Pozdrav , zanima me kako spojiti TOSHIBA C660 Notebok na internet putem wirlessa na windows 7 , laaptop ima tipku f8 kao da ukljuci wirless ali nece , sada je spojen lan kablom.
Spajanje laptopa Na Internet Putem Wirlessa
- poruka: 42
- |
- čitano: 42.497
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Pozdrav , zanima me kako spojiti TOSHIBA C660 Notebok na internet putem wirlessa na windows 7 , laaptop ima tipku f8 kao da ukljuci wirless ali nece , sada je spojen lan kablom.
Prvo moraš podesiti vezu. Što to znači? To znači da moraš imati router koji omogućava bežično povezivanje. Zatim moraš uključiti bežičnu vezu na samom routeru. Nakon toga moraš na laptopu odabrati svoju bežičnu mrežu i upisati pristupnu šifru. Tada bi trebalo raditi.
Zvuči jednostavno zar ne? Da bi ti netko stvarno mogao pomoći moraš odgovoriti na slijedeća pitanja:
-Koji model routera imaš?
-Jesi li uključio bežičnu mrežu?
-Jesi li promjenio SSID?
-Jesi li ulljučio WPA zaštitu bežične mreže (definirao pristupnu šifru od cca 20-tak znakova)?
Kad odgovoriš na ova pitanja znat ćemo da li imaš problem ili jednostavno nisi omogućio bežično povezivanje na routeru (možda ni nemaš tu mogućnost).
Pozdrav da zvuci jednostavno.
-Gigaset ( i ukljucio sam wlan na njemu)
-Neznam kako mislis bezicnu mrezu , na ruteru jesam , ali na laptopu neznam.
- SSID sam promijenio
- zastitu ne želim :D
evo mozda sad saznas jel imam problem
Pozdrav da zvuci jednostavno.
-Gigaset ( i ukljucio sam wlan na njemu)
-Neznam kako mislis bezicnu mrezu , na ruteru jesam , ali na laptopu neznam.
- SSID sam promijenio
- zastitu ne želim :D
evo mozda sad saznas jel imam problem
Pored sata i datuma (donji desni kut ekrana) imaš ikonicu koja označava bežičnu mrežu. Klikni lijevom tipkom miša nanju i pokazati će ti se bežične mreže koje su ti u dometu. Odaberi tvoju (prepoznati ćeš je po SSID-u koji si promjenio) klikni lijevom tipkom nanju i onda pritisni Connect.
Što se tiče zaštite moram priznati da još ni jednu bežičnu mrežu, koju sam postavljao, nisam ostavio bez odgovarajuće zaštite.
NE , nemam te ikonice , neznam kako je staviti :D u tome i je problem , sve ja to znam inace ali nezz na win 7
http://www.7tutorials.com/how-connect-wireless-networks/
EDIT:
I još nešto za slučaj da ti je promaknulo (vjerojatno i je) wifi se na toshibi pali sa FN+F8. FN ćeš naći u donjem lijevom ćošku tipkovnice odmah nakon CTRLa.
NE , nemam te ikonice , neznam kako je staviti :D u tome i je problem , sve ja to znam inace ali nezz na win 7
Možda ti je isključena. Desna tipka miša na notifikacijsku zonu i odaberi properties i tamo pogledaj dali ti je uključena ikona.
EDIT:
I još nešto za slučaj da ti je promaknulo (vjerojatno i je) wifi se na toshibi pali sa FN+F8. FN ćeš naći u donjem lijevom ćošku tipkovnice odmah nakon CTRLa.
Dali Ljevo oD Ctrla ili iznad?
EDIT:
Imaš na tipki kojim odznačeno plavim bojom dakle klikni FN + F8.
EDIT:
Imaš na tipki kojim odznačeno plavim bojom dakle klikni FN + F8.
našao sam :) hvala svima :) uspijesno obavljeno , i kod mene je žuta tipka FN :D
našao sam :) hvala svima :) uspijesno obavljeno , i kod mene je žuta tipka FN :D
Uvijek je tako, jednostavnije nego što izgleda. Mogao si pogledati manual prije postavljanja pitanja.
:D cinilo mi se lakse postaviti pitanje na forum i zadati vama posla :)
nece mi opet ukljuciti wirless tipkomFN + F8 ;/ pomozite
nece mi opet ukljuciti wirless tipkomFN + F8 ;/ pomozite
Odi u Device menager i pogledaj da ti wireless kartica nije disablirana?
neki network kontroler ima znak trokuta sa usklicnikom
neki network kontroler ima znak trokuta sa usklicnikom
Pa opali screen shot da bi vidjeli, vjerojatno je to uzrok problema.
Ako ti je žuti uskličnik u device manageru,ovdje skini wlan driver
nemoguni to , izgleda da mi neradi prtsc tipka -.-
nemoguni to , izgleda da mi neradi prtsc tipka -.-
Pritisni PrtSc pa otvoriš programom Paint (bojanje) i zalijepiš i spremiš u slike pa slike postaš ovdje.
Imaš program pick pick.Kad instaliraš desni klik na ikonu u taskbaru->zaslonska snimka->snimiti cijeli zaslon/područje
skino sam vec to
Daj onda ss device managera
Instaliraj drivere s linka koji sam ti gore dao
Ukloni te dvije stavke u Device Manageru (desna tipka miša, Properties, zatim pod driverima deinstaliraj drivere) i riješi problem preko Windows Updatea.
Spomenuo si Windows 7 ali nisi naveo od koliko bita ima? 32 bitni ili 64bit ? Evo kolega ti je dao driver za tvoju model laptopa ako nerade wireless to skineš za wireless i obratiš pažnju za odabir sustava windows 7 32bit ili Windows 7 64bitni.
nemam org windowse da updejtam
nemam org windowse da updejtam
Samo peri, na netu provjeri "kritične" update i nebi trebalo biti problema.
Inače instaliraj gore Linux, iati ćeš manje problema.
jel ima kakve veze kada je stavljeno u network and sharing centru na public network?
jel ima kakve veze kada je stavljeno u network and sharing centru na public network?
Nema veze s time. Jer ako u device manageru u kojem stoji žuti uskličnik znači da ti fale driver (Driver ti je upravljački programi) i to treba s neta skinut i instalirat drivera. A zašto nebi bilo loše da sve drivere skineš i pržiš na DVD. Poslije dvd umečeš u čitač i kod device manager može se uputit putanje na dvd jer sama nađe odgovarajuči driver i tako on sama instalira.