Koji vrag ie sa T-comon?

poruka: 23
|
čitano: 4.655
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Koji vrag je sa T-comon?

Koristin mozillu (najnoviju) i iman flat na ugovoru vec neke 2 godine za 180 kunića misecno.

4Mb mi je brzina mada mi speed testovi znaju davat cesto dosta manje.

Prolem mi je kod torrenata (uTorrent 2.0),

primjer;trazin po BTjunkieu amo rec novu  epizodu 'neke serije' Osmijeh i kako ga kliknen skinit,utorrent mi se normalno upali i pita za pokrenit,saveat iliti startat torrent.

Stavin ok i on krene a ja ga odma ugasin da mi ne poide bandwith jer samo sta je pocea skidat recimo 15kB\s a ja ga ugasin,triban cekat oko 3-4 minute da mi net opet proradi jer mi nece otvorit niti jednu stranicu.

Da ne spominjen kako nema šanse da mogu skidat nesto recimo 150 kB i uploadat 15 (kolko max i ide) i koristit UOPCE net.

Razumija bi da mi je na 450kb\s i 15 up sve sporo ali cesto (precesto) kao recimo bas sad dok skidan 'nekakav software' Namigiva ide 20ak kB down a net je beskoristan.

Pa koji je vrag sa ovon mrižon koja je uz to nerealno skupa?

Ima ko ideja?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 17:35 (forzzuk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Koji vrag ie sa T-comon?

KOji router? Da pogodim Kasda?

[URL=http://www.neobux.com/?r=bobica257][IMG=http://images.neobux.com/imagens/banner/?u=bobica257&u3=3732154][/URL]

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Koji vrag ie sa T-comon?

Ne,Thomson ST780.

15 godina
neaktivan
Koji vrag ie sa T-comon?

Stvarno bi mi pomogle bilo kakve ideje ljudi...Osin klasike da maltretiran službu za korisnike jer znan da su imuni na takve stvari Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji vrag ie sa T-comon?

08009000 ... nazovi .. i reci im da zelis novi ruter .. i ajd bok!

- xFire: rebelsy - bc2: rebelsyz0r - please add me ! -

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja imam taj problem na kasdi ali sam ga "rijesio" postavivsi upload na 5kbs, a download na 350.

ako ima tko kakvo bolje rijesenje nek slobodno kaze

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 22:29 (listopad).
15 godina
neaktivan

Misliš da je onda do rutera?

daj objasni malo.

15 godina
neaktivan
listopad kaže...

Ja imam taj problem na kasdi ali sam ga "rijesio" postavivsi upload na 5kbs, a download na 350.

ako ima tko kakvo bolje rijesenje nek slobodno kaze

Da ali onda konkretno gledajuci placan pola njihove usluge ako se moran limitirat i vodit o tome racuna.

Znan da kod nas veze nisu nesto i da je T-com (u HR) jedan od najlošijih ISP-ova u Europi ali daj opet..Mršti se

16 godina
neaktivan
Koji vrag ie sa T-comon?

Isti problem imam s navedenim ruterom.

Rjesenje?

Ogranici u postavkama "Max bandwight" u uTorretu upload na: 5-7KB/s

Meni je to pomoglo. Jer uploada mi 25KB/s i net je uzasno spor onda zato ja ogranicim i sljaka...

Forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo,naštela san.Nemogu ti odma rec kako ide jer ce tribat malo vrimena dok osjetin razliku (stvar navike valjda) pa cu javit ali fala ti u svakon slucaju

Sweettooth
17 godina
neaktivan

Ma gle meni u tome slucaju net fino radi ali mi je i logicno da ako ostavis da downloada i uploada maksimalnom brzinom ne mozes ocekivati da jos glatko gledas filmove na youtube-u, pregledavas fejzbuk te ostalo :)

16 godina
protjeran
Koji vrag ie sa T-comon?

A da probaš radit s BitComet? evo meni je slićno bilo kao tebi čak ni torrent koji god da sam stavio nije htjeo skidat i ja otišao na BitComet brzina redovno 520-600kb/s i nikad neopada to mi se sviđa a sve ostalo ok...evo i slike kojom brzinom radi

NFS U2 522kb/s NFS U2 522kb/s
http://www.speedtest.net/result/709101303.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji vrag ie sa T-comon?

slicnu stvar je imao moj stari s istim routerom ali na iskonu.
sto vise vremena prodje (uz koristenje torrenta) net postaje sve sporiji i sporiji. dok na kraju nije jednom totalno puknuo i nije se ama bas nista moglo otvoriti.

na kraju se ispostavilo da je router (na neki samo njemu poznat nacin) zadrzavao konekcije otvorenima, tj. iako se router ugasio i upalio, nijedan komp u stanu nije bilo upaljen, router je i dalje prikazivao nekih 300-400 konekcija "u zraku". reset routera rijesio je stvar. slican problem imalo je dosta ljudi koje znam tako da uglavnom smo svi navikli sada jednom u 2-3 mjeseca resetirati router (osim ako ne pocne stekati i prije).
probaj s tom opcijom.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Koji vrag je sa T-comon?
forzzuk kaže...

Koristin mozillu (najnoviju) i iman flat na ugovoru vec neke 2 godine za 180 kunića misecno.

4Mb mi je brzina mada mi speed testovi znaju davat cesto dosta manje.

Prolem mi je kod torrenata (uTorrent 2.0),

primjer;trazin po BTjunkieu amo rec novu  epizodu 'neke serije' Osmijeh i kako ga kliknen skinit,utorrent mi se normalno upali i pita za pokrenit,saveat iliti startat torrent.

Stavin ok i on krene a ja ga odma ugasin da mi ne poide bandwith jer samo sta je pocea skidat recimo 15kB\s a ja ga ugasin,triban cekat oko 3-4 minute da mi net opet proradi jer mi nece otvorit niti jednu stranicu.

Da ne spominjen kako nema šanse da mogu skidat nesto recimo 150 kB i uploadat 15 (kolko max i ide) i koristit UOPCE net.

Razumija bi da mi je na 450kb\s i 15 up sve sporo ali cesto (precesto) kao recimo bas sad dok skidan 'nekakav software' Namigiva ide 20ak kB down a net je beskoristan.

Pa koji je vrag sa ovon mrižon koja je uz to nerealno skupa?

Ima ko ideja?

nemaš ti problema s routerom, već općenito s mrežom.

tebi jako oscilira bandwith zbog bakrenih žica koje negdje imaju loš kontakt ili je rupa negdje u cijelom tvom kvartu.

ja furam isto preko bakra, isto imam tog Thompsona, dva IPT-v prijamnika i brzina mi nikada ne pada ispod 4Mb/s.

Najbolja hrana je afrička; jedeš malo, a imaš veliki stomak !
17 godina
protjeran
Koji vrag ie sa T-comon?

eeee...sad sam skontao o čemu se radi !

kad skidam samo jedan torrent, ako je i brzina downloada oko 400 firefoks ili bilo koji drugi preglednik idu normalno, no ako stavim na skidanje 3 i više torrenata, pa makar sveukupni download ne prelazi 200 kb/s web se strašno uspori.

dakle, tko želi surfati s tom brzinom, neka skida max 2 torrenta od jednom jer se inače bandwit zaguši, ali ne znam zašto.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 11:52 (Bugofil).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...

eeee...sad sam skontao o čemu se radi !

kad skidam samo jedan torrent, ako je i brzina downloada oko 400 firefoks ili bilo koji drugi preglednik idu normalno, no ako stavim na skidanje 3 i više torrenata, pa makar sveukupni download ne prelazi 200 kb/s web se strašno uspori.

dakle, tko želi surfati s tom brzinom, neka skida max 2 torrenta od jednom jer se inače bandwit zaguši, ali ne znam zašto.

broj otvorenih konekcija? Namigiva

cak i puno kvalitetniji routeri mogu "pasti" pod brojem konekcija (znaci ne brzinom, vec brojem otvorenih konekcija).
probaj u aplikaciji smanjiti broj max konekcija po torrentu (download, upload).

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
16 godina
neaktivan
Koji vrag ie sa T-comon?

Hah, vrlo je jednostavno rješenje, a jedino moraš ograničiti broj konekcija po torrentu, ja imam dobar router ali loš modem, testiranjem sam dobio da, UKUPNI MAKSIMALNI BROJ KONEKCIJA mora biti oko 130, a onda to djeliš s brojem torrenta, znači ako skidaš seriju s puno seedera odma će ti pojest svih 130 konekcija, dakle najbolje je ograničiti na 25-35 KONEKCIJA PO TORRENTU i onda možeš skidati do 4 simultano s max brzinom.

Ako skidaš nešto veliko i skidaš samo to, a sporo ide s 25-35 sources, povećaš BROJ KONEKCIJA PO TORRENTU na 120 i skidaj onda SAMO TO, pa poslije VRATI na 25-35 :-).

Evo i palac gore ;-). Pozdrav.

P.S. Da i upload je važan, MAKSIMALNI UPLOAD SPEED nesmije biti veći od 17-19 kB/s jer ti onda guši download.

http://www.unitedboinc.com/news-sig/Black-1-8vn08w-0.png
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Koji vrag ie sa T-comon?

fala svima na idejama.Odma mi je nekako i lakše kad vidin da je dosta ekipe imalo slicne probleme Osmijeh

Ali ipak sve u svemu,HR debelo kasni u pogledu interneta za razvijenijim zemljama,i bakar nam je još iz Yuge Smijeh

Sweettooth
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Littlemanbeingerased kaže...

cak i puno kvalitetniji routeri mogu "pasti" pod brojem konekcija (znaci ne brzinom, vec brojem otvorenih konekcija).

e, ovo je isto dobar savjet. Namigiva

17 godina
neaktivan
Bugofil kaže...
Littlemanbeingerased kaže...

e, ovo je isto dobar savjet. Namigiva

fala.

a cuj.. ako sam uspio jednom orusiti omanji Cisco router za stalnu vezu  .. ahem, ne pitaj... (koliko god da je malen, bolji je od Kasde, speedtoucha i ostalih uredjaja)... onda valjda je to i dokaz da su nagomilane otvorene konekcije problem ponekad.

17 godina

Probaj skinuti neki od od ovih datoteka i pogledaj kojom brzinom skida:

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/podrska_savjeti/maxadsl_brzinetest.asp

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 14:37 (Ag008).
15 godina
neaktivan

475 KB\s

Sweettooth
17 godina
neaktivan
ivex'08 kaže...

Hah, vrlo je jednostavno rješenje, a jedino moraš ograničiti broj konekcija po torrentu, ja imam dobar router ali loš modem, testiranjem sam dobio da, UKUPNI MAKSIMALNI BROJ KONEKCIJA mora biti oko 130, 

kako si to testirao?

IBM ( I Blame Microsoft)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice