IPhone 6S - Rasprava

poruka: 1.068
|
čitano: 256.617
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: IPhone 6s
Bash kaže...

Iphone mi poludio... Jednostavno nikako mi ne otvara preko interneta nista. Imam obavijest za poruku na viberu,ali prodje 5min dok je ucita u programu,ne otvara mi web stranice ni nista.. Jako je spor zadnjih 5-6 dana,a vise toga i jedva otvara.. Sta je to sad?

i jos ovo pitanje.. Za sinkronizaciju kontakta.. Normalno svaki put stavim da mi prikazuje kontakte s maila (gmail),ali kada ja stavim novi kontakt u mobitel on mi ne ide automatski na taj gmail. Zasto? Kako da sve kontakte sinkroniziram s mailom? Nigdje ne vidim tu opciju tj da ih kopiram na mail. Kako da rijesim problem

? Hvala

Daj, ako si u mogućnosti, nabaci kakav SS ili sa nekim drugim gadgetom snimi što se konkretno događa. 

ATJ Lučko
13 godina
neaktivan
IPhone 6s

Evo sada lijepo radi,ali inace mi je znak do Wifija onaj samo da ucitava nesto i nista nece..

znas ovo s kontaktima?

P.S. Cim sam rekao da radi sad,evo opet ceka. Pogledajte sliku. Net je odlican i nije problem u njemu.

Liverpool is not just a football club,its way of a life.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2015 13:09 (Bash).

0 0 hvala 0
14 godina
Bash kaže...

Evo sada lijepo radi,ali inace mi je znak do Wifija onaj samo da ucitava nesto i nista nece..

znas ovo s kontaktima?

P.S. Cim sam rekao da radi sad,evo opet ceka. Pogledajte sliku. Net je odlican i nije problem u njemu.

Ako sam te dobro shvatio, ovo bi trebalo srediti tvoj problem! 

Znači samo otvaraj prozore u "Setingsima", i otvori sve brave!

ATJ Lučko
17 godina
IPhone 6s

Bome ip6s ima ok bateriju, ak uzmem u obzir da ima samsung cip koji je navodno "rastrosniji" neg tmsc..

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa
Jos jedan ponosni vlasnik iPhonea 6s, silver, na žalost 16GB verzija.
Moram reći da sam prezadovoljan mobitelom, nakon silnih androida moram reći da je prelazak na iOS jako zadovoljavajući.

Mislim da bi taj problem 16GB trebao riješiti sinkroniziranjem OneDrive (100GB) i kamere.
Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
16 godina
Ako netko prodaje ili znate tko prodaje iP6S 64 GB Space Gray, dajem M9 32 GB plus nadoplata. Hvala :)
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
IPhone 6s

Pitanje za znalce...jel ja više nemam ideje.

Znači frend ima službeni S5mini i na njemu whats app. Sad je dobio Iphone 6S i sad bi on napravio backupa whats appa na S5mini i prebacio na 6S. S5mini ne bi više koristio jel mu se sjebao...

E sad ja sam napravio backup na google drive ali kad to želimo aktivirat na 6S nema tog backupa na google drive. U čemu je fora? Jel postoji neka druga mogučnost kopiranja whats appa s Androida na IOS.??

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jel probao onu aplikaciju za prijenos od Applea za Android?

13 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Jel probao onu aplikaciju za prijenos od Applea za Android?

Kako se zove aplikacija??

12 godina
neaktivan

Move to iOS, al sad vidim da ne piše da može premještat i data od aplikacija.

17 godina
IPhone 6s

Jel zna ko u cem je fora, da dvije razlicite aplikacije za pokazuju razlicito dostupnost ram memorije?

Inace dok gledam npr. jedna prikazuje free ram 400mb a druga 70mb

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Jel zna ko u cem je fora, da dvije razlicite aplikacije za pokazuju razlicito dostupnost ram memorije?

Mislim da se Vi koji imate Iphone tj IOS ne bi trebali zamarat ramom. Koliko god imali slobodnih rama na mobu sve odlično radi. Takve aplikacije uopće ne trebate instalirat.

Pustite nas androidaše da se s takvim stvarima zamaramo. 

14 godina
zvonac kaže...

Zvone! 

Pogledao sam oba dva tvoja SS, i zaključio sam da ona desna aplikacija nije baš nešto kompatibilna sa iOS-om od recimo 7.0 verzije! 

Ja kada skidam aplikacije za svoje gadgete, pripazim da su kompatibilne sa verzijom iOS-a minimalno od 7.0, kada je 8.0 onda je to skorom 1/1, tako da osobno, više bih povjerovao ovoj aplikaciji koja je lijevi SS! 

ATJ Lučko
12 godina
IPhone 6s

Imam problem radi se o 5s al cu pitat ovdje posto je tema aktivna.

mob je star dvije godine i pocelo ki se dogadat ovo vidi sliku.

sve je original batetija punjac kabel. Kad ga ukljucim pocne punit i u uvjek stane od 70-98% i istekam ga i ustekam ponovno i napuni se do kraja. Dal je baterija gotova ili punjac

0 0 hvala 0
17 godina
R36 kaže...

Krajnje ti je vrijeme da platformu promjeniš, obećajem da te neću zvat izdajicom samsunga

13 godina
neaktivan
zvonac kaže...
R36 kaže...

Krajnje ti je vrijeme da platformu promjeniš, obećajem da te neću zvat izdajicom samsunga

Dobar je meni Samsung.Sve što sam tražio to sam dobio.Mislim da će ovaj S6 ostati barem duže vrijeme kod mene...barem do izlaska Iphonea 7, jer ne mislim kupovat S7(ne vjerujem da će biti neka velika razlika)

Trenutno mi je najbitnija stavka kamera a tu je S6 vrh pogotovo u noćnim uvjetima.Ovo sve ostalo je tu negdje.

14 godina
R36 kaže...
zvonac kaže...
R36 kaže...

Dobar je meni Samsung.Sve što sam tražio to sam dobio.Mislim da će ovaj S6 ostati barem duže vrijeme kod mene...barem do izlaska Iphonea 7, jer ne mislim kupovat S7(ne vjerujem da će biti neka velika razlika)

Trenutno mi je najbitnija stavka kamera a tu je S6 vrh pogotovo u noćnim uvjetima.Ovo sve ostalo je tu negdje.

Makar se počesto sukobljavamo u stavovima i ostalim pripadajućim detaljima, no, biti će mi drago kada sletite u "Apple" jato, pa da zajedno zajedničkim u grupi snagama nastavimo u nove pobjede! 

Ovo boldano i pobojano, nije bez razloga, jer bih ti savjetovao u slučaju da kaniš uzeti gadget na dulje od dvije tri godine, sačekaj izlazak iPhone 7S/7S Plus verzije, prije svega, biti će puuuuuno poboljšana i daleko ispeglanija verzija od izdanja iPhone 7/7 Plus, moj skromni subjektivni, od srca savjet! 

Jedva čekam da se javite sa potvrdno, vijesti o prelasku "u tabor"!!!! 

ATJ Lučko
12 godina
neaktivan

Don't hold your hopes high, vratit će se rode kad se zasite platforme 

Ili ako naredna godina bude ''plodna'' po pitanju Android flagshipa 

13 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
R36 kaže...
zvonac kaže...
R36 kaže...

Makar se počesto sukobljavamo u stavovima i ostalim pripadajućim detaljima, no, biti će mi drago kada sletite u "Apple" jato, pa da zajedno zajedničkim u grupi snagama nastavimo u nove pobjede! 

Ovo boldano i pobojano, nije bez razloga, jer bih ti savjetovao u slučaju da kaniš uzeti gadget na dulje od dvije tri godine, sačekaj izlazak iPhone 7S/7S Plus verzije, prije svega, biti će puuuuuno poboljšana i daleko ispeglanija verzija od izdanja iPhone 7/7 Plus, moj skromni subjektivni, od srca savjet! 

Jedva čekam da se javite sa potvrdno, vijesti o prelasku "u tabor"!!!! 

Gle nečemo pretjerivat hahahah. Imam 3 platforme doma...IOS, Android, WP. Nisam fan ni jedne. Sve to više manje radi isto...jedno je problem kod WP broj kvalitetnih aplikacija pogotov za mbanking. Između IOS-a i Androida je razlika u detaljima tako da mi više u promjeni mobitela igra ulogu hardwerska komponenta. 

Tražio sam odličnu sliku u auto postavkama i dobio sam je s S6. Trajanje baterije je večinom isto (svaki mob će izdržat dan). Također veličina od 5.1 mi dogovara. Garancija 2 godine naspram 1 kod Iphonea prednost.Također HD ekran naspram QHD-a. Amoled naspram LED-a. Također ove nadogradnje softwera kod IOS-a i Androida su smiješne. Neš ti neke promjene za mene kao korisnika s Androidom 6.0 naspram 5.1.1. i IOS-a s 9.0 na 9.2. Sve to isto više manje radi. Više su to update da bi nešto radili nego što je to neka ogromna promjena.Zadnje vrijeme sam malo prečesto mijenajo mobitele sad stajem na loptu i čekam stvarno neku promjenu a S7 i Iphone 7 mislim da je neće donijet. Čekaju se njihovi nasljednici.

Ps. ako Apple izbaci stvarno odlična Iphone (da se vidi neka promjena) s odličnom kamerom ja ću bez problema kupit Iphone.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 9:47 (R36).
13 godina
IPhone 6s

Doze je odličan feature doduše. Kako paralelno imam ip6 i nex6, mogo bi apple nešto takvo ubaciti imho

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 9:51 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nema potrebe za nečim ala doze na iPu, jer tek sad sa MM, android je došao blizu iP u standbyu.
ptspclan.com | visit us ^^
13 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Doze je odličan feature doduše. Kako paralelno imam ip6 i nex6, mogo bi apple nešto takvo ubaciti imho

Ja sam i dalje za to da Apple ne zamara ljude nepotrebnim stvarima. Nikad nitko nije gledao potrošnju RAM-a kod IOS-a i dalje to tako treba ostati.Mobitel je uvijek radio odlično s uvidom i bez uvida u RAM-e. Također koliko što troši bateriju - prije toga nije bilo na IOS-u i sad ima. Da li će mob izdržat 1 dan kao i svaki. Hoće. Pa šta nekog boli patka što mu troši bateriju. Mobitel je tu da ga koristi prema svojim potrebama a ne da zbog nekakvih statističkih podataka smanjuješ ili mijenaš način korištenja zato eto da baterija traje 1 dan i 2 sata.

Ja sam za da Apple uvede nešto tipa "doze" ali da u to korisnik nema uvid. Što manje uvida u takve stvari., korisnici će biti više zadovoljni. Nije ni čudo što onda svi pljuju po Androidu kad imaju uvid u sve i svašta pa im sve živo smeta što možda ne bi ni trebalo.

Primjer je moja žena. Ima 5s i 6. Nema blage veze koliko što troši bateriju, koristi ga svaki dan na isti način. Puni ga svaki dan i ona je prezadovoljna s Iphoenom. Nju ne zanimju rami ni što joj najviše troši bateriju.Njoj je najbitnije da sve radi fludino i da nema neki očitih štekanja.Također ne zamara se s aplikacimama u pozadni. Imal ih 10 ili 20 Iphone će fluidno radit. Sjeti se zatvorit sve aplikacije kad joj je baterija na 5% tj pri kraju!! Mobitel je tu da on njoj služi a ne ona njemu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 10:06 (R36).
17 godina
R36 kaže.. R36 kaže...

Gle nečemo pretjerivat hahahah. Imam 3 platforme doma...IOS, Android, WP. Nisam fan ni jedne. Sve to više manje radi isto...jedno je problem kod WP broj kvalitetnih aplikacija pogotov za mbanking. Između IOS-a i Androida je razlika u detaljima tako da mi više u promjeni mobitela igra ulogu hardwerska komponenta. 

Tražio sam odličnu sliku u auto postavkama i dobio sam je s S6. Trajanje baterije je večinom isto (svaki mob će izdržat dan). Također veličina od 5.1 mi dogovara. Garancija 2 godine naspram 1 kod Iphonea prednost.Također HD ekran naspram QHD-a. Amoled naspram LED-a. Također ove nadogradnje softwera kod IOS-a i Androida su smiješne. Neš ti neke promjene za mene kao korisnika s Androidom 6.0 naspram 5.1.1. i IOS-a s 9.0 na 9.2. Sve to isto više manje radi. Više su to update da bi nešto radili nego što je to neka ogromna promjena.Zadnje vrijeme sam malo prečesto mijenajo mobitele sad stajem na loptu i čekam stvarno neku promjenu a S7 i Iphone 7 mislim da je neće donijet. Čekaju se njihovi nasljednici.

Eh da bar je tak kak ti veliš, da su bar razlike samo u detaljima između dva OSa, stvar je malo dublja i nije baš sve crno il bijelo..

Generalno, da, sve je to isto, android, winsi, ios, symbian, tu svaka priča prestaje sa sličnosti OSeva...

Oko batke se mogu polovično složit, s tim da mi batka duže traje na 6s neg na S6 i to je sramota za samsung da naprave takav gaf s baterijom, s obzirom koji se hardver krije ispod haube..

Ajfon za današnje pjmove ima hardver kakav su imali android prije 3-4 god., samo kaj ima jedna caka, 6s radi kudikamo brže i bolje od nekih "teškaša" koji pucaju od snage, al eto nažalost OS ih koči da se predstave u punoj snazi, ne moram ni spominjat o kojoj se platformi radi!

Nevjerojatno da jedan šugavi 6s sa dual core procom može tak fluidno i brzo radit, to je strahota jedna, ispričavam se, i dalje sam pod dojmom, s obzirom da sam sve ove godine proveo na androidu, mada tam mi relativno brzo splasne oduševljenje tak da susret sa ios-om mi je bio pozitivni šok..

Al da nije sve tak pozitivno u vezi ajfona..

A kaj mi fali na ajfonu: veći display, bar 5", fullhd reza, kamera sa većim senzorom, manji bezeli, veća baterija, brzo punjenje..

Mislim da će to sve doć, samo kod njih to sporije ide..

OT: S7 donosi znatna poboljšanja u svim segmentima, tak da razlike nisu zanemariva, a ona ključna i za neke presudna razlika, velika baterija od 3000mAh, polažem nade u S7, s obzirom da mi je S6, "ni vrit ni mimo" kak se veli..

11 godina
zvonac kaže...

Oko batke se mogu polovično složit, s tim da mi batka duže traje na 6s neg na S6 i to je sramota za samsung da naprave takav gaf s baterijom, s obzirom koji se hardver krije ispod haube..

Moja zena je prije dva mjeseca presla sa Nexus 5 na Galaxy S6 Edge i za nju je baterija vrhunska, a mislim da opcenito nije losa jer kada pogledam njezin SOT (nekim danima) zna biti gotovo 5 sati (svjetlina ekrana na 70%)...ja zaista ne znam sto ti ocekujes od 2550 mah baterije.

Meni na LG G4 sa 3000 mah baterijom bude jedva 4 sata.

16 godina
odjavljen
IPhone 6s

Da se pridružim oduševljenima. Dualac i neka "jadna" baterijica a svaku večer odem na spavanje sa cca 40% baterije... a non stop prčkam nešto po njemu jer mi je još sve ovo novo. Kamera je izvrsna barem za moje potrebe. Nije najbolja ali je jako dobra. Apple jako dobar posao odradi što se tiće njegovih telefona i OS-a. 

Jedino mi je iTunes malo nespretan. Kad je već tako više bih volio bih da je kao Zune. Zune mi je bio nekako praktičniji

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 13:40 (skank666).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
IPhone 6s

Zvonac zasto se zamaras senzorom kada su velicine senzora na svim danasnjim mobitelima totalno zanemarive...1/2.3, 1/2.6 ili 1/3 je isti drek, a razlike su zanemarive.

Kada izbace senzor velicine 1/1.7 onda cemo moci govoriti o znacajnijem pomaku, a to je velicina oko 44% veca nego sto sada ima Xperia Z5 i upravo tu velicinu smatram idealnom jer mislim da nebi trebala utjecati na samu debljinu mobitela i to sve u kombinaciji sa f/1.8 blendom i full manualnim kontrolama kao na G4.

Tako nesto bi zadovoljilo sve neko duze vrijeme, a mislim da to dolazi jer vidim da klasicni fotici sve vise odlaze prema 1 inch senzorima da zadrze kakvu takvu prednost jer im mobiteli svaki dan odgrizaju komadic trzista...naravno da ima egzoticnih mobitela poput onog Panasonica CM1 sa 1 inch senzorom, ali tko zeli onakvu grbu iza...upravo zato mislim da je 1 inch previse za neki elegantniji mob poput iPhone 6S i da bi ova velicina koju sam naveo bila idealna bez utjecaja na gabarite.

Ja sam imao Canon S95 sa tom velicinom senzora i to je bio odlican fotic sa odlicnim IQ.

0 0 hvala 0
17 godina
ocean77 kaže...

Zvonac zasto se zamaras senzorom kada su velicine senzora na svim danasnjim mobitelima totalno zanemarive...1/2.3, 1/2.6 ili 1/3 je isti drek, a razlike su zanemarive.

Kada izbace senzor velicine 1/1.7 onda cemo moci govoriti o znacajnijem pomaku, a to je velicina oko 44% veca nego sto sada ima Xperia Z5 i upravo tu velicinu smatram idealnom jer mislim da nebi trebala utjecati na samu debljinu mobitela i to sve u kombinaciji sa f/1.8 blendom i full manualnim kontrolama kao na G4.

Tako nesto bi zadovoljilo sve neko duze vrijeme, a mislim da to dolazi jer vidim da klasicni fotici sve vise odlaze prema 1 inch senzorima da zadrze kakvu takvu prednost jer im mobiteli svaki dan odgrizaju komadic trzista...naravno da ima egzoticnih mobitela poput onog Panasonica CM1 sa 1 inch senzorom, ali tko zeli onakvu grbu iza...upravo zato mislim da je 1 inch previse za neki elegantniji mob poput iPhone 6S i da bi ova velicina koju sam naveo bila idealna bez utjecaja na gabarite.

Ja sam imao Canon S95 sa tom velicinom senzora i to je bio odlican fotic sa odlicnim IQ.

Razlika između G4 i 6s je zamjetna u pogledu fotića, imao oba pa znam o čem pričam, a da ne pričam o OISu kojeg 6s nema..

Da se razumijemo, 6s nema loš fotić, za svoje dostignuće, vidi se da si je epl dao truda, ali...

Evo Samsung najavljuje f1.7 1/2" mrvicu veći senzor neg današnji (S6) smartfoni, a G5 će napravit zamjetni korak napred, sa 1 1/5" veličininom senzora, ak se ne varam..

Ok možda je još prerano za smartfone veličina senzora od 1", al ajfon predugo gura tih 1/3", pumpaju samo softver, a znamo da i on ima granica..

Elegancija mi nije bitna tolko, jer onda i baterija trpi, a to se vidi iz priloženih aktualnih modela koji su na tržištu..

Što se tiče grbe na leđima, 1020 ima veliki senzor, al baš ne vidim da se neko buni oko toga, 808 ima još veći senzor, pa se baš ljudi ne bune oko toga, doduše to je sad stariji model, al i u ono vrijeme ljudi nisu tolko prigovarali na izgled, a pogotovo dok su vidli koje fotke radi..

CM1 je dobar primjer da se da napravit fotosmartfon, očekujem CM2 sa pristojnijim izgledom i s istom veličinom senzora...

OT:

EDIT:@ocean, ne znam kolko si upućen u te stvari oko baterije i poznavanje tematike, al baterija u S6, kak da velim to a da ne budem grub, aj bum na finjaka, baterija u S6 je meni bila s mojim korištenjem, ispodprosječna-srednja žalost, u najboljim trenucima, solidna.. Bila je dobra samo dok mob nisam koristio, al nadolazeći S7 popravlja drastično stvar.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 11:09 (zvonac).
10 godina
neaktivan
IPhone 6s

Priznajem da mi je do prije godinu trzala donja usnica na spomen Appleovih proizvoda :) Kada  sada razmislim o tome, zaista se ne sjećam razloga.
Prije par mjeseci počeo sam tražiti mobitel koji ce me zadovoljiti u smislu dizajna i, normalno, brzine rada.
Iako o Iphoneu 6s nisam razmišljao do samoga kraja, na kraju su neki od komentara koji se sam ovdje pročitao i hvaljenje brzine iOSa presudili. Također, kako mi je ovo prvi iPhone, znatiželja je također odigrala veliku ulogu.

Nakon nekih dva mjeseca rada na njemu, moram priznati da sam oduševljen.
Brzina rada općenito, browseanje, rad aplikacija, sve radi nevjerovatno brzo i fluidno.

Ono što još predstoji testiranju je usporavanje tokom vremena, što me na Androidu užasno nerviralo. Ukoliko se pokaže da iOS doista ne usporava tokom (razumnog) vremena, biti cu još više oduševljen :)

0 0 hvala 0
12 godina
IPhone 6s

nemas brige oko usporavanja ak moj 5s radi perfektno brzo nakon dvije godine (ios 8.4.1) nema razloga da se 6s uspori. Mene je jedino baterija pocela malo zezat al to je za ocekivat nakon dvije godine i nekih 700-800 ciklusa punjenja

3 0 hvala 0
17 godina
Nema usporavanja na iOSu ;)
PSN id: Diskach
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice