eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.371.828
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Fr0st kaže...

Nov sam kupac na ebayu i amazonu pa me zanima kada pisem shipping adresu da stavljam č,ć,š ili da pisem c,s.

Stavljaj bez hrvatskih dijakritičkih znakova (znači, bez č, ć, š), dakle koristi samo slova engleske abecede, tj. alfabeta.

S obzirom da si nov, obavezno pročitaj ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 16:07 (mbaksa).
13 godina
neaktivan

Kuzim za ebay posto je iz amerike,  sta sa amazonom UK i DE , njemacka i uk su clanice EU?

17 godina
moderator
Fr0st kaže...

Kuzim za ebay posto je iz amerike,  sta sa amazonom UK i DE , njemacka i uk su clanice EU?

Ti nit na hrvatskom forumu ne koristiš š, č, ć (zašto ne koristiš - ovako ljudima nepotrebno otežavaš čitanje tvojih poruka), a svom silom bi htio pisati "naša slova" kod stranih kompanija.

Ako u pisanju adrese nećeš koristiti naša slova, onda si siguran da će adrese biti dobro ispisane. Ako ćeš koristiti, onda riskiraš da umjesto njih pišu "hijeroglifi".

13 godina
neaktivan

Nisam mislio za slova nego za carinu i PDV  :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.7.2015 20:10 (Fr0st).
17 godina
moderator
Fr0st kaže...

Nisam mislio za slova nego za carinu i PDV  :D

Hahahhaa 

AFAIK lokalni Amazoni šalju iz lokalnih skladišta, znači iz EU ako se radi o UK i DE, pa onda tu nema nikakvih nameta.

11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Dakle, bidao sam za biciklističke rukavice bez prstiju i dobio ih za 1GBP da bi mi objavili kako je shipping još 18GBP. Kontaktirao sam prodavača i on mi je rekao da je iz britanije poštarina 3,10GBP što je ukupno 4GBP za sve i što mi je prihvatljivo, eh sad, dodatno mi se još naplačuje 14,89GBP za "Pitney Bowes Limited", pročitao sam ovdje da je to firma koja radi s ebayom i ona riješava troškove carine, ali paket dolazi iz Velike Britanije tako da ne razumijem čemu ta carina?! Kako da je se riješim jer nikako ne mogu uplatit samo 4GBP za paket+poštarinu nego mogu samo sve zajedno! 

MPLAB C18
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Traži prodavača da ti otkaže bidanje jer nigdje nije pisalo (ili nisi vidio?) da ćeš morati platiti tako visoke troškove na to.

11 godina
neaktivan

Hvala na tako brzom odgovoru, al opet me zanima čemu točno služi taj Pitney Bowes Limited? Carina nema smisla jer je paket iz velike britanije, a poštarina na to ne može biti tako visoka pa da paket sama kraljica elizabeta dostavi. 

MPLAB C18
17 godina
moderator
zhUPer_C18 kaže...

Hvala na tako brzom odgovoru, al opet me zanima čemu točno služi taj Pitney Bowes Limited?

Ako ti se da čitati, čitaj. Dotični prodavač eto koristi taj Global Shipping program, što je od koristi onima izvan EU, isto kao što nama od koristi može biti ako prodavač iz SAD-a šalje putem Global Shipping programa ako smo naručili nešto što bi trebalo proći carinjenje.

zhUPer_C18 kaže...

Carina nema smisla jer je paket iz velike britanije, a poštarina na to ne može biti tako visoka pa da paket sama kraljica elizabeta dostavi.

Kako je prodavač mogao znati da će proizvod izbidati netko u EU?  Ako ti odbije poništiti bid, onda inzistiraj neka ti pošalje običnom poštom.

12 godina

bok ekipa! 

ne znam gdje bih dalje postavio pitanje pa cu ovdje. dali netko ima iskustva s kupovanjem na sportsdirect.com? jel mi pametno napravit žiro racun za kupovinu ili slobodno da upisem broj tekuceg racuna? ne mogu pronaci nigdje na stranici a cuo sam da je dostava besplatna ukoliko je narudzba veca od 100 €, jel to stvarno tako? 

napisite svoja misljenja i prijedloge!

hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
razor1988 kaže...

bok ekipa! 

ne znam gdje bih dalje postavio pitanje pa cu ovdje. dali netko ima iskustva s kupovanjem na sportsdirect.com? jel mi pametno napravit žiro racun za kupovinu ili slobodno da upisem broj tekuceg racuna? ne mogu pronaci nigdje na stranici a cuo sam da je dostava besplatna ukoliko je narudzba veca od 100 €, jel to stvarno tako? 

napisite svoja misljenja i prijedloge!

hvala!

Osobno nemam iskustva s tom stranicom, ali slušajući priče ljudi s posla, za tu stranicu imaju samo riječi hvale. Tekući zaboravi, treba ti žiro ili devizni (Visa) ili MasterCard, Amex i ine kreditne kartice. Po mojem mišljenju, više ti se isplati napraviti devizni nego žiro, uplatiš si svotu, konvertira se u € po tečaju banke i onda kupuješ. Također dobiješ Visa karticu, kao i za žiro. 

12 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje,ako sam u njemačkoj i kupujem preko ebay.de,moram li plaćati ikakvu postarinu,carinu,koliko bi iznosila,i koji su načini plaćanja?

Žao mi je ako ponavljam pitanja ali nemam vremena bas za motati sve prošle stranice.

Hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mrba kaže...

Imam jedno pitanje,ako sam u njemačkoj i kupujem preko ebay.de,moram li plaćati ikakvu postarinu,carinu,koliko bi iznosila,i koji su načini plaćanja?

Žao mi je ako ponavljam pitanja ali nemam vremena bas za motati sve prošle stranice.

Hvala.

Ebay FAQ

Bitno je odakle se šalje roba, nije bitno da li kupuješ na de, com, ili na nekoj trećoj domeni.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2015 10:40 (Haker_x).
15 godina

Pozdrav, zanimam se za uzet ovaj mini quadcopter http://www.ebay.com/itm/Cheerson-CX-10A-4CH-360-mini-Flips-Headless-Mode-6-Axis-Gyro-RC-Quadcopter-black-/251951985962?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3aa982352a i sad me zanima hocu li morati placat pdv na granici jer se uvozi iz zemlje koja nije clanica Eu?

Nitko ne umire kao djevac,jer život svakoga izj*be.

0 1 hvala 0
17 godina
moderator
Grom kaže...

Pozdrav, zanimam se za uzet ovaj mini quadcopter http://www.ebay.com/itm/Cheerson-CX-10A-4CH-360-mini-Flips-Headless-Mode-6-Axis-Gyro-RC-Quadcopter-black-/251951985962?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3aa982352a i sad me zanima hocu li morati placat pdv na granici jer se uvozi iz zemlje koja nije clanica Eu?

Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

17 godina
neaktivan
Grom kaže...

a ono mislim stvarno...pa daj malo čitajte,više ste dosadni i Bogu i Vragu sa takvim pitanjima.na takvo pitanje se je valjda već 347.423 put odgovorilo!!!

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

edit:ali na svakoj stranici ove teme doleti neki padobranac i svaku stranicu je zaljepljen ovaj gornji link,ali da bi netko barem dvije stranice unatrag pročital kaj se pisalo i o čemu to je stvarno preteško i za neke nedostižno.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.7.2015 11:06 (jura).
17 godina

Jedno pitanje vezano za naručivanje knjiga. Znam da je porez na njih 5%. Uzet ću dvije knjiga iz UK, ukupna vrijednost 310kn. E sad, nedavno sam bio uzeo jednu knjigu odande i kada je došla došao je s njom račun na kojem piše VAT i njegov iznos, tj da je uračunat u cijenu. Ako se dogodi da mi naši na carini otvore pošiljku, oni ju po logici nebi mogli cariniti i naplatiti mi porez jer je on već plaćen, bez obzira što je plaćen u UK? Ili ja griješim?

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Naravno da griješiš, paketi koji dolaze iz EU niti ne staju na carini, a kamoli da se naplaćuju bilo kakvi carinski troškovi.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 1
17 godina

Bottom line, taj porez od 5% kod nas nikako ne plaćam onda? Uzevši u obzir da to neide na carinu i to da je već tamo plaćen

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 21:34 (Hacker002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Hacker002 kaže...

Jedno pitanje vezano za naručivanje knjiga. Znam da je porez na njih 5%. Uzet ću dvije knjiga iz UK, ukupna vrijednost 310kn. E sad, nedavno sam bio uzeo jednu knjigu odande i kada je došla došao je s njom račun na kojem piše VAT i njegov iznos, tj da je uračunat u cijenu. Ako se dogodi da mi naši na carini otvore pošiljku, oni ju po logici nebi mogli cariniti i naplatiti mi porez jer je on već plaćen, bez obzira što je plaćen u UK? Ili ja griješim?

Si ti pročital ovo? Zakaj ne? http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

17 godina

------

EDIT

Hmm..promaklo mi je ovo "s ulaskom Hrvatske u EU nema obračunavanja carine i PDV-a na pakete iz Europske unije - dakle sve ovo što navodimo odnosi se na pakete koji su poslani izvan Europske unije (tipično Kina, Hong Kong, SAD, Koreja, Indija) u Republiku Hrvatsku."

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.7.2015 21:41 (Hacker002).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

kliknuo sam povrat novca i prodavac je odbio i sa njim se natezem da mi vrati novac ali on nista i gleda li ebay nase poruke?

IMA JOŠ KRVI U STAROM JARCU
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
hanteed kaže...

i gleda li ebay nase poruke?

Eventualno ako eskalirašcase.

10 godina
mbaksa kaže...
hanteed kaže...

i gleda li ebay nase poruke?

ja msm da smo preko casea slali poruke ili tako nekako

IMA JOŠ KRVI U STAROM JARCU
15 godina
protjeran

Što napraviti u slučaju da prodavač ne shippa item nakon 4 dana a trebao je unutar 2?

Bar je tako pisalo u descriptionu.

Kad sam ga pitao zašto nije još, kaže tipa da se nekad znaju dogoditi kašnjenja u shippanju koje ni on ne želi, učinit će sve da pošalje što prije i to je to, ništa detaljnije nije rekao.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
hanteed kaže...
mbaksa kaže...

ja msm da smo preko casea slali poruke ili tako nekako

eBay se ne upliće sve dok ne eskaliraš case.

EZY-E kaže...

Što napraviti u slučaju da prodavač ne shippa item nakon 4 dana a trebao je unutar 2?

Bar je tako pisalo u descriptionu.

Kad sam ga pitao zašto nije još, kaže tipa da se nekad znaju dogoditi kašnjenja u shippanju koje ni on ne želi, učinit će sve da pošalje što prije i to je to, ništa detaljnije nije rekao.

Ne pizdiš i pričekaš. Ili ga tražiš da otkaže narudžbu pa ideš kupiti kod nekog drugog, no što si s tim napravio?

15 godina
protjeran

A koliko bi trebao otprilike platiti carinu ako mi dođe mobitel iz Hong Konga (cijena je 1480 kn)?

Radi se o ovom mobu: http://www.ebay.com/itm/Smartphone-Meizu-M2-Note-64bit-Octa-Core-1-3GHz-2GB-RAM-16GB-ROM-Foto-13-0MP-/181804228732?

Nema Hrvatske na popisu zemalja koje dobivaju mobove iz UK-a.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator
EZY-E kaže...

A koliko bi trebao otprilike platiti carinu ako mi dođe mobitel iz Hong Konga (cijena je 1480 kn)?

Ne čak otprilike, nego točno ovoliko: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
protjeran

Lik jedan mi je dao refund za item (mobitel) kojeg sam cancel-ao, došla mi na mail obavijest da sam dobio refund od paypala, na paypalu piše da sam dobio, ali kad hoću kupiti nešto - ne mogu, kao da i nisam dobio povrat para, gdje je kvaka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

Lik jedan mi je dao refund za item (mobitel) kojeg sam cancel-ao, došla mi na mail obavijest da sam dobio refund od paypala, na paypalu piše da sam dobio, ali kad hoću kupiti nešto - ne mogu, kao da i nisam dobio povrat para, gdje je kvaka?

kvaka je u tome da pričekaš 2-3 dana

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice