danas sam pokušao otvoriti gmail account kad ono na kraju nakon što mi je prihvatilo postavke tražilo mi je da unesem broj mobitela bez tog podatka nisam mogao otvoriti račun. naravno odbio sam i ostao bez gmail-a. jel se može to kako zaobići?
danas sam pokušao otvoriti gmail account kad ono na kraju nakon što mi je prihvatilo postavke tražilo mi je da unesem broj mobitela bez tog podatka nisam mogao otvoriti račun. naravno odbio sam i ostao bez gmail-a. jel se može to kako zaobići?
a u čemu je problem?
misliš raditi neke malverzacije i krasti?
pa za to ti ne treba gmail, samo se učlani političku stranku
broj mobitela sluzi ako ti netko ukrade acc da mozes vratiti password ...
nisi se mozda sjetio da uneses neki ''lazni'' broj ...ako im vec ne zelis ostaviti svoj broj ...
a u čemu je problem?
misliš raditi neke malverzacije i krasti?
pa za to ti ne treba gmail, samo se učlani političku stranku
a i ti ga stvarno možeš lupit i ostat živ!
šta kome u google-u traba moj broj mobitela?
broj mobitela sluzi ako ti netko ukrade acc da mozes vratiti password ...
nisi se mozda sjetio da uneses neki ''lazni'' broj ...
tako su napisali. kao da je e-mail adresa nešto toliko bitno da im moram davat svoj broj mobitela jer ću ostat bez bankovnog računa, kuće i žene. ako mi netko provali u account otvorim drugi.
To je nebitno. Ako zelis gmail trebas ostaviti broj. Ako ne zelis nema gmail. Njihov servis njihovi uslovi. Uzmi ili ostavi.
Ajme majko, zar je teško izmisliti neki random broj ako ne želiš dati svoj pravi.
To je nebitno. Ako zelis gmail trebas ostaviti broj. Ako ne zelis nema gmail. Njihov servis njihovi uslovi. Uzmi ili ostavi.
dobro, sad je bar jasno da se taj broj ne može nikako zaobići. bit ćr dobar i neki drugi e-mail client.
gmail nije client vec servis ;)
Ajme majko, zar je teško izmisliti neki random broj ako ne želiš dati svoj pravi.
i ti moš svašta lupit i preživjet!
jesi kada razmislio da im broj treba da ti sms-om pošalju aktivacijski kod?
a i ti ga stvarno možeš lupit i ostat živ!
šta kome u google-u traba moj broj mobitela?
ne, ja sam ozbiljan
mene zanima kaj si tako paranoičan kaj bi google imao tvoj broj mobitela?
jedino ako se misliš baviti kriminalom, za drugo nema smisla
osim toga njihova pravila, ako ti se ne sviđa nemoj uzeti.
i da ako se ideš furati na privatnost toga nema na internetu
Bilo koja agencija koja poželi može te pronaći kad to stvarno poželi čas posla i bez tvog mobitela
Ja sam sad kreirao novi acc za provjeriti i nije me tražilo broj mobitela.
I ja sam i trazio mi je ;)
Meni je tražio ali sam tu jednostavno kliknuo na Save and Continue (bez unošenja broja telefona) i prošlo je.
Naravno, niko se neće obrušiti na ovakve gluposti jer ih čini Google. Da je kojim slučajem Microsoftu (ili Yahoo!-u) palo na pamet da traže brojeve telefona od korisnika ova tema bi već imala barem desetak stranica sa postovima dušebrižnika za privatnost.
Da to sam i ja shvatio da traže br. mobitela prije koji dan(točnije 1. 1.) kad sam prijatelju radio acc, mislio sam da sam nešto pogriješio dok sam ispunjavao podatke pa mi se nije dalo zamarati s tim i otišao na hotmail kad tamo samo @hotmail.co.uk, tako da je prijatelj na kraju dobio @yahoo.com.
Tako nešto mi se nije dosad događalo, googlajući po netu ima svašta u svezi toga, tipa da to traže za različita područja, pa samo za neka USA područja i sl.
Evo sad sam pokušao ponovo i ne traži mi broj mob.
Ja prekjucer napravio acc i ne trazi me nista
A i ne shvatam tu paranoju. Moj broj je u imeniku, ima ga hiljadu ljudi minimalno al je problem ako ga gmail ima. Bezveze.
Evo mene zanima da li je itko dao svoj br. i dobio sms sa tim aktivacujskim kodom?
Isto tako i cura jos prije 5 mjeseci kad je radila...
I di je tu problem?
Nikada ne bi dao niti jednom takvom servisu broj i točka...
No thank you... Tko god želi nek daje...
Evo mene zanima da li je itko dao svoj br. i dobio sms sa tim aktivacujskim kodom?
Ja sam maloprije. Iako prije 15 dana nije to trazio.
Ja sam dao svoj broj - i Googleu i Facebooku...
A i ne shvatam tu paranoju. Moj broj je u imeniku, ima ga hiljadu ljudi minimalno al je problem ako ga gmail ima. Bezveze.
Dakle svi oni koji nemaju običaj dijeliti svoje brojeve telefona svakome ko ih zatraži su paranoični? Ma bravo!
Vidi, ne krijem ništa, ne bavim se nelegalnim radnjama, mogu staviti i lažni broj telefona, mogu si kupiti i novi SIM samo za potrebe Google-a ali - pogađaš - ne želim. I, šta ćemo sada? :)
Tvoj broj, što se mene tiče, mogu imati milioni ljudi, mene to ne zanima kao što ni tebe ne treba da zanima to što postoje "paranoični" ljudi koji svoj broj telefona ne daju Googleu.
Imam li ja pravo da ne shvatam? Ne kritikujem te, ne pridikujem ti, ne govorim ti sta trebas ili ne trebas raditi. Jednostavno to ne razumijem. Cak ni objasnjenje ne trazim.
Da to sam i ja shvatio da traže br. mobitela prije koji dan(točnije 1. 1.) kad sam prijatelju radio acc, mislio sam da sam nešto pogriješio dok sam ispunjavao podatke pa mi se nije dalo zamarati s tim i otišao na hotmail kad tamo samo @hotmail.co.uk, tako da je prijatelj na kraju dobio @yahoo.com.
Tako nešto mi se nije dosad događalo, googlajući po netu ima svašta u svezi toga, tipa da to traže za različita područja, pa samo za neka USA područja i sl.
Evo sad sam pokušao ponovo i ne traži mi broj mob.
probao još nekoliko puta danas uvijek traži broj mobitela. odustajem definitivno od gmaila.
WTF?pa koji je tvoj problem?
WTF?pa koji je tvoj problem?
Pa nikoji...
Covjek samo ne zeli da mu gmail ima na raspolaganju njegov broj...
Zbog istog sam i ja odjavio svoj gmail...
neznam, al ja se nesjecam da sam u gmail upisivao svoj broj mobitela. ustvari tad jos nisam imao ni mobitel