eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.397.010
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
9090 kaže...
dobio sam item koji nije nov a prodaje se tako, već korišten i po mojoj procjeni u vrlo dobrom stanju (igra) ...prodavač ima 98.5% pozitivnih pa sam mu i ja dao iako sam mislio dat neutralnu (naručio sam od njega 2 itema i ovaj 2. je stigao prije 1. za kojeg piše da je sealed i novo - 10 dana (1. je sigurno negdje u našoj pošti hehehe) ali prije pozitivnog feedback sam mu poslao poruku i rekao kako stvari stoje i da se nadam da će promjeniti naslov iz novog u vrlo dobro ali i da sam zadovoljan sa brzom uslugom i proizvodom samo što nije nov već korišten pa me zanima dal sam dobro postupio što sam mu dao pozitivan a ne neutralan status?!

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
17 godina

Da.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
eBay - pitanja i odgovori

Uvjerili ste me da ću platit carinu ali izgleda da sam imao sreće. :D

Radi se o ovome: http://m.ebay.com/itm/281405996822?txnId=1253549755018

Naručeno 30.8., poslano 5.9. a danas stiglo. Poprilično brzo, mislim.

Možda je pomoglo što na paketu piše 10$.

HTC 8X :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2014 15:38 (kratos091).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Da.

to odgovor meni?!

15 godina
kratos091 kaže...

Uvjerili ste me da ću platit carinu ali izgleda da sam imao sreće. :D

Radi se o ovome: http://m.ebay.com/itm/281405996822?txnId=1253549755018

Naručeno 30.8., poslano 5.9. a danas stiglo. Poprilično brzo, mislim.

Možda je pomoglo što na paketu piše 10$.

Blago tebi :)  Meni na paketićima redovito  napišu više nego što  predmet vrijedi, npr. naručim nešto za dolar-dva, a  oni na paketiću napišu 10 dolara . 

16 godina

Pozdrav

Imam problem sa ebay sellerom.

Kupio sam item od njega u vrijednosti 18 usd,poslao mi je tracking number i nakon otprilike 5 dana je obrisao item,znaci nema ga vise u ponudi,nemam tracking number vise i to je jedini bio sellerov item.

Sto napraviti?

Ebayu ga nemogu prijaviti?

Probati mozda preko paypala nekako?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sta pise kad provjeris tracking number na stranici?

PS

znaci nisi zapisao tracking broj......

Morati ces kontaktirati paypal i trazit novce nazad.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.9.2014 22:36 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
9090 kaže...

to odgovor meni?!

A kome drugome?

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina
neaktivan

Ok. ....mislio sam da ću dobiti malo opširniji odgovor i da će više kolega nešto reći u vezi toga

0 0 hvala 0
14 godina

Čekaš 2-2,5 tjedna od kupovine da paket dode u slučaju da ne dode moraš kontaktirati eBay i paypal i podići case posto ti prodavač ne odgovara na email vjerovatno dobiješ novce nazad.imaa 45 Dana od uplate da podignes "case " ako ne reagiras u roku 45 dana gubis zaštićenost od eBay.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2014 11:33 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pozz ljudi.. imam problema sa carinom pa ako može mala pomoć... naime naručio sam paket iz amerike čija je vrijednost 260kn. kad je paket došao na carinu pitali su me da im pošljem račun šta sam ja i učinio. Danas mi je došo račun od carine 620kn.. jel to moguće???

i šta se dešava ako ja to neplatim, dali samo gubim tu robu (i naravno 260kn) ili moram platit to.. kako to ide ako netko zna.. puno hvala

0 0 hvala 0
17 godina
skylore kaže...

pozz ljudi.. imam problema sa carinom pa ako može mala pomoć... naime naručio sam paket iz amerike čija je vrijednost 260kn. kad je paket došao na carinu pitali su me da im pošljem račun šta sam ja i učinio. Danas mi je došo račun od carine 620kn.. jel to moguće???

i šta se dešava ako ja to neplatim, dali samo gubim tu robu (i naravno 260kn) ili moram platit to.. kako to ide ako netko zna.. puno hvala

Greška, osim ako nisi gadno muljao s računom. 

13 godina
neaktivan

nisam.. poslao sam im orginal račun... kome se mogu obratit u vezi toga.. i šta se dešava ako to odbijem platit a paket je ocarinjen

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
skylore kaže...

Na računu ti piše na koju cifru su ti lupili PDV. Postoje dvije mogućosti - ili ti nisu vjerovali da paket vrijedi 260 kn pa su ga procijenili na daleko više ili je carinik slučajno lupio jednu nulu više (računao ti PDV na 2600 umjesto na 260 kn).

skylore kaže...

Ako ne platiš, paket se vraća pošiljatelju. Ako platiš, znači da se slažeš s obračunom i nemaš se pravo žaliti. Znači, ostaje ti opcija žaliti se - čim prije nazovi carinu i pitaj kako da se žališ na obračun.

13 godina
neaktivan

mislim da mi carinik nije vreovao jer mi je poštar rekao da je kao napisana neka vrijednost paketa 1200+kn ..... zvat ću carinu pa se žalit.. i još.. jel ima razlike ako je kupljen od firme a ne od privatne osobe

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
9090 kaže...

Ok. ....mislio sam da ću dobiti malo opširniji odgovor i da će više kolega nešto reći u vezi toga

Postavio si pitanje koje ulazi u domenu filozofije i etike, a vidiš da ljudi ovdje nisu voljni previše filozofirati. {#} Napravio si to što si napravio, nije se ništa strašno dogodilo - pomiri se s tim, prihvati to i nastavi dalje živjeti. Ili potraži stručnu psihološku pomoću ako ne možeš zbog toga spavati. {#}

Drugim riječima, nemoj praviti dramu oko nebitnih stvari. Nemoj od buhe raditi slona. Ne pada mi na pamet ni jedna druga izreka trenutno. Opusti se. {#}

17 godina
moderator
skylore kaže...

mislim da mi carinik nije vreovao jer mi je poštar rekao da je kao napisana neka vrijednost paketa 1200+kn

Au... Onda jasno da ti nije vjerovao. Onda te tu prodavač za*ebao. Ako paket doista vrijedi 260, a ne 1200 kuna, jer ne znam što si naručio i koliko doista vrijedi.

skylore kaže...

jel ima razlike ako je kupljen od firme a ne od privatne osobe

Pročitati: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Kratki odgovor: ne u ovom tvom slučaju.

13 godina
neaktivan

ma zvat ću carinu... jer oni su ludi.. poslo sam im račun nije ništa posebno.. kod nas toga nema pa sam naručio preko neta...kupljeno je od firme i lijepo sam im poslo račun od kupnje

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovako, naišao sam na jednu firmu koja jedan te isti predmet za koji sam zainteresiran prodaje sa različitim cijenama a nalazi se u Shrewsbury, United Kingdom. Jedan košta 19.95 funti + poštarina 8.99 funti, rok povrata novca/robe je 14 dana i dostava je poznata, a drugi 19.95 australskih dolara a sami su preračunali da je to oko 11.06 funti, dostava se razlikuje i nezna se vrijeme/procjena slanja paketa te je povratak robe/novca 30 dana a poštarina nije određena iako šalje u HR. Jel tko imao sličnih iskustava i dali je to dopušteno tako trgovati jer dotični prodavač/firma ima podosta ista 2 artikala po 2 različite cijene koje sam naveo gore u primjeru?

0 0 hvala 0
14 godina

Jedna za AUS trziste jedan za EU.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

u oba slučaja šalje tamo i u oba slučaja pišu iste zemlje di nešalje pakete tako da to sigurno nije...nema mi logike ni svrhe

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ako dostava nije specificirana, znači da bi morao kontaktirati prodavača i dogovoriti se oko dostave.

12 godina
neaktivan

zatvorio je  uslugu pitanja...koje pitao je pitao i to su uglavnom standardna pitanja/odgovori kao i kod svakoga, nitko nije pitao za 2 različite cijene a isti proizvod i zašto je to tako :/

na svaki predmet koji je izražen u australskim dolarima a preračunato u funtu i to povoljnije i želim kupiti jer dođe jeftinije nego u funti (ako uzimam te koji su samo u funti i skuplji onda nema nikakvih problema oko kupovine) NEMOGU, već dobijem ovu poruku - One or more of the items below can't be purchased because the seller hasn't specified postage costs to the location selected... što je istina za sve te artikle nepiše, ali on to šalje ne samo u HR već i drugdje bez obzira koji od predmeta izaberete i piše kolko dođe poštarina ali to vrijedi samo za proizvode koji su samo u funti bez preračunavanja...neznam nisam pametan koda je zaključano u regiju jer mi traži promjenu adrese a lijepo piše da ako kupujem predmet u AD također šalje u sve navedene zemlje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2014 12:33 (9090).

0 0 hvala 0
17 godina
skylore kaže...

mislim da mi carinik nije vreovao jer mi je poštar rekao da je kao napisana neka vrijednost paketa 1200+kn ..... zvat ću carinu pa se žalit.. i još.. jel ima razlike ako je kupljen od firme a ne od privatne osobe

Vrijednost robe se ne mora slagati s plaćenim, a u tom slučaju carina radi procjenu stvarne vrijednosti. 

Daj malo više detalja. 

15 godina
neaktivan

Pozzz

Naručio sam sunčane naočale, naknadno sam vidio da imaju na sebi oznaku Ray ban,

naravno da se ne radi o originalu. Što kad dođu na carinu,molim odgovor od nekog ko je 

imao sličnu situaciju sa fake robom.....

0 0 hvala 0
17 godina
skooto kaže...

Pozzz

Naručio sam sunčane naočale, naknadno sam vidio da imaju na sebi oznaku Ray ban,

naravno da se ne radi o originalu. Što kad dođu na carinu,molim odgovor od nekog ko je 

imao sličnu situaciju sa fake robom.....

Ako zaustave i posumnjaju da nije original, šalje se informacija pravnom zastupniku marke u RH na procjenu autentičnosti i dalji postupak prema tebi.

U praksi, najčešće prijedlog za uništenje i nagodbu (od par stotina do par tisuća kuna).

10 godina
neaktivan

naručio bih ovakav novčanik: http://www.ebay.com/itm/NEW-TOMMY-HILFIGER-MENS-LEATHER-CREDIT-CARD-WALLET-BILLFOLD-METAL-5389-01-/381003055795?pt=Wallet&hash=item58b58d42b3 i sada njegova vrijednost je 23.70 dolara oko 18.4 eura, a poštarina je 11,99 dolara, znači sve ukupno 27.7 eura. hoće li mi sada zaračunati PDV na to budući da je vrijednost samog predmeta manje od 22 eura koliko tamo piše da je neoporezivo ili gledaju ukupno s poštarinom?

0 0 hvala 0
17 godina
F1fan00 kaže...

naručio bih ovakav novčanik: http://www.ebay.com/itm/NEW-TOMMY-HILFIGER-MENS-LEATHER-CREDIT-CARD-WALLET-BILLFOLD-METAL-5389-01-/381003055795?pt=Wallet&hash=item58b58d42b3 i sada njegova vrijednost je 23.70 dolara oko 18.4 eura, a poštarina je 11,99 dolara, znači sve ukupno 27.7 eura. hoće li mi sada zaračunati PDV na to budući da je vrijednost samog predmeta manje od 22 eura koliko tamo piše da je neoporezivo ili gledaju ukupno s poštarinom?

Ukupno s poštarinom.

15 godina
F1fan00 kaže...

mozda ti i nece nista zaracunati, sebi sam prosle godine isto narucio TH novcanik (nije bas isti model, ali jednake je velicine i dolazi u jednakom pakiranju) i prosao je carinu bez problema, nisam nista morao dodatno platiti (platio sam ga 30$ zajedno sa postarinom sto je oko 23,5€ tako da je preko tih 22€)

http://www.facebook.com/webshop112
10 godina
neaktivan

ako sam dobro shvatio, u najgorem slučaju mi mogu na 35 dolara još naplatiti 25% pdv-a pa je to nekih 260kn?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice