Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 446.436
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Iphone 6
rbalic kaže...

Evo da malo pohvalim bateriju 6 plus. Naspram 5S nebo i zemlja. U to vrijeme 5s bi mi već bio na 30 posto. Znači mob je na 82 posto baterije nakon 12 sati pripravnosti i oko 1 pol do 2 sata onscreena.

vidi moju na 80%, 2 dana bez beda :D

12 godina
Iphone 6

To su oba 6+ i kolko je to svjetline?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Da, moj je 6 plus. Meni je svjetlina na automatski ali je većinom na max jer dosta vremena provodim na mjestima s mnogo svijetla. 

14 godina
neaktivan
mamutarka kaže...
rbalic kaže...

Evo da malo pohvalim bateriju 6 plus. Naspram 5S nebo i zemlja. U to vrijeme 5s bi mi već bio na 30 posto. Znači mob je na 82 posto baterije nakon 12 sati pripravnosti i oko 1 pol do 2 sata onscreena.

vidi moju na 80%, 2 dana bez beda :D

I meni bi još duže držala da nisam igrao. :D a bome i Facebook ždere bateriju.

16 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

meni točno na pola, tako uvijek na ajfonima imam, ne automatski

12 godina
Iphone 6

Vjerojatno nabolja baterija na smartfonima uopce

1 3 hvala 0
14 godina
odjavljen
omomomomoomm kaže...

Vjerojatno nabolja baterija na smartfonima uopce

Z3 Compact? Droid Turbo?

15 godina
neaktivan
Z3 compact ima 30-ak % bolju bateriju od ip 6, malo bolju i od ip6+.
12 godina
Iphone 6

Neznam za z3 conpact uopce ne pratim sony mobitele ali ako kazete da je tako dobra vi koji ste koristili onda je dobra.

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Iphone 6

Koristio sam ga i fantastična je, ali eto nisam još isprobao iP6+, ne sumnjam da je dobra s obzirom da nema 2K zaslon kao konkurencija i pošto je iOS odlično optimiziran :)

0 0 hvala 0
16 godina
iP6+ ima super all-round kameru.
Neagresivne boje (precizne), dovoljna rezolucija za mobitel (po meni bi bila idealna 10MP zbog cropa a opet nisu veliki fajlovi kao na 13 ili 20, ali i ovo je sasvim dovoljno), solidan OIS koji djeluje kao onaj u G2 (G3 je ipak malo ispred)...
brzina fokusa je okej kao i startup brzina....stvarno flagship kamera.
Jako mi se svida kako je rjesen noise na slikama, vise graining nego color noise...Sjene su jako dobro eksponirane po cemu su iPhonei poznati, uvijek su imali super dynamic range i idealno balansiran kontrast.

Iako kamera na iP6+ nije toliko nadmocnija nad 5S i 5 koliko su te bile nad 4S. Video je ostao na razini 5S, a ostalo mi se vise cine kao softverski tweakovi nego hardverski.

No da ima boljih slazem se, ima no vrlo malo i ne u svim segmentima

Vrijedno je spomenuti G3, L1020 i Droid Maxx (kojeg SW malo koci ali bez toga je najbolji od sva 4)

Nekako bi najbolje usporedio iP6+ kameru sa Nexus 5 HDR+ iako su na iPhoneu nekad podosta bolje sto se tice fokusa
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
12 godina
neaktivan
Iphone 6

jel postoji način da se otkljuca iphone koji je zakljucan lozinkom. npr ja sad izgubim mob, i netko ga nade. kako on sad moze taj mob aktivirat. jer kolko ja znam moze se jedino preko iclouda. postoji li koji drugi nacin da se provali?

0 0 hvala 0
16 godina
Na iOS 8.1.2 su pokrili sve rupe.

Mozes jedino flashat ipsw preko nekog jogurt alata (iTunes ti inace ne da da flashas takoder bez sifre od iClouda)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hrhttp://500px.com/mihovilm
14 godina

Fleshati ga ti mozes i preko itunesa i u dfu modu, ali cim se probudi trazi icloud pass. Ne vidim kako bi to mogao zaobici.

16 godina
N!NO kaže...

Fleshati ga ti mozes i preko itunesa i u dfu modu, ali cim se probudi trazi icloud pass. Ne vidim kako bi to mogao zaobici.

To se moze zaobic da se ide u Apple Store sa racunom i onda oni resetiraju preko konzole...

Mozes probat iTunes restore i onda set up as new

13 godina
Iphone 6

Ako imas racun i sve podatke o prodajnom mjestu, te ako je iphone aktiviran unutar 90 dana od kupnje, mozes zvat apple i na mail dokumentaciju priloziti, te ce mob biti otkljucan u roku 2-5 radnih dana, ovisno o kolicini zaprimljenih caseova

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nisi procitao sto on pita - pitanje je ako mu netko ukrade mobitel. Taj netko nece imati racun da moli Apple da mu otkljucaju telefon.

A restore (normalan ili dfu) uvijek rezultira pitanjem za icloud pass, nema veze da li ga vraca iz backupa ili setira kao novi telefon.

16 godina
Iphone 6

jel nosio vec neko svoj iphone na servis pa da mi kaze kolko to traje? evo imam ip 6 i jedan problem s kucistem, gornji lijevi vrh na prednjoj strani kao da se nekako odvojio, na oko se to ne vidim al kad ga pritisnes se cuje krc, i svaki put kad stisnes cujes taj mali krc, zivcira me, a nebi ga sad bas nosio pa da budem par tjedana bez mobitela. kazem na oko se uopce nista ne kuzis, bas sam proucavo dal se nesto pomakne kad pritisnem taj dio al nista, samo se cuje taj zvuk iritantni, i da mobitel nikad nije pao pa nije da je zbog toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6

Kolega @mar123, meni to izgleda kao tehnički propust kod procesa spajanja, i ja bih to u svakom slučaju dao na popravak! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

To se i meni na 5ici desilo. Uglavnom kad bi mobitel intenzivnije koriatio i kada bi se ugrijao. U pon ujutro odnes u sri ili cet dobis novi mob. Naravno ako si iz zagreba. 

EDIT: odnesi ga u Agram servis. Imas u Gundulicevoj i Na slavonskoj aveniji. 

Ako sam ti pomogao opali TD!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 21:48 (FuzzyBrain).
16 godina
ATJLučko kaže...

Kolega @mar123, meni to izgleda kao tehnički propust kod procesa spajanja, i ja bih to u svakom slučaju dao na popravak! 

FuzzyBrain kaže...

To se i meni na 5ici desilo. Uglavnom kad bi mobitel intenzivnije koriatio i kada bi se ugrijao. U pon ujutro odnes u sri ili cet dobis novi mob. Naravno ako si iz zagreba. 

EDIT: odnesi ga u Agram servis. Imas u Gundulicevoj i Na slavonskoj aveniji. 

a vjerojatno cu odnjet, jer ovo me uzasno zivcira, i to sad tek danas slucajno primjetio kad sam prstom preso preko tog djela cujem taj zvuk.

sto tocno moram ponjet u taj agram servis, mobitel sam kupio u t-mobileu, i poslali su mi ga doma, da uzmem samo garanciju ili?

i da ima jos jedna greska koju sam otkrio ali to vec i prije, lijeva strana, donji dio, ovo crno staklo na prednjoj strani kao da je izdignuto od kucista, ono osjeti se grub rub dok se na ostalim dijelivoma iphona to ne osjeti nego prst lagano prede preko ruba, to cu isto prijavit onda, vjerojatno ima neki defekt s kuciste ovaj moj iphone.

inace neznam dal bi mi ovi u servisu mogli rec da mi je mobitel ispao ili nesto, jer na njemu nema ni jedne ogrebotine ni crtice.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2015 3:14 (mar123).
16 godina
Iphone 6

i da imam jos pitanje vezano uz t mobile, ja sam mobitel uzeo uz ono placanje na rate 24 mjeseca, jednokratno sam za njega za 1098 kn i onda 100 kn svaki mjesec, e sad meni je stigo prvi racun za tarifu al na njemu nema tih 100 kn za mobitel i nije mi stigao nikakav racun za tih 100 kn, racun za tarifu sam normalno platio(iako sam im hebo majku jer tarifa je 250 kn i s onim frekvencijama bi trebala bit 290 a na kraju je 340 jer pederi nisu rekli da ide jos pdv na to sve, a pito sam jel ide jos sto na tu cijenu). pa mene sad zanima kako vi koji placate isto mob na rate placate te rate? jel vam dode neki racun za to ili kako? ja sam odlucio da cu se pravit glup i ne pitat ih nista, pa ako prode prode, al stavljam 100 kn na stranu za svaki slucaj ako se sjete to naknadno poslat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6

Što se tiče onih 100.00 kuna, meni se vidi da se to skida sa računa, neovisno o prispjeću računa za platiti usluge tarife.

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iphone 6

Imam dosta velik dlan ali 6+ je meni IMHO pre pre veliko za bilo kakvo normalno korištenje

0 0 hvala 0
16 godina
Iphone 6

Znaci tebi su oni automatski skinuli 100 kn s racuna? Meni nisu, a potpiso sam sve na trajni nalog jer sam moro, ja nemam namjeru placat to sam ako sam potpiso trajni nalog, ako su kreteni tamo onda nek i popuse pare.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ziga kaže...

Imam dosta velik dlan ali 6+ je meni IMHO pre pre veliko za bilo kakvo normalno korištenje

Naviknut ces se.

meni je SGS3 bio prevelik (puno), pa sam onda uzeo Note 2 i Note 3 pa mi je to malo pa sada Nexus 6 :D

16 godina
Iphone 6

Nakon 2 mjeseca, sad nesta gledam si iphone (nije 6+, nego 6) i nesta mi je cudno, kad ono evo izvitoperio se sav, nosio sam ga u case-u stalno i jbg.... Nije nista strasno, ali opet pazio sam na njega, nisam sad ga nikad nosio cak ni uskim hlacama nit nista....

#yolo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
omomomomoomm kaže...

Tak ljepi telefon je grijeh staviti i case.

a grebanje izbočene zadnje kamere koja strši van ostatka kućišta?

0 0 hvala 0
14 godina
sveupitni kaže...

Nakon 2 mjeseca, sad nesta gledam si iphone (nije 6+, nego 6) i nesta mi je cudno, kad ono evo izvitoperio se sav, nosio sam ga u case-u stalno i jbg.... Nije nista strasno, ali opet pazio sam na njega, nisam sad ga nikad nosio cak ni uskim hlacama nit nista....

Daj ga poslikaj kolega, ako nije problem?!

ATJ Lučko
12 godina
neaktivan
Iphone 6

da poslikaj ga, stavi ga na ravnu plohu (na rub da kamera ne dodiruje) da vidimo kako se spigo.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice