napravit cu kanal pa cu isprobat...jel se moze vise kanala na jedan adsense racun

napravit cu kanal pa cu isprobat...jel se moze vise kanala na jedan adsense racun
možeš monetizirati ali sav novac ide onome tko polaže autorska prava
Od uploadovanja pjesama kao i od svakog drugog videa možete zarađivati sve dok vas vlasnik pjesme ne prijavi ili ukoliko vam YouTube automatski ne prepozna content ID
2 posta iznad objasnila sve :)
Hvala puno na pomoći i komentaru kolega deflagrated ! :)
Od uploadovanja pjesama kao i od svakog drugog videa možete zarađivati sve dok vas vlasnik pjesme ne prijavi ili ukoliko vam YouTube automatski ne prepozna content ID
A kaj je s remixima i coverima?
To znači da i mene može neko prijavit za odsviran Sweet Child O Mine na disketama?
Znam da mi je za europsku himnu došlo upozorenje, pa sam žestoko opravdao u onom pismu i sve je u redu s videom i ima ga na mobitelima. Nešto tipa to je bilo na državnoj TV koju narod plaća, i da je to pjesma svih stanovnika EU itd sam nasrao i isti dan je bila otključana. A za nešto s RTL-a sam skoro dobio ban, to nisam ni probao opravdati.
Jel imao tko problema sa ovime? odem na Analytics - Uspješnost oglasa i piše mi ovo
"Podaci nisu dostupni za odabrano izvješće, lokaciju, sadržaj i datumski raspon. Ako je moguće, pokušajte odabrati veći datumski raspon ili lokaciju, drugi sadržaj ili se vratite za 1 – 2 dana nakon obrade najnovijih podataka."
Tako piše već znači skoro mjesec dana
Nece nikada ni biti dostupni ako do sad nisu. Jednostavno greska :)
Zna li netko neku dobru i kvalitetnu mrežu sa visokim CPM a da nije FullScreen? Probao sam apply kod njih jako puno puta, al su me odbili svaki put.
Inače ovo je moj kanal: https://www.youtube.com/channel/UCd5KbvrCyCGcMF97wsLryTQ
Pa ti si vec partner sa BlackHoleRecordings?
Kada bi se trebalo ulaziti u partnerstvo? Odmah od početka, kasnije kad se kanal razvije? Može malo pomoć oko toga?
Hvala ljudi!
EDIT: sada sam pogledao par video na YT na temu toga pa sam neke stvari skužio, za neke sam još glup... Koliko sam skužio da bi dobio pare moram biti partner sam nekom mrežom, YT partnerstvo je praktički niš koristi... E sad me zanima, pošto smo tek krenuli sa kanalom i imamo tek 20 subsa i možda 100 view-a u prosjeku po videu, dali da ulazimo u kakvo partnerstvo, dali da čekamo ili što je činiti?
Zna li netko neku dobru i kvalitetnu mrežu sa visokim CPM a da nije FullScreen? Probao sam apply kod njih jako puno puta, al su me odbili svaki put.
Inače ovo je moj kanal: https://www.youtube.com/channel/UCd5KbvrCyCGcMF97wsLryTQ
Ne? Gdje to vidiš? Inače sad sam partner sa Freedom već tjedan dana...
Ne? Gdje to vidiš? Inače sad sam partner sa Freedom već tjedan dana...
I kako si zadovoljan? Ja se evo maloprije prijavio... nadam se da će porast...nešto...
btw. pogledajte pa mi recite možda koji savjet, tnx!
https://www.youtube.com/watch?v=y53LlE2ordY
imaš kakav savjet što nakon kad dođeš kod Freedom? ne znam od kud krenut
Pa mogao si uzet reff link, nekom uciniti uslugu... al neka...
do sad su te vec trebali prihvatit.
A vidim na Social Blade?
Pa mogao si uzet reff link, nekom uciniti uslugu... al neka...
do sad su te vec trebali prihvatit.
A vidim na Social Blade?
Sorry nisam znao...Jesu, prihvatili su me, i sad nemam pojma kud, šta i kako
Ja sam ušo na Freedom preko ref linka... I ja se ne zamaram uopće sa bilo kakvim postavkama ili statistikama, nego ću samo pustit da sve ide svojim tokom jer nemam baš vremena bavit se s tim previše.
Nemas sta dalje... furaj normalno, procitj forum njihov, pregledaj njihove alate i to je to.
Oni ti izmedju 15og i 20og osvjeze zaradu i ona je 60% od onog sto ti pise na yt... :)
Nemas sta dalje... furaj normalno, procitj forum njihov, pregledaj njihove alate i to je to.
Oni ti izmedju 15og i 20og osvjeze zaradu i ona je 60% od onog sto ti pise na yt... :)
kazu da ce porast sub i gledanost...za sada ne vidim pomaka :D
Koja zarada? pa nemam još ni kune od zarade lol
zbunjujuce sve ovo ...
jel me oni onda makar štite ajmo reć od dobivanja opomena zato kaj sam stavio gameplay video od igre za koju nemam autorska prava ili kako to već ide?
Nisi je imao do sada... ali zarada ce ti se pojavit na yt statistici kroz 5-6 dana...
Bolje je da sam sebe zastitis i obrises sporan video.
Nisi je imao do sada... ali zarada ce ti se pojavit na yt statistici kroz 5-6 dana...
Bolje je da sam sebe zastitis i obrises sporan video.
Vidio sam da je i drugi igraju pa sam mislio da nema frke. ,a i sad sam pod mrezom pa se nadam da nece bit problema...zato sam i usao u mrezu...
pišem sada u ime svog kanala nakon što smo došli do slijedećeg zaključka vezanog sa Freedom! mrežom
Pozdrav ekipa!
Kao što znate prije par trenutaka smo postali partneri sa Freedom! mrežom u nadi da će nam pružiti zakonska prava za igre koje ćemo upload-ati na internet i (OVO NIJE BIO RAZLOG OSNIVANJA KANALA!) platiti nam za naše video zapise po view-u!
Nakon razgovora sa jednim od njihovim admin-a dobili smo slijedeći odgovor na pitanje koje smo postavili, jer nam se to sve činilo nekako predobro!
"What is the purpose of getting on Freedom if you don't get legal, copyright support?...So in other words I don't really need to be partner with Freedom! to put gameplay videos, and I don't really get paid for views but for add clicks, and there is no difference of being a Youtube partner and a Freedom partner except that Freedom pays you more?"
Na što smo dobili odgovor:
"Yes, it is just like you said, you do not need to partner with freedom if you just want to upload gaming videos. If you don't need the freedoms community and such then you dont need to be partnered. I can't say for sure that freedom will pay more, in the end there are alot of things that go into determining that... Allso in freedom we try to help our partners by giving them knowledge of how to do things in youtube. (we dont just give views/subs/money like some people think)"
U principu da Vam objasnimo situaciju... Mreža poput Freedom! bi trebala pružiti pomoć partnerima, tj. nama, u smislu da od dijela koji uzimaju od naše zarade(a to je 40%!) plate developerima dio novca, kako bi mi mogli raditi Gameplay video materijale njihovih igara i pri tome ne kršiti nikakva prava! No oni za tih 40% ne preuzimaju nikakvu odgovornost, ne plačaju Vas po view-u, nego Vam samo daju na usluge njihove forume gdje se možete promovirati!
Nažalost do toga zaključka smo morali sami doći, jer nigdje ne piše tako nešto, pa ni sitnim slovima.
Znači nadali smo se da ćemo dobiti podršku što se tiće autorskih prava i paid per view system, što očigledno nećemo dobivati! Na našu sreću jedina pozitivna stvar je ta što Freedom! ne obavezuje Vas na ugovor, već možete otići kada želite, tj. ono što mi činimo sada i dalje nastavljamo samostalno bez ikakve pomoći i preuzimamo 100% odgovornost za svoja dijela!
ako te yt obavjesti o kršenju pravila potvrdiš da se slažes da to nije tvoj sadržaj i ne monetizaš video. Nebi trebao sad slučajno prekršit neko pravilo.
-"Provide music and allso we're working on other sposorships too, but other than that yes, your right."
I čemu onda to sve?? BEZVEZE!
A sad pitanje za vas, što ste mislili kako bi freedom mogao plaćati vam na svoju ruku? Reklame su youtubeove i freedom nema nikakve veze s njima osim što uzimaju dio od zarade.
nije uopće poanta u novcima, boli me ona stvar za tih 40%, ali sve dok znam da pružaju kvalitetnu potporu i usluge od kojih je najbitnije potpora autorskih prava! A oni to ne radi, tako da uzimanje tih 40% samo radi foruma, koji je poput ovog, i to je čisto izrabljivanje... Ok priznajem da sam "DOBIO" 6 subscribera u jednom danu, ali pa to nisu ljudi koji će pratit moj kanal, to su fake sub4sub, a na tome se bazira cijeli taj forum... pogledaj moj video pa ću ja tvoj i sub na moj kanal pa ću ja sub na tvoj kanal... znači uzimaju ti 40% od tvoje zarade da bi ti na njihovim stranicama nabijao si fake poglede i subove... to nije network...
Od samog pocetka imas pogresan pristup? Plcanje po pregledu, jesil ozbiljan?
Autorksa prava u gameplay ti krsi muzika, ne igra? Tu ti ne moze pomoc niko?
Edit:
A ovaj sto mi je lupio thumb down neka i obrazlozi?
Pozdrav novi sam u svemu ovome pa me sljedece zanima
Kad udem u izvjesce,zatim u proizvode i kliknem na Hosted ADsense vidim da mi je kao neka zarada oko 70 eura...
A na pocetnoj stranici kad se ude na adsense je oko 50 eura...
Sad me zanima koja se racunica gleda za isplatu,dosada nikad nisam ispalcivao...
Ovo na prvoj stranici adsense-a.
sto se tice ispalte...
na prvoj mi stranici stoji brojka xx i to dugo vremena tko zna koliko tjedana ako ne i mjeseci...
Dok kad udem u detaljna izvjesca pise mi broj tocan u decimalu...
Sad kad ce se upadati broj na pocetnoj strani adsesna,jer svaki dan sve vise i vise zaradujem pa nije stvar u tome
Jednom mjesečno nakon obračuna predhodnog mjeseca obično 12. u mjesecu tu negdje.