Ako zelis uredaj bez ogrebotina jedino na takav nacin mozes to postic (iako se i tad moze nesto desit mobitelu) a ako su ti nebitne ogrebotine onda ga mozes i ovako nositi. I ja sam svoju vecinu tako nosio bez ikakve zastite (3g,3gs,4) pa su se kupci hvatali za glavu kad su ugledali uredaje  (iako ip4 nisam uspio prodati.. evo i zasto)

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2017 12:11 (Croshadow1234).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice