Vaš YouTube channel izdvojena tema

poruka: 2.011
|
čitano: 550.721
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Vaš Youtube channel
Fisco kaže...
zerocool12 kaže...

Ja sam partner već 2 godine i zarada mi je 30$ do sada xD, jednostavno nemam inspiracije za snimanje filmića i još upload traje cijelu viječnost :/.

Al tu zapravo ne mozes bit pravi partner ko u Americi, jel da?

Mislim da se to vaše partnerstvo odnosi na google ad sense? Imaš reklame i za to dobivaš pare? Ili dobivaš po broju viewova?

30USD u 2 god je stvarno ništa... više si potrošio struje dok si radio u uploadao videa xD

Možeš biti partner isto kao i u US, samo prilikom prijave trebaš biti na britanskoj verziji youtubea,a plačaju it isto kao i adsense.
Dobijaš po broju pogleda.

Imam nekoliko videa,one koji su najgledaniji ne mogu monetizirati zbog korištenja tuđih elemenata, da budem iskren nisam se ni nadao nekoj velikoj zaradi a pogleda imam dovoljno da ako bih stavljao po video dnevno mogao bih neš i zaraditi tak i tak stavim tu i tam nekaj kaj mi se čini zanimljivim pa ako ko pogleda super ako ne hebaj ga :D. Nije fora neš sam raditi :D

Inače omiljeni youtuber mi je cynicalbrit i njegovi wtf is, a poslije njega pyropuncher je isto zanimljiv za slušanje tu i tam, ove "smješne" baš i ne volim (poput onog serbian lessons i onaj lik što je vodio videoblogove i svi su se palili na njega) jer mi te njihove fore i nisu neš smiješne više su za malu djecu ("čuj mama rekao je pimpek")....

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 18:17 (zerocool12).
11 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Možeš biti partner isto kao i u US, samo prilikom prijave trebaš biti na britanskoj verziji youtubea,a plačaju it isto kao i adsense.

Imam nekoliko videa,one koji su najgledaniji ne mogu monetizirati zbog korištenja tuđih elemenata, da budem iskren nisam se ni nadao nekoj velikoj zaradi a pogleda imam dovoljno da ako bih stavljao po video dnevno mogao bih neš i zaraditi tak i tak stavim tu i tam nekaj kaj mi se čini zanimljivim pa ako ko pogleda super ako ne hebaj ga :D. Nije fora neš sam raditi :D

Inače omiljeni youtuber mi je cynicalbrit i njegovi wtf is, a poslije njega pyropuncher je isto zanimljiv za slušanje tu i tam, ove "smješne" baš i ne volim (poput onog serbian lessons i onaj lik što je vodio videoblogove i svi su se palili na njega) jer mi te njihove fore i nisu neš smiješne više su za malu djecu ("čuj mama rekao je pimpek")....

Čudi mi da uoće možeš bit partner ako koristiš nešto zaštičeno autorskim pravima... ja sam mislio odma ti ukinu ugovor u tom slučaju, ali još bolje :)

I jel znas otprilike koliko dobijes za ne znam  1 000, 10 000 pogleda?

13 godina
Fisco kaže...
sylar951 kaže...

naravno da se odnosi na google ad sense... čim si partner možeš povezati svoj yt account sa ad sense i dobiješ reklame i mogućnost monetize-iranja svojih videa i zarade isto kao i amerikanac... ali hebeš to sve kad nemaš viewova i subova... mnogi kažu da moraš biti kreativan i talentiran za uspijeh ali mislim da to nikako nije jedini kriteriji (da bar)... pogledaj samo onog idiota pewdiepie i sad odjednom svi žele zarađivati kao on igrajući video igre...

Da.. slažem se. Inače me gotovo ništa ne živcira, ali taj je lik jako iritantan, samo bezveze psuje i nešto dramatizira. Stvarno ne znam zašto ima toliko subscribera, da je ne znam koliko karizmatičan i zanimljiv kao prvo nije mi jasno zašto bi netko htio gledati drugu osobu kako preleazi neku igru. Isto ko da ti netko prepričava svaku epizodu serije.

Naravno da nije samo potrebno da budes kreativan i talentiran... na našim prostorima nema puno ljudi pa trebaš počet radit nešto što je originalno i zanimljivo, ali opet da zanima veći broj ljudi. Ali za ove naše prilike ako imaš više od 10k subscribera onda si na konju.

Mislim da bi ovdje kod nas upalilo jedino da radiš nešto glupo i smiješno (pogledaj samo koliko ima onih likova koji rade prankove na ulici a redovito imaju nekoliko milijuna subskrajbera).

Na ovakve stavari mislim:

ja njegove videje volim nazvati nepotrebni arejnđment binarnih kodova haha :)

još i razumijem trailer i walktrough videje ali kad vidim tisuće multiplayer FPS playtrougha jednostavno mi se kenja :D

što se tiče naših prostora imamo i mi jednog takvog klauna :/

upalilo bi da... samo kod nas trebaš imat muda i sreće da prankaš balkance, a ne dobiješ po tamburi :)

http://www.youtube.com/user/SylarSilent
16 godina
neaktivan
Fisco kaže...
zerocool12 kaže...

Čudi mi da uoće možeš bit partner ako koristiš nešto zaštičeno autorskim pravima... ja sam mislio odma ti ukinu ugovor u tom slučaju, ali još bolje :)

Da, ali ako ne monetiziraš to i kad ti se objavi dobiješ obavijest da se time krše neka autorska prava staviš da je to samo u inormativne svrhe ili kako već i sve je okej (recimo imaš pjesmu neku u SVOM videu (kojeg si ti složio),onda oni to toleriraju ali ne smiješ monetizirati).

Znam koliko se dobije no u ugovoru mi piše da ne smijem nikome govoriti, recimo samo da ako dobijaju kolko ja dobijam po 1000 pregleda oni koji imaju po 100-ak tisuća pregleda po videu si mogu zaraditi jednu super plaću na mjesec i kada plate porez... (objavom 10-ak takvih videa npr).

--------------------------------------------------------------------------------------------
13 godina
Fisco kaže...

na ad sense ti za somu viewova daju oko 1.50€ mada se taj RPM mjenja... (po viewovi mislim na to da ti neko klikne na ad)

a za ostalo neznam kako to ide kao napromjer kad si partner sa social blade pa ako bi neko to mogao malo bolje objasniti bio bih zahvalan...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 18:42 (sylar951).
16 godina
neaktivan
sylar951 kaže...
Fisco kaže...

na ad sense ti za somu viewova daju oko 1.50€ mada se taj RMP mjenja... (po viewovi mislim na to da ti neko klikne na ad)

a za ostalo neznam kako to ide kao napromjer kad si partner sa social blade pa ako bi neko to mogao malo bolje objasniti bio bih zahvalan...

Ja nisam partner s nikim i dobijam pare čisto po pogledu,znači ne mora kliknut na reklamu.

13 godina
zerocool12 kaže...
(recimo imaš pjesmu neku u SVOM videu (kojeg si ti složio),onda oni to toleriraju ali ne smiješ monetizirati).

što se tiče mjuze možeš monetizirati tuđu pjesmu ali samo ukoliko je to tvoja obrada (cover)...

ali čak i kad je cover ne smiješ nikako staviti orginal mp3 u pozadini... znači svaki zvuk nota mora doći od tebe inače ti ga claima studio koji je izdao pjesmu

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 18:43 (sylar951).
12 godina
sylar951 kaže...

upalilo bi da... samo kod nas trebaš imat muda i sreće da prankaš balkance, a ne dobiješ po tamburi :)

A taj "klaun" je presto snimat nažalost. Ali je i dalje 1. na balkanu.

Što se tiče gamera tu imamo jako brzo rastučeg i ludog Mudju u samo god.dana je skupio 30.000 pretplatnika.

A jedan dobar i kvaliteta gamer i onaj koji radi kvalitetne rewiewove i unboxinge je TECHXPOSE.ORG

13 godina

Puno bolji mi je ovaj (mada je malo umišljen) ako već gledamo naše specijalce... Ako ništa barem ti kaže nešto korisno...

11 godina
neaktivan
Vaš Youtube channel

Ja pratim IntoTheBarriera,Tiametmarduka i ostale F1 dečke. Baš su mi super njihovi kanali. Ja sam htio raditi nešto slično,pa sam počeo snimati NFS.

0 0 hvala 0
13 godina
Vaš Youtube channel

Ček, znači na ad sense panelu onaj "Page Views" znači koliko si pregleda dobio na monetizirane videje, a ne klikova na adove..?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DuckyYou kaže...

Ja pratim IntoTheBarriera,Tiametmarduka i ostale F1 dečke. Baš su mi super njihovi kanali. Ja sam htio raditi nešto slično,pa sam počeo snimati NFS.

Daj link :D

11 godina
neaktivan
sylar951 kaže...

ja njegove videje volim nazvati nepotrebni arejnđment binarnih kodova haha :)

još i razumijem trailer i walktrough videje ali kad vidim tisuće multiplayer FPS playtrougha jednostavno mi se kenja :D

Iskreno - nisam nikad gledao ni jeadn njegov video, ali sam imao prilike čuti ga u pozadini i bacitit pogled na monitor dok ga je brat gledao, i to mi je bilo sasvim dovoljno :)

sylar951 kaže...

Puno bolji mi je ovaj (mada je malo umišljen) ako već gledamo naše specijalce... Ako ništa barem ti kaže nešto korisno...

Da... i ja nekad pogledam zizu i ima dosta dobrih videa, iako stoji to da je malo umišljen.

Jesi gledao kad SrpskiTutorijali .. i on ima 85 000 subscribera, čudi me da se tako dobro probio.

12 godina
Fisco kaže...

Jesi gledao kad SrpskiTutorijali .. i on ima 85 000 subscribera, čudi me da se tako dobro probio.

Aaa Cile, on je meni jedan od omiljenih. :D

11 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
DuckyYou kaže...

Daj link :D

A sprdnja od kanala,nemaš baš previše toga za vidjet.. trenutno sam u stanci od snimanja radi očajnog audio setupa. Nadam se da ću rješit stvar ubrzo.

https://www.youtube.com/user/greyscissors

Počet ću snimat i RPG avanture uskoro,ali na drugom kanalu. Trenutno sam fokusiran na aute.

11 godina
neaktivan
Vaš Youtube channel

Evo i moja 2 videa snimljena prije 4-5 god. Moje zlatno doba kantera, kad sam ownao u svakom pogledu, kako na public serverima tako i na cw :)

- ovo mi je bilo najdraže kad bi rašovao na punom serveru sa AWP-om pa ih poskidao sve.

- moj prvi pokušaj izrade CSS filma. Skroz random materijal, bilo je i puno boljih stvari naravno ali ovo je prvi pokušaj, a nakon toga mi se više nije dalo raditi filmove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.9.2014 20:11 (Fisco).

0 0 hvala 0
13 godina
Fisco kaže...

znam njega isto... on mi je ok...

imam ja jedan stari napušteni kanal na kojem sam stavljao stare videje snimane još kad je YT bio u početcima razvoja ali tad nije bio popularan na našim prostorima... tad sam bio radio kratke videouratke od naših klinačkih izlazaka više kao neki familijarni album nego smisleni filmić.. još stoje tamo

13 godina
neaktivan
Vaš Youtube channel

Jedno pitanje...da li su stranice tipa http://www.submenow.com/ preko kojih se može povećat broj subova na temelju sub4sub ilegalne i da li postoji mogućnost da banaju youtube acc....ovaj site npr piše da je legalno sad tko zna bolje :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ATI HD3870 kaže...

Jedno pitanje...da li su stranice tipa http://www.submenow.com/ preko kojih se može povećat broj subova na temelju sub4sub ilegalne i da li postoji mogućnost da banaju youtube acc....ovaj site npr piše da je legalno sad tko zna bolje :)

Ako je automatizirano nekako onda vjerojatno nije legalno.

12 godina
Vaš Youtube channel

Ja znam da je fora to sa automatic subscriber i wiewovi. ali mi je to totalno glupo isto. Sta ce meni tamo npr među sub.neki kinez, japanac, afrikanac koji nikad nije cuo za dalmatinski pršut.

Ako to ideš radit znaći da nemaš strpljenja, ideja, i lako odustaješ. treba se steći subscriberi a to je najbolje originalnošću. A to je jako teško,, jer je puno toga već napravljeno, pa mi dođu oni mulci od 10god. sa komentarima a glupo već viđeno, kopiraš ovoga, kopiraš onoga. itd.itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zviznemte kaže...

Ja znam da je fora to sa automatic subscriber i wiewovi. ali mi je to totalno glupo isto. Sta ce meni tamo npr među sub.neki kinez, japanac, afrikanac koji nikad nije cuo za dalmatinski pršut.

Ako to ideš radit znaći da nemaš strpljenja, ideja, i lako odustaješ. treba se steći subscriberi a to je najbolje originalnošću. A to je jako teško,, jer je puno toga već napravljeno, pa mi dođu oni mulci od 10god. sa komentarima a glupo već viđeno, kopiraš ovoga, kopiraš onoga. itd.itd.

Iz tog razloga mi se baš i neda radit filmiće.

Znam da ne znam sve o nekim stvarima i onda se uvijek nađe neko ko se pravi pametan. Nemam živce za takve.

13 godina
neaktivan
Vaš Youtube channel

To brzo pumpanje pretplatnika i pregleda preskocite? YouTube je Googlov, zar stvarno mislite da Google ne zna odakle vam pregledi dolaze i ko ih je poslao? Nazalost, google to tolerise ako ne zaradjujete. Zato neki prvo napumpaju 50k pregleda i tonu pregleda pa onda postanu parteri. Totalno debilno al hajde. Navodno oni takve profile rangiraju nisko. Ne vjerujem u to. Imate sajtove za razmjenu, vi gledate, oni vama uzvrate ili sub za sub i sl gluposti. Ne znam kako google reaguje na to, vj ne dobro, al i tako od toga nema velike koristi. Bolje 10 pretplatnika koji su tu zbog vas nego 1000 koji su tu 1 bili i su uglavnom s laznim profilom. Msm koliko znam dosta kanala je palo i zbog pozivanja ljudi na pretplatu. 

Zarada ne funkcionise po pregledu? Nego ovisi od reklama okolo. Ali i od lokacije pregleda. Ponekad cete za 1000 pregleda na videu imat samo 0.02$ a opet s druge strane na samo 50 pregleda 1$. Ima dosta faktora i niko al niko ne dobija pare od samo pregleda, you tube vas nece platit za to, jer nema koristi od tog. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Vaš Youtube channel

Jel' se isplati platit YTu tj Googleu cca 50$ za 2 tjedna promocije kanala po određenim državama?

Vidio sam neke videe u kojima to ljudi rade,pa ne znam što da mislim. :(

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vaš Youtube channel

Istina....nema smisla sad natovarit 15 000 subova kad njih ne zanima ono što postavljate već su tu samo u brojčanom smislu......video koji postavim njih ne zanima a gledanost bi ostala ista.....sad jedino kojim načinom privuć publiku..... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DuckyYou kaže...

Jel' se isplati platit YTu tj Googleu cca 50$ za 2 tjedna promocije kanala po određenim državama?

Ako su ti videi dovoljno gledani (znači da su dobri) onda se isplati, ako nisu onda i ne baš jer tak i tak ih ljudi neče pogledat :/

13 godina
zerocool12 kaže...

Ako su ti videi dovoljno gledani (znači da su dobri) onda se isplati, ako nisu onda i ne baš jer tak i tak ih ljudi neče pogledat :/

pa i ne baš... hoćeš reći onda da je "Charlie bite me" koji ima 14 milijuna pregleda dobar video??? zapravo tu i nema nekih pravila.. jednostavno moraš imati sreće (a utjecaj ima i lokacija)... znam dosta dobrih kanala koji su relativno nepoznati unatoč kvalitetnom sadržaju... ali zato interakcija na njihovim videima je zapanjujuća... npr na samo 5 tisuća pregleda imati 1000 likeova i 500 komentara je dokaz da je sadržaj iznimno kvalitetan... mislim da bi YT i google na taj način trebali filtrirati ako žele izdvojiti/nagraditi kvalitetne kanale ali njih boli racku za to... njima su bitni pregledi i klikovi na addove jer tu se novac vrti...

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 19:22 (sylar951).
13 godina
neaktivan
Vaš Youtube channel

Taj video je svako pogledao.

Bio je zanimljiv i brzo se sirio kroz medije, to je razlog tog uspjeha :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
DuckyYou kaže...

Onda nam Severina može svima držat lekciju kako napraviti dobar video, njezin uradak ima desetke milijuna pogleda :P

Evo jedan primer da ne treba bit nešto dugo i komplicirano je ASAPscience, znači izadaju 3-4 puta mjsečno video od po 4-5 minuta ili manje i imaju 3M subscribera.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.9.2014 20:28 (Fisco).
16 godina
neaktivan
Fisco kaže...
zerocool12 kaže...
DuckyYou kaže...

Onda nam Severina može svima držat lekciju kako napraviti dobar video, njezin uradak ima desetke milijuna pogleda :P

Evo jedan primer da ne treba bit nešto dugo i komplicirano je ASAPscience, znači izadaju 3-4 puta mjsečno video od po 4-5 minuta ili manje i imaju 3M subscribera.

Pod dobri sam mislio na ljudima zanimljivi. Ako napraviš video sa guzicama i sisama i ti buš dobil pun k pogleda od napaljenih klinaca i odraslih bez mozga, isto tako ako napraviš video gdje piše "neko će mi nočas napraviti kćerku" budeš dobil pun k pogleda od napaljenih klinki i odraslih cura veoma niske inteligencije. Yebi ga,takvo nam je društvo i takve se stvari prodaju.

Što se tiće ASAPscience nisam gledao no pretpostavljam da su im sadržaji dovoljno kvalitetni da zadrže ljude koje to zanima.

Naravno za neke stvari treba imati sreću, no zahvaljujuči googleovom pametnom oglašavanju vrlo je lako pronaći tu sreću za neš love (napaljenim klincima seve i pravljenje kćerki, a ljudima koje zanima tehnologija/znanost ASAPscience i slično) :D

Tak da opet povlačim zaključak da ako su ti ljudi recimo 1000 puta pogledali video i trajanje prosječnog pogleda je veće od 50% trajanja videa onda se isplati,u  suprotnom i ne baš.

15 godina
Vaš Youtube channel

Evo za svaki slučaj ko ne zna. Ne trebate plačati porez na internet zaradu do 1000kn. :)

http://www.youtube.com/user/Brzi559
Moj PC  
2 0 hvala 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice